Slovenija

Bo zaradi bencinskega centa še dražje gorivo?

Ljubljana, 14. 01. 2015 12.06 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Špela Zupan/STA
Komentarji
134

Na več kot 60 odstotkov glavnih in regionalnih slovenskih cest so razpoke, udarne jame, kolesnice, krušijo in obrabljajo se. A denarja za popravilo in vzdrževanje v proračunu ni, zato so vse glasnejši pozivi za drugačne vire financiranja.

V zadnjem času se med možnimi rešitvami za stalen vir financiranja vzdrževanja državnih cest omenja tudi bencinski cent. V Sloveniji smo bencinski tolar, ki je predstavljal temeljni vir vzdrževanja in gradnje avtocest, plačevali od leta 1998 do leta 2008.

Varnost na slovenskih cestah je statistično boljša z manj nesrečami in manj umrlimi, večina cest pa ostaja slabih. Po analizah Avto-moto zveze Slovenije (AMZS), kjer so pregledali približno polovico državnih cest, so avtoceste v dobrem stanju, več kot 60 odstotkov glavnih in regionalnih cest pa je varnostno neustreznih. Na njih so razpoke, udarne jame, kolesnice, krušijo in obrabljajo se. Tudi 20 mostov bi morali nujno sanirati, 17 je zaprtih.

Na prometne nesreče vplivajo trije poglavitni dejavniki: človek, vozilo in cesta, pri čemer naj bi bila cestna infrastruktura vzrok za tri do 30 odstotkov prometnih nesreč. A denarja za popravilo in vzdrževanje slabih cest ni. Po ocenah ministra za infrastrukturo Petra Gašperšiča bi bilo treba za preprečitev slabšanja cestne infrastrukture letno vlagati med 150 do 200 milijonov evrov letno, po sedanjih projekcijah se jim obeta od samo 60 do 70 milijonov evrov, kar še zdaleč ni dovolj.

V vsakem primeru bo potrebno najti nove vire financiranja. Po mnenju sekretarja komisije za vzgojo in varnost cestnega prometa pri AMZS, Jureta Kostanjška, je vsekakor potrebno denar od registracij vozil vrniti nazaj na ceste. Omenil je bencinski cent, "čeprav država s trošarinami že sedaj dobršen del končne cene goriva 'odpelje' v integralni proračun. Ne podpiramo dviga cene goriva s tega naslova, le namenitev dela trošarine neposredno za vzdrževanje cest."

Med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč so človekovo ravnanje, stanje vozila in cestna infrastruktura, zato izboljševanje slednje zagotovo prispeva tudi k povečanju varnosti in zmanjšanju prometnih nesreč.
Med najpogostejšimi vzroki prometnih nesreč so človekovo ravnanje, stanje vozila in cestna infrastruktura, zato izboljševanje slednje zagotovo prispeva tudi k povečanju varnosti in zmanjšanju prometnih nesreč. FOTO: Thinkstock

Slovenija je v preteklosti že poznala tovrsten model financiranja infrastrukture. Z bencinskim tolarjem je zbirala sredstva za gradnjo avtocest, med letoma 1998 in 2008 se je nabralo za dobro milijardo evrov. Nekoč smo torej zbirali sredstva za gradnjo avtocest, zdaj pa so oživele ideje o bencinskem centu, ki bi lahko predstavljal stalen vir financiranja vzdrževanja močno načetih 6000 kilometrov državnih cest.

Vršilec dolžnosti direktorja Javne agencije za varnost prometa Igor Velov se zavzema tudi za sistemsko ureditev, po kateri bi morale zavarovalnice finančno prispevati k prometni varnosti. Če je manj nesreč, je namreč tudi manj izplačanih premij in zavarovalnice so na boljšem. V zavarovalnicah še niso bili uradno obveščeni o njegovem predlogu, že zdaj pa podpirajo razne akcije za zmanjšanje števila prometnih nesreč z osveščanjem zavarovancev in spodbujanjem varnosti, so zatrdili.

