Slovenija

Janković o Janši: Prepričan sem, da bo v preverjanju slabih terjatev našel sebe

Ljubljana, 07. 09. 2012 10.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 9 min
Avtor
M.M./S.S./STA
Komentarji
2758

''Predsednik stranke, ki zahteva izredno sejo, je preko podjetij, ki jih obvladuje, v slovenski bančni sistem izvrtal skoraj 200-milijonsko luknjo," pa so zapisali v Janševem kabinetu. Janković je v odzivu dejal, da bo Janša ''v preverjanju slabih terjatev našel sebe.''

Izredna seja, predlagana s strani poslanske skupine PS, bo po oceni vodje poslanske skupine SD Janka Vebra priložnost, da spregovorijo o dejanjih in izjavah premierja Janeza Janše, ki po njegovem mnenju uničujejo slovensko ekonomijo. V stranki namreč menijo, da želi premier priti do tega, da bi se fiskalno pravilo sprejelo brez kritične presoje.

Včeraj je največja opozicijska stranka Pozitivna Slovenija (PS) poslala zahtevo za sklic izredne seje državnega zbora. Predlagajo naslednjo točko dnevnega reda: "Javnofinančna vzdržnost in stabilnost Republike Slovenije v primežu neodgovorne vladajoče politike".

Stranka je tudi nezadovoljna z izjavami premierja Janeza Janše, zato želi, da ga DZ pozove k državotvorni in odgovorni drži ali pa ga naj, če tega "ni zmožen", poslanci pozovejo k odstopu.

V zahtevi so poslanci PS navedli tudi, da ne pristajajo na način delovanja te vlade in njeno ekonomsko politiko, ki po njihovem mnenju načrtno ruši socialno in pravno državo.

Zapisali so, da javne finance v Sloveniji niso v najboljši kondiciji, toda država redno izpolnjuje svoje obveznosti. Padanje bonitetnih ocen pa, tako v PS, ne gre v prid najemu kreditov z ugodnejšimi obrestnimi merami. Prav zato je po njihovih navedbah pomembno, kakšne signale odgovorni posredujejo tujim finančnim trgom. "Vsaka neprimerna in nespametna izjava nas drago stane. Posebej, če gre iz ust predsednika vlade," so navedli v PS.

V zahtevi za sejo navajajo nekaj Janševih izjav. Tako za sejo DZ predlagajo dva sklepa. Želijo, da DZ besede Janše, izrečene za spletno stran Siol 31. avgusta, oceni kot neodgovorne in škodljive. Nadalje v PS želijo, da poslanci predsednika vlade pozovejo, da pri predstavljanju Slovenije nastopa odgovorno in zadržano ter s položaja, ki ga opravlja, skrbi za pomiritev mednarodne skupnosti in mednarodnih finančnih trgov, če pa tega ni zmožen, naj odstopi.

Oglasili so se tudi iz vlade

Janša in Janković
Janša in Janković FOTO: Miro Majcen

Iz kabineta predsednika vlade so poslali sporočilo, v katerem so zapisali, da bo "vlada z veseljem pojasnila poslancem opozicije prave razloge za sedanje stanje v državi in razloge za padanje bonitetnih ocen".

"V Evropi in v svetu je splošno znano, da so ključni razlogi v skrivanju dejanskega stanja v prejšnjem mandatu ter posledično prepozni ali neustrezni reakciji Pahorjeve vlade na krizo. Med razlogi za skrivanje pravega stanja pa je najpomembnejši strah vplivnih posameznikov, ki so že drugič v obdobju iste generacije izropali slovenske banke. Predsednik stranke, ki zahteva izredno sejo, je pri tem izdatno sodeloval in preko podjetij, ki jih obvladuje, v slovenski bančni sistem izvrtal skoraj 200-milijonsko luknjo," so še zapisali v Janševem kabinetu.

Na te očitke se je odzval predsednik PS Zoran Janković, ki pravi, da so predsednika vlade zgolj želeli opozoriti, naj bo v svoji komunikaciji bolj zadržan, saj s svojimi nepremišljenimi izjavami povzroča veliko škodo državi. "Očitno tega sporočila ni razumel," je zapisal Janković.

