Slovenija

FOTO: Izposoja koles – 24 ur na dan

Ljubljana, 12. 05. 2011 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V Ljubljani je po vzoru nekaterih evropskih mest začel delovati samopostrežni sistem izposoje koles. Meščanom in obiskovalcem je na voljo 300 koles, ki si jih bodo lahko izposodili in jih vrnili na 31 postajah.

Že po petih minutah, ko boste kolo vrnili na eni od postaj s parkirišči za kolesa, si boste znova lahko izposodili kolo. Sistem bo izposojo beležil kot novo vožnjo s prvo brezplačno uro. Mestna občina Ljubljana

V letošnje poletje bo Ljubljana vstopila z razbremenjenimi avtobusi in 300 novimi kolesi. Ta bodo namenjena vsem, ki bodo želeli prisostvovati k bolj čistemu okolju in se izogniti prometni gneči. Danes je namreč začel delovati nov sistem javnega prevoza BICIKE(LJ). Hkrati bo maj zaznamovala akcija V troje, s katero želi ministrstvo za promet s partnerji spodbuditi ljudi, da se v službo, šolo ali drugam odpeljejo s kolesom.

Kot smo že poročali, so ljubljanskemu županu Zoranu Jankoviću v zameno za oglasne prostore predstavniki podjetja Europlakat ponudili sistem BICIKE(LJ). Uporabniki si lahko kolo izposodijo z mestno kartico Urbana in eno uro kolesarijo zastonj.

Ob uradnem odprtju sistema BICIKE(LJ) je Janković pojasnil, da so mestna kolesa tudi del projekta Civitas Elan, s katerim želijo povečati kolesarjenje in pešačenje ter uporabo javnega prevoza.

Kot je še dejal Janković, so najprej želeli povezati mestno središče. Pričakujejo, da bodo v prihodnje zanimanje izkazala tudi trgovska središča, postaje pa bi lahko postavili tudi ob obrobju mesta na parkiriščih P+R (parkiraj in se pelji), pravi župan, ki je tudi prvi preizkusil sistem.

Sistem javnega prevoza v Ljubljani je bogatejši za 300 koles s 600 parkirnimi mesti na 31 postajah po širšem središču mesta.
Sistem javnega prevoza v Ljubljani je bogatejši za 300 koles s 600 parkirnimi mesti na 31 postajah po širšem središču mesta. FOTO: Mateja Klavs

 

Uporabnikom je za informacije ob morebitnih težavah na voljo brezplačna telefonska številka 080-23-34.

Po besedah direktorja Europlakata Marka Kolbla se je v dobrih 14 dneh za izposojo koles registriralo več kot 1600 uporabnikov. Tedenska registracija s pomočjo kreditne kartice preko spleta, za katero uporabniki ne potrebujejo mestne kartice Urbana, stane en evro, letna registracija pa tri evre. Zanjo uporabniki potrebujejo Urbano in kreditno ali bančno kartico, trije evri pa se uporabnikom na kartico zapiše kot dobropis.

Sistem, ki vključuje 31 postaj, temelji na principu izmenične izposoje. Na eni postaji si uporabnik kolo izposodi, se odpelje, kamor je namenjen, in kolo nato pusti na najbližji postaji. Ena ura izposoje je zastonj, druga ura stane en evro, tretja dva, od četrte naprej pa je vsaka ura štiri evre. S tem so v podjetju želeli doseči, da si bodo uporabniki kolo izposodili samo za čas vožnje.

Uporabniki se lahko registrirajo za letno uporabo na spletni strani bicikelj.si, na posebnih informacijskih točkah ali po pošti. Za spletno prijavo uporabnik potrebuje elektronski naslov in kreditno kartico, za prijavo po pošti in na informacijskih točkah pa le osebni račun. Prijavnino v sistem je treba plačati z bančnim nakazilom. Uporabnik nato prejme tri kode, ki jih potrebuje ob prvi izposoji kolesa na terminalu skupaj z urbano. Na terminalu uporabnik nato izbere želeno kolo, ki se odklene, na kar opozorita zvočni signal in opozorilna lučka. Uporabnik si lahko kolo izposodi in ga vrne na kateri koli od 31 postaj.

