Slovenija

'Zgodba na trhlih tleh'

Ljubljana/Helsinki, 02. 09. 2008 14.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 13 min
Avtor
N.Š.K./M.M./Š.Z./STA
Komentarji
1062

"J je Janez Janša. Z drugimi besedami, finska državna družba Patria je podkupila slovenskega premierja," je citat, s katerim finski novinarji zaključujejo oddajo. Janša obtožbe odločno zanika.

Finski novinarji so v oddaji na finski nacionalni televiziji z naslovom Resnica o Patrii na podlagi dokumentacije, ki so jo neuradno dobili iz Patrie in iz tujine, transparentno pojasnili celotno situacijo o domnevnem podkupovanju v aferi Patria. ''Finsko državno podjetje je podkupilo slovenskega predsednika vlade Janeza Janšo,'' so poročali v sinočnji oddaji na finski nacionalni televiziji YLE, ''in sicer na podlagi dokumentacije, ki so jo neuradno dobili iz Patrie in iz tujine''. Skupna vrednost podkupnin pa je po trditvah nacionalne televizije okoli 21 milijonov evrov.

Finski novinar stoji za svojimi besedami

Finski novinar Magnus Berglund je na vprašanje, kdo mu je dokumente posredoval, odvrnil, da mora varovati svoje vire. Dokumentov nikoli ne bo pokazal, da bodo – kot to predvideva zakonodaja – postali javni, ko jih bo finska policija predala tožilcu in se bo začel sodni proces. "Takrat bodo ljudje imeli precej jasnejšo sliko o tem, kar se dogaja. Mi smo povedali le tisto, v kar smo popolnoma prepričani," je poudaril. Proces pa naj bi se, kot je dejal, po podatkih finske policije pričel v začetku naslednjega leta. Berglund je prepričan, da so morali v Patrii, da bi dobili posel, podkupnino dati tudi slovenskemu premierju Janezu Janši. Kot je poudaril, mu je vseeno glede politične situacije v Sloveniji, zanima ga le, kaj je počela Patria. "To ima pač stranske učinke v Sloveniji," je povedal in zatrdil, da nimajo nikakršnih uredniških navodil.

Bo Janša tožil finsko televizijo?

Oseba na 'J' - šlo naj bi za Janšo - je odločilna za sklenitev posla in tej osebi bi moral poslovnež Wolf dostaviti denar, zaključujejo finski novinarji.
Oseba na 'J' - šlo naj bi za Janšo - je odločilna za sklenitev posla in tej osebi bi moral poslovnež Wolf dostaviti denar, zaključujejo finski novinarji. FOTO: Dare Čekeliš

Premier Janša je poročanje finske televizije označil za ''čisto laž in konstrukt''. Meni, da je čas objave oddaje skrbno izbran, ''saj gre za predvolilni čas''. Poudaril je, da se v oddaji ne pojavlja njegovo ime, temveč le črka ''J''. ''Nekdo je šel v skrajni absurd. Zgodba temelji na trhlih tleh,'' je prepričan. Spomnil je, da je vlada o nakupu patrij odločala v prejšnjem mandatu, ''vse postopke je izvedlo ministrstvo za obrambo''. Zatrdil je, da se v pogodbe med obrambnim ministrstvom in Patrio ni vpletal, prav tako naj jih ne bi videl. Obenem je zatrdil, da glavnih akterjev zgodbe ne pozna in ni nikoli imel stikov z njimi.

Če se nekje pojavlja moje ime, ki ga nekdo drug napiše, to ni noben dokaz za mojo krivdo. Janez Janša


Zaradi blatenja imena so v Kabinetu predsednika vlade od finske televizije zahtevali opravičilo, o nadaljnjih ukrepih se bo Janša odločil po odzivu televizije. Ne izključuje tožbe, vendar poudarja, da ni bil oblaten zgolj on, temveč tudi država Slovenija. ''To kar je bilo objavljeno, postavlja Slovenijo v zelo čudno luč.''

Odstopa obrambnega ministra Karla Erjavca ne bo zahteval, ''ker ni dokaza, da je narobe ravnal''. Glede morebitnega aktiviranja protikorupcijske klavzule, ki jo določa pogodba s Patrio, je pojasnil, da bo Erjavcu predlagal, naj jo aktivira, če se izkaže, da je šlo vsaj za poskus korupcije. Pripravljen je tudi stopiti pred poslance, če bo sklicana izredna seja.

