Slovenija
Oglas

Ali imate težave s sklepi? In ne bi radi izpustili smučarske sezone

Ljubljana, 29. 12. 2014 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pri tem si lahko pomagate z inovativnimi in vrhunsko izdelanimi ortopedskimi opornicami nemškega podjetja medi. Genumedi pro – kolenska opornica, ki je namenjena prav smučarjem.

Genumedi pro – kolenska opornica, ki je namenjena prav smučarjem

Genumedi pro je najnovejša opornica podjetja medi, ki združuje kompresijsko opornico in dodatno stransko stabilizacijo z opornima letvama in trakovoma.

Novost podjetja medi je kolenska opornica Genumedi pro, ki odlično stabilizira koleno pri stranskih obremenitvah <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/genumedi-pro" target="_blank"> Več ...</a>
Novost podjetja medi je kolenska opornica Genumedi pro, ki odlično stabilizira koleno pri stranskih obremenitvah <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/genumedi-pro" target="_blank"> Več ...</a> FOTO:

Izdelana je iz pletiva, ki diha in prenaša vlago navzven, zaradi česar se koleno ne pregreva.

Kompresijsko pletivo zmanjša oteklino, pospešuje prekrvitev in delovanje proprioceptorjev* ter tako omogoča dodatno oporo in stabilizacijo kolena. Silikonski obroč pa razbremeni pritisk pletiva na pogačico.

*Proprioceptorji so živčni končiči, ki zaznavajo in pošiljajo možganskim centrom relativni položaj, gibanje in pospeševanje telesa, oziroma delov telesa (sklepi, mišice).

Posebnost opornice Genumedi pro sta stranski letvi in zategnitvena trakova, ki koleno dodatno stabilizirajo in preprečujejo, da bi pri stranskih obremenitvah prišlo do (dodatnih) poškodb kolenskega sklepa in vezi.

Primerna je za vse športe, kjer so kolena bolj obremenjena. Pomaga pri hitrejšem okrevanju po resnejših poškodbah in preprečuje preobremenitev kolenskega sklepa.

Cena: 94,07 €

Genumedi - kolenska opornica

Kolenska opornica Genumedi s širokim izborom velikosti in modelov, ki omogočajo idealno prileganje, preprečujejo gubanje in drsenje.

Priporočljivo jo je nositi pri blažjih nestabilnostih in bolečinah v kolenskem sklepu. Nudi oporo in boljši občutek pri zmernih obremenitvah kolena.

Kolenska opornica Genumedi z razbremenitvenim predelom v pregibu kolena, ki preprečuje zažemanje. <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/genumedi-2" target="_blank"> Več ...</a>
Kolenska opornica Genumedi z razbremenitvenim predelom v pregibu kolena, ki preprečuje zažemanje. <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/genumedi-2" target="_blank"> Več ...</a> FOTO:

Izdelana je iz pletiva, ki diha in prenaša vlago navzven, zaradi česar se koleno ne pregreva.

Kompresijsko pletivo zmanjša oteklino, pospešuje prekrvitev in delovanje proprioceptorjev ter tako omogoča dodatno oporo in stabilizacijo kolena. Silikonski obroč razbremeni pritisk pletiva na pogačico.

Dodatni silikonski vložki preprečujejo drsenje, posebno pletivo v pregibih pa poskrbi, da se opornica ne zajeda v mehka tkiva.

Cena: 39,84 €

Levamed in Achimed – opornici za gleženj

Poškodbe gležnja so pri športnih aktivnostih pogoste. Če poškodba ni hujša in bi bili radi čim prej v polni formi vam lahko pri tem pomaga opornica Levamed

Levamed <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice-za-glezenjstopalo/levamed-2" target="_blank"> (Več ...)</a> in Achimed <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/achimed" target="_blank"> (Več ...)</a> sta opornici za gleženj. Slednja je prav posebej namenjena poškodbam ahilove tetive.
Levamed <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice-za-glezenjstopalo/levamed-2" target="_blank"> (Več ...)</a> in Achimed <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/achimed" target="_blank"> (Več ...)</a> sta opornici za gleženj. Slednja je prav posebej namenjena poškodbam ahilove tetive. FOTO:

Levamed s kompresijskim pletivom in stranskimi silikonskimi blazinicami zmanjšuje oteklino, poveča prekrvitev prizadetega dela in s tem zmanjša bolečino. Opornica prispeva tudi k delovanju proprioceptorjev in vam s tem zagotavlja sproščen in hiter korak.

Levamed se bo popolnoma prilegal vaši nogi, saj je izdelan v šestih velikostih, ki se določijo glede na obseg vašega gležnja. Poseben predel (Comfort zone) na nartu pa še izboljša udobje nošenja, ker preprečuje zažemanje in zmanjša pritisk v tem predelu. Opornica je izdelana tako, da jo lahko preprosto nosite v udobnejšem obuvalu.

Achimed ima vse tehnične lastnosti Levameda, le da ima silikonsko blazinico na predelu ahilove tetive in je uporabna prav za poškodbe in po kirurških posegih v tem predelu gležnja.

Cena Levamed: 41,90 €
Cena Achimed: 57,30 €

Lumbamed basic – ledvena opornica (križni pas)

Bolečine v križu so pogosta in zelo neprijetna težava, ki jih lahko dokaj preprosto omilimo s kvalitetno, anatomsko izdelano ledveno opornico.

Anatomsko izdelana ledvena opornica Lumbamed basic z zankami za roke za preprosto nameščanje. <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/lumbamed-basic" target="_blank"> Več ...</a>
Anatomsko izdelana ledvena opornica Lumbamed basic z zankami za roke za preprosto nameščanje. <a href = "http://www.mitral.si/trgovina/opornice/lumbamed-basic" target="_blank"> Več ...</a> FOTO:

Lumbamed basic je opornica, ki blaži bolečine v križu (več…), ker zmanjša napetost mišic in s kompresijskim pletivom skrbi za boljšo prekrvitev prizadetih tkiv. Hrbtenico v ledvenem predelu poravna in s tem preprečuje obremenitve in nehotene hitre gibe, ki povzročajo dodatne bolečine.

Visoko tehnološko pletivo skrbi za odvajanje vlage in udobje pri vaših aktivnostih.

Enostavna namestitev s pomočjo zank za roke spredaj.
Posebej oblikovana zanjo in zanj.

Cena: 62,91 €

Oznake kakovosti nemškega podjetja medi, ki so skupne vsem kompresijskim opornicam.
Oznake kakovosti nemškega podjetja medi, ki so skupne vsem kompresijskim opornicam. FOTO:

Opornice podjetja medi so na voljo v poslovalnicah Sanolabor d.d. in drugih specializiranih trgovinah ter posameznih lekarnah.

Prodajna mesta …

Mitral d.o.o.
T 059 952 182
info@mitral.si
www.mitral.si
www.facebook.com/mitral.si

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1