Slovenija

Odločanje o podpisu sporazuma prestavili

Ljubljana, 22. 10. 2009 11.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Člani Policijskega sindikata Slovenije se glede podpisa sporazuma o zamrznitvi plač niso uspeli zediniti, zato tudi vprašanje stavke ostaja v zraku.

Nesreča
Nesreča FOTO: 24ur.com

Sindikat je razpravljal o podpisu sporazuma o zamrznitvi plač, vendar končne odločitve ni sprejel. Predsednik sindikata Branko Prah je za 24ur.com povedal, da so na sestanku ugotovili, da je še veliko odprtih vprašanj, zato so odločanje o podpisu prestavili na naslednji teden, predvidoma na torek. Tudi vprašanje stavke tako ostaja odprto. Je pa Prah dejal, da v primeru, da podpis zavrnejo, stavka ni izključena.

Že včeraj je sicer območni sindikat v Celju sklenil, da nasprotuje zamrznitvi, zato so matični enoti predlagali vse oblike sindikalnega boja, tudi stavko, če bo potrebna.

Predsednik Sindikata policistov Slovenije Zoran Petrovič pa je povedal, da v teh pogovorih ne sodelujejo, da pa prav tako nasprotujejo zamrznitvi plač. Zato bodo konkurenčni sindikat podprli, z njim pa bodo sodelovali v vseh oblikah sindikalnega boja, če bo ta potreben.

