Slovenija

'Slovenija ne bo potrebovala mednarodne pomoči'

Ljubljana, 27. 03. 2013 07.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Slovenija ne bo potrebovala mednarodne pomoči, njena primerjava s Ciprom pa je neprimerna, pravi premierka, ki dodaja, da bo njena vlada nadaljevala ukrepe prejšnje vlade, hkrati pa bo okrepila ukrepe za zagon gospodarstva.

Alenka Bratušek je danes prvič kot premierka odgovarjala na vprašanja poslancev.
Alenka Bratušek je danes prvič kot premierka odgovarjala na vprašanja poslancev. FOTO: Dz-rs.si

Premierka Alenka Bratušek je danes v državnem zboru povedala, da bo njena vlada nadaljevala z dobrimi ukrepi prejšnje vlade. Med njimi so sanacija bančnega sektorja, upravljanje državnega premoženja na enem mestu in konsolidacija javnih financ. Okrepila bo ukrepe za zagon gospodarstva in odpiranje delovnih mest.

Na vprašanje poslanca SLS Mihaela Prevca je odgovorila, da bo sanacija bančnega sektorja prva prioriteta vlade. Zatrdila je, da novi finančni minister Uroš Čufer noč in dan dela na tem vprašanju. Vse skupaj bo potekalo skladno z obstoječo zakonodajo, ki je bila sprejeta v času prejšnje vlade, če pa se bo pokazala potreba, pa jo bodo skladno s priporočili stroke tudi popravili. Med drugim naj bi Banka Slovenije dobila večjo vlogo.

Nadaljevali bodo tudi s konsolidacijo javnih financ, ob tem pa je zagotovila, da Slovenije ne gre primerjati s Ciprom ter da so vloge v naših bankah absolutno varne. "Nikakršna panika ni potrebna," je dejala.

Hkrati je Bratuškova prepričana, da Slovenija mednarodne pomoči ne bo potrebovala. "Slovenija je sposobna stvari spraviti v red," je poudarila v DZ. Ob tem je opozorila, da se je treba zavedati, da imajo besede ljudi, ki so imeli dober vpogled v javnofinančno politiko oz. so jo sooblikovali, določeno težo, predvsem v tujini, in vplivajo na finančne trge.

Poslanci
Poslanci FOTO: Dz-rs.si

Čufer: Prodali bomo toliko, kolikor bo potrebno za zagon gospodarstva

Privatizacija je ena od prioritet nove vlade, tako z vidika izboljšanja korporativnega upravljanja kot tudi z vidika javnofinančne vzdržnosti. Zadali smo si cilj, da bomo s privatizacijo zbrali toliko denarja, kot ga bomo potrebovali za zagon gospodarstva, pa je na vprašanje poslanca NSi Jožefa Horvata odgovoril Čufer.

SDS je na predsednika DZ Janka Vebra naslovil zahtevo za sklic izredne seje DZ, na kateri bi obravnavali vnos fiskalnega pravila v ustavo. Menijo, da je nujno in smiselno, da se sprememba sprejme v čim krajšem času, da se preprečijo težko popravljive posledice za stanje in delovanje države, in da se z omejitvami nemudoma pošlje jasen signal tujini, da se je Slovenija sama sposobna rešiti iz nastale situacije.

Horvata je sicer zanimalo, kaj bo minister naredil, da bi preprečil poglabljanje razvojnih razlik med regijami in siromašenje periferije na račun osrednje slovenske regije. "Moja skrb trenutno je osredotočena na celo Slovenijo," je povedal minister. Pojasnil je, da so odločitve o prodajah ali nakupih družb v zasebni lasti in selitvah njihovih sedežev v pristojnosti uprav in nadzornih svetov teh družb.

"To je v skladu z načelom dobre korporativne prakse, v katero tudi sam verjamem in v katero mislim, da ne bi bilo prav, da bi vlada posegala," je dejal in dodal, da vlada po zakonu o gospodarskih družbah ne more in ne sme vplivati na odločitve zasebnih družb.

Čufer je spomnil, da je bil pred kratkim sprejet zakon o Slovenskem državnem holdingu. "Veste, da je dokončna odločitev v vmesnem obdobju in po tem, ko bo klasifikacija (državnih naložb) sprejeta, dejansko v rokah DZ in da se bo o teh stvareh tukaj še pogovarjalo," je povedal.

