Slovenija

Bojan Šrot se ne bo odrekel bratu

Ljubljana, 02. 06. 2008 21.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V SLS niso zadovoljni s tem, da so prikazani kot stranka, ki je generirala koncentracijo kapitala in pooseblja negativnost v državi.

Predsednik SLS Bojan Šrot je na novinarski konferenci ob seji izvršilnega odbora stranke pojasnil, da so na srečanju med drugim govorili o torkovi seji državnega zbora, namenjeni problematiki koncentracije kapitala. Kot je dejal, bo stranka zagovarjala delovanje institucij pravne države in dosledno delitev med različnimi vejami oblasti.

Bojan Šrot: "Če sem naredil kakšno politično napako, naj mi to povedo."
Bojan Šrot: "Če sem naredil kakšno politično napako, naj mi to povedo." FOTO: Damjan Žibert

Glede povezovanja tako imenovane tajkunske zgodbe z SLS je Šrot povedal, da v stranki ne morejo biti zadovoljni s tem, da je prikazana kot stranka, ki je generirala koncentracijo kapitala in ki "pooseblja neko negativnost v državi". Dodaja pa, da se je zmotil, kdor je mislil, da se bo odrekel kateremu koli od svojih bratov.

Kdor je mislil, da se bom odrekel mojemu bratu, se je krepko zmotil. Bojan Šrot, predsednik SLS

Člani stranke so na seji izvršilnega odbora po Šrotovih besedah govorili tudi o regionalizaciji Slovenije, ki jo nameravajo podpreti, o volitvah v organe Kmetijsko gozdarske zbornice in o taboru stranke.

Kot je povedal, stranka že ves čas svojega obstoja, zadnjih 12 let pa zelo intenzivno, zagovarja regionalizacijo Slovenije, saj je to po njegovo edini možen korak, da bi se država razvijala bolj skladno. Poudaril je, da vzvodi, ki so sedaj na voljo, očitno niso ustrezni, saj gre v okviru statističnih regij predvsem za programsko projektno financiranje.

Pokrajine bi po mnenju Šrota pripomogle predvsem k razvoju tistih delov Slovenije, ki v zadnjih letih "kvečjemu še bolj zaostajajo za povprečjem".

Kot je zatrdil, se bo stranka zato aktivno vključila v predreferendumsko ozračje, čeprav v nekaterih delih - predvsem na Notranjskem - tudi njihovi člani ne podpirajo takšnih pokrajinske ureditve. Po besedah predsednika SLS je njihova želja, da bi pokrajine dobili, čeprav se zavedajo, da je malo realnih možnosti, da se bo to zgodilo v tem mandatu.

Šrot je tudi povedal, da bo izvršilni odbor stranke na večernem delu seje spregovoril o skorajšnjih volitvah v Kmetijsko gozdarsko zbornico, ker so v njej njihovi člani, o poletnem taboru stranke, ki bo predvidoma 17. avgusta v Škofji Loki, in o jesenskih parlamentarnih volitvah.

"Jaz ne delam v gospodarstvu"

Glede torkove seje državnega zbora je predsednik SLS še povedal, da ni seznanjen s tem, ali sta Andrijana Starina Kosem in Boško Šrot dobila vabila. Meni pa, da bi bilo prav, da bi državljanke in državljani iz prve roke slišali o njuni vlogi v tako imenovanih tajkunskih zgodbah.

Vseh sklepov odbora državnega zbora za gospodarstvo po besedah Šrota poslanska stranka SLS ne misli podpreti, saj so nekateri "pavšalni in brez prave vrednosti".

Kot je še dejal, se ga v medijih ves čas povezuje z bratom Boškom. "A jaz ne delam v gospodarstvu, ampak v politiki in to že 12 let," je dejal Bojan Šrot. "Če sem naredil kakšno politično napako, naj mi to povedo - tudi če sem jo naredil zdaj, odkar sem predsednik stranke," je poudaril in dodal, da verjetno nimamo več sistema kolektivne krivde.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (21)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