Pri prometnih nesrečah gre največkrat za kombinacijo treh dejavnikov: neustrezne infrastrukture, vozila (na primer pnevmatike, zavore ...) in voznikov (hitrosti, utrujenost, objestnost, stres, alkohol, vpliv zdravil …).

Kostanjšek se zaveda, da bi bil dobrodošel vsak dodatni denar za vzdrževanje cest, "a nikakor ne na račun zvišanja zavarovalnih premij". Sicer pozna primere v tujini, ko so tudi zavarovalnice prispevale k obnovi vozišča, kjer so se škode pogosto ali redno dogajale in je bilo očitno, da je prav infrastruktura vzrok za prometne nesreče. Plačale so, če je izračun pokazal, de se jim bolj izplača investirati v sanacijo infrastrukture kot v kritje škod.

Po njegovih informacijah so pred nekaj leti nekatere slovenske zavarovalnice že vlagale v cestno infrastrukturo, vendar se je pokazala regionalna pripadnost. "Na primer Zavarovalnica Tilia ne bo plačevala križišča na Gorenjskem, Zavarovalnica Maribor ne bo plačevala sanacije nevarnega ovinka na Primorskem in podobno," je ponazoril.

Direkcija za infrastrukturo predlaga oblikovanje cestnega sklada. Zadnjo besedo, kako zagotoviti sredstva, pa bo seveda imela vlada oziroma ministrstvo za infrastrukturo.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (134)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Gagg
15. 01. 2015 08.24
+5
Gospodarstvo ni manj konkurenčno zaradi cest, ampak zaradi katastrofalnega odnosa politike do njega. Ceste so samo samo posledica tega. Bencinski cent...malo morgen. Od trošarin naj vzame banda pokvarjena.
elll
14. 01. 2015 20.06
-1
Kaj ta bencinski cent bo za poglabljanje luke al za obnovo brnika?
owlic
14. 01. 2015 20.02
+7
plačujem cestnino za ceste
wolfterier
15. 01. 2015 09.48
+1
Miro se drži Titovega načina,da bi se Slovenci manj vozili.Bo manj nesreč.
tali?ni tom
14. 01. 2015 19.54
+4
cerar , pa kaj ti je človek? ni mi jasno da se oseba od nekega "strokovnjaka" spremeni v popolnega ...... v samo par mesecih! zdej , al si nas farnbal da obvladaš al so te pelal na suho?? pa kje čmo ljudje v sloveniji dobit denar za vse te perverzne finte nekih ljudi ki se imenujejo sami sebe in njim podobni ,politiki ki to itaq sami sebe imenujejo in ki si nonstop zmišljujejo neke kvazi davek in prispevke ,obenem pa manjšajo višino plače,penzije,socialnih prispevkov! ali res noben ne stoji več na realnih let ali kaj? in ali si oblastniškotajkunska združba zaveda da navadna raja skoraj nima ničesar več za zgubit??sam bom sedaj sigurno hodil tankat na hrvaško , je mal ceneje pa plinska jeklenka je osem evrov cenejša! potrplenja je konec!
SDS_je_poden
14. 01. 2015 20.04
+1
To je nevarno stanje, ko navadna raja nima več kaj izgubit, se upre. Upam, da bo to kmalu, pa da se stera vse leve, desne, srednje, spodnje, zgornje in ne vem kakšne še ostarele politične kreature dol s scene...
BULDOH
15. 01. 2015 14.38
+1
Volili ste odrešenika-zdaj ga imate......
justime
14. 01. 2015 19.31
+8
