Slovenija

'Beseda politik je postala psovka'

Ljubljana, 22. 04. 2011 13.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Blaž Garbajs
Komentarji
102

Tako meni ljubljanski župan Zoran Janković, ki poudarja, da je treba koalicijsko krizo presekati. Predstavil je tudi svoje videnje, zakaj Pahorju ni uspelo.

"Koalicijska kriza je res velika in mislim, da jo je treba presekati," se je danes ljubljanski župan Zoran Janković odzval na aktualno dogajanje v slovenski politiki.

Apatija med ljudmi in beseda politik kot psovka

Zoran Janković
Zoran Janković FOTO: Blaž Garbajs

Pravi, da med ljudmi vlada apatija, v kateri je beseda politik postala psovka, zato je treba  vzpostaviti neko novo zaupanje. "Predlog, ki je bil podan, da bi se trije predsedniki umaknili in dali priliko nekomu iz koalicije, se mi zdi dovolj korekten. Prepričan sem namreč, da tudi te reforme, ki so dobre, ne morejo uspeti, ker o vsebini nihče več ne razpravlja. Govori se samo, kdo je za in kdo proti," pravi. Ob tem je župan pobaral opozicijo, češ da se ta ne zaveda, kakšno škodo dela s tem, ko poziva na referendume. "Tudi to, ali je danes vreme sončno ali ni, bi dali na referendum," je ponazoril. "S tem ustvarjajo nezaupanje do politike, a če bodo oni prišli na to funkcijo, bo mnenje ljudi ostalo približno enako," je prepričan.

Špekulacije o tem, kaj bo zdaj, Janković prepušča času, ki prihaja. "Mislim, da bo veliko bolj jasno po 5. juniju. Mogoče bi bilo primerno, da ta dan proglasimo za enega od praznikov Slovenije kot dan, ko smo ugotovili, da imamo lahko vsakih pet minut nov referendum," je dejal.

Zakaj Pahorju ni uspelo?

Janković in Pahor
Janković in Pahor FOTO: Dare Čekeliš

Na vprašanje zakaj predsedniku vlade Borutu Pahorju ni uspelo, je odgovoril, da predvsem zaradi neusklajenosti te vlade. "Ministrstvo za gospodarstvo predlaga nekaj, agencija, ki spada pod njen resor pa predlaga drugo, ministri med sabo niso usklajeni, eden od članov koalicije prihaja in odhaja iz vlade. Mislim, da bi bilo tukaj treba potegniti zelo jasne slike in mislim, da kompromisi na dolgi rok nimajo možnosti, da uspejo," je prepričan.

Pohvalil je delo Pahorja predvsem pri sporazumu s Hrvaško, a je po njegovem mnenju premier "padel" na tem, da so državne institucije slabo vodene, da ne sledijo strategiji pomoči gospodarstvu. "Na tem izgubljamo preveč časa," pravi.

Je Janković dobil ponudbo za premierski stolček?

Na vprašanje ali je morda tudi župan sam dobil kakšno ponudbo za premierski stolček, je odgovoril, da se mu to zdi popolni nesmisel. "Nisem dobil nobenih ponudb. Ta trenutek imajo odločitev v rokah največji koalicijski partnerji in oni se lahko odločijo, kdo bo novi kandidat, " je zaključil.