orimx
04. 06. 2008 09.19
LP.G.BOJAN ŠROT,ČE NISI V SLS Z NALOGO IN IMAŠ STRANKO RAD ODSTOPI.
Buena Vita
04. 06. 2008 00.27
IVAN,VINDIŠ Ali si morda,morda slišal za kakega podjetnilka ki ima dvajset-trideset delavcev,ali pa sto dvesto,kar pojdi povprašaj,ali je kaj ta vlada naredila ali ne,koliko je naredila za navadne ljudi,v vseh ustanovah nas morajo uslužbenci prijazno obravnavat,ali si sploh pogledal v kak dokument-argument-podatek-razlike so očitne. ma kaj govorim,če se delate pametne,će vse znate,če ste gospodiči tako učeni POKAŽITE TO,NE BLUZIT STARE SFUCANE ŠKLAPADREŠČINE,VEDNO ISTE IN ISTE,DEJTE POVEDAT KAJ NOVEGA UČENEGA,DEJTE TO PAMET NA PLANO IZKAŽITE SE Z NEČIM IZKAŽITE SE Z NOVIM,BLUZENJE POZNAMO VSI ,IN MI NAVADNI BEBCI SMO VAS SITI,LAŽI IN PODTIKANJA KAR OBDRŽITE,KRASNO VAM PRISTAJAJO,VAŠ VENEC SREČE SO SAMO ZEHNETE,PA VEMO KAJ BOSTE SPOHALI po domache povejdanu,non siamo ugualli
viharnik
03. 06. 2008 21.34
Pahorček pa ti povej kateri najboljši je v deželi tej?da se mal smejimo mislim....
pahor?ek
03. 06. 2008 20.30
Povedano drugače, g. Bojan Šrot, odpovedal se boš parlamentu. Pa še nekaj bi drugega bi povedal. Navezal bi se na stavek, ki ga je zapisal svoboda-govora: "Da bi lahko Gregor Golobic hodil z roko v roki z veljakom Pivovarne Laško, se je napovedovalo že pred casom." Zakaj drži, da je Golobič povezan s Šrotom. Namreč, omenjeni G. se je distanciral od sporne privatizacije, saj se zaveda, da javnost ljudi, ki so na sporen in moralno vprašljiv način obogateli, ne mara. Poleg tega je vsem znano, da se stranka Zares napaja iz kapitala Laške hobotnice. Predstavljajte si, kako se morajo počutiti državljanke in državljani RS (volilke in volilci!), ko poslušajo Golobiča, ki je prisesan na 1,5 milijarde evrov vredno bogastvo, govoriti, da pod njegovo vladavino kapital ne bo vplival na politiko. In sprašujem se, ali je to ta nova politika, ki jo obljublja Golobič?!
viharnik
03. 06. 2008 17.31
Pa,če bi izdal brata,lepo vas prosim...Kateri politik bi izdal brata je sposoben izdati državo-državljane...
DarthRevan
03. 06. 2008 16.04
Jao, že spet toplo vodo odkrivate...
Sadjar
03. 06. 2008 10.59
Jas se tudi nebi odpovedal svojemu bratu Davidu Rockefellerju.
svoboda-govora
03. 06. 2008 09.55
Da bi lahko Gregor Golobic hodil z roko v roki z veljakom Pivovarne Laško, se je napovedovalo že pred casom. Ob njegovi pompozni vrnitvi na slovensko politicno sceno se je iz tedna v teden vecala tudi njegova prisotnost na straneh Dela. Tako so septembra lani v sobotni prilogi Dela, ki je nekdaj veljala med politicnimi poznavalci za alfo in omego v slovenskem medijskem prostoru, objavili odmeven piarovski politicni portret z naslovom Gregor Golobic. Sledili so še trije veliki intervjuji s prvakom stranke Zares (13. oktobra lani, pa letošnjega 26. januarja in prvega marca). Od takrat so na Delu, ki ga od glave do pete preko Adrijane Starina Kosem in vse manj tudi odvetnika Stojana Zdolška obvladuje Pivovarna Laško, vrata neobicajno na široko odprta tudi drugim veljakom Zaresa.
baltbaltazar@email.si
03. 06. 2008 09.38
Tonček Balonček, še bolj absurdno in smešno pa je, da so se Pahor, Golobič, Kučan in vsi levičarji vseh 12 let delali, da je vse ok, da nič ne vidijo in nič ne slišijo. Ne samo 12 let, tudi ves zdajšnji čas ko so v opoziciji. Šele sedaj so dobili prebliske in navdihe kako bodo vse spremenili in izboljšali ko predstavljajo neke kvazi predvolilne programe. Na kak način je pa Rop kadroval, recimo Jankoviča? In ko govorimo o koncentraciji kapitala, človek ne more mimo dejstva da je Lahovnik bil ključni Šrotov svetovalec v času ko je bil minister za gospodarstvo. Vsi, ki so diplomirali pri Lahovniku pišejo diplome o delničarskih prevzemih Pivovarne Laško.
ivan.vindis@gmail.com
03. 06. 2008 09.18
manjakranjc, tvoji neverjetni naivni konstrukti lahko prepričajo kvečjemu kakega duševnega bolnika na psihiatriji.
JBT
03. 06. 2008 09.07
Grome, ako več moraš, da udaraš. Onda udari u poštenog, ako udaraš u lopova, sve češ, da nas ubiješ.
manjakranjc@hotmail.com
03. 06. 2008 08.26
