Slovenija

53-letni Zuhrudin, ki je po padcu z gradbenega odra obsojen na voziček, potrebuje pomoč

Ljubljana, 03. 08. 2016 12.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tokrat vašo pomoč potrebuje 53-letni Zuhrudin Čosić, delavec slovenskega podjetja, ki se je v marcu letos poškodoval na gradbišču v Belgiji. Zuhrudin je ostal brez sredstev za preživljanje, saj mu delodajalec ni izplačeval bolniškega nadomestila. V Svetovalnici za migrante so zato delodajalca prijavili inšpektorju za delo.

Zuhrudin Čosić.
Zuhrudin Čosić. FOTO: Svetovalnica za migrante

Zveza Pareplegikov Slovenije in Svetovalnica za migrante pozivata k finančni pomoči Zuhrudinu Čosiću, gradbenemu delavcu, ki dela za slovensko podjetje SOVA TRI. Zuhrudin se je marca letos težje poškodoval na gradbišču v Belgiji in se trenutno zdravi na URI Soča.

53-letni Zuhrudin, ki je po nesreči na invalidskem vozičku, ima okoli 22 let delovne dobe, a je po poškodbi ostal brez dohodkov. Kot so sporočili s Svetovalnice za migrante, delodajalec Zuhrudinu vse od poškodbe 9. marca letos ne izplačuje nadomestila plače za čas bolniške oziroma mu je v obdobju od aprila 2016 do danes nakazal dve nakazili v višini pribljižno 500 evrov, kar pa je manj od zakonskega minimuma, opozarjajo v svetovalnici.

Zuhrudin je tako brez sredstev za preživljanje. Po zaključku rehabilitacije bo zaradi teže poškodb potreboval prilagojeno bivalno okolje, ki pa si ga s svojimi dohodki ne more zagotoviti. "Na Svetovalnici za migrante smo na Inšpektorat RS za delo poslali prijavo zoper delodajalca iz naslova kršitev delovno pravne zakonodaje in naznanili sum kršitve kazenskega zakonika (kršenje temeljnih pravic delavcev)," navajajo v svetovalnici in dodajajo: "Tisto, kar Zuhrudin v tem trenutku nujno potrebuje, so sredstva za preživetje, ki mu bodo vsaj malo olajšala vso to nakopičeno negotovost, katero preživlja."

Kako lahko pomagate Zuhrudinu?

Če lahko po svojih najboljših močeh pomagate 53-letnemu Zuhrudinu, lahko denar nakažete na tekoči račun, ki ga je v njegovem imenu odprla Zveza Paraplegikov Slovenije pri SKB banki: SI56 0317 0100 1146 571; SKLIC: 1963282016; NAMEN: pomoč za Zuhrudina.

Uspešna akcija za 56-letnega Serdaroskega

Prejšnji teden sta Svetovalnica za migrante in Zveza Paraplegikov Slovenije na pomoč priskočili še enemu delavcu, ki se je poškodoval na gradbišču – Imerju Serdaroskemu. Tudi Serdaroski je zaradi poškodbe na invalidskem vozičku, z vašo pomočjo so zbrali nekaj več kot 700 evrov, ki jih je potreboval za doplačilo nujnih invalidskih pripomočkov, ki mu bodo olajšali življenje.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3