cestnine ,vinjete,.....na koncu zopet ni denrja,bereš pa čalnek da je meter zaščitne ograaje pri nas najdražji v evropi,tunel dvakrat preplačali,meter ceste zopet najdražji v evropi čez dve leti pa zgleda ko bohinjski sir in na koncu vsega še vodilni darsovci dobijo neznane vsote premij za ne vem kaj...ne vem kaj se imamo za čudit da imamo take ceste
ONniON
14. 01. 2015 19.28
+0
v 90 letih 20. stoletja je bil liter bencina o,40€ na liter če me spomin ne vara , vse je bilo dost cenejše, nižji davki, več zaposlitev , itd....
wolfterier
15. 01. 2015 09.50
+0
Koliko si pa dobil plače nisi izračunal,pa par nepar,pa depozit za toaletni papir,pa to...
felix59 drugič
14. 01. 2015 19.27
+9
Svinje, kako lahko trdite , da ni denarja ??!! Imetniki vozil plačujemo cestnino , denar je vendar se ga razporeja v zgubaške železnice ! Barabe jedne !!!
bob87
14. 01. 2015 19.17
+1
Prosim, da se, ko se omenja katastrofalno stanje cest po SLO, pove tudi, da za vse ni kriva le dotrajanost, ampak tudi to, da Mujoti, ki izvajajo dela, oz. sanacije, opravijo delo katastrofalno. S tem mislim, da so nekatere flike tako položene, da ko se pelješ po določenih cestah le poslušaš Bum, bumbum, bum, bum, bumbum. Halo?! Kaj ne obstaja noben organ, ki bi nadziral izvedeno delo? Avtomobili morajo čez tehnični pregled letno, ceste pa kot vse kaže lahko za velike stroške obnavlja vsak kakor mu paše? Še ena od nešteto dvoličnosti naše države. Če bi kdo njih nadziral (cestarje), bi bila tudi marsikatera sanacija nepotrebna!!!
sime sime
14. 01. 2015 19.06
+4
pri nas je potreben bankrot države in očiščenje potem pa lahko gradimo na novo in obnavljamo trenutno se tok krade da enostavno z normalno plačo nemorš vseh stroškov poplačat...
sime sime
14. 01. 2015 19.08
+8
na 2M prebivalcev 240.000 javnih priseskov, ki trgajo od bruto plače delavca okoli 40% plus seveda ko greš v trgovino kupit izdelek plačaš davek tako da od bruto plače gre okoli 55% samo za davke...neverjetno
nemaveze2
14. 01. 2015 19.05
+7
Še dobro, da imamo "zelo poceni vinjete, gorivo, cestnine" (mislim drage, da ne bo pomote) napram drugim državam. Še dobro, da nimam daleč do Avstrije kjer je bencin res poceni, ter tudi kvalitetnejši. Kot že z večimi ukrepi, tudi s tem ne bodo naredili nič kajti, denar bodo basali v žepe!!
Franc Pojbi? 1
14. 01. 2015 17.47
+2
Najprej naj zamenjajo Velova, ki ga je nastavila Bratuvškova, že tretjič mu nezakonito podaljšujejo mandat medtem pa agencija porabi letno več kot 3 mio EUR, njena dodana vrednost na varnost je nična. Poleg tega naj bo država manj požrešna in več nameni za ceste, Tudi če bo en cent več je vprašanje kam bo šel ta denar. Kar zadeva zavarovalnic, pa bi bilo prav da bi kaj prispevale z boljšo varnost. Velovu, ki je zavozil svojo šolo vožnje, ostal davčni dolžnik pa predlagam, da gre k Bratuvškovi v stranko in področje varnosti prepusti tistim ki to znajo delati kot to delajo v razvitih državah. Še zajkonskih obveznosti ne izvaja, kje je obdobni načrt in poročilo DZ o varnosti v CP kot to zahteva resolucija. NIČ OD NIČ.
Ferdin
14. 01. 2015 23.22
+1
lotmerzanec
14. 01. 2015 17.01
