Slovenija

Bi bivali v študentskem domu? Pohitite, čas se izteka

Ljubljana/Maribor/Koper/Nova Gorica, 16. 08. 2016 07.26 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Študenti, ki želijo v prihodnjem študijskem letu pridobiti subvencijo za sprejem in podaljšanje subvencioniranega bivanja v študentskem in dijaškem domu ali pri zasebniku, imajo samo še danes čas za vložitev prošnje. V slovenskih univerzitetnih središčih je na voljo več kot 14.500 postelj.

Študentski dom - 1
Študentski dom - 1 FOTO: Damjan Žibert
V študijskem letu 2016/17 je v Ljubljani, Mariboru, Kranju in na Primorskem skupaj razpisanih 14.531 mest za subvencionirano bivanje, in sicer za sprejem 5310 in 9132 za podaljšanje bivanja ter 89 mest, ki so namenjena študentom s priznano mednarodno zaščito.

Rok velja tudi za tiste, ki se bodo vpisali ali šele oddali prijavo za vpis na študij po roku za oddajo prošnje za subvencionirano bivanje študentov.

Letošnji cenzus po razpisu je malo višji od lanskega in znaša 2333,84 evra bruto mesečno na družinskega člana v letu 2015. Subvencija ministrstva za izobraževanje, znanost in šport za bivanje v študentskih (dijaških) domovih letos ostaja nespremenjena – 19,50 evra. Za bivanje pri zasebnikih pa je mogoče pridobiti subvencijo v višini 32 evrov.

Študenti visokošolskih študijskih programov, ki želijo koristiti subvencijo za bivanje, lahko prošnjo za sprejem ali podaljšanje bivanja oddajo samo še danes prek elektronske vloge na spletnem portalu eVŠ. Če se študent prijavlja s kvalificiranim digitalnim potrdilom, lahko prošnjo v celoti odda elektronsko, sicer pa mora izpolnjeno vlogo z morebitnimi prilogami oddati še priporočeno po pošti.

Prednostna lista za študentske domove bo objavljena čez en mesec

Pisarne za študentske domove bodo do 16. septembra na spletnem portalu eVŠ objavile informativno prednostno listo študentov za sprejem. Študenti, ki podaljšujejo bivanje, bodo o tem, ali izpolnjujejo pogoje za bivanje v študentskem domu ali pri zasebniku, obveščeni po pošti na naslov stalnega prebivališča predvidoma po 14. oktobru.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.