Slovenija

Brecelj: Remškar je dal navodilo pravnici, naj zame spiše odpoved delovnega razmerja

Ljubljana, 14. 10. 2015 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Kirurg Erik Brecelj ni želel sesti za mizo na seji sveta Onkološkega inštituta, češ da je dobil odpoved delovnega razmerja in potemtakem tam nima več kaj početi. Kot je pojasnil, je dobil informacijo, da je Remškar pravnici dal navodilo, naj zanj spiše odpoved delovnega razmerja. Tega naj ne bi želela storiti, zato odpovedi še ni prejel.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Odpustili Breclja?
    02:23
    Iz 24UR: Odpustili Breclja?
  • Iz 24UR ZVEČER: Erik Brecelj o odpovedi
    05:47
    Iz 24UR ZVEČER: Erik Brecelj o odpovedi

Svet Onkološkega inštituta je danes razpravljal o kandidatih, ki bi lahko prevzeli vodenje inštituta, če vlada potrdi razrešitev Janeza Remškarja.

Kirurg Erik Brecelj, ki je sicer predstavnik zaposlenih v svetu, na začetku seje ni želel sesti za mizo, kjer sedijo svetniki, češ da je dobil odpoved delovnega razmerja in potemtakem v svetu nima več kaj početi. Ker sta mu predsednica sveta Darinka Miklavčič in članica Nevenka Lekše odgovorili, da nimata informacije, da ne bi bil član sveta, je nato prisedel. Večina seje je nato potekala za zaprtimi vrati, Remškar in strokovni direktor Janez Žgajnar pa se je nista udeležila.

Brecelj je pozneje medijem pojasnil, da je danes dobil informacijo o tem, da je Remškar dal navodilo pravnici, naj zanj spiše odpoved delovnega razmerja. Tega naj ne bi želela storiti, zato danes še ni prejel odpovedi.

Vodstvo Onkološkega inštituta Ljubljana pa zatrjuje, da mu niso dali odpovedi delovnega razmerja, a Brecelj pravi, da je nad inštitutom obupal in da je danes že pripravil dokumentacijo, da bo predal svoje delo in ga zapustil.

Erik Brecelj
Erik Brecelj FOTO: POP TV

Štiblar Kisićevo bodo ovadili zaradi suma goljufije

Pravnica, ki naj bi Breclju spisala odpoved delovnega razmerja, je pomočnica generalnega direktorja za pravne zadeve Zlata Štiblar Kisić, ki danes ni želela dati izjave medijem. Prav ona pa naj bi bila med kandidati za vršilko dolžnosti generalnega direktorja potem, ko bo oz. če bo vlada potrdila Remškarjevo razrešitev.

Vodstvo inštituta sicer pripravlja dokumentacijo za postopek odpovedi pogodbe o zaposlitvi Štiblar Kisićeve, saj so na podlagi anonimne prijave ugotovili, da je prejela nezakonito plačilo za nadurno delo, ki presega vsoto 5.000 evrov. Odredbo za nadurno delo je pripravila sama, nepravilnosti pa je tudi ugotovila revizija, je Remškar zapisal v izjavi medijem, ki so jo med sejo posredovali novinarjem. Štiblar Kisićevo, ki je na inštitut prišla ravno v času Remškarjevega vodenja, bodo ovadili zaradi suma goljufije.

Miklavčičeva: V tem vmesnem obdobju lahko pričakujemo marsikaj

Miklavčičeva o odpovedi Breclju uradno ni obveščena, v izjavi po seji pa je povedala, da je svet to izvedel neuradno. "Generalnega direktorja smo razrešili in vso dokumentacijo dali v postopek. Za nas je ta zgodba zaključena. V tem vmesnem obdobju je nastal prazen prostor, kjer so možni razni pritiski," je dejala. Opozorila je, da pred vladno potrditvijo Remškarjeve razrešitve ta deluje kot generalni direktor s polnimi pooblastili, čeprav ga je svet inštituta razrešil pred enim mesecem.