 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

belicigo
22. 10. 2009 20.03
Danny1980"Policija NE spada v javni sektor " LOL! Želim ti povedat,da si pač v javnem sektoru in če bojo zamrnili plače v javnem sektorju, ni pošteno, da bi delali izjeme, pa naj gre za policaja, madicinsko sestro, zdravnika, uslužbenko na občini...1000€ maš čist dovol za več se pa potrudi pa pridobi kake "čvorke" ali pa menjej šiht.:)
Danny1980
22. 10. 2009 19.05
pivo7 Preberi Zakon o policiji in boš videl ali videla, da imajo policisti dolžnost in pravico nositi orožje itd....bla bla bla vzeti življenje, odvzeti prostost, omejiti gibanje..... to so naloge policije ki so zapisane v 3.členu ZPOL. Nisem si ji jaz izmislil. Mamin sinko?:)Svašta:) to pa lahko izjavi samo starokopitna zafrustrirana oseba. Potem takem so vsi poklici izjeme v javnem sektorju hah hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahahah bravo sedi 5 :).
mbdjzan@volja.net
22. 10. 2009 19.00
pivo7 ne razumeš kar ti hoče povedati Danny1980 preberi še enih parkrat mogoče se ti posveti
belicigo
22. 10. 2009 16.35
Danny1980 Ko berem tvoje komentarje dobim kar solzne oči;)"kajti policist je edini poklic v Sloveniji, ki ima pravico in dolžnost uzeti življenje, " kaj takega laho izjavi samo zakompleksan revež, ki mu je uspelo uresničiti otroške sanje postati policaj z pištolo, in dokazati sam sebi da ni le mamin sinko ki je od sošolcev dobival le čvrge.Sam spoštujem delo policistov, ampak minili so časi ko so policaji pretepali vse povprek, potem pa to upravičeveli z padcem po stopnicah ...Kar se pa tiče plač, mislim da policija ni izjema med javnimi uslužbenci.
Danny1980
22. 10. 2009 15.34
Lani nas je približno 300 zapustilo policijo in zamenjalo službo, nato pa se je zgodila večja operativna luknja.Odhajali so ljudje, ki so obvladovali varnostno situacijo v svojem okolišu, prometni strokovnjaki itd....Policiji danes teh ljudi manjka še več pa jih bo odšlo. S tem pa boste državljani na slabšem, kajti policist ki je delal 10 let v prometu bo verjetno bolje in kvalitetno rešil prometno nesrečo kot novinc iz šole ne? Policija NE spada v javni sektor ker je to najbolj specifična služba v javnem sektorju in se drugi poklici NE morejo primerjati z njo in biti na istem nivoju, kajti policist je edini poklic v Sloveniji, ki ima pravico in dolžnost uzeti življenje, ali komu odvzeti prostost, začasno omejiti gibanje itd...Da o nevarnosti po lastnem življenju ne pišem. Videli ste zadnji primer strela na policista v Ljubljani. Za prazen nič sta dobila naboje v trebuh. Policiste z zahodnimi državami primerjam zato, ker mi sodimo na zahod in ne na balkan. Mi smo Evropa. Vedno se primerjamo z evropskimi državami. Evropski policisti večina njih je dobro plačana, zato so tudi varnostne situacije pri njih dosti boljše, servis ljudem pa dosti kvalitetnejši kot pa pri nas. Opažam tudi, da je kvaliteta uslug v slovenski policiji močno upadla, kajti policisti se več ne izpostavljajo, ne hitijo brezglavo na prom.nesreče, intervencije itd...Prejšnja država SFRJ je imela ves posluh za policijo, kajti policija MILICA ji je vzdrževala red in disciplino v državi saj bi se brez te razpadla, današnja demokratična vlada pa pričakuje, da boš priden in da boš na koncu meseca državi pridelal 25000 eur cestno prometnih prekrškov, da si boš opremo kupoval sam, da če bodo streljali na tebe pri opravljanju službe boš tiho, in na koncu meseca boš dobil 700 eur neto in boš vesel.To da te pa družina ne vidi med vikendi, prazniki itd. si si pa sam kriv in menjaj šiht. Zanima me samo to, kaj se bo zgodilo ko se bo 1000 ali 2000 policistov odločilo za menjavo "šihta"? Mar bomo potem poslali vojake na cesto? Še vedno sem mnenja in za tem stojim, ukinimo policijo kot organizacijo, dajmo ljudem prosto pot, uvedimo zakon močnejšega, dajmo priložnost državi, da na račun policije zmanjša stroške, prodajmo policijske postaje ali jih oddajmo v najem, prodajmo vsa vozila, pokrpajmo proračunsko luknjo. Tako ne bo več povpraševanja po poštenem plačilu moških in žensk ki skrbijo, da v državi ne nastane kaos in da lahko dokaj dostojno v miru živimo.Povečajmo sredstva vojakom, dvignimo sodniške plače za 75%, zdravnikom prav tako in upajmo, da bo v državi vse lepo in prav.
brice
22. 10. 2009 14.52