Ob tem zagotavlja, da je "na razpolago vsem institucijam v tej državi, da preverijo neodgovorne in neresnične izjave predsednika vlade". "Očitno smo predsedniku vlade stopili na rep. Prepričan sem, da bo v preverjanju slabih terjatev našel sebe, posebej pri podjetjih, kot so Istrabenz, Luka Koper, Zvon, Intereuropa, Pivovarna Laško," je v odzivu na očitek Janševega kabineta še zapisal Janković.

Odločitve, ali bo izredna seja, še ni

Najmanj deset poslancev lahko vloži o delu vlade interpelacijo, ki jo predsednik DZ takoj pošlje predsedniku vlade in vsem poslancem. Hkrati določi predsedniku vlade rok za odgovor, ki ne sme biti krajši od 15 dni in ne daljši od 30 dni. DZ razpravlja in odloča o interpelaciji najpozneje na prvi naslednji seji po prejemu odgovora vlade. Po končani razpravi o interpelaciji lahko predlagatelji interpelacije predlagajo, naj DZ sprejme sklep, s katerim se oceni delo vlade. Najmanj deset poslancev pa lahko zahteva, da se glasuje o nezaupnici vladi, če hkrati s to zahtevo predlagajo izvolitev novega predsednika vlade. Nezaupnica vladi je izglasovana, če je z večino glasov vseh poslancev izvoljen nov predsednik vlade, določata poslovnik DZ in ustava.

Predsednik državnega zbora in Državljanske liste Gregor Virant je dejal, da se še ni odločil, ali bo sklical izredno sejo DZ, ki jo zahteva PS. Pojasnjuje, da zahteva "vsebuje določene elemente, za katere je po naši ustavi predvidena interpelacija ali konstruktivna nezaupnica". Sami pa so to vložili "kot neki sklep, da se pozove predsednika vlade k odstopu, in to je treba pravno natančno preučiti", pravi Virant. Zato se bo o tem posvetoval še z zakonodajno-pravno službo DZ in pravnikom Mirom Cerarjem in potem se bo odločil, ali skliče izredno sejo.

Virant je sicer komentiral tudi razloge za sklic seje. Kot je dejal, morajo biti politiki v teh občutljivih časih pri izjavah zelo previdni, saj vsaka njihova izjava "gotovo ima učinek na finančne trge". Sam sicer ni želel špekulirati o razlogih premierja za izjave, je pa dejal, da razloga za črnogledost ni, je pa vse odvisno od "politične pameti". Po njegovem mnenju bi moral tudi premier Janez Janša šefu evroskupine Jeanu-Claudu Junckerju, s katerim se bo kmalu srečal, sporočiti, da je Slovenija sposobna svoje probleme rešiti sama, da točno vemo, kaj narediti in da imamo jasen akcijski načrt.

Virant je tudi zagotovil, da je koalicija trdna, kar se tiče ukrepov za izhod iz krize. Vse stranke po njegovih besedah podpirajo pokojninsko reformo, reformo trga dela, sanacijo bank, reformo sistema upravljanja državnega premoženja in privatizacijo državnega premoženja.

Möderndorfer: Ne napovedujemo interpelacije

V PS pričakujejo, da bo izredna seja sklicana. Ob tem vodja njihovih poslancev verjame, da bo tisti, ki z opozicijo ne želi imeti dialoga, naredil vse, da bi sejo preprečil.

Pozitivna Slovenija ne napoveduje interpelacije ali konstruktivne nezaupnice zoper premierja Janeza Janšo, temveč želi le razpravo o realnem stanju, v katerem je Slovenija, je v obrazložitvi zahteve za sklic izredne seje pojasnil vodja poslancev PS Jani Möderndorfer.

Če je država resnično dva meseca pred bankrotom, mora predsednik vlade to pojasniti v državnem zboru in povedati, s katerimi ukrepi bo to preprečil. V primeru, da to ne drži in so bile izjave namenjene političnemu preigravanju in zastraševanju, prav tako v PS pozivajo predsednika vlade k pojasnilu, je povedal Möderndorfer.

V PS so prepričani, da jim predsednik vlade lahko poda jasno poročilo o tem, v kakšnem stanju je država. Po takšni razpravi bodo po njegovih besedah vedeli tudi glede morebitnih interpelacij zoper posamezne ministre. "Opozicija nič ne ve o tem, kar ve predsednik vlade. Mi ne vemo, kje smo," je dejal Möderndorfer. Spomnil je na več nasprotujočih si izjav koalicijskih partnerjev glede stanja v Sloveniji, tudi glede tega, ali bi Slovenija utegnila zaprositi za denarno pomoč. Nič se ne ujema s tem, kar govori predsednik vlade, je še dodal vodja poslancev PS. Ko pa se "oglasi nekdo, ki bi moral biti najbolj kompatibilen s predsednikom vlade, to je minister za finance", po njegovih besedah dobijo spet novo sliko.

