Slovenija

Banda ustrahuje šestošolce

Maribor, 26. 11. 2007 19.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Danica Ksela
Komentarji
38

Na mariborski osnovni šoli med učenci prihaja do nasilja. Šestošolec naj bi v šolo prinesel celo električni paralizator.


  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (38)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

die4lowe@hotmail.com
03. 12. 2007 16.04
polančiči ste najhujši v mariboru..hodim tja ja..pa komaj čakam da se rešim vas VSEH .
nušš =)
01. 12. 2007 13.19
žrtve nasilja morajo spregovoriti pred novinarji? am.. nee?! kr si bi tak in tak vse skupaj spet zmislili pa preuredili po svoje..
mac4_m
30. 11. 2007 23.24
bistvo je, da je po srednjih in osnovnih šolah mnogo nasilnih primitivcev, ki se tako ali drugače izživljajo nad drugimi učenci. Tak gnoj bi morali zrihtat tako ali drugače. Pač žrtve nasilja morajo spregovoriti doma, novinarjem, prijateljem. Izrodke, ki počnejo sranje je treba označiti in če jih ne misli kaznovati sistem potem samoiniciativno 'vzeti v obravnavo...
nušš =)
29. 11. 2007 14.47
vem mamii =D itak da nismo nič krivi.. sej nekaj je res moglo bit.. samo ne pa tak hudo ko novinari napišejo =S
lil_devil_eye@hotmail.com
29. 11. 2007 14.45
Nušeeek~~ mamica je ponosna na tebe XD lepo napisano ^^
nušš =)
28. 11. 2007 15.45
btw.. to sn jas.. nuša =P
nušš =)
28. 11. 2007 15.42
ja mati pa ema.. čiist se strinjam z vama.. oni štirje niso meli paralizatorja ampak neko navadno pištolo! še ena učitlca jim jo je zaplenla.. pa polek tega so si novinari vse skup zmisli pa objavli.. naša šola ma ful dosti proslav pa nastopov pa vsega.. novinari nimajo NIKOLI cajta da pridejo pa kaj dobrega objavijo o nas.. zaj ko pa se taka bedarija zve, ki sploh ni resnična pa so že vsi pri nas pa nas nekaj obtožujejo!! polek tega vemo mi ziher več kot pa kdo drugi.. tak da.. pa na vseh šolah se to dogaja. vrjetno e kaj hujšega.. pa nikoli nihče ne pride še malo tja kam pogledat.. pa jas sn tui na toti šoli pa vem kaj se dogaja.. naša šola je ena najbolših v mariboru!! s tako bedarijo pa si nam samo škodijo! POLANČIČI ZMAGAMO! <3
Ta novinarka se je ful zlagala Sploh ga niso zaprli v kanto za smeti mapak vso ga posadili v mali plastičen koš za papir na WC-ju.Pa paralizatorja sploh noben ni mel !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tričetrt stvari so se zlagali!
lil_devil_eye@hotmail.com
27. 11. 2007 17.57
@jonson: res ne vem, zakaj trdiš, da mi je to povedal nekdo iz bande, ker se je ustrašil. Če že želiuš vedeti, ne, ni mi povedal nihče iz bande, ker po videzu poznam samo enega. Ampak zanima me zakaj si že v naprej odločen(a?), da so bili krivi? Prvič, nimaš nobenih dokazov, oziroma le ti izhajajo iz videa. Drugič, hodiš mogoče na to šolo? Ne. Jaz hodim. In se ti ne zdi, da je potemtakem večja možnost, da bi nekdo, ki hodi na to šolo izvedel za to pred novinarji? Res ni nujno, da bi vsak vse izvedel, ampak nekaj takega kot je to bi se zelo hitro razširilo. Jaz sem to slišala od sošolca, ta pa od nekoga iz nižjega razreda. Pa saj je vseeno, ne nameravam se tu z vsemi prepirati, jaz sem samo povedala svoje mnenje. Tako ali tako bi se kmalu našel kdo, ki bi rekel nekaj v smislu 'ti si še otrok, kako si lahko tako prepričana, jas sem odrasel, zato imam jaz prav.' Brez zveze. Se mi sploh ne splača, da se tukaj nekaj prepiram s tabo. Ampak toliko, da se ve: Naša šola je ena najboljših šol v mariboru, če ne drugače, se to vidi po rezultatih. Prav tako na naši šoli ni skoraj nič nasilja, vsekakor veliko manj kot na večini drugih šol. Res je, da se med odmori fantje včasih suvajo itd. ampak to je normalno, saj je samo "prijateljska igra", pa čeprav izgleda neumno, je tako na vsaki šoli. To je pač del odraščanja. Če se v šoli zgodi kakšen pretep, se to takoj izve. No, v glavnem, z našo šolo ni nič narobe. Prej nasprotno.
jonson
27. 11. 2007 17.31
lil_devil_eye: kako pa veš, da je bla plastična pištolca? Si bla zraven al ti je nekdo iz bande povedal, ker ni hotel po resnici, ker se je ustrašil???
paulinepu
27. 11. 2007 17.20
