Slovenija

'Balon je pilotiral izkušen pilot, ki je pred letom preveril vremenske razmere'

Ljubljana, 24. 08. 2012 17.27 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V Balonarskem centru pojasnjujejo, da so meteorološki podatki ob vzletu balona kazali, da bo polet izvedljiv, vreme pa se je nato v zelo kratkem času močno spremenilo. Pojasnjujejo še, da je balon upravljal izkušen pilot, ki je že večkrat odpovedal let tik pred vzletom.

Po najhujši balonarski nesreči v Sloveniji, v kateri so umrli štirje ljudje, še trije pa so v smrtni nevarnosti, so se oglasili tudi iz podjetja Balonarski center, ki je organiziralo polet. "Izrekamo iskreno in globoko sožalje vsem svojcem umrlih, poškodovanih ter ostalim udeležencem nesreče," so zapisali in dodali, da obžalujejo, da se je zgodila ta tragična nesreča.

V Balonarskem centru so se odzvali tudi na številne, po njihovem tudi netočne informacije, ki se pojavljalo v medijih. Izpostaviti želijo, da je balon pilotiral "zelo izkušen pilot M. Kolenc, ki se s to dejavnostjo aktivno ukvarja že več let in ima opravljenih nekaj tisoč poletov."

Kolenc naj bi bil eden redkih balonarjev na svetu, ki ima izkušnje za letenje s tako velikimi baloni.
Kolenc naj bi bil eden redkih balonarjev na svetu, ki ima izkušnje za letenje s tako velikimi baloni. FOTO: Tomaž Šimnec
Ta tragični dogodek je globoko prizadel in zaznamoval Balonarski center d.o.o. Slednji združuje posameznike, ki so že dolga leta veliki ljubitelji in odlični poznavalci te dejavnosti ter se v letenju nenehno izobražujejo. Udeležujejo se državnih in mednarodnih tekmovanj, g. Kolenc je bil večkrat osebno v tujini pri proizvajalcu balonov, se seznanjal s postopki v proizvodnji toplozračnega balona in izmenjaval izkušnje z mednarodnimi piloti. Vsakega poleta se lotevamo z največjim spoštovanjem okoliščin, ki na letenje vplivajo, in odgovornostjo do potnikov, ki jih peljemo s seboj. Balonarski center

Po njihovih zagotovilih je Kolenc eden redkih balonarjev na svetu, ki ima izkušnje za letenje s tako velikimi baloni. Kot argument navajajo, da je "za Balonarski center letno prepeljal več tisoč potnikov brez kakršnegakoli incidenta." Balonarski center tudi potrjuje, da je pilot v preteklosti večkrat odpovedal polet neposredno pred vzletom ne glede na množično nezadovoljstvo in pripombe ali pritožbe potnikov, zaradi vremenskih in drugih okoliščin, ki ne bi omogočale varnega letenja.

In zakaj se tokrat ni odločil za odpoved leta? V Balonarskem centru pravijo, da je, po njim dostopnih informacijah, ob vzletu pilot preveril vse meteorološke podatke, ki so v času poleta izkazovali, da je polet možen in izvedljiv. "Ob 4.00 zjutraj so bili preverjeni radarski meteorološki podatki na radarski sliki, podatki iz računalnika (Aladin), spuščenih je bilo kar 5 helijevih balonov, na katerih so meritve kazale, da je do višine 300 metrov brezvetrje, nad to višino pa piha veter s hitrostjo treh metrov na sekundo," trdijo v Balonarskem centru in dodajajo, da so na hidrometeorološki postaji na Krimu pred poletom še dvakrat opravljene meritve s sondami, iz katerih je bilo razvidno, da je stanje nespremenjeno.

Balon je zato vzletel ob 6.50 in bil izpeljan po pravilih letalske oz. balonarske stroke. Ker pa so se vremenske razmere v zelo kratkem času spremenile (z zahoda in vzhoda sta se s hitrostjo 150 kilometrov na uro približevali nevihti), je pilot takoj začel z vsemi postopki za pristanek, pojasnjujejo v Balonarskem centru, kjer obžalujejo tragičen razplet.

Preiskovalci medtem nadaljujejo preiskavo vzroka za nesrečo, policisti pa preverjajo, ali je imel pilot sploh veljavno licenco.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3