Dan, Ker imamo opravka z nevedmneži, naj jih le rahlo podučim,, da se s pogodbami ne dela, kot svinja z mehom. Večina nekih članov uprav itd. je imela načrtno podaljšano pogodbo in tako preventivno uporabila nemorano dejanje, ki bi novim onemogočil nastavitev sposobnješih in drugače mislečih. Z zakonodajo pa vemo, kako je. Sicer efektivnost te vidimo vsakodnevno in najoblj pridigajo rdečkarji, ki so jo načrtno prilagajali za bratrance, strice, dedke...razumem jih. Ne razumem pa, kako lahko pokvarjeno kažejo na druge, kot to recimo počne baraba Golobić, ki zavestno laže in se posmehuje slehernemu državljanu, seveda tudi Tončku B, ki misli, da je imun na take manipulacije; a očitno je ravno sam najbolj podvržen, s prebranega je moč to takoj dojeti. Zamenjava smetarja ali kakšnega bednega uradnika je v javnosti naletela na hudo kritiko in neka nemoralna dejanja, in sedaj želijo velike premike!? Kako le, ko pa imaš opravka z izdajalci in nemoralneži, ki govorijo eno, delajo pa drugo. Teh je v javnem sektorju, kot solate. Obstajajo podatki, ki jasno dokazujejo kadrovanja komunističnih izmečkov. Da, "demokracija" kadrovanja še poteka, sedaj smo videli le zahrbtni kvazi liberalizem. Lp M.K
ivan.vindis@gmail.com
03. 06. 2008 07.50
Ja res je, sprejemanje odločitev v parlamentu je jasno pokazalo, da bi lahko ta JJ vlada sprejela kar bi hotela ali morala, ne glede na to, kaj misli opozicija. Sam kaj ko so glupi/tupi in so sprejemali same bedarije, za katere bi bilo zelo dobro, če bi jih lahko opozicija preprečila.
Tonček Balonček
03. 06. 2008 07.45
Najbolj smešno je to, da se vsi ti mega prevzemi dogajajo pod "to vlado", ki se je štri leta delala, kot da ničesar ne vidi in ne sliši, zdaj, pol leta pred volitvami, so začeli pa neke borbe in vlaganja ovadb, kar je več kot smešno! Vse možnosti bi imeli, da bi v tem času spremenili zakonodajo in druge predpise, saj so imeli v zboru večino, mučili so se pa le z nekimi medijskimi zakoni, notarji in podobnii rečmi, ne pa z bistvenim, to je odtujevanjem bivšega družbenega premoženja med razne svoje kadre. Rezultat tega bo zdaj, da bo lastnik Dela eko mariborsko cestno podjetje in neka ženska! Če niso sposobni, da rerečijo, da jih nategnejo razni bratje Šrot, Bavčarji, Zidarji in Kordeži, nimajo kaj iskati privodenju te države! Naj vodijo Evropo, Slovenije nikakor ne smejo!!
manjakranjc@hotmail.com
03. 06. 2008 07.30
Jutro, Seveda je edino normalno, da se ne bo odrekel bratu. Je pa dejstvo, da sta stranko SLS čisto zavozila, ko smo že mislili, da slabše kot je bilo pod brati Podobnik, ni mogoče. Parlamentarni prag pa so za njih danes le mokre sanje. Lp M.K
Niko_
03. 06. 2008 03.32
SLS si je z izbiro Šrota za predsednika naredila medvedjo uslugo, saj je s tem v očeh volilcev postala glavna tajkunska stranka! Za SLS bo uspeh že, če bo sploh prišla v parlament.
jakart@email.si
03. 06. 2008 01.24
Pošteni Bojan - tvoj uber-pošteni brat Boško je tako zelo uber-uspešen samo zaradi njegovih političnih zvez, ki pa vključujejo tudi tebe!!! Cela tvoja lobotomirana stranka brani tvojega brata ob vsaki priliki. En politično nastavljen povprečen uradnik je izvedel največji rop v zgodovini tega naroda - a misliš, da smo tako zabiti, da bomo to na volitvah pozabili??? Si kmet zarukani mislil, da boste Šroti novi celjski grofje??? Naredimo konec Stranki Lobotomiranih Slovenije!!!
luka.6000000@gmail.com
02. 06. 2008 23.20
ja seveda da se mu ne bo odrekel. ampak nekako mi ne gre skupej da SLS(ljudsko kmečko stranko), katere volilci so preprosti ljudje, vodi brat najbogatejšega slovenca(kateri je bogastvo pridobil na vse prej kot transparentni način) Mal smešno je:) po drugi strani pa se vidi, da je slovenska politika le orodje novodobnih turbo kapitalistov. mi pa se niti za en referendum ne mormo zorganizirat (s katerim bi lahko razveljavili vse sporne prevzeme).... ma ajde
niky_d
02. 06. 2008 23.00
Strinjam se s teboj temacni, družina pride vedno na prvem mestu. Kdor bi se drugače odločil, si v mojih očeh ne zasluži nobenega spoštovanja.
123_Zoke_vec_ni
02. 06. 2008 22.50
Na tej točki se strinjam z Bojanokm. Da zagovarja svoje brate je povsem normalno - kri ni voda, in prav je da so bratje skupaj do konca. Nič ni močnejšega od bratskih vezi. Če bi jih bil pripravljen zavreči zavoljo politike, bi me razočaral na celi črti. Je pa po svoje težko usklajevati politiko predsedovanja tako, da SLS ne vplete v svoje družinske zadeve. Še posebej ob vsem maslu ki ga imata na glavi njegova brata Boško in Srečko.