Slovenija

ZEMLJEVID: Avstrija v ostrejše mejne kontrole na 13 prehodih, obdobje množičnega prehajanja je minilo

Dunaj, 16. 02. 2016 07.22 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 7 min

Avstrija bo začela izvajati dodatne kontrole na avstrijski južni meji s Slovenijo, saj pričakuje, da se bo migrantski tok znova okrepil z izboljšanjem vremena aprila oz. maja. Poostrene kontrole so napovedali na skupno 13 mejnih prehodih z Italijo, Slovenijo in Madžarsko.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Avstrija zaostrila nadzor na meji
    01:51
    Iz 24UR: Avstrija zaostrila nadzor na meji
  • Iz 24UR: Kako se bo odzvala Slovenija?
    01:22
    Iz 24UR: Kako se bo odzvala Slovenija?
  • Iz 24UR: Kaj se dogaja z zavrnjenimi prebežniki?
    01:54
    Iz 24UR: Kaj se dogaja z zavrnjenimi prebežniki?
  • Iz SVETA: Slovenski begunci
    02:15
    Iz SVETA: Slovenski begunci
  • Iz SVETA: Avstrijci bodo uvedli urne in dnevne kvote
    01:00
    Iz SVETA: Avstrijci bodo uvedli urne in dnevne kvote
  • Iz SVETA: Avstrija bo spomladi okrepila nadzor
    01:07
    Iz SVETA: Avstrija bo spomladi okrepila nadzor
  • Preverjeno! - Kje bi lahko nastanili begunce in migrante?
    07:56
    Preverjeno! - Kje bi lahko nastanili begunce in migrante?
Avstrijska policija na meji - 6
Avstrijska policija na meji - 6 FOTO: AP
Današnja napoved Avstrije, da bo uvedla dodatne ukrepe za obvladovanje migracijskega toka na svoji meji, za Slovenijo ni presenečenje, saj je rezultat dnevnih pogovorov in usklajevanj tako na politični kot operativni ravni, ki gredo v smeri skupnega ukrepanja obeh držav v naslednjem obdobju. O nadaljnjem ukrepanju Slovenije bo razprava tekla tudi na jutrišnji seji Vlade Republike Slovenije, na kateri bodo ministri obravnavali določene dodatno predlagane ukrepe, ki dopolnjujejo že sprejete. Odziv Vlade RS na napoved Avstrije o zaostritvi ukrepov

Avstrijski kancler Werner Faymann je po seji vlade napovedal, da bodo spomladi začeli izvajati dodatne kontrole na avstrijski južni meji s Slovenijo. Opozoril je, da pričakujejo, da se bo migrantski tok znova okrepil z izboljšanjem vremena aprila oziroma maja.

Faymann je tudi branil načrte avstrijske vlade, da se zaostri nadzor na avstrijsko-slovenski meji. Po njegovih besedah se bo varovanje meje "močno okrepilo". "Ne gre za enostavno nalogo, ampak nujno," je še dejal avstrijski kancler.

Zaostrovanje nadzora na meji je branil tudi podkancler Reinhold Mitterlehner in dejal, da je "plan B" potreben zato, ker ni deloval "plan A" - skupna evropska rešitev za zaščito zunanjih meja EU. Napovedal je tudi zaostritev nadzora na meji z Italijo na Brennerju ali pri Podkloštru.

Avstrija uvaja mejne kontrole na 13 prehodih

Podrobnosti glede zaostrovanja ukrepov na južni avstrijski meji sta na posebni tiskovni konferenci predstavila notranja ministrica Johanna Mikl-Leitner in obrambni minister Hans Peter Doskozil. Dejala sta, da je čas množičnih prehodov minil. Avstrija bo uvedla strogo mejno kontrolo na skupno 13 mejnih prehodih, ne le na meji s Slovenijo, pač pa tudi na meji z Italijo in Madžarsko.

Ministrsvo za obrambo naj bi neuradno že odredilo napotitev med 100 in 1500 vojakov, ki bodo v pomoč mejnim policistom. 

