Slovenija
Oglas

Apple je ustvaril najbolj dobičkonosno četrtletje v zgodovini kapitalizma.

Ljubljana, 15. 02. 2016 06.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Apple je ponovno proglašen za najvrednejše podjetje na svetu, ki je vredno 525 milijard dolarjev. V zadnjem četrtletju je Apple ustvaril dobiček v višini 18.4 milijard dolarjev. Fortrade, licencirana brokerska hiša iz Londona, vsem bralcem 24ur, podarja brezplačnih 50€ za trgovanje s ceno delnic Apple-a na svetovni borzi.

Apple Fortrade
Apple Fortrade FOTO: Apple Fortrade

Brezplačnih 50€ za trgovanje lahko prevzamete tukaj.

Poleg tega, da je Apple podjetje, ki je ustvarilo najbolj dobičkonosno četrtletje v zgodovini kapitalizma, se vseeno sooča z resno dilemo ali s prodajo svojega najprofitabilnejšega proizvoda, iPhone-a, lahko nadaljuje s finančno rastjo.

Tisto, kar prav tako zaskrbljuje, so tudi napovedi, ko je govora o trenutnem četrtletju. CEO, Tim Cook, je izjavil, da bo prihodek Apple-a v trenutnem četrtletju verjetno padel med 50 in 53 milijard dolarjev, kar je pod konsenzom analitikov. V kolikor se napovedi uresničijo, to pomeni, da bi prodaja padla za 11% na letni ravni, kar bi bil največji padec v zadnjih 15 letih. Vseeno pa je sedaj še prezgodaj za neke končne zaključke.

‘’Dobičke, katerega je Apple ustvaril v zadnjem četrtletju pomeni, da podjetje še vedno služi neverjetno količino denarja, katero lahko vrne nazaj delničarjem ali pa ga vloži v nove proizvode. Okoli milijardo naprav je v zadnjih treh mesecev na nek način uporabljalo Apple-ove storitve. Neverjetnih 5 milijard dolarjev prihaja samo od zaslužka storitev, sama podpora uporabnikom pa je pri tem podjetju na ravni, na kateri nima konkurence,’, pravi vir iz Fortrada.

Storitve Apple-a obsegajo iTunes, iCloud, AppStore in Apple Pay. Nedavno poročilo je pokazalo, da je prihodek iz teh segmentov v letu 2015 porasel za 23%. Nekateri strokovnjaki zaključujejo, da je čas, da Apple uvede noviteto, ki bo ponovno redefinirala trg, kot je bil to primer z iPod/iTunes ali iPhone-om.

‘’Verjame se, da Apple že ima v pripravi tak proizvod vendar, da ga drži v strogi tajnosti. Mogoče je, da bo to Apple Car, o katerem se že več let govori, ali pa platforma za virtualno realnost. V vsakem primeru pa se Apple zaveda, da mora nadaljevati z inovacijami,’’ pravijo v Fortradu.

Fortrade Ltd je avtoriziran in reguliran v Veliki Britaniji s strani FCA (Financial Conduct Authority) pod licenco številka 609970.

Produkti Contracts for Difference (CFD-ji) so produkti s finančnim vzvodom in predstavljajo visoko stopnjo tveganja za vaš kapital, saj se lahko cene hitro obrnejo proti vam. Izgube lahko presežejo vaše vloge, zato ste lahko primorani opraviti dodatna vplačila. Ti produkti morda niso primerni za vse kliente, zato poskrbite za razumevanje tveganja in poiščite neodvisne nasvete.To gradivo ne predstavlja ponudbe oziroma navajanja k transakcijam v kakšnem koli finančnem instrumentu. Fortrade ne prevzema odgovornosti za kakršno koli uporabo, ki lahko izhaja iz teh izjav, niti za kakršne koli nastale posledice. Podan ni noben prikaz oziroma zagotovilo natančnosti ali celovitosti teh informacij. Posledično osebe, ki ukrepajo v skladu z njimi, delujejo izključno na lastno odgovornost.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni