Slovenija

Bo Miklavčič naredil red?

Ljubljana, 10. 06. 2009 19.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Tadeja Lampret
Komentarji
22

Miklavčič je trdno odločen, da bo stopil na prste zdravnikom, ki poleg svoje redne službe popoldne služijo še v samoplačniških ambulantah. Z novo zakonodajo bo namreč to prepovedano.

Miklavčič je trdno odločen, da bo stopil na prste zdravnikom, ki poleg svoje redne službe popoldne služijo še v samoplačniških ambulantah. Z novo zakonodajo bo namreč to prepovedano.

KOMENTARJI (22)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

BorgQueen
11. 06. 2009 18.20
@norisvet...... ne mislit, da ne vem kaj se dogaja v zdravstvu...iz mene ne veje sovraštvo....zdravnike spoštujem...vendar ste samo ...SAMO ljudje....in vsi ljudje smo zmotljivi in zdaj se pač dogaja, da zdravniki niste več nedotakljivi........ Vedno slabše bo....
Tonček Balonček
11. 06. 2009 13.12
In kako so pa alhko razni profesorji na univerzah lastniki inštitutov in svetovalnih podjetij, kjer npr. pišejo zakone in "mnenja" ter se gredo razne ekonomske in druge raziskave? A zdavniki ne smejo delati na svoje, funkcionarji pa alhko. Križanič je npr,. tretjinski lastnik EIPF!
strogoff
11. 06. 2009 12.56
Milan Koleznik
11. 06. 2009 09.03
Tonček Balonček poišči si svoje Bajuka ko je zatebe toliko dobrega naredu,povej konkretno kaj je naredu,zame je izkoriščal Slovenijo in prejemal davkoplačevalski denar ,ter sejal aroganco kadar koli so ga novinarji kaj vprašali Čestitam Miklavčiču.
Milan Koleznik
11. 06. 2009 08.57
Vsaka čast Miklavčiču,dober minister je upam da mu bo uspelo narediti kar je prav,kajti v zdravstvu je veliko veliko narobe.
izbruh@gmail.com
11. 06. 2009 08.49
Moja mama je šla v četrtek na pregled k specialistu na popoldanski plačljiv pregled. Naročil jo je v državno kliniko v ponedeljek zjutraj, zato da bo tam ležala, ker če leži na kliniki, potem ima prednost za pregled na NMR, na katerega se sicer čaka 18-24 mesecev. Za obdelavo v kliniki so pa druge pacientke, ki so šle na pregled na koncesijo, čakale 6 mesecev. Ležala je 14 dni, kar stane več, kot sam pregled na NMR! In moja teta je nekaj let prej ravno tako ležala 14 dni v UKC in čakala na pregled! Včasih je zdravnik dobil od hvaležnega pacienta klobaso in cviček, pa je bila to korupcija. Danes je pa edini način, da te v razumnih rokih obdelajo na stroške zdravstvenega zavarovanja to, da greš najprej na privaten pregled k zdravniku. Žal sem bil zadnja leta kar nekaj po kliničnem centru in dobil sem sledeč vtis: večina ljudi ima voljo delat, ampak jim ji jo ubijajo brezvezniki z nekimi administrativnimi pravili in slabo organizacijo. Enih 10% hijen dela zgago, da mastno služijo kot v zgornjem primeru in zaradi njih trpi ostalih 90% zdravstvenega osebja vsi pacienti, ki nimajo dovolj pod placem. Sicer se pa spomnite prispevka na 24 ur, ko je nek zdravnik (Jirži, priimka se ne spomnim) kritiziral razmere v UKC. A se kdo spomni, kaj je storilo vodstvo UKC kot odgovor? PLAČALI SO IZ DENARJA ZZZS (NAŠEGA DENARJA!) ODVETNIŠKO PISARNO ČEFERIN; DA JE ODGOVORILA V NJIHOVEM IMENU, pa ima UKC svojo lastno PR službo! Kdo najema najboljše odvetnike? MAFIJA!
victoriosus
11. 06. 2009 08.04
Dobro. Bodo pač še daljše čakalne vrste. Žalostno, da jih motijo ljudje ki več delajo, ne pa tisti, ki premalo delajo in so lastniki 12-metrskih jaht....
Tonček Balonček
11. 06. 2009 07.41
S to gonjo proti zdravnikom si pacienti delajo medvedjo uslugo. Končno si vsak lahko najde zdravilca ali padarja in naj se zdravi pos svoje. Končno avtomobilsko zavarovanje za en malo boljši avto (obvezno in kasko) znese več kot obvezno in dodatno zavarovanje za človeka. Zakaj nismo priča gonje proti avtomehanikom in kleparjem. Zakaj bi menjava olja in filtra bila vredna več kot splošni pregled?
norisvet
11. 06. 2009 06.55
Odgovor BorgQueenu. Veliko bi jih šlo delati "privat". Ostaja problem kdo bo potem te pacijente, ki si jih ti kot privatnik pregledal in jim indiciral operacijo tudi operiral. Vsak tak bolnik iz samoplačniške ambulante bo v tem primeru moral opraviti še pregled pri zdravniku, ki ga bo operiral v javnem zavodu, kar bo spet podaljševalo čakalne vrste, zaradi nelogičnega podvajanja pa tudi stroške javne zavarovalnice. Bolniki imajo enake pravice ne glede na to kje so bili pregledani. V bistvu je politiki in lobijem uspelo ustvariti vtis, da smo zdravniki krivi za vse. čakalne dobe so izključno posledica nezdravega sistema, ko ti edina zavarovalnica diktira koliko bolnikov smeš pregledati in koliko na leto operirati. Naša krivda bi bila le, če tega plana zavarovalnice nebi izpolnili, kar pa se nikoli ne zgodi. Zato premislite kdo vam krati pravice in stresite jezo na sistem, na zavarovalnico in ne na nas, ki smo pripravljeni delati več, pa nam zavarovalnica ne dovoli. In še o bogovih v belem. Večina mojih bolnikov, ki sem jih operiral je zelo zadovoljna. Zanje sem lahko tudi bog v belem. Me ne zanima. Tebi, ki govoriš s pozicije zdravega človeka in iz tebe veje sovraštvo in zavist želim, da nikoli ne boš zares rabil boga v belem.
SPICELJ
11. 06. 2009 06.15
polovico poslanmcev je še županov v svoji občini,nekateri so v parih strankah,tudi mi navadni državljani delamo dodatna dela,celo tuje žene nam dišijo.....
dr.psiho
10. 06. 2009 23.05
Ja zavarovalnice pa se bogatijo..in banke!Navaden folk pa umira na obroke,-.Danes je resnično čaš fašizma,saj mali človek ima iste pravice kot takrat!Plačej ali crken!Če preživiš dadrugega leta ,te naročimo naslednje leto na pregled,,,,samo bolje je da crkneš,ker zavarovalnica si mora talati nagrade...
manco-capac
10. 06. 2009 22.55
Kdaj bo pa stopil na prste zdravstveni zavarovalnici in njenim famoznim kvotam. Velik del čakalnih dob gre na račun kvot, ki jih določi zavarovalnica - več določenih posegov npr. v enem letu ne plača in zdravniki pač ne bodo zastonj delali.
dr.psiho
10. 06. 2009 22.24
Mikaklavčič ti vidim da nimaš pojma!! Mene briga kako delajo zdravniki,problem je v tem da NEZDRAVIJO ampak vsako zdravljenje zavlačujejo!!!Naj začnejo enkrat opravljati svoj posel!!(kirurge neomenjam)
BorgQueen
10. 06. 2009 22.19
Niti eden javni uslužbenec ne bi smel delati v t.i. popoldanski obrti...nobenih takšnih in drugačnih pogodb..... Politikom pa za prvi dve leti vladanja osnovno plačo, ter šele po dveh letih....glede na njihovo uspešnost.....plačo.......
Tonček Balonček
10. 06. 2009 22.04
Ne vem kako so peterle, Pahor in drugi poslanci delo opravljali v Bruslju in bili na vseh evselicah in prireditvah, na TV in radijkih postajah tudi doma, pri tem pa vlekli vs eplače in dodatke iz naslova poslancev, predsednikov strank itd. Nekateri so lahko hktai na več mestih, čeprav je jasno, da to ni možno! Janša je edin pošteni politik, ki ga ni pravzaprav nikjer! Bajuk je pa car, izginil je kot kafra, dobiva pač tisto miloščino od 3.ooo EUR netto, čeprav je že upokojenec!Pa toliko dobrega za Slovenijo je že mislil napraviti!
deadea
10. 06. 2009 21.21
ne razumem zakaj je to narobe ce delajo se popoldne, ce je to problem potem naj z zakonom tudi prepovejo politikom upravljati nevem koliko funkcij(zupan, nadzornik, poslanec, svetnik..)
BorgQueen
10. 06. 2009 21.15
Pravilno...tako bi bilo najbolj pošteno......če si tako hudimano dober zdravnik odpri privat al pa delaj v javnem zdravstvu..... Me zanima kako bi bilo, če bi se še medicinske sestre, fizioterapevtke, radioterapevti omislili popoldansko obrt poleg službe............. Zdravniki se morajo počasi zavedati, da so ljudje in ne bogovi v belem....generacija ki jih je častila kot bogove počasi umira.... in stvari so se začele spreminjati!!!!
boy123
10. 06. 2009 20.31
Noben nebo nič naredu,dokler je denar se sam govori!Lžnivci lažejo nam,ki jim nasedamo:)Sam,da se neki dogaja!
viliboh
10. 06. 2009 19.54
bla-bla,dopoldne ne prideš na vrsto,četudi čakaš pol leta,popoldne pa pokažeš denrnico ,pa si takoj na vrsti
Delo1Delo
10. 06. 2009 19.46
Če greste po očala k optiku kjer dela zdravnik lahko pridete na pregled v zdravstvenem domu preko vrste. Optiki plačujejo zdravnikom mastne denarje na roko...poznam primer iz lastne žlahte