 

Glavna vstopna točka za migrante v Avstrijo naj bi še naprej bil Šentilj, po potrebi pa naj bi aktivirali še dvanajst drugih mejnih prehodov na jugu in vzhodu države. "Moramo biti pripravljeni, če pride do spremembe begunske poti. Zato smo se v vladi odločili, da pripravimo še dvanajst drugih mejnih prehodov. In če bo potrebno, če bo prišlo do spremembe begunskih tokov, bomo tudi tam uporabili ta nov koncept," je povedala ministrica Mikl-Leitnerjeva.

Po poročanju avstrijske tiskovne agencije APA so med temi prehodi Gornja Radgona, predor Karavanke, Labot in Pliberk. Na novinarsko vprašanje, ali bodo gradili še več ograj, pa je ministrica odgovorila: "Če bodo nove ograje potrebne, jih bomo zgradili." "Ne moremo še naprej nositi glavnega bremena begunskih tokov," je dodal obrambni minister. Nove ukrepe naj bi Avstrija pričela uvajati v naslednjih treh dneh. 

V vojašnici v Strassu so nato postregli s prikazom sodelovanja med avstrijsko vojsko in policijo pri soočanju z begunci. Vojaki in policisti so prikazali dva različna scenarija za zaustavitev pritiska beguncev.

Glede kvot še tečejo pogovori s Slovenijo

Avstrijska notranja ministrica je na konferenci v Špilju še potrdila, da bodo v Avstriji pri sprejemanju migrantov v državo uvedli urne in dnevne kvote. "Ko bodo te izčrpane, bomo ustavili" dotok beguncev, je dejala. O višini teh kvot in datumu njihove uvedbe ni želela govoriti, saj se o podrobnostih še dogovarjajo s slovensko stranjo. Višina kvot bo po besedah ministrice odvisna od števila prosilcev za azil, ki so jih v Avstriji odločeni sprejeti, in od števila ljudi, ki jih bo sprejela Nemčija.

Več naj bi bilo znanega predvidoma v sredo. Tako naj bi na avstrijski meji s Slovenijo obveljal enak sistem, kot velja na meji med Avstrijo in Nemčijo.

Kaj to pomeni za Slovenijo?

Po napovedih naj bi migranti iz Slovenije v Avstrijo po novem lahko prehajali le še prek mejnega prehoda Šentilj, preko Karavank na avstrijsko Koroško pa nič več. Avstrija naj bi tudi omejila sprejem na približno 2500 oseb dnevno, omenja se celo urna kvota okoli sto oseb. Na meji naj bi se obetale tudi nove ograje. Na avstrijski južni meji je predviden tudi strožji nadzor.

Predsednik vlade Miro Cerar je že pred dnevi napovedal, da bo tudi Slovenija uvajala strožje ukrepe, če bodo to storile druge države.

Po zaostritvi vsi pričakujejo, da se bo povišalo število prošenj za azil. To se po poročanju 24Ur že dogaja, in sicer smo v zadnjih petih dneh smo prejeli že 25 prošenj za azil, medtem, ko smo jih v zadnjih mesecih mesečno prejeli približno 40. Zavrnjene prebežnike zaenkrat Hrvaška sprejema. 

Varne države

Avstrijsko notranje ministrstvo je že v ponedeljek potrdilo, da bo vlada danes razširila seznam varnih držav z Alžirijo, Gruzijo, Gano, Marokom, Mongolijo in Tunizijo. Migranti iz teh držav tako v Avstriji poslej ne bodo imeli možnosti za odobritev azila. Tako bodo avstrijske oblasti lahko v teh primerih pospešile azilne postopke in hitreje deportirale migrante.

Begunci v Šentilju
Begunci v Šentilju FOTO: Reuters

UNHCR v Sloveniji

Ob avstrijskem zaostrovanju ukrepov je pričakovati, da bo temu sledila tudi Slovenija, ki je to napovedala že v nedeljo. Slovenijo bo sicer danes obiskala posebna predstavnica Visokega komisariata ZN za begunce (UNHCR) za Srednjo Evropo Montserrat Feixas Vihe. Sešla se bo z državnim sekretarjem na notranjem ministrstvu Boštjanom Šeficem, popoldne pa si bo ogledala še sprejemni center za migrante v Dobovi.

