Slovenija

Bodi dober, bodi kul: Kako z dejanji otrokom pomagati, da bodo verjeli vase?

Ljubljana, 21. 09. 2019 07.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
24 UR ZVEČER
Komentarji
6

Kakšna je naša družba? Kakšen zgled dajemo odrasli otrokom? Se otroci vse bolj zapirajo sami vase, so vse bolj apatični, zakaj nimajo dobrih zgledov? Kaj storiti, kako z našimi dejanji pokazati otrokom, da bodo verjeli vase, v svojo ustvarjalnost, da jim bo mar za sočloveka in okolje? Vsa ta vprašanja nagovarja družbenoodgovorni projekt Bodi dober, bodi kul.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BUONcaffee
22. 09. 2019 08.32
-2
Če je človek pohlepen in istočasno pošten ni nič narobe. Mediji sami hvalite uspešne in poštene poslovneže in dajate neko energijo in voljo drugim da bi taki tudi bili, kar jaz tudi ne vidim za slabo ampak zelo dobro. Zakaj pa ne? Če se nekdo rad oblači kot nekdo drugi ni nič narobe. Vsak naj se počuti najboljše v svoji obleki. Če zgledov nebi bilo bi se danes vsi oblačili kot nekoč 100 in več let nazaj. Ni to nič narobe. Važno je, da se človek zgleduje po uspešnem in poštenem človeku.
BUONcaffee
22. 09. 2019 08.26
+0
Kar se tiče zgleda starši so le del tega mogoče največ 30%, ostalo pa delajo zvezniki in druge javne osebe, sosedje, razni filmi, nadaljevanke, tudi resničnostni šovi...kar se tiče pohlepa pa je človek itak podvržen temu, saj oglasi venomer dežujejo ( televizija, internet, pošta, ulica-plakati) in pa dovolj da človek stopi v trgovino. Kaj pa lahko starš naredi tu?????
BUONcaffee
22. 09. 2019 08.21
+0
Ko sem poslušal tale prispevek sem dobil občutek, da so vsi sedaj problematični. Sicer zavedati se moramo da smo ljudje in vedno bomo ostali ljudje z vsemi plusi in minusi. Poglejte primer, pes vedno ostane pes, ali je vzgojen in dresiran ali ne!
Qualisvirtalisoratio
21. 09. 2019 17.11
+5
Tisti, ki najbolj pametujejo drugim so po navadi najslabši izgled. Vse se začne doma...
Transformerji
22. 09. 2019 13.31
-1
Transformerji
21. 09. 2019 13.54
+1
Priznam, nisem poslušal do konca. Janković je vzgled svojim otrokom, Romi so vzgled svojim otrokom, javni sektor je tudi vzgled svojim otrokom - tam naj si najdejo zaposlitev. Se sliši slabo? Pa je to resnica že od prejšnjih stoletij - kdo je torej tisti, ki bi moral dajati v resnici vzgled? Če je s starši nekaj narobe, ki so bili vzgojeni v pokvarjenem svetu, potem, dragi moji, tisti, na vrhu dajte vzgled. Odpovejte se vsaj delu svojega bogastva, da bodo starši lažje zadihali, da bodo ugotovili, da ni samo materializem tisti, ki nas osvobaja. Kajti ravno to je tisti problem - borba za preživetje, kjer ni prostora o razmišljanju o naravi, okolju.... kar dokazuje tudi naš sitem in vsi sistemi tega pokvarjenega sveta!