Predvsem pa Janša meni, da je bil čas oddaje skrbno izbran. Ker smo v predvolilnem času, je prepričan. Sicer pa upa, da si bodo lahko oddajo ogledali tudi na slovenski televiziji, ''potem pa naj volivci odločijo''. ''Da ne bomo vsi žrtve manipulacije,'' je dodal.

Tudi Erjavec želi račune, kopije dokumentov, skratka vse, na kar se je finski novinar skliceval. To bi bila po njegovo tudi podlaga, da v Sloveniji sproži ustrezne postopke in da uveljavi protikorupcijsko klavzulo, če bi se izkazalo, da je do podkupovanja res prišlo. Če novinar, ki je pripravil oddajo, dokazov ne bo posredoval, gre po mnenju ministra za "novinarsko raco". Kot je prepričan, je posredovanje dokumentov njegova dolžnost. "Vsakdo, ki ve za kaznivo dejanje, mora to najaviti. To je evropski standard," je prepričan.

Kako se je vse začelo?

Januarja 2007 so se na sestanku na Dunaju dobili zastopnik Patrie za Vzhodno Evropo Wolfgang Riedl in predstavniki Slovenije, da bi se dogovorili o transferju denarja, razkrijejo finski novinarji. Februarja 2007 so denar s Finske nakazali na Riedlov račun, z njegovega računa pa naprej na račun podjetnika Walterja Wolfa, in sicer v višini 2,8 milijona evrov. Ta je skušal denar prenakazati na različne račune v tujini, ko pa je poskušal dvigniti 300.000 evrov gotovine, pa ga je avstrijska agencija za preprečevanje pranja denarja prijavila finskim in slovenskim organom pregona.

Poslovnež Walter Wolf
Poslovnež Walter Wolf FOTO: POP TV
Obtožbe prihajajo s slovenske strani, nosijo jih v usta finskih novinarjev. Janez Janša


Finski novinarji so v oddaji razkrili, da je denar iz Patrie potoval k Wolfgangu Riedlu, ki ga je avstrijska policija prejšnji teden priprla, a ga po zaslišanju in hišni preiskavi izpustila. Riedl je denar nato nakazal Walterju Wolfu in slovenskemu slikarju Juretu Cekuti, ki sta denar nato delila naprej. Wolf je sicer povedal, da je pri poslu posredoval pri spoznavanju direktorja Rotisa Ivana Crnkoviča, ki je zastopnik Patrie v Sloveniji in Riedla. Z denarnim tokom pa naj ne bi imel nič. Cekuta pa se je na trditve finske televizije za 24ur.com odzval z izjavo: "Jaz s poslom nimam nič, patrio lahko samo narišem."

Novinar Berglund je s Cekuto opravil kratek intervju. Novinar mu pove, da je videl dokumente, ki dokazujejo, da je denar šel od Riedla do njega. Vpraša ga, zakaj je dobil denar v vrednosti enega procenta celotnega posla s Patrio. "Torej, to ni točno,“ odgovori Cekuta. "Gospoda Riedla poznam že dolgo časa, družila sva se, toda nikoli naju ni povezovala Patria,“ je odgovoril Cekuta. Novinar ga je vprašal, kako bi potem razložil, da je pot denarja potekala od Riedla do njega. "Le za slike in umetnine, za ostalo ne. Ne vem, mogoče je nekdo uporabil moje ime, da lahko pomagam,“ je razlagal Cekuta in nadaljeval, da je mogoče tudi to, da je kdo rekel, da ga pozna in da lahko gredo do njega. "Ne vem. Lahko je marsikaj.“ Ko ga novinar vpraša, ali je prejel denar od Riedla, Cekuta odločno zanika. "Za vse to sem slišal zdaj prvič. Ne vem, zakaj. Povedal sem vam, da mogoče zato, ker sem odprt človek, sem umetnik in vsi so okoli mene. Ne vem, mogoče je nekdo hotel, da bi bil povezan ali kaj podobnega,“ je povedal Cekuta.

Nekatere stranke so se že ostro odzvale na hude obtožbe zoper premierja Janšo. SMS opozarja, da če so navedbe Fincev o poslih s Patrio resnične, zahtevajo takojšen odstop predsednika vlade.

