Slovenija

Brezplačna parkirišča MOM pod drobnogledom policije

Maribor, 18. 08. 2011 11.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Obstaja utemeljen razlog za sum, da so javni uslužbenci Policijske uprave Maribor na zakonsko sporen način prišli do dovolilnic za brezplačno parkiranje na posebnem občinskem parkirišču Mestne občine Maribor.

Sedež Mestne občine Maribor
Sedež Mestne občine Maribor FOTO: Rok Plevnik

Mariborski časnik Večer je nedavno razkril, da naj bi vodstvo Mestne občine Maribor (MOM) mariborskim policistom na sporen način v brezplačno uporabo dodeljevalo parkirišča na posebnem parkirišču ob občinski zgradbi.

Med koristniki, teh naj bi bilo po poznejši potrditvi s strani občine 119, so bili tudi uslužbenci PU Maribor, a je vodstvo mariborske policije že zanikalo, da bi samo občini posredovalo kakršno koli prošnjo za brezplačno parkiranje. Kljub temu je generalna policijska uprava preverila navedbe medijev in ugotovila, da vse skupaj ni tako nedolžno.

"Glede na okoliščine postopkov najemanja prostorov je bilo ugotovljeno, da obstajajo razlogi za sum, da so bila storjena kazniva dejanja, ki se preganjajo po uradni dolžnosti. V smislu stvarne pristojnosti obravnave je bila zadeva odstopljena vrhovnemu državnemu tožilstvu, ki obravnava sume kaznivih dejanj oseb s policijskimi pooblastili," je pojasnil predstavnik Generalne policijske uprave (GPU) za odnose z javnostmi za področje kriminalitete Drago Menegalija.

S Komisije za preprečevanje korupcije so potrdili, da opravljajo preliminarno preverjanje v omenjeni zadevi. Dodatnih informacij v tej fazi zaradi zagotovitve objektivne izvedbe postopka ne morejo dajati, so še zapisali.

Med tistimi, ki naj bi na domnevno sporen način brezplačno parkirali, je po pisanju časnika Večer tudi vodja mariborskega oddelka za splošno kriminaliteto Vlado Maksimovič, na kar so nedavno v anonimnem pismu medijem opozorili nekateri zaposleni na mariborski občini.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

saintjozef
18. 08. 2011 23.00
Menda ima policaj pravico parkirat na občinskem dvorišču, saj so tam zaposlene obe njegove hčerke in žena!
Justice1
18. 08. 2011 15.50
Naj pregledajo še koliko brezplačnih dovolilnic in komu je Šrot razdelil v Celju!
rudra
18. 08. 2011 15.07
Kdo jih pa upa preverit? Dajte se sprenevedat! Naj jih nekdo prijavi vsak dan ga bodo malterirali.Država in Kangler naj zadeve uredita!
wsharky
18. 08. 2011 12.03
-1
... Katarina in Janko ponovno izvajata pritisk ... ampak K&J vedita - palica ima dva konca ... Katarino je ze udaril drugi konec ... Janko tebe pa se caka ...