Hrvaška naj bi na mejo s Srbijo že napotila več sto dodatnih policistov

Hrvati naj bi po poročanju hrvaških medijev zaradi najave strožjega režima že ukrepali. Notranje ministrstvo naj bi na mejo v Slavonijo odposlala več sto policistov, poroča 24sata. Po njihovih podatkih namreč Srbija spet spušča begunce in migrante čez zeleno mejo. Če bosta Avstrija in Slovenija znatno zmanjšali pretok ljudi, bo morala to storiti tudi Hrvaška. To brez dodatnih mož na meji ne bo mogoče, naj bi za omenjeni medij dejal vir blizu vrha hrvaške policije.

Migrantska ladja
Migrantska ladja FOTO: AP

Tusk: Izključitev Grčije iz schengna ni rešitev za begunsko krizo

Izključitev Grčije iz schengenskega območja ne bi bila primerna rešitev za begunsko krizo, saj ne bi rešila nobene od težav, s katerimi se trenutno sooča Evropska unija, je danes po pogovorih z grškim premierjem Aleksisom Ciprasom v Atenah poudaril predsednik Evropskega sveta Donald Tusk.

"Zdaj ni čas za odhode, temveč za skupno ukrepanje," pa je izpostavil Cipras. Kot je dejal, se Unija še nikoli doslej ni soočala s toliko zahtevnimi izzivi kot sedaj. Ob tem je pozval k enotnosti.

Grčija je sicer zaradi svojega ravnanja v begunski krizi pogosto tarča kritik, češ da ni pripravljena ali zmožna zavarovati schengna, ker ni zajezila pritoka beguncev v Evropo.

Države članice so do Aten kritične tudi zaradi zamud pri vzpostavitvi žariščnih točk oz. centrov za registracijo beguncev na zunanjih mejah unije. Čeprav bi morala Grčija že do konca lanskega leta vzpostaviti pet žariščnih točk, deluje le ena, na otoku Lezbos.

Grški obrambni minister Panos Kamenos je sicer ravno danes sporočil, da so štirje od petih sprejemnih centrov "pripravljeni na delovanje in sprejemanje beguncev" - na otokih Lezbos, Hios, Leros in Samos. Peta žariščna točka na otoku Kos pa bo, kot je minister danes povedal novinarjem v Atenah, kljub ostremu nasprotovanju lokalne skupnosti začela delovati "v petih dneh".

Merklova zavrnila predlog o zaprtju balkanske migracijske poti

Nemška kanclerka Angela Merkel je danes zavrnila predlog višegrajske skupine o zaprtju balkanske migracijske poti, s čimer bi migrantom preprečili nadaljevanje poti proti severu Evrope, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Merklova se je ob tem zavzela za sodelovanje med EU in Turčijo za reševanje migrantske krize.

Angela Merkel
Angela Merkel FOTO: Reuters

Višegrajska skupina, ki jo sestavljajo Poljska, Slovaška, Češka in Madžarska, je v ponedeljek obljubila pomoč Makedoniji in Bolgariji pri zaprtju njunih južnih meja, da bi zajezili migracije, če Grčiji in Turčiji ne bo uspelo zmanjšati števila prihodov migrantov. S tem bi se lahko Grčija soočila z drastičnim naraščanjem števila migrantov na svojem ozemlju, de facto pa bi bila izključena iz schengenskega območja, piše AFP.

Zaprtje mej med Bolgarijo in Makedonijo ter Grčijo bi po prepričanju Merklove imelo negativne posledice za Grčijo, EU kot celoto in posledično tudi za schengen. Merklova je zato poudarila, da se bo na zasedanju Evropskega sveta v četrtek in petek zavzemala za tesno sodelovanje med EU in Turčijo pri reševanju migrantske krize. Nemška kanclerka je prepričana, da bodo le tako lahko uspešno reševali vzroke za migrantsko krizo in izboljšali varovanje zunanje meje EU.