Tanko: Treba je strniti vrste

Na zahtevo PS se je odzval vodja poslanske skupine SDS Jože Tanko, ki pravi, da je v tem mandatu treba strniti vrste. "Zato smo ponudili partnerstvo za izhod iz krize," je poudaril.

Opozarja, da so bančni sistem izčrpale tajkunske zgodbe, nepravilnosti znotraj sistema, regulator in politični projekti. "Izjave predsednika vlade so realna ocena stanja," pravi Tanko. Glede na razkritje o slabih terjatev bank bi pričakovali izredno sejo o bančnem sistemu, meni.

"Zahteva za sklic izredne seje je politikantstvo najslabše vrste. Zahteva za izredno sejo ni pot k rešitvi krize, ampak pot za poglobitev krize," komentira Tanko.

Tudi Evropa in bonitetne hiše vedo, da stanje v slovenskem bančnem sistemu ni dobro, je nadaljeval poslanec SDS. A tega po njegovih besedah ne vedo zaradi izjav predsednika vlade, temveč zaradi tega, ker je Slovenija transparentna na evropskem in mednarodnem trgu. Spomnil je, da mora Banka Slovenije poročati Evropski centralni banki, stanje pa da po profesionalnih dolžnostih spremljajo tudi bonitetne hiše.

Tako se Tanku nekatere Janševe izjave glede stanja v državi zdijo realen odraz položaja države, na poslabšanje bonitetnih ocen "pa niti vplivati ne morejo".

Žerjav o zahtevi PS

"Državni zbor je hram demokracije, tam je prostor za pogovor in kresanje mnenj," je glede izredne seje, ki so jo zahtevali v PS in na kateri bi poslanci obravnavali javnofinančno vzdržnost in stabilnost Slovenije ter izjave premierja Janše v zvezi s tem, povedal predsednik SLS Radovan Žerjav.

NLB - 5
NLB - 5 FOTO: Damjan Žibert

Na vprašanje, kako sicer ocenjuje Janševe izjave glede javnofinančne stabilnosti države, je Žerjav odvrnil, da se sam ukvarja zlasti s tem, kako najti rešitev, da bi Slovenija zadržala ekonomsko suverenost. To pa bo mogoče le, če bo dovolj politične modrosti, je poudaril. Največjo odgovornost za iskanje dogovora sicer Žerjav pripisuje največjim strankam. Manjše stranke namreč v tem trenutku po njegovih besedah niso problem za dogovor oziroma so praviloma tiste, ki spodbujajo dialog, je povedal predsednik SLS.

Novakova: O stanju v Sloveniji bi bilo na mestu razpravljati na zaprti seji DZ

Izredna seja DZ bi bila na mestu, če bi bila zaprta za javnost in bi se DZ lahko dejansko seznanil s položajem v Sloveniji, ob zahtevi PS za izredno sejo meni predsednica NSi Ljudmila Novak. Poudarja pomen ukrepov in ocenjuje, da predsednik PS Zoran Janković ve, da je situacija resna, vendar "vedno znova išče izgovore, zakaj nečesa ne bi naredili". Na zaprti seji DZ se po mnenju Novakove lahko odkrito govori o vseh stvareh, tudi tistih, ki niso za javnost najprimernejše, o celotni javnofinančni situaciji. Ta je po ocenah Novakove slaba, vendar "imamo še vedno čas, da to izboljšamo".

Če politika ne bo našla soglasja, vključujoč opozicijo, pa se bo stanje slabšalo, je opozorila. Za zdaj po besedah Novakove denarna pomoč Sloveniji ni potrebna in tudi ne bo, če bodo sprejeli potrebne ukrepe. Če pa jih ne bodo, nas lahko po njenih ocenah doleti tudi to.

