Slovenija

Balkanski bojevnik: Stekel je dokazni postopek

Ljubljana, 02. 06. 2011 08.48 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Sojenje v zadevi Balkanski bojevnik se nadaljuje. Tožilstvo je posredovalo zgoščenke z dokumantacijo, ki jih je zahtevala obramba, vendar ta še ni zadovoljna. Manjkajo namreč prevodi. Kljub temu je dokazni postopek stekel.

Sojenje se nadaljuje.
Sojenje se nadaljuje. FOTO: Damjan Žibert

Po tednu in pol se na ljubljanskem okrožnem sodišču nadaljuje sojenje v zadevi Balkanski bojevnik.

Sodišče je na začetku sojenja povedalo, da je tožilstvo predložilo zgoščenke z dokumentacijo iz Italije, ki so jih zahtevali odvetniki. Zagovornika domnevnega vodje slovenskega dela kriminalne mreže Dragana Tošića s tem nista bila zadovoljna. Marko Bošnjak je rekel, da je dokumantacije veliko ter da še niso dobili prevodov, zato ne morejo vedeti, kaj je notri.

Predlagal je tudi, da sodišče zaprosi za to dokumentacijo ter pridobi overjene odredbe. Tožilka Blanka Žgajnar je pojasnila, da so na zgoščenkah registri ukrepov italijanskih preiskovalnih organov, pri vseh pa da so tudi odredbe. Pojasnila je tudi, da je sodišče tudi po uradni poti zaprosilo za odredbe že 27. julija lani, vendar jih do sedaj še niso prejeli. Kdaj bodo na voljo prevodi, ni znala povedati, je pa zagotovila, da bo to v najkrajšem možnem času. Sodišče je zatem tožilstvu naložilo, naj jih priskrbi v 20 dneh.

Sodni senat je kljub temu sprejel sklep, da se dokazni postopek lahko prične. Sodnik je na obravnavi tako prebral dokaze iz Italijanskega dela preiskave, v kateri so med drugim leta 2009 zasegli kokain.

Tošićev odvetnik je ob tem dejal, da v italijanskih dokazih njegov klient ni omenjen in da se zato ne nanašajo nanj. Ponovil je tudi, da ne vedo, kako so bili dokazi pridobljeni, saj še čakajo na prevod italijanske dokumentacije.

Dokazni postopek bi se moral sicer začeti z branjem odredb italijanskih organov že na prejšnji obravnavi 24. maja, vendar je obramba opozorila, da v spisu ni sodnih odredb, ki bi dovoljevale prisluhe.

Sojenje domnevnemu slovenskemu delu narkokartela t. i. kralja kokaina Darka Šarića se je začelo 10. maja. Na zatožno klop so sedli Dragan Tošić, brata Mirzet in Miralem Lucević, Boštjan Kopčič, Dragan Beljkaš, Anes Selman, Peter Khermayer, Sandra Udrih, Đemajli Manđuka, Robert Šabič, Jakob Remškar, Valter Abramovič, Tadej Poljak, Marko Bublič, Dejan Zupan, Suzana Remškar in Zdenka Kondić.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El Diablo 2013
02. 06. 2011 15.58
slovenac13....pa se presel, če ti tukaj ni všeč. kdo te pa sili? Si verjetno eden izmed tistih, ki ne hodi na volitve in potem pametuje 4 leta.
major1
02. 06. 2011 14.17
Še teče, a še ni prekinjeno, ker je poklicala prava oseba.
blue-art
02. 06. 2011 12.56
Pa ko izgubljat toliko časa v duhu poštenega sojenja ne poabite obe strani na dokaze o identiteti oseb nad katerimi je bil dovoljen prisluh, vsaj SIM kartica, če se dreba nanaša na obtožence za recimo 50% verjetnost, da gre za prave in seveda pogodbo o predplačniškem ali narčniškem razmerju za recimo 80% verjetnost, ter pričo na strani operaterja, ki je pogodbo podpisala za 90% verjetnost. npr. Mislim, da bo boj težko :) Mislim, da veste zakaj vam vse potleh leti :)
beri66
02. 06. 2011 11.53
že na pogled se vidi da so švercerji....in še kaj hujega
slovenac13
02. 06. 2011 10.44
+1
V naši Banana republiki se bo to sojenje vleklo veliko časa, ker bodo mastno plačani odvetniki spodbijali vse dokaze in ko bo pretekel določen čas, bodo oproščeni vsega, češ da je zastaralo. Živela Banana republika, kjer z denarjem kupiš VSE !!!