Merklova je dejala še, da na srečanju voditeljev EU ne pričakuje napredka glede kvot za prerazporeditev prosilcev za azil med članice EU, glede na to, da so doslej prerazporedili manj kot 1000 beguncev od načrtovanih 160.000.

A razmere se najverjetneje ne bodo uredile, dokler bo v Siriji divjala državljanska vojna. Tusk je danes v Atenah posvaril, da je rusko bombardiranje v Siriji spodkopalo upanje na premirje v tej državi. "Ves svet upa na mir in je pripravljen na pogovore," je poudaril Tusk. "A rusko bombardiranje v Siriji nam daje le malo upanja. Režim sirskega predsednika Bašarja al Asada je okrepljen, zmerna sirska opozicija je oslabljena, Evropo pa preplavljajo novi valovi beguncev," je dodal.

 

 

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (734)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PredsednikPepe
17. 02. 2016 10.36
+0
Naša vlada pa kar čaka. In bo dočakala katastrofo. Nevladniki in ostali (Hanžek, Štefančič, Mesec, .....) pa naj "presežek" beguncev nastanijo pri sebi doma, če so pravi človekoljubi.
vstajnik1941
17. 02. 2016 10.56
+1
FCL
17. 02. 2016 08.02
+5
Zelo elegantno so nas izrinili iz Schengna...in tako smo ostali slepo črevo v katerega se bo nabralo samo sranje, pa glejte če ne bo res. HVALA BREZJAJČNIM POLITIKOM IN VSEM AKTIVISTOM IN NEVLADNIKOM!!!!!!!!!!!! Vse boste dobili nazaj, boste videli...
zek
16. 02. 2016 21.59
+70
BREZ OLEPŠAV! -- Napisal bom to kar vsem Slovencem že lep čas sporočajo Avstrijci,in večina držav EU,napisal bom to,kar nočejo sporočiti naši mediji,napisal bom to,kar je neki zlobni Janez naši poplnoma nesposobni vladi povedal že lani avgusta,ko,čez Slovenijo ni šel še noben migrant! -- Sedaj upam,da je vsem normalnim Slovencem že jasno,da so nas defakto izločili iz Šengena za kar je odgovorna trenutna nesposobna vlada. Dolgo časa nas je vlada z veliko pomočjo medijev zavajala kako Slovenija izvaja Šengenski režim,in varuje vzorno meje EU. No vsaj nekaterim nam je bilo jasno,da Slovenija ne izvaja nobene kontrole na mejah vsaj take ne kot bi jo morali ko smo prevzeli Šengensko mejo,in danes je poplnoma jasno,da smo bili le navadno transportno podjetje pri prevozu nelegalnih migrantov in naj bo vsem jasno,da so za tako početje kot ga je izvajala država Slovenija še pred letom dni bili nekateri obsojeni kot tihotapci ljudi!! Neverjetno danes pa to počne kar legalno država. No upam,da ne boste več nasedali laž.. vlade in medijev saj v kolikor bi držale navedbe vlade potem danes nebi Avstrija začela izvajati Šengenskega režima na svojih mejah ,ker bi to kar bodo sedaj počeli Avstrjici morala izvajati že Slovenija,in,če bi Slovenija izvajala pravila Šengena kot to počne Mažarska potem Slovencem nebi bilo potreno na mejnih prehodih ponovno čakati in kazati dokumente,kot to zaradi pametne politike ni potrebno Mažarom ------------
Silvey
17. 02. 2016 08.16
+3
To je vse res in zaradi tega bi naši politiki morali odgovarjati in zaradi takih nesposobnežev bo treba takoj nekaj okrepati,saj sploh niso več kredibilni z svojim početjem.
enakostzavse
17. 02. 2016 10.38