Če je bilo napihnjeno ali ne, bo pokazal čas... Se pa podobne stvari dogajajo in zatiskanje oči pred tem pojavom.... Ker pa poznam resnično zgodbo, ko je tretješolec v razred prinesel švicarski nož in hotel obračunati s sošolcem, ki ga je že dalj časa verbalno maltretiral.... Pa je šlo vse lepo pod preprogo, dve leti nazaj....
Addis Fazlija
27. 11. 2007 17.02
vsega so starši krivi, saj ko jih pokličejo na razgovor vsak drugi starš reče: pa ne moj sin tega nebi nikoli nardil, kaj je z vami... Šolo obiskujejo tudi učenci vplivnih ljudi, seveda punih riti.
matli.eminem@hotmail.com
27. 11. 2007 16.38
se strinjam z lil_devil_eyeom novinarji so vse napihnili pa to ja zgleda koda se na soli koljejo pa na nekaterih solah je huse ko tu naj grejo tja pogledat al pa janso preganjat
lil_devil_eye@hotmail.com
27. 11. 2007 16.01
Jaaaaaaa jaaaaaaaaa jaaaaaaaaaaaa... Ko berem te komentarje mi kar slabo postane... Toliko, da veste: to so novinarji tako zelo napihnili, da niti polovica ni resnična. In btw NI bil paralizator, ampak plastična pištolica, tista igračka s plastičnimi metki. Res, na vsaki šoli se kaj takega dogaja, in na mnogih šolah je še veliko hujše. Ampak, da bi take stvari prišle v javnost? Neeeeeeeeeeee... Ne bi bilo lepo, če bi se novinarji raje osredotočali na pomembnejše stvari, ali res nimate ničesar drugega za počet? Če bi se morali nad kom zgražati so to novinarji. Mislim, da bi mi kaj takega zvedeli veliko prej, kot novinarji in nič takega nisem slišala. Hodim namreč na to šolo in toliko, da veste: ta tema ja bila glavna šala med učitelji in učenci, ves dan smo se zafrkavali in kričali po hodnikih: "Banda prihaja! A! šestošolec! Skrijmo se!" Res ne bi smeli vega verjeti televiziji, saj je vendar splošno znano, da novinarji radi delajo iz muhe slona.
indefinable.motiv@gmail.com
27. 11. 2007 15.41
Neprimerna vzgoja in zatiskanje oči pred problemi. Če pa se že kdo odloči, da bi takšnim pobalinom stopil na prsta se jim hitro v bran postavijo straši, saj njihv fant paa že ni takšen.
paulinepu
27. 11. 2007 13.03
Na najelitnejši šoli... Hitro pod preprogo pomesti dogotke. Kateri ravnatelj pa hoče,da se podobne stvari o njihovi šoli govorijo. Saj tako pade slaba luč tudi na ravnatelja in njegovo delo. Kdo ga bo pa potem izvolil še za naslednji mandat? Učenec je podpisal pismeno izjavo,da ni snemal. Pod kakšnimi pogoji, pritiski?
bonii
27. 11. 2007 12.54
Res je vse, to kar je bilo napisano. Od mojega zaključka šolanja v oš je minilo že 13 let, pa če samo pomislim in kar vidim,kaj se zdaj dogaja v šolah me skoraj vrže na rit...ni dolgo časa nazaj, ampak, se mi zdi , da je bilo takrat malo večje spoštovanje učiteljev in na sploh odraslih, ne glede, ali te je opozorila na kako stvar ki si jo narobe naredil, čistilka, hišnik ali pa ravnatelj (take zkušnje sem imela jaz)....res je, veliko je odvisno ( vse) od vzgoje, mogoče sem imela samo srečo, da je bilo tako, ne vem... res pa je in se strinjam z parimi komentrji tu gor, da imajo učitelji premalo avtoritete, v bistvu je sploh nimajo, če poslušam zdajšje učence, ---brez komentarja No, samo , da ne bo tako izpadlo, da sem bila neka pridna učenka, sem ravno tako, kot marsikateri stala v kotu, imela navita ušesa, itn...., ampak, spoštovanje je pa bilo, kljub vsemu.....tega pa zdaj na žalost ni več, ne predstavljam si kam vse to pelje....totalno razpuščena banda.
bonsai9@email.si
27. 11. 2007 12.18
To je posledica starševske vzgoje (moj je najbolš; moj je bolš kot tvoj; potuha...). Kot bi poslušal Likovičko, da je šola za vse kriva. V šoli bi moral dovoliti palico profesorju. In če mulc ne uboga, po njem. Ne pa otročje pravice in potuha. Starše pa še dodatno kaznovat, ker mulca niso znali vzgojit. Drugič mu še žmajz nabavit, da mulcu ne bo dolgčas v šoli, ker ga tako mučijo s predavanji. Tu se strinjam z balkanskimi prijemi. Pa nož s sabo, če mu kdo grozi in se spravlja na šibkejšega.
zdenko.erzen@kabelnet.net
27. 11. 2007 12.06
Tu se vidi starševsko izobraževanje doma in šolsko, zraven pa še policijsko...PO NJIH...matr jim...
<))><
27. 11. 2007 07.34
To so značilnosti ruske mafije. Stalin in njegova dediščina na balkanu, pač.