Slovenija

Bo Joras končno dobil zapornico?

Sečovlje, 03. 06. 2008 18.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pri spornih cvetličnih koritih, ki zapirajo pot do domačije Joška Jorasa, so se začela dela. Kot kaže, se bo Joras končno lahko vrnil domov.

Dela so se le začela.
Dela so se le začela. FOTO: Dare Čekeliš

Pri cvetličnih koritih, ki zapirajo pot do domačije Joška Jorasa na levem bregu Dragonje in kjer naj bi v skladu z dogovorom med notranjima ministroma Slovenije in Hrvaške postavili zapornico, so se začela dela. Prišlo je nekaj delavcev, ki so s seboj prinesli orodje in vse pripomočke za postavitev zapornice, vendar se okoli cvetličnih korit ni zgodilo še nič.

Postavljanje zapornice na Dragonji
Postavljanje zapornice na Dragonji FOTO: Dare Čekeliš

Joško Joras bo tako tudi danes, kot že 30 dni, ostal na desnem bregu kanala Sv. Odorika in se domov ne bo vrnil, dokler zapornica ne bodo postavljena. ''Mi si bomo prizadevali, da se bo to naredilo tako, kot je v sklepu piranskega sodišča. Da se ne postavlja nobenih ovir oziroma da pridemo do mojega doma brez ovir,'' je za oddajo Svet na Kanalu A povedal Joško Joras.

Postavljanje zapornice na Dragonji
Postavljanje zapornice na Dragonji FOTO: Dare Čekeliš

Na notranjem ministrstvu niso želeli dati nobenih informacij v zvezi z dogajanjem ob Dragonji. Po neuradnih informacijah naj bi cvetlična korita odstranili v sredo, ko naj bi tudi postavili zapornico.

Postavljanje zapornice na Dragonji
Postavljanje zapornice na Dragonji FOTO: Dare Čekeliš

Vlada je minuli četrtek potrdila dogovor s Hrvaško, ki med drugim predvideva postavitev zapornice na mestu, kjer stojijo cvetlična korita na poti do Jorasove domačije. Za postavitev zapornice sta se 23. maja na srečanju na Obrežju dogovorila notranja ministra Slovenije in Hrvaške, Dragutin Mate in Berislav Rončević.

Bo cvetlična korita le zamenjala zapornica?
Bo cvetlična korita le zamenjala zapornica? FOTO: Dare Čekeliš