Denarni tok vodi vse do Janše

To pa ni vse. Iz dokumentov naj bi bilo nedvomno razvidno, da denarni tok vodi kar do predsednika SDS in premierja Janše, trdijo finski novinarji. V oddaji so v grafiki predstavili tok denarja. Za posel s Slovenijo, ki ji je Patria prodala 135 oklepnikov 8x8 za 278 milijonov evrov, naj bi Riedl dobil 14 milijonov evrov. Te naj bi razdelil naprej, in sicer Cekuti 2,8 milijona evrov, ki naj bi ta denar razdelil med zaposlene na obrambnem ministrstvu, ter Wolfu 8,3 milijona evrov. Wolf naj bi poskrbel za slovenske politike, pojasnjuje novinar. Po poročanju finske televizije naj bi bila v Sloveniji oseba s črko "J" odločilna za sklenitev posla in tej osebi bi moral poslovnež Wolf dostaviti denar. "J je Janez Janša, premier Republike Slovenije. Bil je predsednik Evropskega sveta v prvi polovici leta 2008 /.../ Z drugimi besedami, finska državna družba Patria je podkupila predsednika slovenske vlade Janeza Janšo,“ oddajo zaključujejo novinarji.

Kakšna je vloga brigadirja Bavčarja?

Novinar se je pogovoril tudi z obrambnim ministrom Karlom Erjavcem, za katerega nimajo namigov, da bi prejel kakršno koli podkupnino. "Med intervjujem pa postane jasno, da je njegov asistent, brigadir Dragan Bavčar, tisti, ki odloča tukaj,“ pove novinar. "Koliko uradnikov je sodelovalo pri pripravi pogodbe s Patrio,“ vpraša novinar. Erjavec odgovori, da enajst. Takoj se oglasi Bavčar. "Uradno enajst. Ni bilo eno telo, bili sta dve. Projektni svet je bil na čelu skupine, ki se je pogajala. Pogajalska skupina je predstavila rezultat projektnemu svetu. Svet je potrdil ali pa zavrnil rešitev, nato pa je predlagal ministru, kaj naj naredi. In vse je bilo storjeno s konsenzom,“ pove Bavčar. Novinar vpraša, če lahko dobi njihova imena. "So najboljša imena obrambnega ministrstva in Slovenske vojske,“ pove Erjavec. "Mi lahko zaupate njihova imena,“ vpraša novinar. "Da ...“ pove Erjavec, ko mu v besedo vskoči Bavčar, ki pove: "Mislim, da ne. Je njegova odločitev, toda nismo jih javno objavili ...“ pove Bavčar.

Novinar se je med intervjujem spomnil, da je prav brigadir Bavčar ena izmed oseb, ki bi jim moral Cekuta dostaviti denar. Ko je povprašal o podkupninah, se brigadir ni več vmešaval v pogovor. Erjavec mu v nadaljevanju zatrjuje, da ponoči mirno spi, saj ve, da je bil posel sklenjen na zakonit in transparenten način. Novinar pove, da je ministrova izjava zbegana. Meni, da je povsem možno, da minister Erjavec sploh ne razume, da finska policija izvaja veliko preiskavo posla, ki ga je podpisal.

Janša odstopa Erjavca ne bo zahteval, ker ni storil nič narobe.
Janša odstopa Erjavca ne bo zahteval, ker ni storil nič narobe. FOTO: POP TV

Bavčar: Nikoli nisem prejel podkupnine

On je kmet na šahovnici. Dela tisto, kar mu reče Janša ali njegovi ožji sodelavci. Švajger o odgovornosti obrambnega ministra Erjavca


Na današnji novinarski konferenci je brigadir Bavčar zavrnil očitke finskih novinarjev, da naj bi prejel podkupnino. "Nisem prejel podkupnine in mi je ni nihče ponujal. Izpolnjeni so vsi pogoji za civilno tožbo, zato bom tožil finsko televizijo." Od televizije bo zahteval tudi preklic izjave, opravičilo in "kompenzacijo nastale škode". Bavčar je poudaril, da podkupnine ni nikoli prejel, prav tako pa mu je ni nihče ponudil. "Poleg formalnih organov ministrstva za obrambo sem imel v času pogajanj dostop do ministra za obrambo, do načelnika generalštaba Slovenske vojske. Procedura je bila izvedena v skladu z zakoni in predpisi. O pogajanjih pa se izven tega kroga nisem nikoli pogovarjal z nobenimi tako imenovanimi možmi iz ozadja," je dejal. "Najodločneje zavračam namige, da se je pogajalska skupina pod mojim vodstvom namenoma pogajala v škodo države. Ni se. Še več. Trdim, da smo se pogajali dobro in da smo pogajanja zaključili v korist Slovenske vojske in dobro te države," je dejal.

