Slovenija

Bizjak ostaja na čelu Kobilarne Lipica kot v.d. direktorja

Ljubljana, 29. 10. 2015 19.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Kobilarni Lipica je bilo ves teden napeto. Zaradi domnevnih nesoglasij med ministri, so zaposleni, ki skrbijo za 365 konjev, ostali brez vodstva. Od nedelje tako nihče ni imel pooblastil za podpis dokumentov in uradno niti hrane za konje niso mogli naročiti. Vlada pa je nato podaljšala mandat dosedanjemu vršilcu direktorja.

Vlada je na današnji seji Boštjanu Bizjaku podaljšala mandat v.d. direktorja Kobilarne Lipica. Navzoči na seji so ocenili, da gre za dobrega kandidata, ki je pripomogel k preporodu kobilarne, je po seji pojasnil kmetijski minister Dejan Židan. O imenovanju direktorja pa bo vlada verjetno odločala v prihodnjih tednih.

Od danes ima torej Kobilarna Lipica ponovno direktorja, je pred novinarji poudaril Židan. "Bizjak uživa tudi mojo podporo, saj podpira takšen koncept razvoja Lipice, ki je tudi meni blizu," je dodal.

Vlada je podaljšala mandar v.d. direktorju Kobilarne Lipica.
Vlada je podaljšala mandar v.d. direktorju Kobilarne Lipica. FOTO: Kobilarna Lipica

Spomnil je, da v Lipici letos beležijo rekorden obisk in tudi rekordno prodajo konjeniških produktov. K temu je s svojim delom pripomogel dosedanji direktor, ki v svojem programu obljublja, da se bo število obiskovalcev kobilarne do leta 2017 povečalo na 100.000 in leta 2020 na 130.000, je dejal.

Bizjaku bi sicer enoletno obdobje vršilca dolžnosti direktorja poteklo s koncem oktobra. Potem ko ga je 23. septembra med štirimi kandidati izbral svet zavoda, mu mora mandat potrditi še vlada. A ta je danes odločanje o imenovanju direktorja odložila, do tedaj pa sklenila podaljšati mandat sedanjemu vršilcu dolžnosti, je pojasnil Židan.

Bizjak je septembra povedal, da je svet zavoda z njegovo izvolitvijo "potrdil koncept Kobilarne Lipica, ki smo si ga zastavili skupaj z ministrstvom za kmetijstvo in ministrom Židanom za razvoj Kobilarne Lipica, konjeništva in konjereje". Prva naloga, ki jo je omenil, pa je vzpostavitev postopka za vpis na Unescov seznam kulturne dediščine.

V Kobilarni Lipica sicer potekajo obsežna prenovitvena dela, najobsežnejša v zadnjih letih, vredna dobrih pet milijonov evrov in pol. Kljub prenovi raste število obiskovalcev, še več jih pričakujejo v prihodnjih letih.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

anjerd
30. 10. 2015 08.13
Niti ene štale ne znamo voditi, sramota!
KladivoSi
29. 10. 2015 20.46
+1
Dejte enga lipicanca na direktorski stol, bo vsaj spodobno vodil kobilarno. Ali jo morda dobijo avstrijci za odvoz beguncev?