Zaradi "razrešitve na pol" ima tako Remškar priložnost, da se "morda maščuje nad drugimi in vleče določene poteze", je povedala Miklavčičeva in dodala, da lahko "v tem vmesnem obdobju pričakujemo marsikaj, od osebnih diskreditacij, ponižanj in žalitev". A s pismi, ki jih Remškar piše, se svet po njenih besedah ne misli ukvarjati.

Po njenih navedbah so v delu seje, ki je bil zaprt za javnost, govorili o več kandidatih, ki bi lahko prevzeli vodenje inštituta potem, ko in če bo vlada potrdila Remškarjevo razrešitev. "Za zelo kratko obdobje bomo imenovali nekoga, ki že pozna onkološki inštitut, nato pa bomo v kratkem času izvedli transparentni postopek razpisa za novega generalnega direktorja," je dejala. O imenih kandidatov ni želela govoriti.

Je pa Remškar v pisni izjavi medijem zapisal, da ga je Štiblar Kisićeva danes obvestila o tem, da bo imenovana za v. d. generalnega direktorja.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (188)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

topo
15. 10. 2015 12.23
+4
Spoštovani državljani,če tudi tokrat ne bo vlada nredila konez z lumparskim barabam,je zadnji čas da sami vzamemo zakon v roke in jih dokončno sami odstranimo to bando in naredimo pošteno Slovenijo,kajti tudi na Cerarja se ne moremo zanašat ki je imel polna usta poštenosti pred volitvami sedaj pa ravno on najbolj zagovarja te lumpe.Vsak ki mu očita koliko korukcije je v Sloveniji pravi da laže in ga potepta.
cirus
15. 10. 2015 11.38
+7
Ob Remškarju bi moral odletet iz položaja tudi tisti, ki je Remškarja na mesto direktorja ustoličil.
Darko32
15. 10. 2015 11.47
+3
In dodajam, da je potrebno za takšne lumparije vse pozapreti z tisto pravnico na čelu. To je še ena slika zakaj rabijo pravnike, da iščejo luknje v zakonih in praznijo proračun. Potem pa se čudimo če ni denarja za modernizacijo v zdravstvu. ČEdalje bolj je jasno, da je tisto z SCT inslabim delom samo blefiranje in prikrivanje dejanskega stanja. Če nekdo naroči poceni izdelek in ga izvajalec prinese, ter vgradi je upopšteval želje naročnika in vsak dober gospodar bo prej preračunal. Sedaj pa se potrjuje prav to, da so pravniki izrabljali zakonodajo za goljufanje in podtikali nepravilnosti, katere so storili njihovi sodelavci kar na izvajalce. Tukaj bi naredili hitro red in bi skupaj z REMŠKARJEM še zaprli tisto pravnico in vse, kateri so ga podprli. PA da vidmo ali še bodo goljufali tako, da si bodo takšne lumparije krili kot nagrado v obliki nadur in izplačilo le teh.
Timy15
15. 10. 2015 09.10
+11
Narobe svet.Da bi zaposlene,kateri so se vseskozi trudili,pošteno delali in vedno bili pripravljeni javnosti povedati resniso, odpuščali,celo taki ne bodi jih treba,to je absurt!
mismotu
15. 10. 2015 08.34
+11
Saj ni kriv Remškar. Navodila je dobil od zgoraj. Kdo je že zgoraj? Zemljarič, velik prijatel tov. Kučana. To pove vse, kam odteka naš denar in kje se kuha korupcija. Brecelj, ne daj se, počisti te ljudi na vrhu. Naj gredo pred roko pravice in naj jim sodišče pove svoje, seveda v imenu ljudstva.
jg57
15. 10. 2015 08.45
-6
kaj pa če sta Brecelj in Zemljarič tud malo zvohana?
topo
15. 10. 2015 12.25
+1
Pri nas takih sodišč ni imamo pa sodišča ki bi morale stopit pred zgoraj omenjena sodišča..
