Slovenija

Bo odgovor na interpelacijo tokrat zadovoljiv?

Ljubljana, 08. 03. 2010 18.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Minister Pogačnik je odgovor na interpelacijo že posredoval DZ. Kmetijsko ministrstvo ga je nekoliko dopolnilo, da bi bil potek posameznih faz postopka bolj pregleden in jasen, so povedali na ministrstvu.

Milan Pogačnik
Milan Pogačnik FOTO: Blaž Garbajs

Vlada pri odgovoru ministra za kmetijstvo Milana Pogačnika na vloženo interpelacijo zaradi afere bulmastifi Saša Baričeviča ni zahtevala nikakršnih dodatnih pojasnil, je pa ministrstvo odgovor nekoliko dopolnilo. Pogačnik je odgovor na interpelacijo že posredoval DZ. Kot so še pojasnili na ministrstvu za kmetijstvo, je ministrstvo Pogačnikov odgovor še nekoliko dopolnilo, in sicer z namenom večje preglednosti in jasnosti poteka posameznih faz postopka.

Ministrski zbor s premierjem Borutom Pahorjem na čelu je Pogačnikov odgovor na interpelacijo, ki sta jo v primeru bulmastifov zoper njega vložili stranki SLS in SDS, podprl. Vlada je sicer še sklenila, da mora minister svoj odgovor na interpelacijo pred posredovanjem v DZ dopolniti s pojasnili, ki jih je še podal na seji vlade, je po seji pojasnil premier. Pahor je ob tem sicer mnenja, da bo minister dobil potrebno podporo in zaupanje v DZ.

Zadevo obravnavata dve enoti tožilstva

Na vrhovnem tožilstvu so medtem povedali, da je predkazenski postopek, ki se nanaša na mučenje živali in odločanje o vrnitvi psov lastniku, v teku, vsebinskih informacij v tej fazi postopka javnosti pa ni mogoče posredovati. Hkrati so pojasnili, da postopek obravnavata dve enoti tožilstva, specializirani oddelek in ljubljansko tožilstvo.

Okrožno državno tožilstvo v Ljubljani tako obravnava mučenje živali in odločanje o vrnitvi psov lastniku, specializirani oddelek pa preiskuje sume morebitnih kaznivih dejanj uradnih oseb s policijskimi pooblastili v zvezi z neupravičenim slikovnim snemanjem in morebitnimi drugimi kaznivimi dejanji, so pojasnili na tožilstvu.