+0
zek, smisel za teatraliko imaš, ni kaj. Razmišljanje in zaključke pa raje prepusti drugim. Ti ne gre najbolje. Ah ja, še to, piše se MADŽARI, ne mažari !
srebrnibreg
17. 02. 2016 14.53
+1
zek si se bodičastemu zahvalil za ponarejene pluse?
askralj
16. 02. 2016 21.48
+22
Adijo schengen kje je Cerar. Pokaže se naj njegove izjave da to ni mogoče. In da mi ne bomo imeli tehničnih ovir in da odlično varujemo meje... Sedaj dokazano temu ni tako. Kdo bo odgovoren ko se nas vrže iz eu in bomo prisiljeni živet kot v starih časih z plačami in brezposelnostjo ki spadajo zraven... A bo še tudi takrat omenili da je naključje da smo vse razprodali dol in se usmerili južno?!
Netajkun
16. 02. 2016 21.55
+12
Počasi . . . najprej se morajo uskladiti o definicijii sovražnega govora . . . nekaj se zapleta zaradi prenosa terjatev ( Save Turizma ) . . . nekaj škripa pri novih nadzornikih . . . tole zgoraj je " drugorazredna tema " oz. je vse " pod kontrolo " . . . pa lahko noč .
milan-hisan
16. 02. 2016 21.24
+48
HOČEM VLADO, KI JI BO MAR, DO ZAVEDNIH SLOVENCEV!
mokocoko
16. 02. 2016 21.29
+10
zmagajte na volitvah....če ne ne bo nič...
srebrnibreg
16. 02. 2016 21.34
-1
SAMO NE OD TISTIH KATERI V SEDANJEM ČASU POSTAVLJAJO SPOMENIKE MALARJEVIM V NAŠI DEŽELI. TAKŠNI ŽE NISO ZAVEDNI SLOVENCI.
Kollerik
17. 02. 2016 12.43
+2
marston
16. 02. 2016 21.18
+6
pri video posnetkih pa vam samo reklame delajo, pri posnetkih pa javi napako, dajte to popravit, ali pa odstranite posnetke
FCL
16. 02. 2016 21.16
+17
Avstrijc ne šmerga...mi haha sam smejim se še lahko našim nesposobnežem, ki so vse pokradli zdej bodo pa še narod uničili. Gotovo je Slovenčki moji.
Cambi7
16. 02. 2016 20.44
+14
Zgodovisko gledano, v času otomanskega cesarstva, so se Turki prebili do Dunaja in tam odnehali. Vrnili so se od koder so prišli s tem, da jih je nekaj ostalo v Bosni in Španiji Posledice so vsem znane. Nekaj mi pravi, da se zgodovina ponavlja.
AlternativeFacts
16. 02. 2016 20.57
+5
Kaj ima Španija z Otomanskim cesarstvom? Mavri so prišli v Španijo daljnega 711, dobrih 500 let preden se je formiralo otomasko cesarstvo. Meni nekaj pravi, da tebi zgodovina niti ni tako domača.
Cambi7
16. 02. 2016 21.04
+3
@laudan, imaš prav. Malo me je zaneslo. Malo sem zamešal Mavre in Otomane. OP
AlternativeFacts
16. 02. 2016 20.32
+36
( Nemška kanclerka Angela Merkel je danes zavrnila predlog višegrajske skupine o zaprtju balkanske migracijske poti, s čimer bi migrantom preprečili nadaljevanje poti proti severu Evrope, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Merklova se je ob tem zavzela za sodelovanje med EU in Turčijo za reševanje migrantske krize. )....@Gelca spet dela s polno paro, nastradale pa bodo, oh kako znano iz zgodovine, ravno države na balkanski migracijski poti... Razbili smo skupno državo, da nam bodo sedaj drugi razbili identiteto...Ni lepšega kot biti član evropske ljudske struje.....
tempel
16. 02. 2016 20.45
+54
Čedalje bolj se kaže da narod rabi enga tanga kot je TITO bil, da folk pošlje v službo, tatove in lenuhe v zapor, izdajalce pa v jamo. In da ustvari močno armado ki bi branila mejo tako kot se spodobi. Verjamem da ne bi niti en begunec prečkal balkanske poti