Privatizacija je sicer ena od prioritet nove vlade, tako z vidika izboljšanja korporativnega upravljanja kot tudi z vidika javnofinančne vzdržnosti, je dejal Čufer.
Privatizacija je sicer ena od prioritet nove vlade, tako z vidika izboljšanja korporativnega upravljanja kot tudi z vidika javnofinančne vzdržnosti, je dejal Čufer. FOTO: Damjan Žibert

Odhodi in vrnitve nekaterih poslancev

Zaradi odhoda poslancev v novo vladno ekipo je DZ danes potrdil pet nadomestnih poslancev. V poslanske klopi se je že vrnilo pet prejšnjih ministrov, namesto dveh pa sta danes poslanski mandat do konca mandatne dobe prevzela njuna nadomestna poslanca.

Namesto novih ministrov je tako v poslanske klopi danes prvič sedlo pet nadomestnih poslancev. Gregorja Viratna nadomešča Marko Pavlišič (DL), Romana Jakiča Aleksandra Osterman (PS), Stanka Stepišnika Peter Oder (PS), Tino Komel Aljoša Jerič (PS), Dejana Židana pa Branko Smodiš (SD).

Med poslance so se že vrnili prejšnji ministri Andrej Vizjak (SDS), Vinko Gorenak (SDS), Zvonko Černač (SDS), Ljudmila Novak (NSi) in Franc Bogovič (SLS). Danes pa je DZ potrdil tudi prevzem poslanskega mandata prejšnjega premierja Janeza Janše in nekdanjega gospodarskega ministra Radovana Žerjava, ki sta se poslanski funkciji odrekla. Tako bosta za preostanek mandatne dobe poslanca postala Robert Hrovat (SDS) in Jasmina Opec (SLS), ki sta Janšo in Žerjava nadomeščala tudi v času njunega delovanja v vladi.

Kandidat za zamenjavo Maherja bo znan predvidoma jutri dopoldne

Iz Državljanske liste pa so sporočili, da bo ime kandidata, ki naj bi zamenjal Igorja Maherja na položaju ministra za infrastrukturo in prostor znano predvidoma jutri dopoldne. Maher je namreč po petih dneh na položaju odstopil zaradi medijskega pritiska o njegovi domnevno sporni črni gradnji v piranski občini. Ker je bil kandidat vladajoče stranke Državljanska lista, se pričakuje, da bo novo ime najpozneje do jutri predstavil predsednik DL in notranji minister Virant.

Igor Maher je odstopil v ponedeljek dopoldan.
Igor Maher je odstopil v ponedeljek dopoldan. FOTO: M.K.

V ponedeljek sta se kot možna kandidata za njegovega naslednika omenjala lastnik podjetja Genera Urban Jan, ki ni član Državljanske liste, ter Fidel Krupić, načelnik upravne enote Velenje, ki v Virantovi stranki vodi prav odbor za infrastrukturo. A Krupić naj bi svojo kandidaturo že zanikal in dejal, da ima ambicije v podjetništvu.

Ključno je, kako se bo odločil DL. Komu bo zaupal nadzor nad energetskimi milijardami, po nekaterih informacijah pa je tudi vprašanje, ali bo Urban Jan sploh pristal na to, da ga bo stranka na ministrski stolček predlagala šele kot drugo možnost.

Koalicijski PS, SD in DeSUS odločitev Maherja za odstop s funkcije ministra za infrastrukturo in prostor ocenjujejo kot primerno, ob tem pa poudarjajo svojo zavezo k povečanju ugleda in zaupanja v politiko.