+4
Kaj je z temi levimi vladami?? Ne vejo računati ali kaj?? Vsaki,ki tanka v Avstriji namesto v Sloveniji za 100 evrov ne plača nafte niti 50 evrov ostalo so dajatve,ki grejo v proračun!! Cerar daj si izračunaj koliko denarja pokasira proeračun Avstrije,če tanka samo en kamijon 1000 litrov!?
lotmerzanec
14. 01. 2015 16.46
+9
Mene pa močno zanima KAM je šlo tistih 70 miljonov čisrtega dobička,ki ga je pridelal DARS!?? Zakaj se ta denar ne da v regionalne ceste saj so ogromno teh cest uničili prav ti teški kamijoni ,ki so gradili avtoceste!!
Super Huey
14. 01. 2015 16.56
+10
V plače 240 000 glavega aparata. Pa še kakšno banko bomo dokapitalizirali vmes...k taisti aparat ni sposoben zapret lopovov.
Breza53jani
14. 01. 2015 17.03
-2
Kopi pejst mojster:). Ni kriva čistilka ali učiteljica, da tožilci niso sposobni zapret lopovov, verjemi. In ni vsak, ki se ne strnja s tvojimi posploševanji državnokoritarski parazit.
Morana7
14. 01. 2015 20.15
+3
DARS vlaga zgolj v avtoceste, ker upravlja zgolj z njimi, ostale ceste se krijejo iz proračuna iz dajatev za uporabo cest trošarin, glob. Glede na dejansko stanje naših cest pa se strinjam Super Huey, denar za ceste očitno ponikne nekje v proračunu. Glede na obseg JS je ta razlaga kar verjetna, možno pa tudi, da gre za organiziran kriminal.
omega _v6
14. 01. 2015 16.41
+11
Me sploh ne prizadene!! V Avstriji grejo cene dol!! Vi pa kar dražite bol boste dražili majn boste imeli!! Grem tankat v Avstrijo pa,da samo ne tankam še špecarijo kupim tam!! Tem barabinom pa že nebom dajal,da si bodo polnili žepe!!
nik500
14. 01. 2015 16.13
-1
Amzs je analizo naredil na podlagi aplikacije google street wiew. Da bi šli sami na teren se jim ne da ali pa je velik strošek za njih
Morana7
14. 01. 2015 20.13
+3
Poguglaj EuroRAP, gre za program, ki tovrstne zadeve financira.
kolo1982
14. 01. 2015 16.04
+10
železnice naj vrnejo denar...od 2008 naprej...janez
zagor:)
14. 01. 2015 15.47
+5
mislim plačujemo cestnino, zdaj pa še to. kar se pa tiče podražitve, bom pa samo tko napisal, glede na slo politiko poslovanja, država bo uvedla cent za liter bencina, bencin se bo pa podražil seveda za deset centov. če se bomo pa pritoževali, bodo pa rekli da je huda izguba zato in da bo potrebno odpuščati
sezonska_solata
14. 01. 2015 15.43
+25
Tolko kradejo, da nevejo vec kje krast haha
zasavc50
14. 01. 2015 15.46
+5
daf3
14. 01. 2015 16.13
+3
in eni še to volijo samo da smo socialno priskrbljeni pa ni važen po kakšni ceni
lotmerzanec
14. 01. 2015 16.52
+1
daf3 Daj lepo te prosim za socialno državo se skrivajo LENUHI!!
24tweet
14. 01. 2015 15.37
+13
Za NLB je pa vedno denar, tudi za faktor banko se je našel, in za a banko tudi, glej ga zlomka. Ma mi rabimo en čistilni servis.
lotmerzanec
14. 01. 2015 16.53
+2
24tweet In moral se je sicer bi stric Milan bil jezen!!
Bojan-F
14. 01. 2015 15.31
-3
To je vitka drzava. Imamo nizje davke kot nase svetilniske drzave, a hoteli bi imeti isti standard.
Bojan-F
14. 01. 2015 15.33
-1
wolfterier
15. 01. 2015 16.04
+1