Preberite tudi: Čeprav Pahor zatrjuje, da vlada ni v krizi, je več kot jasno, da to ne drži. Slovo Erjavca in Golobiča, poziv predsednika države k predčasnim volitvam ... Golobič pravi, da bo odstopil dan pred 5. junijem, Pahor pa je z dogovorom zadovoljen.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (102)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JUGOJUGO
23. 04. 2011 08.33
Zorana Jankovića po novem imenujejo Zoran Polo,ker od vsakega posla vzame " pol " !!!
29350
23. 04. 2011 07.29
G. Jankovi prav imate, da je beseda politik psovka. Vi in vsa vasa kompanija niste nic drugega kot * Upam, da bomo Slovenci ze enkrat tako pametni in bomo dokoncno z vami in vam enakimi naredili konec. * mora sedeti za resetkami z politiko pa naj se ukvarjajo posteni moralni in pametni ljudje. Razen, da kradete davkoplacevalski denar in se okoriscate na racun nas neznate nic drugega. Prosim vas umaknite se iz politike ker ko vas poslusam in gledam me je sram, da sem Slovenec
est
23. 04. 2011 07.13
Glede na to, kako vlada Ljubljani bi moral tudi on pa-pa.
snifff
23. 04. 2011 00.09
elephantus 22.04.2011, 23:41 Si tipični pridih tega, česar smo Slovenci kot narod siti. Več je naših veljakov na kupu, večje sranje imamo, kar pa je finačno-materialno dokazano. Razlog več, da rabimo konkretne in korenite spremembe. Upam samo da se nebo ponavljal da 20 letni ciklus, še man pa da bi srečal kak pomladek preteklikov. Selavi.
elephantus
22. 04. 2011 23.41
Slovenčki, ko vam bo postalo jasno, da je pomembno to, da se kaj naredi in ne samo, da se govori potem nam bo šlo mogoče malo bolje jkot zdaj. Tip ima kaj za pokazat in samo nekaj jih je takšnih v Sloveniji. Popolnoma neumno pa je to, da se ga obklada z žaljivkami v smislu kaj sploh išče v slovenski politiki, ker je vseeno kar veliko naredil za nas za razliko od večnih kradljivcev denarja od orožja.
elephantus
22. 04. 2011 23.34
ha ha Janševčki Jankovič ima več pameti v levi peti kot večina slovenskih politikov v glavi.
igicza
22. 04. 2011 23.17
Tle se pa moram z Jankovičem strinjat...drugih političnih komentarjev pa ne bom dajal.
MihaK77
22. 04. 2011 23.05
Levaki si natančno to, kar pravi njihovo ime in popolnoma nič drugega. Levaki. Že v davni preteklosti so vedeli, da je z levo nekaj narobe.
hovdec
22. 04. 2011 21.30
Kaj je že Jankovič naredil? Zafural eno največjih podjetij Merkator, zgradil si spomenik(stožice) z žulji neplačanih tujih delavcev, z neizplačanimi plačami njegovih "zlatih podjetij" kot so Lekarna ljubljana ipd..., z goljufanjem na javnij razpisih pridobival koristi za svojo žlahto... Aroganca in brezpravje(uporaba prava v lastno korist) njega in njemu podobnih TAJKUNOV je pripeljala državo do dna v katerem se nahajamo. Počasi jim zmankuje pa si eden drugemu NAKRADENO pulijo iz rok.
Jimi1
22. 04. 2011 20.44
A je rdeči baron Jankovič še na prostosti ?
alterego
22. 04. 2011 19.36
tole levakom ne uspeva preveč, bo moral sam "upokojenec" tovariš Kučan v boj za "reforme"....
dusar
22. 04. 2011 19.10
Prvi in najbolj "cenjen" tajkun z vso podporo tako politicno moralno, kot seveda DENARNO od strani Kucana ˛&Co ki je vse sile vlozil za darovanje juznim sosedom , ze prej pa seveda dodobra nabasanim zepom in svojo denarnico. Sedaj se cudi ???
Buena Vita
22. 04. 2011 18.19
JANKOVIĆ GOLJUF POLITIK NILKOLI
Buena Vita
22. 04. 2011 18.19
SEVEDA JE PSOVKA,ČE SO TAKI ŠLI V POLITIKOF
Odpri.oci
22. 04. 2011 18.19
Jankovič - POLITIK !!!!!!!
Musti
22. 04. 2011 18.18
tako kot pravijo ljudje iz tujine ki opazujejo situacijo pri nas ze 20let.....vsi so proti vsem. Levi proti desnim, sever proti jugu, vzhod proti zahodu...nihce se ne strinja z nicemer.....in taksna situacija nas je pripeljala do tega kar imamo za pokazat. NIC. In tudi z Janso ne bo drugace, ker deluje po nacelih ki sem jih navedeel zgoraj. Clovek ki je ponarejal, kradel, in deloval skrajno destruktivno ni vreden zaupanja.
Danijel Fric
22. 04. 2011 18.01
Če vsi politiki znajo isto, potem je prav da je beseda politik psovka, oni so z Milekom na čelo zavozili državo
Uporabnik458403
22. 04. 2011 17.40
Ko lopov ocenjuje lopove
Milan Hišan
22. 04. 2011 17.31
Večji problem je, ko pes postane politik.
JanezNovakJohn
22. 04. 2011 17.17
Še nisem slišal ne leve ne desne ne bele ne črne ne danes ne včeraj, da bi kdo rekel. "To je pa ta vlada dobro naredila". Sama destrukcija, blatenje, pljuvanje, mreženje , kraja, posiljevanje, laži… (Saj vsega sploh ne znam našteti) Vsi so vedno proti vsem. Eden od slovenskim županov mi je rekel da so v njegovem občinskem svetu proti vsemu. Za fotokopiranje gradiva za občinske seje dajo bistveno več kot košta nov fotokopirc, vendar so v v občinskem svetu proti. Še vejo ne proti čemu, ampak so proti da bi kupovali. Pa razumi če moreš. Mislim, da bi jih morali vse po vrsti zapreti.