Novakova je spomnila, da nas na resnost situacije v Sloveniji ves čas opozarjajo tudi mednarodne organizacije. "Sedaj je treba le, da še verjamemo v to, da je resna in začnemo ukrepati, tako da pomagamo situacijo izboljšati, " je dejala. Žal pa po njenih ocenah pri tem ravno Pozitivna Slovenija ni konstruktivna oz. "vedno najde razloge, zakaj se nekaj ne bi naredilo". Pri tem je spomnila na nesoglasje ob nameri zapisa fiskalnega pravila v ustavo. Predsednica NSi to obžaluje in ocenjuje, da je prav tako ravnanje opozicije, ki "vedno najde nove izgovore, zakaj se nekaj ne bi zgodilo, pripomoglo k takemu mnenju finančnih ustanov".

To po njenem mnenju namreč škoduje mednarodnemu ugledu Slovenije in poslabšuje bonitetne ocene. Prav tako je spomnila, da so se bonitetne ocene Slovenije poslabšale še pred izjavo predsednika vlade, v kateri je omenil morebitno potrebo po denarni pomoči Sloveniji, če ne bi izvedla potrebnih ukrepov. Zdaj gre po mnenju predsednice NSi le za "slab izgovor, da opozicija spet ne bi bila nič kriva".

Novakova je še prepričana, da je potrebna večja enotnost politike. Ob tem zagotavlja, da koalicija pripravlja ustrezne ukrepe in jih bo tudi sprejela, saj je v tem enotna.

Erjavec je za izredno sejo

Predsednik DeSUS Karl Erjavec v zahtevi Pozitivne Slovenije za sklic izredne seje DZ glede realnega stanja Slovenije ne vidi nič slabega. Po njegovem mnenju bi bilo namreč koristno, da se v DZ o tem opravi javna razprava, saj da morajo državljani izvedeti, v kakšnem položaju je Slovenija in kaj je treba narediti.

