Slovenija

Andrej Šiško razmišlja o odstopu od predsedniške kandidature, a formalno te možnosti več nima

Ljubljana, 05. 10. 2017 15.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Predsedniški kandidat Andrej Šiško resno razmišlja o odstopu od predsedniške kandidature, so sporočili iz njegovega štaba. A ker je rok za umik soglasja h kandidaturi že potekel, tega uradno ne more več storiti in bi bilo njegovo ime tudi v primeru odstopa še vedno zapisano na glasovnici.

Predsedniški kandidat Andrej Šiško resno razmišlja o odstopu od kandidature, je sporočila njegova predstavnica. Dokončno odločitev bo sicer sporočil v petek na novinarski konferenci.

Predsedniški kandidat Andrej Šiško resno razmišlja o odstopu od kandidature, a tega uradno ne more več storiti.
Predsedniški kandidat Andrej Šiško resno razmišlja o odstopu od kandidature, a tega uradno ne more več storiti. FOTO: Jani Dolinšek

A ker je rok za umik soglasja h kandidaturi že potekel, Šiško formalne možnosti za odstop od kandidature več nima.

Zakon o volitvah predsednika republike namreč določa, da lahko kandidat soglasje h kandidaturi umakne najpozneje 20. dan pred dnevom glasovanja, torej se je ta rok iztekel v ponedeljek, 2. oktobra.

Kandidat se sicer lahko odloči, da ne bo sodeloval v volilni kampanji, kljub temu pa bo na volitvah 22. oktobra njegovo ime še vedno zapisano na volilnem lističu.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (113)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