helter skelter
15. 10. 2015 08.28
-22
Ta že vsa leta samo joče!! in kaj je on osebno naredil da bi bilo drugače ? Prav nič! Ko mu je bilo ponujeno da bo minister za zdravstvo, pa je zavrnil !? Če imaš toliko za kritizirat, moraš imeti potem tudi JAJCA da vodiš, če te prosijo. Takih nergačev kot je Brecelj imamo v naši vukojebini ob šankih malo morje.
tomazbodner
15. 10. 2015 12.04
+2
Ce si dober kirurg ne pomeni, da si dober manager. Lahko vidis, kaj vse je narobe, in na to opozoris, ni pa ti treba zaradi tega zamenjati dela. Brecelj je dober kirurg, kolikor tu berem. Naj to ostane. Kaj vam pomaga, ce sprejme delovno mesto, kjer bo prelagal papirje z enega kupa na drugega?
funi
15. 10. 2015 08.10
+14
Učitelji hodijo v službo,zdravniki hodijo v službo,državni uslužbenci hodijo v službo,zasebni sektor pa dela in nima časa za zdrahe. Poglej Postonjsko jamo,če bi jo vodili občinski zdraharji bi imala več zgube kot pa ima zdaj plusa. To je davek ki ga Slovenija plačuje na račun polpretekle zgodovine.
funi
15. 10. 2015 08.37
+5
bubamara pa saj je občina že naredila potop,se ti kolca po razsipnosti. Sigurno si občinar
topo
15. 10. 2015 12.28
bubamara,pred Batagelom je imela izgubo in tudi tista je pripadala občini,pa se niso tolkli da želijo poravnat..
sebastinho
15. 10. 2015 08.09
+34
Dr.Brecelj ,mi smo z vami.Prokleta banda.
devede
15. 10. 2015 08.07
-12
Ne razumem,clovek dobi odpoved v sluzbi in pride na naslovnice vseh medijev.Zato ker je kirurg?.??Janez iz Siske jo je vceraj tudi,natakar je,ampak komu mar .... je mali clovek
Mali medo
15. 10. 2015 08.08
+7
Aijn Prenn
15. 10. 2015 08.14
+6
Jest sem mu ravno hotel napisat naj gre nazaj v sisko... ;-))
jg57
15. 10. 2015 08.55
-4
tudi meni se zdi tale Erik malo kalimerovski tip. Samo slišal je, da naj bi ga odpustili pa je že na pop tv. Ta sprega s pop TV mi je hudo sumljiva
FCL
15. 10. 2015 08.06
+28
Res se res sprašujem, kaj za hudiča nam je, da smo še vedno tiho???? A smo res postali tako ponižni, da smo le še tiho??? Pa dejte se zbutiti ljudje, gremo na ceste in jim pokažemo, kaj si mislimo!!!! Kje je društvo onkoloških bolnikov, pa oni bi morali takoj protestirati, organizirati skod v podporo poštenim zdravnikom, in ljudstvo bi sledilo...A RES NE ZNAMO???
sebastinho
15. 10. 2015 08.10
+19
Ne na cesto,direkt v bolico in v parlament pa jih vse poskubit.
priest
15. 10. 2015 08.04
+11
Dr Breclju svetujem, da gre po službo v Trst.Tam ga bodo z odprtimi rokami radi sprejeli in še bližje bo domu.Tudi Belgija ni slaba varianta.Zdravnike medicine plačujejo po 10 tisočakov in več, kader tam potrebujejo.
jg57
15. 10. 2015 08.56
tvpoj nasvet priznanemu kirurgu ime brez dvoma veliko težo
priest
15. 10. 2015 08.01
+14
Sramota za naš gospodarski sistem v katerem delujemo, saj namesto, da bi se držali čim bolj resnice, korektnosti dela in poslovnih praks, si zatiskamo oči in sprejemamo ter podpiramo manipulacije ter brezpravje.Niti bližnja VW afera jih ni streznila, da bi uredili zdravstveni sistem, ki je zaradi pridobitništva posameznikov v njej, jama brez dna davkoplačevalcev.
mastablasta
15. 10. 2015 07.58
+7
zdravniki s srcem...
Aijn Prenn