S takšne seje bi moral biti, tako Erjavec, neposreden TV prenos. To je namreč po njegovem mnenju priložnost za to, da si bodo ljudje lahko ustvarili mnenje, kaj bi bilo najboljše za Slovenijo v tem trenutku.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (2758)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Pecikltigr
10. 09. 2012 22.23
+2
Kdor zna pripeljati te milijarde nazaj v državo, naj bo predsednik! Brez volitev!
sanya10
10. 09. 2012 12.21
+5
Seveda je Majer kriv za tole. Slovenijo je spravil na naulo, sedaj pa igra velikega odrešenika.
pomagajmo.si
09. 09. 2012 12.47
+18
Prišli smo do vprašanja, zakaj je NLB delila milijonska posojila tajkunom sočasno ko je imela za podjetja neizprosne pogoje in se sklicevala na kreditni krč - odbijala vse prosilce z izjavo, da je kriza in da nima denarja? Najdite strice, ki so posredovali pri posojilu Bavčarju. Čas Kramarja in Jamnika. A verjetno s tem ne bo nič, ker se v te naveze nihče ne upa dregniti. Zato je bil edini, ki je bil po hitrem postopku obsojen Kordež, ki je revež le posnemal Bavčarja in Zidarja pri načinu, kako se odkupi podjetje, v katerem si direktor, z denarjem tega podjetja. A ni vedel, da on tega pa ne sme, ker ni v pravi navezi. Drugim se ni zgodilo nič. Zaradi sprevržene politike banke, ki je na desetine milijonov brez problema posojala tajkunom in goljufom, ki so načrtovali obogateti z megalomanskimi gradbenimi posli, in sočasno normalnim podjetjem zavračala vse prošnje po financiranju, tudi take za 5.000 Eurov - je propadlo ogromno slovenskih podjetij. In povrhu vsega bomo morali še davkoplačevalci sedaj vrniti ta milijonska posojila dana na podlagi političnih in mafijskih zvez. Ali z direktno dokapitalizaijo banke ali z izločanjem slabih terjatev na poseben holding, plačali jih bomo mi in ne Bavčar ali ZIdar. Če banka ne bi bila državna, če bi imeli veliko bank v našem prostoru, do tega ne bi prišlo. Nihče ne bi mogel banki v zasebni lasti diktirati, da daje nezavarovana posojila v višini deset in več milijonov Eurov njegovim "partner in crime". Če bi že uspeli pri kakšni banki, bi jo sedaj mirno lahko pustili, da gre v stečaj. Ko gre podjetje v stečaj, banka mirno odpiše terjatve v višini ves sto tisoč ali več deset milijonov Eurov. Če je v državni lasti, to pokrijejo davkoplačevalci z novimi in novimi dokapitalizacijami, čemur smo bili priča v zadnjih letih. Če posojila v višini nekaj tisoč Eurov ne vrne fizična oseba, ji banka s pomočjo sodstva v trenutku zaseže hišo, jo proda po manj kot polovični ceni, družino pahnejo v revščino in na cesto, ljudi v samomore. Zasegajo osebne dohodke do take višine, da ljudje životarijo. Pošiljajo izterjevalce, ki za vsak svoj obisk zaračunajo toliko, kot ubogi delavec, nad katerega je bil izterjevalec poslan, zasluži v celem mesecu. Ne potrebujemo in ne želimo bank v državni lasti! Ko smo potrebovali denar, ga za nas male ljudi niso imele. Ker so "naše" pa moramo z dokapitalizacijo odplačevati kredite goljufom, ki se sedajle sončijo na svoji jahti in uživajo v prečudovitih nepremičninah, kar vse odplačuje mali delavec preko svojih davkov. Mali delavec, ki ne spi ponoči, ker ne ve, kako bo plačal položnice. Ki nima za ogrevanje pozimi. Banke in podjetja ne smejo nikoli več biti v državni lasti. Edina korist državne lasti je v tem, da ker ni pravega lastnika, mrhovinarji planejo in vlečejo ven kolikor kdo zmore na svoj račun. Če gredo preko vseh meja, podjetje dokapitalizirajo davkoplačevalci. Ker ni konkurence, podjetja lahko navijajo cene v nebo, mali človek pa to plačuje, ker nima druge izbire. Spremeniti je potrebno zakonodajo glede izvršbe dolgov. Tako, da bodo za dolgove podjetij z vsem svojim premoženjem do smrti odgovarjali lastniki podjetij, enako kot odgovarjajo fizične osebe za svoje