soncek1098
06. 10. 2017 15.37
+2
KONČNO je bila VSEM predsedniškim kandidatom (tudi g. Šišku) dana ENAK(OPRAVN)A možnost, da se predstavijo (in ne tako, kot v sredo na Planet TV itd. = na komercialnih televizijah, kjer je bila ta možnost predstavitve dana SAMO NEKATERIM kandidatom = npr. v sredo na Planet tv samo 7-im od 9-ih kandidatov, kar je čista diskriminacija). Poglejte in poslušajte včerajšnji predsedniški soočenji VSEH devetih predsedniških kandidatov na RTV Slovenija, tj. po/glejte posnetek obeh včerajšnjih predsedniških soočenj (radijskega in televizijskega) na: 1. rtvslo.si/slovenija/grem-volit-2017/novice/nihce-od-predsedniskih-kandidatov-ne-bi-pomilostil-igorja-bavcarja/434381 in na 2. 4d.rtvslo.si/arhiv/predsedniske-volitve-2017/174495007
Uporabnik113189
06. 10. 2017 15.29
+2
Kako nesposobni so kandidati za predsednika se je izkazalo, ko so jih vprašali kako bi pripravili Hrvaško da spoštuje arbitražo..Vsi so ovinkarili v megli. Razen Šiško ki arbitraže ne bi priznal ( kar je tudi možnost), je pa žal zelo slaba za našo državo, taktično nas potiska nazaj na balkanske kupčije in neumnosti ( ne priznajem ovaj sud), uvršča med tiste ki se požvižgajo na mednarodno pravo in pravo nasploh. Skratka, žal prepozno. Obstajajo še druge poti o katerih javno ne bi pisal. Danes ima naša država v rokah odličen vzvod ( pajser) s katerim je mogoče pretresti vso EU, ne samo hrvate. Če EU ne bo na strani spoštovanja arbitražne sodbe, potem je na poti v razpad in zasluži da kot takšna tudi razpade. Nihče ne potrebuje neko asociacijo, ki zagovarja odločitve hegemonije velikih. Za mene hrvatov ni več, nimamo se česa pogovarjati, no mogoče o vremenu. S kriminalci lažnivci in tatovi se pač ne želim družiti. Z njimi naj se ukvarja EU, mala Slovenija mora samo z vzvodom minirati EU, izvajati stalen pritisk do spoštovanja odločitve sodišč. To je dobro za EU, za nas, za svet in slabo za hrvate. Če tega v EU ne bodo počeli, potem je potrebno to jasno razložiti vsem članicam, da komisija zaradi koristi, korupcije in nadvlade velikih uničuje vse kar naj bi združevalo. Naj se zavedajo kam to vodi. Stanje meje, ki jo danes imamo se bo reševalo nekoč v prihodnosti z vojaško silo. O tem ni nobenega dvoma, ker mednarodno mejo je mogoče premakniti samo na ta način. Slovenija se svoji lastnini ne sme odpovedati, lopovi pa je na lep način ne bodo vrnili. Da pa bi bivši bratje bili tako pametni in bi vrnili naše ozemlje za dobre odnose, kjer bi bili vsi prijatelji za vedno , pa ne verjamem. Si preveč pohlepni, sovražni, nevoščljivi, oprani z ustaško politiko in miti. Krivci za nastalo stanje pa so naši hlapčevski politiki, ker so se uklonili velikim, šli v arbitražo..
Uporabnik113189
06. 10. 2017 15.48
Pač nismo čehi in ne slovaki. Podpora Šišku pa bo pokazala, kako močna je v resnic peta kolona jugoslovanarjev v naši državi, ki se od balkana ne morejo ločiti ne s srcem in ne z razumom.
zloba.si
07. 10. 2017 16.01
Uporabnik113189
06. 10. 2017 14.55
+2
Verjamem da ima Šiško težave s strani vseh političnih strank ( nasprotnikov). Ima realne možnosti, da zmaga, pa ga poskušajo onemogočiti. Mogoče na prvi pogled deluje "nenavadno" vendar so njegove izjave krepko podprte z resničnimi dokazi, prav nihče mu ne upa ugovarjati. Vsi se zavedajo da je ta tajni memorandum s strani slovenske vlade Haškemu sodišču resnica, vsem je popolnoma jasno, da smo v Jugoslavijo vstopili s svojim ozemljem kakršno je pač bilo in da imamo pravico svoje zahtevati ob izstopu. Vsi se zavedajo da so politiki kršili zakone in ustavo, tudi takrat ko je Turk podpisal vstop Hrvaške v NATO, odlično je tudi to, da je razkril javnosti ozadje ( objavljeno so na Vikileaksu) o kravjih kupčijah Pahorja s Clintonovo, ki ga je IZSILJEVALA, on pa je pokleknil in storil kar je storil. Šiško mu je povedal v obraz, gre za izdajo. Končno vsaj nekdo zahteva ODGOVORNOST od naše politike. Proti arbitraži je bil tudi Bučar, ne samo "nacionalisti". Če razložim drugače, neoliberalna politika, ki nas poskuša potisniti v nekakšno multikulturo, nas potiska nazaj na balkan, uničuje nacionalno državo, nas želi pridružiti neki EU z regijskim ustrojem ( kar bo nekoč v prihodnosti postala nekakšna eksplozivna mešanica vsega in vseh) ima zagovornika v Pahorju. Gre za podoben proces kot je šlo nekoč s pridruževanjem paktu s Hitlerjem. Kljub lepim idejam danes EU počne vse drugo, kot tisto kar razglaša kot svoje vrednote kar vodi v katastrofo. Pahor za svoja pretekla dejanja zasluži kazen. Nekoč sem ga volil, v upanju da ima ustrezno izobrazbo in ne bo delal katastrofalnih napak, tako kot drugi neuki telebani. V svoji hlapčevski drži pa jih je storil še več, dovolil si je barantati z našim ozemljem. Andrej Šiško je končno svež veter v naši politiki, upam da bo zmagal. Od njega ne ne pričakujem veliko, dovolj bo, če bo razpihal to lažnivo meglo naših politikov, ko bodo pometali pod preprogo naj se oglasi. ne pa asfaltira cesto, ali čisti hlev.. Ne zanima me kakšen je njegov zunanji videz, tudi če je videti kot krompir. Njegov cilj je povezati slovence in to je prava stvar, najbolj nujen prvi korak da bomo našo državo sploh obdržali. Sicer je ne bo, ker ne bo nikogar ki bi jo želel, kaj šele branil.