15. 10. 2015 07.57
+10
Če potrebujem zdravstveno storitev, upam, da bom prišel v stik z moralnimi, vestnimi, poštenimi in strokovnimi ljudmi, ki mi bodo takšno storitev lahko nudili... Grozljivo! Če sodim po tem, kar se dogaja v zdravstvu, bom v teh ustanovah naletel na ljudi z ravno nasprotnimi načeli.
helter skelter
15. 10. 2015 07.54
+1
o22
15. 10. 2015 07.29
+17
Vedno večje packarije se dogajajo ,odgovorni pa nikomu ništa,.To se mora nehat,ZBUDI SE SLOVENIJA!!!!!
povanpireni
15. 10. 2015 07.46
+2
NoviceResnice
15. 10. 2015 07.29
+1
Nezrel folk tole vse...kira banana....zdravstvo je podn......
batom@pinkponk.com
15. 10. 2015 07.11
+5
a ni malo brzopleto ravnal Erik? Lohk bi pocakal.. Zdej je se bolj zasil pravnico. Se vidi, da je luna v skorpijonu, sam kreg in zmeda vsepovsod...
Verbena
15. 10. 2015 07.03
+37
Sem mislila, da se bom zjutraj kaj bolje počutla pa sem sam še bolj jezna...jezna v prvi vrsti na ljudi, ker dopuščamo, da se dogajajo take stvari !!!....ne bom govorila o imenih, ker vsak pameten človek tako ve, da naše javno zdravstvo vodijo 3 velika imena pa še par manjših zraven...kak minister za zdravje, kaka vlada...to so sam ljudje v ospredju, ki lohka tudi ostanejo, če igrajo po pravilih, ki jih pišejo drugi....vsaka vlada, vsak minister se hočeš nočeš pokori tistemu grdemu sistemu, ki upravlja z državo..dovolj se plačuje za javno zdravstvo, kvaliteta , predvsem pa dostopnost pa samo pada...menda še nismo pozabili, da so ljudje, predvsem pa otroci umirali, ker stvari niso urejene , ker so eni predolgo čakali na obravnavo...že sama obljuba vlade, da ukine del zdravstvenega zavarovanja in po več kot letu dni njihove prisotnosti to ostaja, pove vse...zavarovalnice imajo iz teh doplačil skoraj 30%.čistega dobička...zdej pa naj vsak zračuna kakšni zneski so to in koliko nas doplačuje dodatno zavarovanje...obstajajo dobri zdravstveni delavci, ki se trudijo za bolnika, ostaja pa politika upravljanja, ki zavira določen napredek, ker se denar steka v povsem druge namene...potem je vedno najlažje rečt, da so premije prenizke, materijali, zdravila dragi..ja..kakor da ne vemo, kaj kolk stane....kar se tiče samega OI je pa tako švajneraj brez primera..škoda, da se nista zidar pa una zofka na nos prekobicnila iz tiste gugalnice....da je bilo tolk enih napak in noben od ministrov ni uveljavil garancije..pove vse , da je , še 1x, politika sam suženj posameznikov...
dule100
15. 10. 2015 07.34
-1
Dokler se levaki ne bodo prekucnili na nos, bo stanje vsak dan slabše !
biggbrader
15. 10. 2015 08.00
+0
Levaki vodijo v prepad tudi v zdravstvu, res je.
moscito
15. 10. 2015 13.15
Levaki in desnaki hočerš reči. Vsi so isti. Narod pa gaga.
icetel
15. 10. 2015 06.53
+30
... kaj bomo res izgubili vse najboljse zdravnike zaradi gnilih osebkov .... politik, drz se, ne vrzi puske v koruzo, ampak rajsi koga odsteli
povanpireni
15. 10. 2015 06.45
+24
Mladina, čim prej iz take države, kjer vlada brezvladje...
Verbena
15. 10. 2015 07.09
+18
..ne vem..mladi so včas naredili kake spremembe...na bolje...sej bi jim mi, ki smo malo manj mladi in ki želimo red.. pomagali in jih podpirali....
dule100
15. 10. 2015 07.35
+0
biggbrader
15. 10. 2015 08.01
-1