V SD in DeSUS pričakujejo tudi, da bo DL čim prej predlagal novega kandidata za ministra in da bo koalicija lahko začela delati.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1804)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

?unta
29. 03. 2013 10.36
+3
KDAJ BO VSESLOVENSKA VSTAJA
bus303
29. 03. 2013 13.25
+3
ČIMPREJ! Tale vlade je še 10x slabša od prejšnje!
homcan
28. 03. 2013 14.05
-3
terezinka od kod si se vzela ,hujša si kot upravnik pekla, naj te strela speče
Freiya
28. 03. 2013 13.34
-1
Aja, ste mi po Bratovškovo vzeli pravico glasu, tako kot snemalcu v DZ. A smo še v Sloveniji ali pa že na Golem otoku?
Freiya
28. 03. 2013 13.29
-6
Ja, tale levičarska diktatura je hujša kot v najbolj svinčenih časih! Trenutna pučistična vlada je pokopala vse upe v slovensko pomlad. Matilda Bratušek nas je pahnila v jeklen primež ledenega oklepa. Še prava pomlad se jo je ustrašila in si ne upa otresti snežnega ogrinjala.
olyca
28. 03. 2013 13.14
+1
Prva investicija nove vlade je povečanje zapora in nabava lisic, goljufom in tajkunom je sedaj odklenkalo, ga Bratuškova bo pokazala kako se dela red v državi...................
24vohomurckov
28. 03. 2013 12.07
+0
...gašpar2 pa še sam ne ve,koliko nepremičnin ima!!
Terezinka
28. 03. 2013 12.23
+2
Je podjetnik, ki je z nepremičninami delal. Dvomim pa, da ne ve koliko jih ima.
Milan Koleznik
28. 03. 2013 12.06
+0
terezinaka,na tvoj komentar,a upaš da bo ta vlada kaj boljša,
Terezinka
28. 03. 2013 12.24
+4
Poskušam upati, da bo toliko samokritična, da bo manj korupcije. Poleg tega računam na to, da se bodo zavedali, da bodo na naslednjih volitvah pogoreli, če ne bo rezultatov. Do sedaj se SDS tega ni bala
24vohomurckov
28. 03. 2013 12.04
+1
Komisija za preprečevanje korupcije (KPK) in njen šef Klemenčič sta pristojna za opredeljevanje o možnem nasprotju interesov ministrov. KPK je tudi ustanova, ki je veliko pozornosti namenila problematiki spornega poslovanja bank. KPK in njegov šef Klemenčič bi se morala že zato ob imenovanju Čuferja za ministra takoj opredeliti do morebitnega nasprotja interesov. KPK, ki skrbi za nadzor integritete najvišjih državnih funkcionarjev, bi se moral nujno opredeliti tudi do moralnega hazarda ministra Čuferja. Zato se v interesu javnosti (davkoplačevalcev) utemeljeno odpira vprašanje, zakaj šef KPK Klemenčič še vedno molči o nekdanjem pomembnem bančniku NLB in danes prvem državnem finančniku Čuferju?/finance/
ADIJO ZABUHLA
28. 03. 2013 11.58
+0
LJUBIM FACEBOOK......... Slovaki imajo novo premierko Barroso congratulates New SLOVAK PM Bratušek..........hohohahahahohohohahohohohoha naš janez poka od smeha......
stric iz ozadja
28. 03. 2013 11.59
-1
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Terezinka
28. 03. 2013 12.02
+0
Janezu je zelo, zelo hudo, ker ga je neznana oseba in še ženska zbrcala, ko je bil prepričan, da mu ni alternative
ADIJO ZABUHLA
28. 03. 2013 12.04
+3
Feinstein
28. 03. 2013 12.13
-2
Terezinka
28. 03. 2013 12.37
+5
Na veliko področjih dela in obnašanja. Je znal v 20 letih v boju za Slovenijo delat tako, da je obogatela cela širša družina. Je znal iz nekega obramboslovca postati pisatelj, politik, gospodarstvenik, predavatelj in celo svetovalec vladam. Je kljub vsem postopkom pred sodišči doma in celo v tujini, kljub vsem rezultatom komisij svoje podpornike tako očarati, da je zanje najbolj brezmadežen človek v državi V vsem tem res nima alternative in je človek, ki je najbolj napredoval v zadnjih 20 letih