NA LEVO ni OK
06. 10. 2017 14.28
+3
Škoda, ker ne kandidira tudi lopov Jankovič. Za nekaj časa bi se izognil sodišču, kar pa se bo, kljub vsem dokazom o njegovih sprevrženih dejanjih, zgodilo. Bolj kot si lopov višje zlezeš, Janković je mojster plezanja. Sodnica pa mu drži lestev.
helter skelter
06. 10. 2017 14.14
+5
zanima me, zakaj še vedno ne objavite, kako je nek Mitja Crnkovič, viden član stranke SD, zaposlen na občini Puconci, grozil s smrtjo staršem in poslancu SDS Anžetu Logarju, zaradi razkritja lopovščin v slovenskih bankah.... aja,, gre le za Logarja, on je drugorazredni, ni pomembno, če se njemu grozi .....
NA LEVO ni OK
06. 10. 2017 14.23
+3
Šiško mora priti na oblast in bo povedal. Pahorček je preveč politik , da bi se hotel komu zamerit. Vsak glas šteje. Zato pa nikoli ne reče nič konkretnega.
felix58
06. 10. 2017 12.59
-7
ugotovil je, da nima smisla, ker itak se bo samo osramotil...s tem, da pa je začel jokati bo dobil kaki glas še od kakiga pijančka in drugih, ki so skregani sami s seboj
mufic
06. 10. 2017 12.43
-4
na sliki gleda kot da bo koga zaklal.
NA LEVO ni OK
06. 10. 2017 14.24
+4
Mogoče bi bilo to potrebno storiti gospod mufic.
NA LEVO ni OK
06. 10. 2017 11.14
+8
Bravo Šiško. Vztrajaj pri kandidaturi do konca. Ni pomembno če zmagaš, pomembno je da imaš možnost povedat to kar misliš in to kar je v tej državi na žalost res. Edini , ki nisi pravi politik, vsi drugi leporečijo z namenom dobiti glasove, mislijo pa drugače. Edini si ki poveš pokončno na glas. Bravo.
mufic
06. 10. 2017 12.44
-4
M_teorija
06. 10. 2017 10.01
+3
Nerodna reč, da noče bit predsednik, čeprav se bo lahko zanj glasovalo. Kaj pa če zmaga!?
mart1
06. 10. 2017 09.36
+8
Do včeraj sploh nisem vedel za njega, ko pa sem ga poslušal na soočenju me je pa z določenimi komentari pozitivno presenetil. Gospod Šiško kandidirajte za župana Maribora drugo leto in tam porihtajte stvari :)
ne rabimo predsednika
21. 10. 2017 22.47
Se popolnoma strinjam z vami, moj glas gre njemu.
muholovka
06. 10. 2017 08.57
+9
tako je, Šiško, sedaj so pa MORALI pisati o tebi
helter skelter
06. 10. 2017 08.42
+5
Kaj pa kandidat pod številko 6., Marjan Šarec, veliki občudovalec Adolfa Hitlerja, ki za darila poklanja knjige o Hitlerju in njegov Mein kampf ..... ne bi verjel, če ne bi videl izvoda knjige, kjer je zraven dodal še posvetilo Ivanu Kendi, nekdanjemu direktorju občinske uprave v Kamniku... Me zanima kaj na to pravijo njegovi podporniki iz trde levice in Zveze borcev, da je njihov predsedniški kandidat fasciniran nad Hitlerjem?!
canelo
06. 10. 2017 08.49
+0
In v čemu je problem če se zanimaš za Hitlerja? Je pač ena najbolj markantnih zgodovinskih osebnosti in ni problema če ga preučuješ. Drugo je pa če se z njim strinjaš. Sicer pa meni Šarec ni nek kandidat primeren za predsednika ampak ok.
helter skelter
06. 10. 2017 09.31
+1
eno je zanimanje, drugo je fasciniranje ......
mufic
06. 10. 2017 12.44
kor22
06. 10. 2017 13.18
tudi nič ni narobe če se z njim strinjaš ker se z ničim ni zmoto.
LAC
06. 10. 2017 08.35
-7
BRAVO ŠIŠKO SI VENDARLE SPREGLEDAL! VSAK NE MORE BITI POLITIK!
ivan.z Doba
05. 10. 2017 22.05
-2
Neposrečena, nezadovoljna kreatura. To, da nima šans je vedel že prej.
soncek1098
05. 10. 2017 20.57
+13
Predlagam, da si pogledate in poslusate posnetek danasnjega soocenja VSEH devet predsedniskih kandidatov na nacionalnem radiu, kjer je g. Sisko pojasnil, zakaj razmislja o odstopu od predsedniske funkcije (o tem naj bi se, kot najvaja g. Sisko, dokoncno odlocil jutri). Na kratko, o tem razmislja, ker mu, za razliko od ostalih predsedniskih kandidatov, do sedaj v medijih (razen danes na nacionalni RTV), tj. na komercialnih televizijah (primer: vcerajsnje soocenje na Planet tv, kamor g. Sisko, ceprav je, kot ostali predsedniski kandidati, svojo predsednisko kandidaturo vlozil v zakonskem roku), ni bila dana enaka moznost se javnosti predstaviti kot predsedniski kandidat. Prav bi bilo, da se VSEM predsedniskim kandidatom, ne glede na to kaksno mnenje imamo o njih, da ENAKA moznost, da se predstavijo v medijih (TV, radioitd ) = zakonsko nacelo enakih moznosti. Posnetek danasnjega radijskega intervijuja z VSEMI devetimi predsedniskimi kandidati (torej tudi z g. Siskom) si lahko ogledate in poslusate na spletni strani rtvslo.si/slovenija/grem-volit-2017/novice/nihce-od-predsedniskih-kandidatov-ne-bi-pomilostil-igorja-bavcarja/434381
srebrnibreg
05. 10. 2017 21.08
+0
Sploh ne bi smel dobiti dovoljenje za kandidaturo isto kot Popovič.
nightangel
05. 10. 2017 21.34
+9
Hvalabogu,da se še najdejo kandidati,ki mislijo s svojo glavo,ne pa kot ostali,ki so samo lutke,ki jih vodijo ljudje iz ozadja.
Starudin
05. 10. 2017 19.37
-5
k umit avtomehankar.
Starudin
05. 10. 2017 19.32
-6
Men ma pedfils.ko faco. Pa mal ae gre avtomehanika za preživetje...
Starudin
05. 10. 2017 19.29
-2
hahahaha ta s hrvaško glavo je dobra!
walter2
05. 10. 2017 19.29
+1
Že sama njegova kandidatura za predsednika Slovenije je žalitev tega instituta in opozorilo za v naprej,da je tu treba postaviti višja merila!
yurife
05. 10. 2017 19.34
+7
ivan.z Doba
05. 10. 2017 22.06
+2
Starudin
05. 10. 2017 19.28
-3
lol sami kekci res! Ne morš verjet kašne modele mamo pri nas. Sveta nebesa!!!