Spomnimo

Trije bulmastifi so 2. februarja napadli in ubili svojega lastnika Saša Baričevića. Že prej, leta 2006, so v bližini hiše lastnika tudi ranili mimoidočega Stanislava Megliča. Psi Atos, Atlas in Joy so bili takrat začasno odvzeti in nameščeni v zavetišče. Splet pravnih postopkov se je nato iztekel z vrnitvijo vseh treh psov lastniku, za katerega sicer obstaja sum, da naj bi pse, preden so ga napadli, spolno zlorabil.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (20)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Goky
09. 03. 2010 12.44
belibasta 09.03.2010, 10:59 0 Skratka,rabimo BeograT in Srboslavijo,pa bomo siti! Tega jaz nisem rekel. Sem bil prvi na volišču za samostojno Slovenijo vendar kar se od kar smo samostojni dogaja bi najbrž bilo bolje v Jugi. Ne glede na stranko, ki je na oblasti. Gre vse navzdol pozitivno ni prav nič. Zato je brez pomena neko stranko dvigovat v oblake, ker je ist pimpek katera je. Jezi pa me, da nekateri podvigujete svoje tako visoko čeprav niso naredili tudi oni nič. Ni pa za vse kriva naša politika kot nekateri pišete. Vse vam prav pride samo, da blatite nasprotno stran, Tudi, če ne poveste kje vaz žuli večina dobro ve. Bili ste in boste proti pa tudi, če bi vas povili z zlato tančico. Bi že kaj našli.
belibasta
09. 03. 2010 10.59
Skratka,rabimo BeograT in Srboslavijo,pa bomo siti!
belibasta
09. 03. 2010 10.53
Goky,ti si si ustvaril pravljični svet.Desni pač bolje furajo politiko,toliko svinjarij kot so jih naredili t.i. levi pa ni čudno,da ne zmorejo narediti nič drugega,kot to,da poskušajo čimveč zakriti.
petra1977
09. 03. 2010 10.29
Dopolnitev odgovora na unterpelacijo??? Kakšna dopolnitev? Verjetno je dobil namig, kaj mora napisat...Joj,joj, kam nas peljejo...
Goky
09. 03. 2010 10.21
demanti Najbrž smo vsi bolniki, ki zagovarjamo Jugo. Vendar v Jugi nisem rabil nikoli socijalne pomoči. Pa čeprav je bil par - nepar nekaj mesecev - pa ne zaradi krivde Juge. Takrat je bila tudi svetovna recesija. Sedaj pa, ko ne gre več denar v Beograt in ni več Srboslavije bomo spet vsi lačni Tudi socijalne pomoči nebo, ker bo kmalu denarja zmanjkalo - pa ne po krivdi sedanje vlade. Ampak zato, ker je celi svet v recesiji. Če pa misliš, da bi tvoji desni kaj boljše furali se pa zelo motiš. Ker za časa njihove vlade niso pokazali prav nobenega zanimanja za Slovenski narod. Razen nekih odkopavanj drugega pa ni bilo nič. Ti pa nisi bolnik ampak bedak.
laufer
09. 03. 2010 10.19
Živ dokaz, da je politika nesposobna. Namesto, da bi na Kmetijskem ministrstvu pognali v tek znanost in tehnologijo, ki bi kmete naredila konkurečne, se drkajo vse počez. Janša s sprivatiziranim SDS in SLS kot Janšev potrčko, ki imata glasove od kmetov (preko cerkve), za kmete dosedaj nista naredila nič, sta si pa zagotovila osebne koristi!
Tone Strahan
09. 03. 2010 09.03
vetlan: ti si totalni bolnik in to si prvi na svetu.Da kaj takega izreče človek, ki naj bi bil normalen za to tisočletje, je res tragikomično, da si izjavil kako je bilo lepo v socializmu živeti, je skregano z dravim razumom. Jaz sem delal 15 let v trgovini in sem na lastne oči videl kako raja živela in životarila, da ne govorim, da je bila dnevna inflacija dinarja tako visoka, da je bilo grozno. Dinar je bil iz minuto v minuto vse manj vreden.Mi državljani, ki smo živeli v tej SRBOSLAVIJI, ki je ves kapital poniknil v Beogradu, ki so nas Slovence molzli, kot krave.Gradili smo z našimi rokami in zašimi prišparanimi finančnimi sredstvi.Po Srbiji se je pa na veliko gradilo stadione, dvopasovnice, z našim slovenskimi sredstvi, ki so ga nam jemali, pod pretvezo, da grejo ta sredstva, za nerazvite južnjaške republike.Da ne govorim parnih in neparnih dnevi in blokade normalnega življenja.Mi v sloveniji smo po službi in ob vikendih in praznikih vrteli mešalec za beton in zidali hiše in ustvarjali to državo, ko so Južnjaki v nerazvitih republikah ležali in vrteli ronštilj in pekli odojke, čevapčiče in uživali v senci, ko smo mi morali za svoj denar in naše žulje graditi domomove, ko so v južnjih krajih gradili na naš račun in z našimi finančnimi sredstvi, ki so nam, vse pobrali in vlagali naš denar v zvezno blagajno, ki je ta denar poniknil ne vem kam.Ti boš bolnik tukaj žalil desno obcijo in JJ ,ki je naredil višek 8% sedaj je komunistčna levičarska oblast spravila v - 9 primankljaja in ti bolnik očitaš JJ.Ti si boknik utakni v rit to gnilo komunistično bolno sekto in vse tvoje bolnike komunistične, si jih na gači in si jih postavi v dnevno sobo in jih glej. Ne morem verjeti da takli osebki še živijo na tem svetu.
vetlan
09. 03. 2010 07.20
VolilecSI, "Komunisti so uspeli eno državo že zapraviti". Pa kaj, misliš, da smo vsi kekci? Ne nakladaj. Pravi takšne pravljice tistim, ki so takrat še v plenico lulali. Komunisti v 50h letih so nam ustvarili lepo življenje, ki ga nismo znali obdržati, ker smo(ste) bedaki verjeli navadnim barabam, "levim" in "desnim". V socializmu se je gradilo in ustvarjalo za cel narod. Če bi zdaj videl komuniste, bi jih sigurno volil. Dovolj imamo vašega ne vem česa (kapitalizma - fevdalizma???) Če pa navijaš za JJ, si ga nekam vtakni kot tudi vse leve in desne. Ja, pokazal je nam pot...v pekel. Narod ima vas že dosti s tem vašim navijanje za leve ali desne.
VolilecSI
09. 03. 2010 05.31
Izvolili ste komunistilčne spervertirane lažnjivce in parazitske diktatorje, ki uničujejo slovensko državo in surovo zlorabljajo državljane, spomladi jih je treba zrušit, se dokončno osamosvojiti. Narediti bo treba to kar nismo dokončali LUSTRACIJO, odcepili smo se od SFRJ a od komunistične sprevržene "elite" se nikdar nismo resnično osamosvojili. Komunisti so uspeli eno državo že zapraviti, po bankrotu so med ljudi vnesli razdor, nacionalizem in zakuhali vojno, sedaj se scenarij ponavlja. Slovenski narod je dozorel in se mora emancipirati, te tranzicijske dediče partijske oligarhije je treba zrušit iz oblasti in jim onemogočiti opravljanje javnih poslov, pa naj gre za politično delovanje, upravo, zdravstvo, šolstvo ali medije. ŽIVELA II. REPUBLIKA!
RXG
08. 03. 2010 23.11
Kje so uradni rezultati analize pasjih anusov??? Kaj?
RADO62
08. 03. 2010 22.48
Pogačnik, Kresalova, Zalar.... Vsi za odstrel in v vsaki EU državi bi morali sami ponuditi odstop ampak imajo srečo?? da so v banana republiki Sloveniji..... heh
12345s
08. 03. 2010 21.31
Drži se Pogačnik. Ti si pravi sin naroda.
stomater
08. 03. 2010 20.34
hov hov...pred nami je še kr njihov najljubši šov....ccc
M-teorija
08. 03. 2010 20.14
No me pa prav zanima, ali bo interpelacija proti nelaterim članom SLS uspela ali ne.
Vesela deklica
08. 03. 2010 19.38
jps, pa da vidimo.
Backy
08. 03. 2010 19.24
SLS in SDS ali res nimata pametnejšega dela ?
alterego
08. 03. 2010 19.23
smeker908.03.2010, 18:33 0 Kdaj bo konec te pasje afere, ki jo je itak plačal z življenjem lastnik psov. ko bo Pogačnik odstopil!
belibasta
08. 03. 2010 19.22
V tej vladi ne bo nikoli nihče odstopil!Itak se jim to dolgoročno ne splača,volitve prihajajo.
mkoshi
08. 03. 2010 18.36
Kmalu, saj zadeve dobro skrivajo, policisti nič ne delajo, sodstvo pa še manj
am_staff
08. 03. 2010 18.33
Kdaj bo konec te pasje afere, ki jo je itak plačal z življenjem lastnik psov.