Poudarja, da z Juretom Cekuto, Walterjem Wolfom in Wolfgangom Riedlom, ki se omenjajo kot osebe, ki naj bi sodelovale pri podkupovanju, v zadnjem času ni bil v kontaktu, pozna pa jih le iz medijev. "Cekuto sem srečal 20 let nazaj, ko sem bil še v zasebnem podjetju. V smislu, kot se navaja, pa z njim nisem bil v kontaktu," je dejal. Na vprašanje, kdo po njegovem stoji za oddajo in ali je oddaja povezana z bližajočimi se parlamentarnimi volitvami, brigadir odgovarja: "To boste morali vprašati tiste, ki so to lansirali, in tiste, ki so to objavili." Na vprašanje, ali bi lahko oddaja kakor koli vplivala na njegovo prihodnost, pa Bavčar odgovarja, da bo treba o tem povprašati njegove šefe: "Kar pa se tiče prihodnosti posla, mora biti ta v skladu s pogodbo. V kolikor bodo kršena pogodbena določila, bo ministrstvo ustrezno ukrepalo — ne samo v zvezi s protikorupcijsko klavzulo, ampak tudi v zvezi z vsem ostalim."

Na vprašanje, po čem sklepa, da črka "J" pomeni Janeza Janšo, je novinar odvrnil, da je v dokumentih to zelo jasno in dokazano.

Švajger: Dokazov nimam, le logično sklepam

Prvi mož Sistemske tehnike Milan Švajger v pogovoru s finskim novinarjem jasno pove, da je minister Erjavec le marioneta in da on ni sprejel odločitve glede posla s Patrio. "Odločitev je padla nekje zadaj, zelo blizu predsednika vlade,“ je povedal Švajger. "Zakaj tako mislite?“ ga vpraša novinar. "Zato, ker vem! Zato, ker je bil naš premier leta 1991 obrambni minister. Njegov poklic je obramba,“ pove Švajger. "Dokazov, da se je premier s Patrio pogovarjal o nakupu patrij nimam," je danes dejal Švajger in dodal, "da pa logično sklepa, da so odločitev sprejeli ljudje, ki so blizu premierju". Švajger je dejal, da je "žegen" za nakup patrij dal predsednik vlade. Na vprašanje, ali ima za to dokaze, pa je odgovoril: "To logično sklepam." V zadevi sta se namreč po njegovem močno angažirala Darko Njavro in Tone Krkovič. "Slednja sta obiskala direktorja Viator&Vektorja Zdenka Pavčka in mu dala vizitko, rekoč, na koga naj se obrne, če hoče imeti posel," je dejal Švajger in dodal, da sta oba zelo blizu Janši.

Koalicija onemogočila delo komisije

Novinar je povedal tudi, da so vladajoče stranke uspele odstraniti predsednika komisije Milana M. Cvikla. Komisija naj bi končno poročilo objavila julija letos. "Končnega poročila ne bo. Premierjeva stranka je ustavila parlamentarno komisijo, da bi le-ta objavila poročilo. Toda neodvisna komisija Draga Kosa je objavila svoje poročilo. Obsodili so ga, da je državni sovražnik, saj je bilo v poročilu zapisano, da je bila Patria v omenjenem poslu na nenavaden način favorizirana,“ v dokumentarcu pove finski novinar.

Kos: Jasno je, da so v igri zelo pomembna imena

"Koga želijo zaščititi? Grozili so mi. Ni bilo nič resnejšega, saj sem jih že navajen in poznam osebe, ki grozijo. Bilo pa je dovolj, da spoznam, da so vsi moji strahovi, ko sem se spraševal, koga želijo zaščititi, koga želijo prikriti, da so ...“ v tem trenutku novinar Kosa prekine z neposrednim vprašanjem: "In kdo je to?“ Kos mu odvrne, da ne more pričakovati, da bo govoril o imenih. "Toda to so osebe, ki so zelo blizu vrha. To je bistvo problema,“ je odgovoril Kos. V tistem trenutku pa se na televizijskih zaslonih prikaže črka 'J'. V današnjem odzivu na predvajanje dokumentarca je Kos povedal, da ga je k tej izjavi pripeljalo logično sklepanje oziroma pogled v to, kdo vse se je v zadevi angažiral, da bi jo potisnil pod preprogo. "Glede na to je jasno, da morajo biti v igri zelo pomembna imena," je dejal. Na vprašanje, katera imena je imel v mislih, pa je dejal: "Nisem povedal Fincem, pa ne bom niti vam." Kot je pojasnil, dokazov za to nima, če bi jih imel, pa bi jih predal policiji.

