Slovenija

Bo 13 njegova srečna številka?

Koper, 21. 08. 2007 09.38 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Napovedanih kandidatov za predsednika države je zdaj že 13. V bitko za podpise se je podal še Jožef Horvat.

Jožef Horvat je 13. kandidat za predsednika države
Jožef Horvat je 13. kandidat za predsednika države FOTO: POP TV

Kandidaturo na jesenskih predsedniških volitvah je v ponedeljek napovedal tudi Jožef Horvat. Jožef Horvat je predsednik koprske izpostave Kmetijsko-gozdarske zbornice. Po izobrazbi je pravnik in je vnet zagovornik ohranjanja kmetijskih zemljišč. Horvat ni član nobene stranke.

"Za kandidaturo s 5000 podpisi podpore sem se odločil, ker dosedanji kandidati niso javno predstavili svojih programov. Glavna tema mojega programa so okoljska vprašanja in vprašanja človekovih pravic,“ se je predstavil Horvat.

"Možnosti za izvolitev predsednika imam malo, je pa zelo velika možnost za predstavitev programa prave alternative, da nakažemo pot v pravičnejšo prihodnost,“ je še dejal Horvat.

Horvat se je v zadnjih letih "podpisal" pod zamrznitev postopkov za golf igrišče v Portorožu, nenehno pa opozarja tudi na nedorečenosti in domnevne nezakonitosti pri načrtovanju trase obalne ceste.

Zavzema se za čimprejšnji izstop iz Nata in EU, če se bo izkazalo, da je Slovenija prav zaradi članstva v teh dveh organizacijah zdaj 14-krat bolj zadolžena, kot je bila ob osamosvojitvi.

Vizija družbene ureditve

Je zagovornik tudi drugačne družbene ureditve, saj "je kapitalizem bil uveden brez referenduma. Zavzemam se za nadgradnjo samoupravnega socializma. Doseči bi morali socialno družbo s pozitivnimi izkušnjami kapitalizma in socializma.

"Vse več je uničujočih negativnih pojavov in sicer: prometnih nesreč s hudimi poškodovanimi in mrtvimi, vse več samomorov, odvisnikov od mamil, tudi alkoholikov, istospolnih razmerij itd.," je zapisal Horvat v svojem programu.

"Duhovno napredni in odločni ljudje v posameznem narodu, ki čutijo dovolj veliko odgovornost, morajo in bodo najprej storili prve korake v smeri vodnarjeve dobe: poštenosti, pravice, odgovornosti do narave in planeta Zemlje," je v nadaljevanju zapisal Horvat.

Kandidiral bo s podporo volivcev, med zbiranjem podpisov oz. med kampanjo pa namerava s kritičnim pristopom in alternativnim programom spodbuditi pozornost naprednih in nezadovoljnih ljudi, okrepiti upanje in nakazati pot v pravičnejšo prihodnost.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Felix2
22. 08. 2007 08.06
Jožajoža, če ste vi prišli z dvema rezervama, potemtakem pomeni, da bo te dni pogreb na Zaplani?
Jožajoža
21. 08. 2007 18.46
za farovškega klovna je že poskrbela mati narava.a bo dočakal jesen?rezerve pa nimate!
tomi.passion@gmail.com
21. 08. 2007 18.14
victoriosus, res je, se strinjam. Ampak nekaj pa tudi paradajzarji nimajo...časa. Sicer pa Joža, privadi se na dobro oblast, tudi jeseni boste izgubili paradajzarji. Lojze bo pometel z vso levico s Kučkotom na čelu.
Felix2
21. 08. 2007 18.11
Bravo Janša! Zrihtov si pravo kombinacijo na Lotu! Komunjari kar skačejo od jeze. Sedmico je vplačal župnik, ki ga poznam..... HAHAHAHA
Jožajoža
21. 08. 2007 18.07
vse drugo, samo janše in janšistov nikoli več.
ak58745@yahoo.com
21. 08. 2007 14.07
"je kapitalizem bil uveden brez referenduma."

Malo si se zmotil. Vsake volitve so referendum, na katerem potrdimo oblast kapitalizma, saj volimo stranke, ki ga izvajajo. Če bi hoteli socializem, pa bi volili take kot si ti.

Ramzess
21. 08. 2007 12.03
Apel slovenskim potencialnim kandidatom, ker ne bo noben od 13. kandidatov odstopil od kandidature, se išče še vsaj en kandidat. S 13. kandidati na volitve ne. : ) : ) : )
victoriosus
21. 08. 2007 11.34
Dajte temu kulaku povedat, da se za komunizem nismo odločili, ker so nam ga vsilili ss krvavo revolucijo. Za demokracijo pa z referendumom, ki smo ga podprli vsi zavedni Slovenci. Sramota, da takšni izmečki še brcajo, sem mislil da smo jih l. 1991 utišali.
generalpostmail@hotmail.com
21. 08. 2007 10.50
Ljudje kot je tale ovirajo razvoj Slovenije. Ustavljajo projekte brez katereih bo slovenski turizem kmalu nekonkurenčen in bluzijo o zadevah o katerih nimajo pojma. Zadolženost Slovenije je povsem znosna, primanjkljaj v državni blagajni pa je razvojno naravnan, to trdim kot ekonomist in verjamem, da bo isto zelo hitro slišal od Gasparija. Sicer pa, če gospod ne razume ekonomije naj bo vsaj toliko pri pameti, da se ne smeši. Tipičen državni uradnik pač, misli da vse ve :(