helvecijaner
16. 02. 2016 20.26
+13
Bo že škrat kakega asa iz rokava potegnil in kot vedno slovenski narod n-ategnil. Kaj je za našo državico kolona beguncev od Gruškovja do Šentiilja saj naš šef ne jamra išče rešitve in socijalističnega boga bombarderja prosi,da jih ne najde.
Cambi7
16. 02. 2016 20.25
CrackMilko
16. 02. 2016 20.23
+34
Sramotna oddaja Preverjeno ponovno zavaja.
helvecijaner
16. 02. 2016 20.34
+22
Zato pa imamo vlado ki ne jamra a tudi pojma o vodenju države nima saj so policisti siromaki vojaki pa reveži komandirani od 1476 kadrovnikov.
nightangel
16. 02. 2016 20.56
+12
Pa kdo pri zdravi pameti je volil te brezjajčnike?
dr.Fen0men
16. 02. 2016 21.40
+3
Pa kaj se sekiraš? Naj zavaja kdor če... Ko bo treba bo narod izstavil račun brez skrbi...
dr.Fen0men
16. 02. 2016 21.41
+5
pa nisem mislil ljubljančanov...periferija bo igrala glavno vlogo...
nightangel
16. 02. 2016 21.46
+5
Tako kot vedno...imam občutek,da bo najprej spet Štajercem dekl dvignilo.
tempel
16. 02. 2016 20.21
+1
Avstrijci niso nič jokal da jim pošiljamo preveliko število beguncev tako kot mi. Ampak bodo postavili kobajagi ograjo, da bodo zavedli lastni narod, plan selitve pa bo potekal nemoteno naprej tako kot pri nam. Samo pri njih brez jokanja
Novorazodetje
16. 02. 2016 20.20
+16
Naša vlada se tako obotavlja, da bomo na koncu postali žep za migrante. Avstrijci bodo nam vračali, Hrvati, pa ne bodo hoteli sprejeti.....Morali se bomo sami organizirati, ker z našo vlado ne bo nič.....
rambek
16. 02. 2016 19.40
+5
Avstrijcam * tako kot madzarom... Adijo migrantje.
Fischerfritzfischtfrische
16. 02. 2016 19.40
+93
Mi pa še kr čakamo kaj bodo oni rekli, pa tisti povedali, pa kaj bo radio Študent povedal... Avstrijci zapirajo mejo... Mi se pogovarjamo o etiki, vrednotah, primerjamo slovenske begunce po 2.sv.vojni s temi "migranti" iz Pakistana itd... bla bla bla... Avstrija postavlja ograjo, njihova vojska nadzoruje mejo, preverja dokumente, ... mi se ubadamo kaj lahko po ustavi sploh slovenska vojska počne.... In čakamo in razmišljamo kako moramo biti solidarni z celim tretjim svetom .... bla bla bla... Madžarska in ostale višegrajske države imajo medtem popoln mir z migranti... Mi še kr nekaj preučujemo, kaj bo kdo kje kaj naredil... mi bomo takoj storili isto... in smo s takšnim načinom ne lepi poti da nam pomladi avstrijci zaprejo mejo,.... ... ne, da bi pa mi kaj samostojno ukrepali, ah kje pa, to pa ne, mi se bomo prilagajali drugim, pa magari bomo ograjeni na severu in jugu... zdaj ni čas za pusije na oblasti... tudi solidarnst, etika, človekoljubje ima svoje meje, narava je kruta, narava da in vzame, mi se pa bi pa radi kr sami pokopali.
korintos23
16. 02. 2016 19.39
+6
Madžari imaj fajn ograjo Avstrija ji pa ne verjame ni je zasedla cestne prehode!
srebrnibreg
16. 02. 2016 19.54
+1
Po takem je tudi na Madžarskem Cerar predsednik vlade, ker se po pisanju sektašev na naši meji to dogaja zaradi njega.
pravica00