V zadevi Patria poteka kriminalistična preiskava. Med slovensko in finsko policijo poteka dobro mednarodno policijsko sodelovanje. / ... / Do tega trenutka slovenska policija evropskega pripornega naloga za Walterja Wolfa ni prejela. Slovenska policija

Glede navedb nekaterih, da naj bi s svojimi pavšalnimi obtožbami blatil ugled države v tujini, Kos odgovarja, da ni izrekel nobenih obtožb, ampak je izrekel le svoje mnenje. Glede na to, kako se razvijajo zadeve, pa je vanje, kot je dejal, čedalje bolj prepričan. Prav tako zanika, da bi s svojimi izjavami skušal posegati v volilno kampanjo. Po njegovem je zadeva v Slovenijo prišla leta 2007, ko v Sloveniji še ni bilo volilne kampanje. Komisija je v zvezi z zadevo le izrekla načelno mnenje, "od takrat pa na dinamiko zadeve vplivajo drugi".

Kos je odgovoril tudi na obtožbe, da naj bi celotno zadevo finski policiji posredoval prav on ter jo pri tem z nekaterimi podatki tudi zavedel. Povedal je, da je prva informacija o tem, da policija preiskuje zadevo, prišla z Interpola na Dunaju. "Tam sam niti slučajno ne poznam nikogar. Prav tako na noben način nisem mogel priti do podatkov, ki so služili za začetek policijske preiskave," je dejal.