Danny Nisi mogel bolj po resnici in lepo napisati, kot si. Tudi moj oče je bil nekoč policaj, pa vem kaj prestajate vi in vaše družine. Nikoli ne bom pozabila, ko sem bila stara 12 -13 let in so me pred šolo pričakali trije "veliki junaki" in me pretepli, ker sem bila policajeva hči. 2 sta me držala, tretji me je tepel. Zdaj sem sama mamica in si ne morem misliti, kaj je moj oče takrat doživljal. ZATO se strinjam, un držim pesti, da vam uspe.
b77
22. 10. 2009 14.05
V SLOVENIJI NI PRIMERJAVE Z EVROPO! SMO GLOBOKO GLOBOKO NA BALKANU! IN TO PO KULTURI , OBNAŠANJU , DELU IN POSLEDIČNO PRI PLAČAH! IN TUDI VI POLICAJI STE ISTI!
animsaj27
22. 10. 2009 13.51
Maš prav, tud jaz se za 800 eur ne bi opravljala tega dela. Niti pod razno... Vsaka čast policajem (ampak ne vsem)!
belicigo
22. 10. 2009 13.33
Danny1980, daj ne joči. 1000€ neto plače? Kolk pa bi ti rad? Kot že račeno, če vam kaj ni prav pa menjaj šiht. Če bodo vsem zamrznili plače res ne vidim razloga zakaj bi bila policija izjema.Pa zakaj primerjaš policiste z zahodnimi državami tudi v drugih panogah je razlika ogromna.
ss79
22. 10. 2009 13.09
800e ni nikakršna plača STAVKAJTE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Danny1980
22. 10. 2009 13.08
bogo19 prosim da ne daješ sebe in nekaterih policistov v isti koš, ker če si ti butast in len, potem to ne pomeni, da so tudi vsi ostali. Plača čistilke za delo policista?Želim vam samo to, da pridete v policijsko patruljo na eno 12 urno delo v soboto zvečer, da okusite s čem imamo mi opravka. Policisti po drugih evropskih državah so izjemno dobro plačani in rangirani.Prvi primer je sosednja Avstrija, da ne omenjam Nemčije,Francije itd... Če nimaš zadovoljnjih policistov, dobro opremljenih, potem ne moreš pričakovati kvalitetnih storitev. Policija je edina veja izvršne oblasti, ki dnevno bogato polni državni proračun! Moja plača brez dodatkov je torej 720 eur neto.dodatkov za nočno delo, izmensko delo, praznike,vikende itd... dobim nekje 300 eur, malice za mesec dela dobim 80 eur in potnih stroškov za 100km vožnje dobim 300 eur. Torej potne stroške porabim, malico pojem, ostane mi 1000 eur plače, s tem, da za teh 1000 eur nosim tveganje da moram nekoga ubiti, da bo nekdo mene ubil, da bom zbolel za kakšno prenosljivo boleznijo od narkomanov, da moram gledati trupla v rekah, obešance, prometne nesreče, da moram obvestiti starše o smrti njihovega otroka, da sem večinoma zunaj in ne v pisarni in povrh tega, da moram po ukazu šefov po koncu službe prinesti določeno število plačilnih nalogov, ker drugače bom imel težave! Spoznati se moram na kup zakonodaje, biti svetovalec, socialni delavec, tolažba, objekt posmehovanja in žaljenja,obvladati borilne veščine in znati se pravilno odločiti v sekundi ker drugače pa me skupina posebnih tožilcev obravnava ker nisem enak pred zakonom. Včasih si moram dokupiti tudi opremo z lastnim denarjem, ker jo v policiji pač ne dobiš. In to je slovenski policist primerljiv z evropskim?:/
JozaFric
22. 10. 2009 12.55
Glavno, da je denar za izbrisane, rome in JLA oficirje. Res ste nam izvolili antislovensko vlado. TNX
belicigo
22. 10. 2009 12.54
Nikjer ne piše kolk majo plače. Če imajo 800€ majo čist dovol. Če pa keremu kaj ne paše pa naj gre delat v gospodarstvo...Sami so si izbrali ta šiht ne jokat zdaj, saj niste na minimalcu, ste okrog povprečne plače..
bogo19
22. 10. 2009 12.46
Kdo pa jih sili da morajo bit policaji ! če so butasti in ne znajo nič druzga kot to potam pa naj bodo uličarji.Za takšno delo kot ga opravljajo pri nas, bi bila plača čistilke čist dovolj.
8JASMIN
22. 10. 2009 12.45
PA NAJ GRE CELA SLOVENIJA NA CESTO IN NAJ VSI STAVKAJO, SAMO LIFT-TURK IN PAHOR NE!!!!!!!!!!!!!!
strasekalojz
22. 10. 2009 12.30
WB0413,POTEM PA IDI DELAT DOM OSTARELIH;TAM TUDI DELAJO VSE DNI IN GLEDAJO MRTVE;AMPAK ZA 400 euro,se ti je malo posvetilo!!!
weber1
22. 10. 2009 12.15
Kr naj stavkajo , pa to.........
mojc28
22. 10. 2009 12.13
Zoran Petrovič je predsednik Sindikata policistov Slovenije, in ne Policijskega sindikata!
mmickica
22. 10. 2009 12.10
Nisem ravno fen policajev, še posebej jih ne maram, ko me kaznujejo na cesti. Ampak, če ima kdo v javnem sektorju prenizke plače, so to policaji (vsi ostali imajo previsoke, da ne bo pomote!!!)! Takšnega dela, kot ga imajo oni (ni praznikov, vikendov, opravit imajo z barabami vseh vrst, gledajo mrtve na cestah, posredujejo v pretepih, ipd...zraven tega pa jih vsi mrzimo) jaz za 800€ res ne bi delala !!!