Slovenija

V UKC znova odkrili legionelo

Ljubljana, 28. 05. 2012 13.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na enem od oddelkov ljubljanskega kliničnega centra so v vodovodnih ceveh znova odkrili legionelo. Nemudoma so začeli s pregrevanjem ter dezinfekcijo, na pipe so namestili filtre, bolnikom pa odsvetujejo daljše tuširanje.

Klinični center
Klinični center FOTO: Damjan Žibert

Kot so sporočili iz ljubljanskega univerzitetnega kliničnega centra, so na kliniki za otorinolaringologijo in cervikofacialno kirurgijo v vodovodnem omrežju nedavno znova odkrili povišano vrednost legionele. Kljub prisotnosti bakterije nevarnosti za zdravje ni, pravijo predstavniki UKC. Na pipe so namreč namestili posebne filtre, tako da naj bi bila zdaj voda pitna. "Zaradi preprečitve možnosti okužbe pa vseeno odsvetujemo daljše tuširanje," so še zapisali v sporočilu za javnost. Da bi vzpostavili normalno stanje, so sicer že začeli s pregrevanjem in dezinfekcijo sistema, več informacij o ukrepih pa niso podali.

Težava z vodovodnim omrežjem na kliniki ORL je sicer posledica izvedene novogradnje, za kar Ministrstvo za zdravje RS izvaja postopek reklamacije, so še sporočili iz UKC.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

przelmuding
28. 05. 2012 16.37
+1
Komu bodo reklamirali SCT?
vetlan
28. 05. 2012 15.37
+11
Zdaj v UTC ni samo legionela, ampak tudi escheria coli in drude bakterije. Operacijskih sob je premalo, tako da se operacije odvijajo brez pravilne dezinfekcije prostora. Če greš na preprosto operacijo, ne veš, če boš prišel ven živ. Prenova UKC je ustavljena, ker ni denarja. Želim povedati, da pljuvate po socializmu, vendar v socializmu je bil zgrajen UKC, današnje politike pa briga naše zdravje, tudi če vsi pocrkamo.