KissMyAsss
28. 03. 2013 13.11
+3
...terezinka, manjka mu samo še diploma na Dobu, magisterij mu bo pa rusko podzemlje uredilo...
lotmerzanec
28. 03. 2013 11.55
-1
Predsednica Alenka je v prven nagovoru državljanov ob izvolitvi tudi dejala,da je konec varčevanja,konec delitve na leve in desne! Sedaj pa je obrnila ploščo in trdi,da se bo varčevanje celo povečalo toraj zame je to javno laganje državljanom!! Tako ji nič ne verjamem,da pomoči ne bomo potrebovali! Odkod jim pa denar,da izpolnijo dane obljube?? Pa ja niso zopet lagali kod je to navada pri levičarjih!!
Terezinka
28. 03. 2013 12.03
+3
Levičarjev ni, le bolj jim je do države, ne želijo vsega podarit za 1 EUR in radi bi obdržali še nekaj sociale za narod. Zavedajo se, da država mora skrbeti za državljane, ker zato jo imamo
morituri
28. 03. 2013 16.51
Mene tudi moti, da se premierka vedno laže in spreneveda.
Mb128
28. 03. 2013 11.42
+5
Ne, Slovenija ne potrebuje denarne pomoči in upam, da je tudi nikoli ne bo. Bi pa nujno potrebovala kakšnega pol mil. lisic in kakšen nov zapor ali dva. Saj veste, nazadnje so rekli da so naši zapori zasedeni 120% v povprečju. A se je kdo vprašal kam bomo dali vse te nadobudneže če že bodo po kakšnem čudežu že pravnomočno obsojeni?!
publius
28. 03. 2013 11.23
+5
@terezinka!Zakaj ne moreš razumeti,da od osamosvojitve dalje mrcvarijo Slovenijo kučanisti,z jugobalkanci,ki bi radi iz Slovenije naredili nekakšen balkanski babilon.To ne more biti jasno samo takšnemu,ki nima kančka domoljubja in spoštovanja do svojega slovenskega naroda.
Janezek.no1
28. 03. 2013 11.34
+2
kaj češ..... terezinka je pač tipičen jugonostalgik
Terezinka
28. 03. 2013 12.43
+4
Niti malo. Jaz dobro vem, da Jugoslavije nikoli več ne bo in mi po njej ni žal. Žal pa mi je, da se je tisto kar je bilo za ljudi tam že urejenega uničilo in da se s tem bogatijo nekateri. V tisti Jugi smo Slovenci vendar s samoprispevki in odpovedovanji marsikaj ustvarili. Uredili smo si bolnišnice, šole, kulturne domove in še marsikaj. To in podjetja v katerih smo bili skoraj vsi zaposleni bi lahko izboljšali ne pa uničiti. Zato, ker bi nekateri obogateli ni bilo potreba ostale narediti dvakrat reveže.
Terezinka
28. 03. 2013 11.07
-5
Podporniki Janše in njegovih političnih sopotnikov v vseh strankah, zanima me zakaj branite dejanja, ki očitno niso v korist Slovencev in Slovenije. Zakaj si ne morete priznati, da denar od prodaje orožja, ki so ga plačali Bosanci in Hrvati in ni prišel v proračun, leži nekje na privat računih takrat odgovornih ljudi? Zakaj si ne morete priznati, da korupcija, ki so jo odkrili in obsodili Finci in Avstrici v zvezi z nami obstaja? Zakaj si ne morete priznati, da so bankirji in tajkuni delali z vednostjo in "blagoslovom" politike? Kako vam ni jasno, da če nekomu dovolijo "krasti" pri tem zahtevajo tudi zase? Kako si ne morete priznati, da jemanje sociale škodi vsem tistim ljudem, ki imajo minimalne plače in ne bogatunom? Kako si ne morete priznati, da privatizacija zdravstva in šolstva jemlje možnost izobrazbe otrokom delavcev in pravice do zdravstva večini? Kako si ne morete priznati, da smo ta večina vsi razen tisti mali procent, ki vse to jemlje?
Janezek.no1
28. 03. 2013 11.23
+6
