Slovenija

Bodo semedelsko pošto zaprli?

Maribor/Koper, 06. 09. 2011 14.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pošta Slovenije namerava dodatne varnostne ukrepe za pošto v Semedeli uvesti v najkrajšem možnem času, vendar je, kot opozarja, "ujetnik" predpisov na področju javnega naročanja.

Za pošto v Semedeli, ki so jo v petek oropali že tretjič letos, in tudi za druge pošte so predvideni dodatni varnostni ukrepi, ki jih nameravajo uvesti v najkrajšem možnem času, so potrdili na Pošti Slovenije. Ob tem pa ne izključujejo niti možnosti, da semedelsko pošto zaprejo.

Kot so pojasnili na Pošti Slovenije, so v Semedeli po drugem ropu sicer namestili videonadzor. Za to pošto in tudi za druge pošte so predvideni še dodatni varnostni ukrepi, vendar zaradi varovanja zaposlenih in z namenom zmanjšanja možnosti za izvrševanje potencialnih kriminalnih dejanj na poštah ter izvajanja ustrezne varnostne politike javno ne morejo posredovati podrobnejših informacij. "Zagotavljamo pa, da v tem času intenzivno izvajamo napovedane aktivnosti za čim večje zavarovanje zaposlenih Pošte Slovenije, hkrati pa se izvajajo tudi vsi napovedani ukrepi za čim učinkovitejše preprečevanje kaznivih dejanj na poštah," dodajajo.

Petkov rop pošte v Semedeli
Petkov rop pošte v Semedeli FOTO: POP TV

Dodatne varnostne ukrepe za pošto v Semedeli nameravajo uvesti v najkrajšem možnem času, vendar so, kot opozarjajo, "ujetnik" predpisov na področju javnega naročanja: "Kljub temu da so ob ropih ogroženi zaposleni in stranke Pošte Slovenije, za nabavo opreme, namenjene varovanju, ne obstajajo bližnjice glede postopkov in rokov."

Stalno fizično varovanje z varnostnikom?

Glede možnosti zavarovanja "rizičnih" poštnih uradov preko varnostnikov na Pošti Slovenije poudarjajo, da družbe za zasebno varovanje v določenih intervalih že izvajajo dodatne obhode pošt, "stalno fizično varovanje z varnostnikom na pošti pa po našem mnenju ni primerna rešitev".

Pri tem izpostavljajo predvsem dva razloga. Prvi je ta, da v Sloveniji ni zadostnega števila ustrezno usposobljenih varnostnikov, po drugi strani pa menijo, da lahko pride do večje agresije s strani storilca, če je pred njega postavljena večja ovira.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

luckyss
06. 09. 2011 19.50
" menijo, da lahko pride do večje agresije s strani storilca, če je pred njega postavljena večja ovira." Potem je najbolje, da denar naložijo kar na stojnico pred pošto - sigurno ne bo agresije...pa denarja tudi ne..:)))
LakiTopalovic
06. 09. 2011 17.15
jo bodo zaprli??? kaj so ves denar roparji pobasal pa poštne znamke as well?!?!?:)))
tantadruj1
06. 09. 2011 15.21
.. pošte bodo izumrle s časom... v ameriki so že poštne nabiralnike sneli z ulic... zadeva se krči, zato pa se vlaganja ne splačajo in se zapira...
nivazn@gmail.com
06. 09. 2011 15.03
Z zmanjševanjem šteila zaposlenih na pošti lepo skrbijo za njihovo varnost. Najlažje je pošto zapreti,in se znebiti delavceev.