16. 02. 2016 19.36
+84
Zdaj sem gledal na PLANET TV ,mater kakšno ograjo so to Avstrici zrihtal vsaka čast , vojska z orožjem policija v nulo vse štima ,Potem pa pogledam našo "vojsko" pa kot da bi čebulo ribal.SRAMOTA
JAPcrap
16. 02. 2016 19.37
+51
pravica00
16. 02. 2016 19.37
+14
zdej naj pa še kdo reče kaj potrebujemo sploh vojsko,
korintos23
16. 02. 2016 19.38
-9
korintos23
16. 02. 2016 19.40
-5
pravica, kaj bo pa vojska delala na južni meji, streljala na civiliste?
korintos23
16. 02. 2016 19.41
+3
Oridi k meni na jug pa ponoči greva na raboto!
pravica00
16. 02. 2016 19.43
+24
vojska ni vedno potrebna da strelja na civiliste, vzdržuje oz. da nek občutek strahu prišlekom nam pa občutek varnosti. Ni nujno da strelja, v skrajnem primeru pa tud to če bo potrebno, pa upam da ne.
pravica00
16. 02. 2016 19.45
+9
pri nas itak ni nikoli nič potrebno pa naj bo to ograj , vojska policija... a potem ko je kriza pa vsi pluvate po odgovornih da niso nič naredili.
korintos23
16. 02. 2016 19.46
-6
To še samo Američani delajo na meji z Mehiko!
pravica00
16. 02. 2016 19.46
+3
korintos23 postavljaš neka provokativna vprašanja ki so tudi tebi nekoliko čudna ,če si vsaj nekoliko na realnih tleh.
korintos23
16. 02. 2016 19.51
-4
To vse dela na meji policija, samo oni ne ne še kaka privatna garda!
pravica00
16. 02. 2016 20.00
+5
korintos23 no dej vidim da se komaj še zadržuješ da ne omenjaš svečkarjev, janšistov, pa kaj vem koga še vse, kdo omenja privat gardo. Zgleda da se ti je že čist zjanšalo.
pravica00
16. 02. 2016 20.02
+3
macro taki kot korintos vedno naredijo naj bolj črn scenari tipično za enega ki podpira ZL , brez veze z takim še kaj debatirat.
Ferdo Crni
16. 02. 2016 19.35
+1
Da ponovimo ker to vladi uslužni mediji ne počno. Podobno kot Višegrajci so tudi Nemci in Avstrijci skušali slovenijo prepričati, da sprejme dogovor teh treh držav in že na slovenski (kije tudi šengenska meja) meji s skupnimi policijskimi in nadzornimi močmi strožje pristopi k migrantski problematiki. A slovenci so po titoistično in bebavo šli raje v dražgoše klobasat debilizme in si mrmrali "tujega nečemo svoga ne damo". Sedaj sedijo doma in poslušajo avstrijski parlament in seje njihove vlade da copypejstajo njihove odločitve. ČE bo kaj narobe bodo pa dali dudo v usto in s prsom po imbecilno kazali na Dunaj češ "sej so uni tut to naredl" - kriv pa bo janez janša seveda.
Ferdo Crni
16. 02. 2016 19.38
+8
PS: Cerarjeva vlada je dosegla edinstveni debakl - evropi je dokazala, da slovenija ni vredna biti država s shengensko mejo. Madžari so se nasprotno izjemno izkazali. Slvoeniaj je s Cerarjem stopila 1000 korakov nazaj.
korintos23
16. 02. 2016 19.40
+2
srebrnibreg
16. 02. 2016 19.40
+5
Tako je. Cerar je kriv, ker bodo Avstrijci postavili isti sistem na mejah z Italijo, Slovenijo in Madžarsko. Bravo genij, ker si edini to ugotovil. Tudi predsednik Italijanske in Madžarske vlade je Cerar.
macro
16. 02. 2016 19.33
+7
Je pa bil lep skeč kako bodo oni obkrožili tujce in jih lepo zaustavili.. mirno, brez protestov .. stopimo v krog in zapojmo kumbaja.. :)