denar od prodaje orožja je potalan med leve in desne , sam Drnovšek pa je preprečil preiskavo Finci imajo druge pravne standarde. če Finski policaji pridobijo dokaze brez odredbe sodišča za hišno preiskavo , ti dokazi pri nas ne veljajo če so bankirji delali z blagoslovom politike , zakaj potem nasprotuješ prodaji bank ,,privat banke se ne ozirajo na politike ,,, v vsaki državni banki pa je vpliv politike in nad NLB so imeli vpliv levaki saj so oni nastavili Kramarja ki je v 80% potalal kredite levim tajkunom ...štekaš Socialo je začel krčit levak Svetlik , da smo si najasnem maš kar precej pomešane pojme !!!
Janezek.no1
28. 03. 2013 11.27
+2
terezinka Podporniki tranzicijske levice in političnih sopotnikov v vseh teh strankah, zanima me zakaj zagovarjate DVOJNA MERILA ki očitno niso v korist Slovencev in Slovenije.
Terezinka
28. 03. 2013 12.15
+3
Denar od orožja je bil in če je šel med leve in desne naj tisti, ki so bili za potovanje orožja povedo kako je potovalo in kam je šel denar. Nič niso podarili, v proračunu pa baje tega ni. Jaz ne govorim, da ga ima točno nekdo, pravim, da ga država ni dobila tako kot bi morala. Opravičilo, da ni korupcije pri nakupih Patrije in izgovori na Finske standarde so enaki kot pri orožju 91 leta, toje dokazati mi ne morete ali nam ne morete, ker so dokazi slabi, ne zato ker smo nedolžni- Prodaji bank pa nasprotujem zato, ker je v teh bankah posredno ali direktno tudi hipoteka in deleži vsega kar Slovenija še ima. Poleg tega pa, če se banko mora pred prodajo dokapitalitirat in še očistit kreditov ni več nuje, da se jo takoj proda. O prodaji se potem lahko naredi načrt in postavi stroko, da jo vodi do prodaje. Kapital, ki je bil dan pa štekaj, da ni bil dan nobenim levim ali desnim ampak vsem. Dan je bil Hildi, Bavčarju, RKC, Zidarju in še ogromno drugim. Tem pa so bili strici in tete politiki ali pa obratno, to so pravi strici in tete naših politikov, ki so si ob teh poslih opomogli in obogateli Kdo je sedaj naredil Slovence revne in brezposelne? Kje so moja dvojna merila?
Janezek.no1
28. 03. 2013 13.04
-1
rabil bi preveč časa da ti objasnujem ...... se mi enostavno ne da samo zadnje vprašanje kdo je neredil slovence revne tu imaš spisek najbolj znanih tajkunov ...leva opcija je pocufala 80% desna opcija : tovšakova , Lovšin , ZVON 1,2 tranzicijska levica okrog foruma 21 : Zidar, Mermal, Pavček ,Kordež, Rigelnik, Škrabec , Šrot , Bavčar , Černigoj , Dolamič iz GPG-ja , tudi Jankovič z okrog 15 milijoni nakradenega , Sraka Energoplan del GREP-a ,Ogrin iz Gradisa , Valant, Bohorič , Petan obvladuje DZS in terme ,Raščan delo revije , Pogačar RAM invest , Brković, Vektra, Selinović
Terezinka
28. 03. 2013 13.14
+0
Janezek, ni ti pomoči, ker ne vidiš, da ni leve in desne opcije. V čem je Zidar lev, Bavčar lev, Šrot in ostali?
Janezek.no1
28. 03. 2013 13.23
-2
Šrot bil član stranke SD, bavčar kot vodilni funkcionar LDS šel v gospodarstvo in prevzel istrabenz zidar član foruma 21 si mogoče prišla iz marsa .. ???.... ...... joj s kom se ukvarjam in kaj ..da ni levih in desnih ,,,,,,,,,,,,,,,,, .... he he že 70 let traja kulturni boj in ideološke delitve svetujem ti portal z modnimi vsebinami in kuharskimi recepti !!----adijo
Terezinka
28. 03. 2013 13.40
+3
janezek, res si Janezek Ti ne veš kako te stvari gredo, se vidi da nisi v zadevah
morituri
28. 03. 2013 16.55
Ti, na žalost, tudi ne, 90% si izmišljaš kot kakšna kura.
Foglof Tunek5
28. 03. 2013 11.03
-3