dolgove. Pri izterjavi pa ne sme imeti glavne besede upnik (banka) ampak sodišče. A sodišče, ki bo moralo upoštevati nove, moralne zakone. Po katerih bodo upniku vedno našli njemu še sprejemljivo možnost odplačevanja dolgov. Če na 20 let, pa na 20 let. Zaseg samo ostalega premoženja, ne pa hiše, v kateri živi z družino in ne zaseg polj ali strojev, ki ga hranijo. Vse sodnike in sodne izvršitelje, ki bi zaseženo premoženje prodali pod tržno vrednostjo, sodno preganjati tako, da bi razliko do tržne vrednosti plačali iz svojega žepa. Tudi zaseg premoženja za poplačilo dolgov ne bi bil napačen inštrument, če se tudi tu ne bi zaredila mafija. To je postala nova "tržna niša" za goljufe, ki točno vedo, koliko morajo dati komu (sodniku, sodnemu izvršitelju, stečajnemu upra
faronika
09. 09. 2012 13.28
+9
Bravo!! Točno tako je!!! Tumpleti naj se pa kregajo,kdo je bolj obogatel in kdo je več pokradel!!
M_teorija
09. 09. 2012 12.05
+6
~Janković o Janši: Prepričan sem, da bo v preverjanju slabih terjatev našel sebe~ Ni šans, bi rekel pokojni Rugelj, ker takšnim ideološkim izgubljenčkom se ne da pomagat!?
M_teorija
09. 09. 2012 11.59
+7
~Janković o Janši: Prepričan sem, da bo v preverjanju slabih terjatev našel sebe~ Dvomim, ker je tako izgubljen, da ga ni krvosledci ne najdejo!?
lisec3
09. 09. 2012 10.44
-2
kje se bo pa našel Janković in njegova sinova??
23345
23. 09. 2012 15.42
-1
PRI TAJKUNSKIH KREDITIH SIGURNO NE, TO STE LAHKO SIGURNI.
samburin
09. 09. 2012 10.35
+8
Novakova bi na zaprti seji sprašujem se zakaj?
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 10.40
+7
Da Javnost, Mi, Narod, ne sliši kako v resnici kdo trobenta za razliko od tega kako se pretvarja v javnosti
resslovenka
09. 09. 2012 17.31
+0
samburin Zato, ker se že ti "ki kakor rešujejo državo" zavedajo, da je ljudstvo razbesneno do konca. Preveč svinjarij se je obelodanilo, pa še vsak dan ji priplava kar nekaj na plan. Pravzaprav srečujejo sami sebe.
JezekTekaTeka44
09. 09. 2012 10.20
+2
Nujno je treba prodat državne firme s katerih se financira udba21 ...
23345
23. 09. 2012 15.43
VSE DRŽAVNE FIRME IMAJO NA VODSTVU BELOUŠKINE SIMPATIZERJE JEZEK TEKA
Felicko Sre?ko
09. 09. 2012 10.02
+0
SLO pada vse globlje... Vlada se ukvarja in verjamem, da tudi zavaja... Za stanje v SLO je po mojem laičnem razmišljanju krivo vse, kar se je po osamosvojitvi dogajalo, začenši z orožjem na mariborskem letališču. Če ima Janez jajca, naj prične z raziskovanjem od tam naprej, nadaljuje pa z divjo privatizacijo, SKB banko, Laškim, Istrabenzom, da o gradbenikih ne govorim, sedanjimi krediti... Očitno pa jajc nima...
korintos1
09. 09. 2012 10.05
+3
Kaj pa če bi začel pri prodaji orožja iz skladišč Hrvatom?
23345
09. 09. 2012 10.10
+11
SAJ NI NEUMEN, DA BI SE SEBE POTUNKAL. PRI VSEH NAJVEČJIH LOPOVŠČINAH OD LETA 91 DALJE IMA PRSTE VMES JANŠA IN NJEGOVI PODPORNIKI. S SVOJIMI PODPORNIKI , VOHUNI, ŠPIJONAŽO IN S CERKVIJO SI JE USTVARIL NEPROBOJNI ŠČIT , DA LAHKO ROPA, LAŽE,SPRENEVEDA, ZAVAJA, RAZDVOJUJE SLOVENIJO. DOKLER BO TA ČLOVEK SAMO DIHAL, BO DELAL RAZDORE.
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 10.10
+7
Mariborsko letališče, in orožje tam, za katerega so vsi vedeli, in ko janezu rečejo da naj se umiri malo in prenega s trgovino z orožjem, z velikim pompom razkrije orožje na MB letališču, kaj naj tam razišče?, vse se ve o tem orožju, ve se tudi o drugih skladiščih, ladjah, konvojih, knjige se pišejo o tem, polne dokumentov, dokumentov z podpisi janeza, knjige polne cifer denarja ki se je obrnil, ki je X krat manjši kot je prišel v državno blagajno ker je - izginil ?
mamica55***
09. 09. 2012 10.18
-5
rdečkoti če vi ne bi tolk kradl kot ste in še hočte, bi že zdavnaj pokrepal , ke delat ne znate !
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 10.21