V primeru, da uporabnik kolesa ne bo vrnil v 24 urah ali če ne bo upošteval splošnih pogojev uporabe, mu bodo zaračunali varščino v višini 350 evrov.

Uvedbo avtomatskega sistema izposoje koles Bicikelj so pozdravili v Ljubljanski kolesarski mreži, kjer v okviru akcije Slovenija kolesari 2011 ta vikend pripravljajo dva dogodka. V petek popoldne bo kolesarjenje po Ljubljani z ogledom arhitekturnih znamenitosti, ki jih bo predstavil podžupan Janez Koželj, v soboto dopoldne pa kolesarjenje po manj prometnih stranskih poteh do Podpeči na Barju.

Uporabnik lahko na spletu preveri, koliko koles in koliko praznih mest je na določeni postaji. Kot napoveduje Kolbl, bo kmalu začela delovati tudi aplikacija za mobilne telefone, ki bo omogočala podoben pregled.
Uporabnik lahko na spletu preveri, koliko koles in koliko praznih mest je na določeni postaji. Kot napoveduje Kolbl, bo kmalu začela delovati tudi aplikacija za mobilne telefone, ki bo omogočala podoben pregled. FOTO: Mateja Klavs

S kolesom na delo in v šolo

Maj pa bo tudi sicer mesec kolesarjenja, saj Ministrstvo za promet, Javna agencija RS za varnost prometa in Urbanistični inštitut Republike Slovenije v sodelovanju z drugimi partnerji organizirajo akcijo V troje, ki spodbuja kolesarjenje na delo, v šolo in drugam. Kot sporočajo z ministrstva, se akciji lahko pridružijo ekipe treh ljudi, ki bodo v maju v službo ali v šolo kolesarili. Ob koncu akcije, ki traja od 3. do 31. maja, bo nagradno žrebanje.

Do sedaj se je prijavilo že okoli 150 ekip, prekolesarjenih pa je bilo 15.000 kilometrov. Prijave so še možne, in sicer do 16. maja. Za sodelovanje v nagradni igri pa mora ekipa zbrati več prekolesarjenih kot neprekolesarjenih dni. Glavna nagrada je šest koles za dve izžrebani kolesarski ekipi.

Pred štirimi leti so sistem izposoje koles, ki je danes največji, uvedli v Parizu.
Pred štirimi leti so sistem izposoje koles, ki je danes največji, uvedli v Parizu. FOTO: Mateja Klavs

Ključni cilj akcije, ki letos poteka pod geslom Mesec maj – mesec pešačenja in kolesarjenja, je spodbujanje gibalne dejavnosti in povečevanje števila tistih, ki so gibalno aktivni v vseh okoljih in v prostem času. K temu pa bo zagotovo pripomogel tudi nov sistem BICIKE(LJ).

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (111)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