Pripelje vlačilec na carino na meji med RS in RH: "Kaj prevažate?" "Knjige," odgovori tovornjakar cariniku. "Dvignite ponjavo," ukaže sumničavi uradnik. "Prikolica je polna orožja: pištol, avtomatov, ostrostrelskih pušk, ročnih granat, min, streliva, minometov ... "To so za vas knjige?" "Ja," odvrne voznik, "zbrana dela Janeza Janše!" Tunek iz haloz-press
stric iz ozadja
28. 03. 2013 12.01
-1
tunek........ Še se ti ni pokvaril USB ključ.--!
Feinstein
28. 03. 2013 12.07
-1
A je to vic iz nedeljskega dnevnika? Žolca iz haloz press
dostojevski II
28. 03. 2013 10.25
+0
Javni dolg se je lani povečal s 46,9 na 54 odstotkov BDP, »in to v času vlade, ki je obljubljala, da je zadolževanja konec«.
Netajkun
28. 03. 2013 10.37
-1
Netajkun
28. 03. 2013 10.42
+3
Javni dolg Slovenije od 1992 - 2008 je bil cca. 8 milijard € med 2009 in 2011 se je povečal na 16 milijard € in malo zaviranja pri zadolževanju res ne bi škodilo , če se Slovenija zadolži po trenutni obrestni meri - bankrotira ( čez nekaj let ) , če je to dobro - potem pa kar .
-HONDA-
28. 03. 2013 10.12
+0
sej zato bomo propadli slovenci odhajamo v tujine !! ker tuki bo samo še revščina in bogataši !!!
Kritik30
28. 03. 2013 10.18
+1
Lej, če bomo dopustil, da se v imenu kapitala razdira vse, od zdravstva, šolstva, sociale, če bomo dopustili da se še naprej ropa in krade narod, potem nam ni rešitve. Ne razumem zakaj čepite doma in čakate da nekdo nekaj naredi za vas. Kdo je za nas leta 91 kaj naredil? Narod je stal na barikadah sam, ker smo vedeli da je to bil odločilen trenutek, sedaj ali nikoli! Razen Čelota, ki se je skrival v kleti Cankarjevega Doma.
Terezinka
28. 03. 2013 10.31
+1
publius
28. 03. 2013 11.30
+2
@Kritik30!Janša je bil še kako izspostavljen.Za čuda pa ni bilo videti Kučana,borca med vsemi borci Stanovnika,Türka,Jakiča in vsega tega jugobalkanskega lobija.Zato ne go,bcaj nam ,ki smo doživljali to izdajo slovenstva.
Terezinka
28. 03. 2013 12.22
+1
publikus, nihče ne sme delat kar hoče zato, ker je bil enkrat izpostavljen. Janša je bil takrat postavljen bolj kot izpostavljen. Za zasluge, ki jih je takrat imel smo ga dolgo pestovali in ga podpirali. Žal se ni do konca izkazal in ga je prehitro obsedla moč, oblast in še bolj denar. To je tako kot v zakonu, tudi če se dva imata zelo rada v začetku in si marsikaj oprostita to ne more biti večno. Povsod so tolerance, ki jih ljubljena oseba mora upoštevati. Janša je skupaj z Bavčarjem to že zelo presegel
Foglof Tunek5
28. 03. 2013 09.52
+5
Čujte, nekaj sn se spomno, zaj ko je konec zimskih športof. Kak bi se Lara Gut pisala če bi se poročila z Jakobom Fakom? ... Gut Fak!!! Dobra haa? Tunek iz haloz-press
Maday
28. 03. 2013 10.08
+1
Kakšna bi bila pa nova skupnost Če bi se združila Črna Gora in Bosna in Hercegovina. Nova tvorba bi se imenovala Velika Črna Bosna in još Gora Hercegovina.
KissMyAsss
28. 03. 2013 10.16
+3
Tunek, ta je bila pa za maday!!!! LOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!
Maday
28. 03. 2013 09.48
+7
Se še spomnite Pahorjevega mandata.Saj niti ni tako daleč nazaj.Takrat je minister poklical kar na fakulteto,(predsednika komisije za podelitev doktorata,Mramorja),naj za božjo voljo umaknejo iz komisije Jožeta P.Damjana,da bo njegova uslužbenka naredila doktorat. Se še spomnite mature Jureta Jankoviča ( isto sranje ) Ali prodaja Bohinčevih diplom v Mariboru.. Ali Bohinčeva Primorska Univerza z programom ( 2+1 ) prideš plačaš odneseš diplomo.. Da o Kumrovcu tečajih na Dobrni in Sindikalnih diplomah ne bi.. Ja Paradajzarji imate obilo problemom sami z sabo.. In sedaj ta G ( noj ).. Alenka Plagiator..