Kot so minuli četrtek pojasnili z urada vlade za komuniciranje, je vlada sprejela sklepe za izvedbo ukrepov za učinkovitejši in fleksibilnejši nadzor cestnih komunikacij na obmejnem območju s Hrvaško, notranjemu ministrstvu pa naložila, da tehnično izvede predlagane ukrepe. Te bodo zagotovili v naslednjih dneh z že uveljavljenimi ukrepi, postavljanjem zapornic in razdelitvijo ključev zanje. Postavitev oziroma lokacija zapornic ne prejudicira določitve in označitve meje med Slovenijo in Hrvaško.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Croat22
04. 06. 2008 22.26
Pa bodo hrvatje imeli nadzor nad rampo? :)
Ranunculus
04. 06. 2008 12.37
exim Seveda se ti tvoji prijatelji v mnenju pridružujejo. Skrajneži imajo vedno le istomisleče prijatelje, ker se z drugimi ne morejo. Meni je recimo dokaj v veselje, da si manjakranjc prek forumov dopisuje z menoj. V bistvu je edina, ki jo pogrešam na forumih, ko je ni. Mislim tudi, da te je tudi resslovenka spregledala v pravi smeri. Veren si, kolikor se ti izplača in ustrezaš Jezusovi definiciji hinavca. Kar se pa vlade tiče. Sami med sabo se ne morejo zmenit, ki imajo dostop do več dokumentacije kot mi, tako da če bi tu na forumu kdo argumentiral tega ne bi mogel podpreti z dokazi. In kot plebs, kar smo ocenjujemo odnos vladajočih bolj kakor pa dejanske grehe. In JJ ima obupnega, skoraj tako obupnega kot Rop in proti koncu Drnovšek ampak hvala bogu ne tako klovnskega kot Pahor. In zato ti govorim, da sem bolj desen kot lev, ampak Janš-istov ne morem volit.
exim@t-2.net
04. 06. 2008 11.10
resslovenka: iz tvojih ust je to poklon in kompliment. Ranunclus: ko bi ti vedel, kako se motiš. A me ne zanima, saj nisi moj prijatelj. Tisti, ki me poznajo in čitajo poste z menoj, se nasmihajo, majejo z glavo in se čudijo etikatiranjem. Nisem pa zasledil še nobene strokoven informacije še manj pa argumentirane kontre proti tej vladi ali proti meni. Gremo, ojunačite se in naštejte grehe te vlade. Argumentirane, ne kot Cvi(k)leži.
resslovenka
04. 06. 2008 11.08
exim - ne bom se več oglašala na tvoje pisanje, ker se mi zdi totalno brezplodno. Je pa tako, da se napake ponavljajo skozi vse vlade. Žalostno, zares žalostno da jim je uspelo narod tako razdeliti. Kako je že rekel Jezus: Naj vame vrže kamen tisti, ki je brez greha? Tebe exim , jaz vidim kot hinavskega svetohlinca, ki ima v sebi zelo malo krščanskih in narodnozavednih vrednot!
Ranunculus
04. 06. 2008 11.01
exim Vera sama ne, Cerkev pa in iz tvojih postov se vidi, da si bolj skrajen, kot si priznavaš. Moji -isti... Sem že parkrat napisal, da sem bolj desen kot lev, ampak dokler bodo na desni gospodovali Janš-isti me tam ne bo.
Ranunculus
04. 06. 2008 10.56
Pa še nekaj o objektivnosti Slovenskega tednika, ki si mi ga navajal. Tam v nekem članku namigujejo, da se je Gulič vnel za Kresalovo (me zanima, kako so ta podatek preverili), ki naj bi bila podobna njegovi ženi. In po drugi strani so Janš-isti nekaj zamerili, ker je bila poroka šefa stranke deležna prevelike pozornosti, pri čemer je bila objava dejansko namenjena medijem... Sorry, ampak Slovenski tednik nima veze z objektivnostjo temveč je slabši kot katerokoli levo trobilo. Mi je pa Reporter dokaj povšeči. Sicer sem šel samo skozi prvo številko in ponavadi pustim časopisu nekaj časa, ker so na začetku vsi resnejši veliko bolj objektivni kot po nekaj mesecih, ker še iščejo publiko, ki jo bodo potem prodali oglaševalcem, a zaenkrat dobro kaže.
Ranunculus
04. 06. 2008 10.50
exim Pozabljaš na objektivnost, predvsem pa sodiš, čeprav ti vera nalaga, da ne sodiš. Tako, da imaš osnovo za k spovedi.
exim@t-2.net
04. 06. 2008 10.48
Ranunculus: objektiven sem še preveč, tudi toleranten preveč. Me pa motijo ljudje brez morale in načel. Zanimivo, moja vera me ne uči hujskaštva in pobijanja, pa laži, kraj in barbarstva. kaj pa tvoja, tvoji -isti?
Ranunculus
04. 06. 2008 10.48
Pa da ne bo nesporazuma - glede poslancev se strinjam s tabo.
exim@t-2.net
04. 06. 2008 10.41
resslovenka: pa ne, da me sprašuješ to, na kar ti že veš odgovor. Bili naj bi en narod, ja, res je tako. A nismo! Preprosto: ker nekateri ljubimo svoj narod in svojo domovino, drugi pa po njej pljuvate. Dokler razmišljaš tako kot -isti, nisi "moj narod". Žal, takko je to. Dokler iščeš napake za vaše abote v tej vladi, toliko časa nisi moj sogovornik. Seveda, ta vlada ni brez napak, a vseeno so njene napake nične v primerjavi z napakami, ki ste jih naredili -isti, a jih ne priznate! Vidiš, v tem grmu tiči zajec, v opravičilu od -istih in v odpuščanju od -nas. Ponovno te vprašam: zakaj niste naredili v 12 letih nič? A se ti lahko popraviš 12 cvekov, če se učiš 4 noči skupaj? Prsoim, bodi objektiven in ne nesramno podtalen -isti. Ranunculus: kaj bi rad povedal?
Ranunculus
04. 06. 2008 10.26
exim, exim Spet bo treba k spovedi in glej, da boš župniku povedal, da žališ samo tahudobne. Tako bo treba samo 2 Očenaša zmolit, če ne boš celo pohvaljen, da je bil pa Kristus proti takemu obnašanju pa v cerkvenih krogih nikogar več ne briga.
resslovenka
04. 06. 2008 10.23
exim - kdo smo mi in kdo ste vi? Nisem slepa in počasne pameti, ampak vprašanje te meje se vleče že od pamtiveka. In še to - jaz nimam nobenih mojih in tvojih. Zaradi takih enoumnih kot si ti , je pa tako kot je. A res ne sprevidiš, da smo en narod in ne mi in ne vi!
starasablja
04. 06. 2008 09.14
Ja, zapornice čez cesto nanjih pa moški simbol. V korita nasaditi lepo cvetoče in dišeče nageljne in njih postaviti po mostu Tudi transparent ne sme manjkati "počakajte na EU l. 2012 !"
exim@t-2.net
04. 06. 2008 08.52
resslovenka: ne, nisi Slovenka, si -ista! Takih pa mi ne rabimo. Tako, kot se sedaj na cesti vidi, da plavajo na površje kršitelji, tako se tebi vidi, da si slepa in malo počasna v pameti. Tvoji so imeli najmanj 12 let časa, da bi uredili meje, mar ne. Tega ti seveda ne vidiš, ker imaš diagnozo: slepa -ista.
resslovenka
04. 06. 2008 08.13
Cvetlična korita so problem? Ma itak! Dajte no mir. Joško Joras je bil samo akter, ki se že ne vem koliko časa bori z mlini na veter. Vsi vemo kdo je zasral mejo s Hrvaško. Če je vse tako O.K. kot naklada naša oblast že ves čas, bi bila meja že zdavnaj določena. Naj že enkrat predajo zadevo na mednarodno sodišče in pridejo na dan z argumenti. Kdo jim pa sploh še verjame? Narod naj že enkrat potegne črto, ko bodo jeseni volitve. Z redkimi izjemami ne vidim kakšnega pametnega političnega potenciala v naši državi. Sami koristoljubneži, samo poslance na sejah poglejte - eni spijo, drugi zehajo, tretji berejo časopise, se dolgočasijo, pol jih na sejah ni. Mi jih pa volimo in plačujemo. Za bruhat!
eBuddy
04. 06. 2008 07.03
joras se vrača...lol
dreko123
03. 06. 2008 23.54
meja in carina sta na vrhu griča pri Istrabenzu in tja bi jih morali tudi prestaviti!
Niko_
03. 06. 2008 22.20
sandi: Ja, ampak iz hrvaškega, ne slovenskega.
sandi101
03. 06. 2008 21.55
Nobeden pa se ne vpraša kdo bo to financiral? Spet iz proračuna, ki je že tako suh ...
4evercvicek
03. 06. 2008 21.51
kdaj bodo touristomat postavili?