veso19
13. 05. 2011 18.57
gume bojo popokal
Iky9
13. 05. 2011 18.18
nevem zakaj bi kdo ukradu kolo, če moraš dt itak svoje podatke pa trr preden si sposodis kolo....
upornik007
13. 05. 2011 17.39
tud to je mozno ja
hotchilipoper
13. 05. 2011 17.08
ZGREŠENO ZA NAŠ PRIMITIVEN FOLK POL KOLES BODO POKRADLI,POL PA UNIĆIL
upornik007
13. 05. 2011 16.18
absynth ejga to je prostovoljno ce ces placat placas noben te ne sili in ce ne druzga imajo ljudje vsaj kej od tega pac korist v primerjavi s kaksnimi drugimi zadevami k so res neumnost in imajo korist samo taglavni!
anzi_mahackala
13. 05. 2011 16.05
bedarija tole, ne vidim smisla, če lahko imaš SVOJE kolo. No ja, za turiste je vredu. Itak pa vsak pogoj vodi do ponovnega zaslužka MOL za tišanje cekinov v žep...damo 1, vzamemo 2..tak to gre pri nas.
upornik007
13. 05. 2011 15.34
Tonček Balonček ti si en eh ne bom napisu ker bi mi admin zbrisal je prehuda beseda!!!
upornik007
13. 05. 2011 15.26
je kr vredu tole vsaj neki koristnega
Dohnny Jepp
13. 05. 2011 14.20
mladsoncek 13.05.2011, 11:21 ko jih bodo uzakonili (čelade namreč), bodo pa veselo pisali... :)
Tadej Bu?ar
13. 05. 2011 11.21
hm kaj pa kazni za kolesarje brez čelade ki jih redarji in policisti tako radi pišejo? :D
sdrago@siol.net
13. 05. 2011 11.18
Proti jugu in zahodu iz Ljubljane bi bistveno izboljšali varnost in prometno pretočnost že z malo dobre volje odgovornih, saj ni nikjer novogradnje. Le urediti je potrebno obstoječe prometne površine, da bodo služile prometu ne pa bile zaraščene in polne smeti, kot je to žal sedaj. Ob tem bi pa še obvarovali v prihodnje veliko smrtnih žrtev in invalidov.
nightcrawler
13. 05. 2011 10.23
To bo polomija, 30% jih bodo pokradli, 70% pa uničili ali zmetali v Ljubljanico. Žal, akcija je že v začetku obsojena na propad.
Dohnny Jepp
13. 05. 2011 09.43
pepeprvi 13.05.2011, 08:55 hehe, Francozi kulturen narod ?!? pa ravno v Parizu so imeli na začetku največ uničenih in ukradenih kolesov - 70 %, sedaj pa 25 %
ochi
13. 05. 2011 09.15
malo preveč balkancev imamo za kaj tako kulturno naprednega.
pepeprvi
13. 05. 2011 08.55
V Parizu ta sistem deluje ker so francozi kulturen narod. Tukaj na balkanu pa to ne bo dolgo trajalo. Pri nas je preveč destruktivnežev, ki so veseli samo da se dela škoda.
Mariposa1
13. 05. 2011 08.49
Ideja je sicer dobra, ampak da boš dal bančne podatke... In to v času ko je čedalje več zlorab... Vprašljivo je tud zaradi čelad...
sdrago@siol.net
13. 05. 2011 08.14
Iskrene čestitke MOL-u za doseženo, saj lahko vse pripomore k večji varnosti v prometu. Bom pa zavriskal, ko bo urejena servisna pot na obeh straneh železnice pri Dolgem mostu (zahodna vpadnica) in dostop na vodovodni most čez Ljubljanico z obeh bregov (iužna vpadnica). Pristojna inšpekcija je to priporočilo napisala že pred leti. Prav tako ne predstavlja posebnih stroškov. Tudi lastniki in za to pristojni ne vidijo ovir. 1 smrtno žrtev na leto, ki jo povozi vlak na Viču.
Dzukela
13. 05. 2011 07.43
Prvo je treba urediti kolesarske steze in disciplinirati brezobzirne voznike. Danes zjutraj na poti v službo me je spet en psihič skoraj podrl na prehodu v Šiški, pa tudi gledam kako vsak dan lepo parkirajo avtomobile na kolesarski stezi in pločniku pri Casa di papa pri Stari cerkvi in Abasiju v Šiški! Dajte redarji in milicionerji, vsaj enkrat bi vas rad videl tam!
Spetsnaz
12. 05. 2011 23.05
Slisi..bere se odlicno !
sencas
12. 05. 2011 22.47
me zanima koliko časa bojo kolesa tako lepa kot sedaj na slikah. Ideja in namen je super. Se mi zdi pa, da bojo imeli več stroškov s popravljanjem teh koles ko se bojo kakšni pijani mladiči izživljali nad njimi...