+1
Zapuščina prvega mandata Velikega Vodje Bruto zunanji dolg Republike Slovenije, vir Banka Slovenije, UMAR, RTVSLO 1995 4 mlrd ** 2001 10 mlrd ***** 2002 11 mlrd ***** 2003 13 mlrd ****** 2004 15 mlrd ******* 2005 20 mlrd ********** 2006 24 mlrd ************ 2007 34 mlrd ***************** 2008 39 mlrd ******************* 2009 40 mlrd ******************** 2010 40 mlrd ******************** 2011 41 mlrd ******************** 2012 42 mlrd *********************
mamica55***
09. 09. 2012 10.23
-5
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 10.25
+6
vol ti vlada - In NE, tu vmes ni mojega kredita !!
JezekTekaTeka44
09. 09. 2012 10.31
-6
Revček je kreditno nesosoben in živi na plečih starih staršev ...
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 10.37
+8
Sklepaš po sebi? - Meni je hudo frajersko da sem skozi life tako ustvarjal in krmilil da danes nisem zapufan in manjka mi tudi ne nič. Pa Ti?, napraskaš vsak mesec za obrok ? ; )
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 09.42
+7
Španci bodo obkolili parlament dokler ne odstopi vlada in bodo vztrajali, da bodo sami ljudje pisali novo ustavo, tako kot so jo Islandci!!! SOLIDARNOST S ŠPANSKO REVOLUCIJO 15S-25S! 15. Septembra bo v glavno mesto Španije, Madrid, prikorakalo na stotine ljudi iz sindikatov in drugih socialnih institucij in se pričelo zbirati. Tam na ulicah bo več milijonov ljudi, ki hočejo svo jo revolucijo. V več regijah je že najavljena generalna stavka. Od 25. Septembra bo Kongres, španski Parlament obkoljen. Ljudje se ne bodo razšli vse dokler ne bo vlada odstopila in se bo nato pričel proces pisanja nove ustave, ki jo bodo pisali ljudje.
korintos1
09. 09. 2012 09.57
+4
A misliš da pri nas tega ne bo? Bo, bo, samo da zakruli v želodcu, ti mater kako bodo leteli, pa ni važno kateri!
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 10.14
+5
Lačen državljan je nevaren državljan - za ablast
mamica55***
09. 09. 2012 10.36
-5
en snickers pojej, da bo mal miru pred tabo !
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 09.41
+2
Zapuščina prvega mandata Bruto zunanji dolg Republike Slovenije, vir Banka Slovenije, UMAR, RTVSLO 1995 4 mlrd ** 2001 10 mlrd ***** 2002 11 mlrd ***** 2003 13 mlrd ****** 2004 15 mlrd ******* 2005 20 mlrd ********** 2006 24 mlrd ************ 2007 34 mlrd ***************** 2008 39 mlrd ******************* 2009 40 mlrd ******************** 2010 40 mlrd ******************** 2011 41 mlrd ******************** 2012 42 mlrd *********************
korintos1
09. 09. 2012 09.19
+10
Komaj čakam da šefi NLB in KBMB povejo kdo in v kateri vladi so jih silili v izdajanje teh blesavih kreditiv!
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 09.26
+5
23345
09. 09. 2012 10.16
+10
NE SKRBITE, SEZNAMA NE BO, TAKO KOT GA NI BILO OD PEZDIRJA. POTEM PA TI LAHOVNIK POVE NA TELEVIZIJI- TA JE TAKI KOT JANŠA , SPREOBRJENEC, DA ZA SVOJE KOLEGA NE DA ROKE V OGENJ. TUDI ON STOPA PO POTEH JANŠE, SPRVO GA JE KRITIZIRAL, SEDAJ PA SE MU LIŽE IN MU CELO SAM PRIPRAVIL UKREPE VARČEVANJA. GOVORI , KAKO JE POŠTEN, MALO MORGEN LAHOVNIK, ISTI SI KOT DRUGI, ZATO SEDAJ ŠČITIŠ JANŠO. JAZ GA NE MOREM JANŠO OD NEGDAJ IN TAKO BO TUDI OSTALO. ŠE ENKRAT LJUDJE, SEZNAMA NE BO, VERJEMITE MI. ZATO NAJ PRIDE NA OBLAST JANKOVIČ, ON KREDITA NI DOBIVAL, NAJ ENKRAT ODPRE SKRINJICO IN NAJ SE ENKRAT POVEDO IMENA. KER PA JANŠA TO DOBRO VE, BO NAPEL VSE SILE, DA JANKOVIČA ZLOMI. EDINI , KATERI IMA JAJCA IN SI MU UPA ZOPERSTAVITI. KER PA STE LJUDJE , KATERI STE PODPORNIKI MAJERJA NAVADNE OVCE, IMAMO NA OBLASTI NAJVEČJEGA DIKTATORJA V ZGODOVINI SLO. TREBA JE NA ULICE, VREČI TE BANDITE VEN IZ PARLAMENTA, TUDI S SILO , ČE BO TREBA, KAJTI KAPLAR SAM NE BO ODSTOPIL.
llsash
11. 09. 2012 18.33
+1