Maday
28. 03. 2013 09.49
+2
Stara praksa..... Nek se čuje, nek se zna.. Alenka Plagiator Plagiat ima...
vertex
28. 03. 2013 10.08
+2
ali preprodajanje orožja ki pomorilo tisoče ljudi,tako mafijo ti podpiraš,če se ne spomniš si lahko prebereš v knjigah,(g) noj
Kritik30
28. 03. 2013 10.09
+2
No no, razloži mi prosim, kaj je z tem minusom, teh 500 mio., kje je to sedaj? A se niste drli da je Čelova vlada so sedaj edina ustvarjala presežek (2004-2008) pa tudi sedaj da bo presežek? Argumente prosim!
Terezinka
28. 03. 2013 10.23
-5
Ni vredno komentarjev, ko se začne ekipa desnice, ki brez realnosti in samokritike blati vse kar ni SDS. Tako radi se imajo, da bi v samoljubju uničili tudi državo. Ne vem kaj bi od države ostalo za državljane, če bi bilo v celoti po njihovo. Prodali bi vse kar ta država in družba še ima. Ne prodali ampak podarili za 1 EURo. Pokojnine bi naredili po osebnih računih (glede na višino plač večine ljudi in maso brezposelnih se ve kakšni bi ti računi bili) Ostali upokojenci bi v kratkem ostali s prazno blagajno, ki jo solidarnostno ne bi več polnili zaposleni, proračun pa itak ne bi zmogel (torej adijo penzije) Zdravstvo bi privatizirali in kdor ima s čim bi plačal ostali pa škrbasti in bolni. Šolstvo bi bilo državno in javno za otroke revežev in privat za tiste, ki bi to zmogli plačat. Izobraževali bi v javnem le poklice saj za Slovenčke je to dovolj, tisti ta pravi elitni bodo šli v privat Kulture ne rabimo več, za reveže bo dovolj v farovžu in v vaških gledališčih, gospodje bodo šli pa pa na Dunaj, London in sploh kamor bodo hoteli Delovala bo Karitas in Rdeči križ in javne menze in socialne trgovine. Nadaljevala itak ne bom več ker je to že dovolj
morituri
28. 03. 2013 16.59
Zobozdravstvo? Vse zobozdravnike, ki računajo dvojno, takoj zapret, ker izkoriščajo obubožani narod. To so prave barabe.
Foglof Tunek5
28. 03. 2013 09.43
+7
Čujte, mam predlog. Letos na Primorskem ne bodo mogli prodati breskef Fructalu. Kaj če bi jih zvozili v sušilnice (sicer nelegalno zgrajene, pa vendar), Turka pa postavili za šefa , naj malo postori in se oddolži za čudovito lego te sušilnice. Naj med tem časom, ko bo iskal novo zaposlitef, dela na javnih delih!! PS-jas pa grem fklet, je že čas. Tunek iz haloz-press
dule100
28. 03. 2013 10.32
-2
A si ti morda kakšno sušilnico za breskve pogruntal ? Pameten si že tolk !
Terezinka
28. 03. 2013 10.40
+2
Kar k politikom in tajkunom naj jih peljejo. Ti so uredili, da je Fructal najprej pokrival izgubo pivovarjev, ko so ga z novim vodstvom pobrali in nazaj uredili pa so poskrbeli, da je šel Srbom. Niso prodali le Fructala z imenom, katerega sok se je že kot priznan prodajal po EU ampak tudi Vipavske kmete, namakanje in sadjarstvo. To je bil prepoznaven Slovenski proizvod, nič manj kot športniki. Toda naša umazana politika ni za rešitev nekaj zares Slovenskega ni bila pripravljena prisluhnit in pomagat. Naša politika je namesto Fructala, ki je bil eden od simbolov Slovenije mahala z zastavicami in se kregala o himni in podobno. uničit je treba kar je spominjalo, na dosežek bivše Juge. Zginila je Cocta, Fructal, Elan in še veliko tega iz časov lepih reklam.
iGURT
28. 03. 2013 09.37
+3
13 let po dekriminilizaciji kanabisa in podobnih so zadev so strokovnjaki na Portugalskem zadovoljni z rezultati. Prohibicija slepi.