Notranje ministrstvo: Potočnik žalil integriteto Mateja

''Pri branju magnetograma prispevka najprej pade v oči dejstvo, da so vse navedbe izrečene pogojno in da nekateri slovenski sogovorniki, tudi nekdanji v. d. generalnega direktorja policije Bojan Potočnik, ne govorijo o dejstvih, pač pa špekulirajo s svojimi domnevami,'' so se odzvali na slovenskem notranjem ministrstvu. ''Nekdanji v.d. generalnega direktorja policije, ki je bil v prispevku predstavljen kot svetovalec slovenskega predsednika (čeprav po podatkih, ki so nam javno dostopni, funkcije več ne opravlja), in kot nekdanji generalni direktor slovenske policije (bil je vršilec generalnega direktorja slovenske policije, in sicer v času od začetka aprila 2005 do konca junija 2005, čeprav je bil v prispevku predstavljen kot šef slovenske policije do leta 2005), žali integriteto ministra za notranje zadeve, ko nekritično predstavlja svoje domneve in govori o možnostih, da bi minister lahko zaviral kriminalistično preiskavo v primeru Patria. Kot nekdanji vršilec dolžnosti generalnega direktorja policije bi moral poznati pristojnosti ministra za notranje zadeve, ki mu jih nalaga zakon,'' so pojasnili. Trdijo, da notranji minister ''sploh ne more zavirati preiskave, ker je delo policije neodvisno''.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (1062)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mili55
05. 09. 2008 12.22
USTAVIMO LEVICO !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
mili55
05. 09. 2008 12.03
buzicuzi se popolnoma strinjam, gospod Janša je odličen vodja države!!!!!!!! Največ svinjarije so naredili LEVIČARJI !!!!! Janša bo prvi! Kučman bo pa še bolj zaripu u faco!
mili55
05. 09. 2008 11.58
katalenca-- pa ma kučman sploh zelnik Jaz mislim, da hod on drgam srat!!
mili55
05. 09. 2008 11.57
SMRDI, SMRDI pa kako smrdi!!!! Vsi samo kakajo!!!!!!!!!!!!!
martin?ica
04. 09. 2008 11.39
Ne razumem zakaj se ljudstvo ne vpraša zakaj ravno ta oddaja 3 tedne pred volitvami. Očitno je da tu nekaj smrdi - naj pokažejo dokumente, če jih imajo, ne pa da so se povlekli. Zakaj? Ker nimajo dokazov samo govoričijo ker jim teče voda v grlo. Najverjetneje je to zraslo na zeljniku kučmana, da pomaga svojim podmladkom, ki ne znajo speljat ene poštene kampanje in zmagat!
stanyo1
04. 09. 2008 11.28
Finci niso sposobni speljati posla do konca,.takih oborožitev kot so jo oni obljubili spoh ne opstaja.Prav so jim pršle naše zdrahe vedeli so kaj in kdaj morajo poslati konstrukt v javnost .Imajo se za poštene, potem pa baje talajo provizije vse poprek.Hočejo uničiti naše gorenje,dabi postala njihova nokia.Če res mislite ta finski novinarji govorijo samo resnico.
Mira Šunkar
03. 09. 2008 22.00
PA KDO SI TI ,DA PIŠEŠ \" SURADNJA\", NEKI ČUDEN SLOVENEC ,KI JE ŽE DOLGO NA SVETU, DA VEŠ KAKO JE BILO PRED 50 LETI...
buzicuzi
03. 09. 2008 18.36
A STE SE SPRAZNILI BUTCI ZAVEDENI?(MOGOČE PA NISTE BUTCI AMPAK DOBRO PLAČANI AKTIVISTI ,PLAČANI IZ ČRNEGA FONDA FORUMA 21) JANSA LAHKO VODI VLADO SE PETDESET LET, PA NE BO NAREDIL TOLIKO ŠKODE DRŽAVI, KOT JO JE BIVŠA VLADA V SURADNJI Z RAZNIMI ZIDARJI. GNOJI KAKRŠEN JE TONE ROP SO SE ZE DAVNO PRITAJILI V PAHORJEVO STRANKO IN SE SKRIVAJO ZA NJEGOVIM NEDOLŽNIM OBRAZOM !!!!
bobo222
03. 09. 2008 18.34
pa ce mas ti kreten zarukan ob 2 popoldan cajt pisat take bedarije zgleda da tud ti nisi zaposlen, ce pa si bi te blo pa treba iz sihta fuknat k namest da delas tlele neki bucke lusis... tak zdaj te mam pa dost sokrat3 K ZARAD TAKIH K SI TI GRE NASA DRZAVA V P.M., KA SI TI MOGOCE PLACAN OD JANSE DA MU RIT LIZES TLE NA FORUMU, KRETEN
bobo222
03. 09. 2008 18.30
jansa da je bil zapr po krivici? bhahahahahahaha, ti si res en bogi primirek osebka sokrat3
bobo222
03. 09. 2008 18.28
pardon, isti k jansa
bobo222
03. 09. 2008 18.28
sokrat 3 je isti k jonsa, kr neki govori pa nc ne pove
Socrates
03. 09. 2008 15.47
killi-123 Vidim, da si tudi nepismen, ker ne znaš prebrati mojega nicka :D:D:D
Socrates
03. 09. 2008 15.46
@killi-123 Deček jest sem pa lepo zaposlen in delam stvari, ki me veselijo ne pa kot drugi ki jim delo ne diši in jim je odveč. Pa če si opazil nisem veliko gor na vsake toliko časa ko imam malo pavze pridem pogledati. Za razliko od drugih, ki tukaj visijo od jutra in pa do večera.
killi-123@hotmail.com
03. 09. 2008 15.38
sekret3, \"Pojdite delati koristne stvari pa boste zaposlen\" Mogoče tako kot ti?
brankasrbijanka
03. 09. 2008 15.35
Ma dej ti veliki filozof preimenuj se v SEKRET.... Pismo si naporen kot finski novinar....
Socrates
03. 09. 2008 15.18
Pa kot tukaj vidi veliko vas levakov, ki pišete komentarje očitno nima drugega dela ali pa ste od tega plačani da blatite Janšo. In od tega nedela, ki opravlajte tukaj gor pričakujete neko plačo povišnjico in podobno, potem se pa jezite na vlado. da so nizke plače da ste nezaposleni itd... Pojdite delati koristne stvari pa boste zaposleni.
exim@t-2.net
03. 09. 2008 15.17
Kako nagci. Ste uvideli, da smo pridobili mi?! Hja, je že tako-Slovenci smo prepametni za Kučana in njegove podrepnike.
brankasrbijanka
03. 09. 2008 15.16
PRAŠEK@14:29 Sem jih že naprej prodala ;-))
Socrates
03. 09. 2008 15.15
politik70 Janša je bil zaprt po krivici, ker je očitno enim tardečim šel v nos. Očitno te spomin zašušča verjeno nalašč pozabljate take stvari komunajzerji. Veliko ljudi je bilo včasih zaprtih, ker so bili drugače misleči in niso delali kot so jim diktirali komunajzerji.