i agree, ampak je to notri ena velika napaka. Tudi Zoki in vsi na levi, desni, sredini, cerkvi,sredinski desnici,....VSI so dobivali kredite in vsi so kradli dokler se je dalo oz. se še da. Zato pa jas mislim da niti Zoki ne more tole kaj in ZATO mislim da ni resitve, vsaj ne pametne, zal, krivci so cisto vsi,zatorej ni kriv nihce, janes bo zgolj ce sploh bo itak umazal nasprotnike and thats it...ni kaj, I FEEL SLO
llsash
11. 09. 2012 18.40
+1
NO, NAJ SE DODAM, tu zgleda kot da sem ciljal zgolj na politike, mislo sem VSI, ki bi lahko kaj naredili in teh je velikooooo, pa niso, so danes krivi, VSI, sodisca, tozilci, policija, drzava,direktorji,sindikati,svetovalci,bankirji,elita,cerkev .....ni da ni, kriv pa noben, itak,tak da.... kot sem reko I FEEL SLO and it saks...
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 09.09
+8
dovolj je bilo teh pravljičarjev ki so brali pravljice iz knjige pravljic 10+100 delili narod ter sploh delali zdrahe ter nič dobrega za narod - dovolj je bilo, preveč
etul
09. 09. 2012 09.12
-3
korintos1
09. 09. 2012 09.17
+4
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 09.19
+6
alternativa je VSE kar niso ti pravljičarji
etul
09. 09. 2012 09.27
-7
sej smo imeli Zahec,tamlade,listo gregeca pa vam nobeden ni pasal kr tak naj ostane kot je vse novosti so ponavadi marija sedem žalosti tipični primer je PS stranka kvizlingov
MERDE-AVE-MERDE
09. 09. 2012 09.34
+3
Zares je prvi opozoril na nepravilnosti pri TEŠ6, mimogrede, in če začnem jaz naštevat stvari o sds in janši bom zamudil popoldansko pečenje tako da rajše ne....
?rnogled
10. 09. 2012 15.05
23345
23. 09. 2012 15.48
etul
09. 09. 2012 08.56
-9
zima prihaja pingvini pritiskajo
korintos1
09. 09. 2012 09.08
+9
Thor-1st
09. 09. 2012 08.48
-1
Interpelacije pa ne, je rekel bolniški strežnik z znanjem znakovnega jezika Janko Möderndorfer. Seveda, ker bi billa vlada PS še slabša kot že tako slaba Janševa.
korintos1
09. 09. 2012 09.00
+6
Janševa slabše ne more biti, samo se pa stanje popravlja, jih podpira že skoraj vsaki deseti, 10+100!
23345
09. 09. 2012 10.19
+6
NIHČE NE MORE BITI SLABŠI OD JANŠEVE VLADE, ŠE STEROJANOVA JELKA BI BILA BOLJŠA, PA BREZ ZAMERE JELKA, S TEM TE ZELO CENIM. DA SI BOLJŠA KOT KAPLAR GOLOGLAVI JE VELIKA ČAST. JANŠA JE BANDIT, BANDIT,BANDIT IN ŠE ENKRAT BANDIT
ibrakadabra77
09. 09. 2012 03.54
+6
Nekaj je jasno oba sta lopova , kdo je vecji je tudi jasno tisti ki si je prilastiv zmago na volitvah da bo ja lahko opral svoje umazane posle. Drzavljani niso krivi za nastalo krizo ampak izključno politični vrh hotl ste evropo evo vam zdej se ozrite nazaj pa se spomnte na naše tolarčke jih kej pogrešate ? Tako lepo valuto smo mel pa so kekci use zasral. MOJ predlog vn iz evrope in jovo na novo
Thor-1st
09. 09. 2012 08.49
+4
Potem bomo pa res travo grizli, če gremo ven iz Evrope. Za slovensko krizo so krivi slovenski politiki in ne evropski!
ServerAUTOMATIC
09. 09. 2012 00.54
-3
Jankovič blokira vladno rešitev že 6 mesecev. Jasno, da je on kriv.
El Diablo 2013
09. 09. 2012 07.04
+1
23345
09. 09. 2012 10.20
+2
JA KAJ JE PA DELAL JANŠA 3 LETA PAHORJU LOLEK >?
ServerAUTOMATIC
09. 09. 2012 00.52
-5
Kaj vas brigajo banke in politika. Raje več pozornosti namenite ljubezni in seksu.
El Diablo 2013
09. 09. 2012 07.06
+5
M_teorija
09. 09. 2012 00.32
+7
~Tanko: Treba je strniti vrste~ Lahko JJ-ju ker se na očitke brani s pomočjo Tanka!?
Jacob Mieling
09. 09. 2012 04.06
+4
zvesti služabniki vdana branijo gospodarja :)
M_teorija
08. 09. 2012 23.40
+19
Strici iz ozadja niso problem, ampak samooklicani strici iz ospredja, ker so le ti odgovorni za stanje v državi!?
ServerAUTOMATIC
08. 09. 2012 23.47
-7
M_teorija
09. 09. 2012 00.27
+10
Še enkrat pazljivo preberi, ali pa počakaj na razlago preko čipovja!
ServerAUTOMATIC
09. 09. 2012 00.55
-7
El Diablo 2013
09. 09. 2012 07.09
+7