Slovenija

Brezigarjeva prosi za več časa

Ljubljana, 22. 01. 2010 09.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je ministru Zalarju predlagala podaljšanje roka za pripravo mnenja k tretjemu osnutku obveznih navodil. Ministrstvo ji je dalo čas do prihodnje srede.

Barbara Brezigar po sredinem sestanku
Barbara Brezigar po sredinem sestanku FOTO: POP TV

Vrhovno državno tožilstvo je včeraj od ministrstva za pravosodje Aleša Zalarja prejelo nov, tretji osnutek obveznih navodil za uporabo državnotožilskega reda, "ki je v delu povsem novo besedilo, v ostalem pa bistveno spreminja in dopolnjuje prvi osnutek ter njegovo obsežno obrazložitev". Generalna državna tožilka Barbara Brezigar je zato včeraj ministru Zalarju predlagala podaljšanje roka za izdelavo predhodnega mnenja k tretjemu osnutku obveznih navodil.

Na prvi osnutek obveznih navodil je namreč podala mnenje v ponedeljek. Na skupnem sredinem sestanku Brezigarjeve in vodij okrožnih državnih tožilstev z ministrom za pravosodje so predstavniki tožilstva od ministra prejeli spremembe prvega osnutka obveznih navodil, torej drugi osnutek. Na prošnjo tožilstva je bil rok za seznanitev s spremembami, to je z drugim osnutkom, danes. Ker so včeraj prejeli še tretji osnutek, je Brezigarjeva predlagala "postavitev razumnega roka, v katerem se bo mogoče z novim osnutkom in njegovo obrazložitvijo v miru seznaniti".

Ministrstvo meni, da je rok razumen

Kot so za 24ur.com pojasnili na ministrstvu za pravosodje, pa gre le za manjše popravke in obrazložitev, ki je že bila vsebinsko predstavljena. Zato ocenjujejo, da je 27. januar razumen rok za izdajo mnenja. ''Na podlagi razprave na delovnem posvetu, 20. januarja, je bil predlog obveznih navodil za uporabo državnotožilskega reda minimalno spremenjen. Ker je generalna državna tožilka že v prvem pisnem mnenju predlagala, da bi predlog navodil vseboval tudi obrazložitev, smo na ministrstvu predlogu dodali tudi obrazložitev in ji ga včeraj tudi posredovali. Prav tako včeraj je generalna državna tožilka na nas naslovila tudi prošnjo, da se rok za podajo mnenja o predlogu navodil podaljša do konca prihodnjega tedna,'' so sporočili.

Predlog obveznih navodil za uporabo Državnotožilskega reda
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (15)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Buena Vita
22. 01. 2010 19.28
petdan zakaj ne poveš koliko je družinskih DNO,PRI TA RDEČIH,SAMO V SVOJO0 OBČINO POJDI IN PREVERI NASTAVLJENCE
Buena Vita
22. 01. 2010 19.26
nikana kje pa ti vidiš brezposlnost,,v sloveniji je zagotovo ni kaj vlada ne troši enormno veliko,ima denarja kot peska,,razmetava denar kot smeti,in tu sedaj ti pametuješ o brezposelnosti,,,,pa dete božje ,kaj se ti blede---v sloveniji je dvestomilijonov zaposlenih,,če hočeš še več.dvesto krat več kot nas je vseh,,,vsaj po vladinih početjih sodeč je tako
Tonček Balonček
22. 01. 2010 13.45
Ministrstvo za pravosodje bi morali ukiniti in ga pripojiti Ministrstvu za javno upravo, saj kar s etiče samega dela sodišč, tožilcev, odvetnikov itd. minister itak nima nič pristojnosti, vsi so neodvisni, za stavbe, infrastrukturo itd. pa lahko skrbi Krebsova, Zalarn naj bo pa republiški podsekretar za pravosodje.
bojankoder
22. 01. 2010 13.37
ZAKAJ NIČ NE OBJAVITE O DANAŠNJEM SHODU ODPUŠČENIH Z ŽELEZNICE
petdan
22. 01. 2010 12.36
V kolikor minister Zalar ne misli onesposobiti privatne firme BB & njeni otroci d.o.o., na državnem tožilstvu, potem naj raje sam odstopi.
Foen
22. 01. 2010 12.16
tožilstvo brezigar
nikana
22. 01. 2010 12.10
Nehajte že enkrat obračunavati med seboj in se tožariti, kaj je kdo naredil prav in kaj ne. Poleg vseh imam tudi polno glavo bivšega ministra Vizjaka, ki ga v letih, ko je bil minister, nisem videla kot sedaj v enem tednu, da bi kaj pametnega predlagal, kot ali še boljše, kaj naredil. DAJTE SE ŽE ENKRAT ZAČET UKVARJAT Z BREZPOSELNOSTJO, PLAČAMI IN PORAZNIM STANJEM V SLOVENIJI. Ko se tako sklicujete na Evropo, poskrbite, da bomo živeli tako kot v Evropi.
Milan Koleznik
22. 01. 2010 11.14
koga bi rada rešila iz svoje vrste,kaj mislite,da rabi toliko časa,po radiu pa pravi da se to lahko zmenijo med seboj v službi,samo da ne bo na papirju,da bo lahko skrivala svoje mahinacije.
El Diablo 2013
22. 01. 2010 11.08
bobi1022.01.2010, 09:300 Zalar s svojimi dejanji samo potrjuje to, kar je že vsem znano. Za vsako ceno pokoriti tožilstvo in z njim manipulirati po svoji volji in volji politike kateri pripada.Očigledno pozablja, da sta tožilstvo in sodstvo dve različni veji v pravnem sistemu.Ta pravni red, kar si želi on , smo že imeli pred 60 leti in ga dobro poznamo. kakšen bullshit.....smešen si!!!!
srpko
22. 01. 2010 10.51
"Brezigarjeva prosi ...." Vau! Kakšna sprememba!
mamica55***
22. 01. 2010 10.50
kot prvo ne moreš dat ocene, ker zgleda, da je blokada, kot drugo naj sodstvo oziroma minister pošlihta lumparije, ki jih počne rumeni minister za visoko šolstvo, pa križanič, miklavčič ! ! !
Tonček Balonček
22. 01. 2010 10.44
Kako nekaterim nikakor ne more biti ajsno, da če je kaj narobe z našim tožilstvom, to ostane skrivnmost družine Brezigarjeve in ni kulturno, da se v družinske zadeve vtika minister za pravosodje.
draghci
22. 01. 2010 10.43
Zakaj bi nas mogl to sploh ne zanimat??
wsharky
22. 01. 2010 09.53
... na obzorju je nova ljubezen... zakaj bi pa ales zaostajal za borutom...
Bogdan Binter
22. 01. 2010 09.30
Zalar s svojimi dejanji samo potrjuje to, kar je že vsem znano. Za vsako ceno pokoriti tožilstvo in z njim manipulirati po svoji volji in volji politike kateri pripada.Očigledno pozablja, da sta tožilstvo in sodstvo dve različni veji v pravnem sistemu.Ta pravni red, kar si želi on , smo že imeli pred 60 leti in ga dobro poznamo.