Slovenija

Policisti in minister očitno umirjajo strasti

Ljubljana, 24. 04. 2012 10.33 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Mira Matković/STA
Komentarji
681

Policisti bodo zaostrili stavko, minister Gorenak pa pravi, da bodo v primeru kršenja zakonov policistom začeli deliti odpovedi. Policijska sindikalista sta razložila, kaj zaostritev stavke sploh pomeni.

Včeraj smo bili priča ostrim besedam med policisti in ministrom za notranje zadeve Vinkom Gorenakom.

Policijski stavkovni odbor je že sprejel odločitev o izvajanju ostrejših stavkovnih ukrepov, ki jo bosta potrdila še oba stavkovna odbora. Potem pa jih bodo začeli operativno izvajati na terenu. Minister Gorenak jim je že včeraj sporočil, da stavko lahko zaostrujejo, a le v okviru zakona. Če bodo kršili 84. člen, potem bodo začeli deliti odpovedi delovnega razmerja.

Kako bomo zaostrovanje stavke občutili državljani oziroma v kakšni obliki jo bodo policisti zaostrili?

Predsednik Sindikata policistov Slovenije (SPS) Zoran Petrovič je za 24ur.com dejal, da bodo policisti delali strokovno, zakonito in temeljito. "Tako, kot vedno delamo. Drugače pa, minister ne more odpovedati pogodbe o zaposlitvi, jo pa lahko odpove generalni direktor /.../," pravi Petrovič in poudarja, da se bo njihov sindikat ustrezno odzval, če se bodo morda res pojavile odpovedi, saj jih bo treba dokazati. A možje v modrem dobro vedo, kaj so njihove dolžnosti, tako da je scenarij z odpovedmi delovnih razmerij malo verjeten. Tudi sam Petrovič je dejal, da njihov sindikat "nikakor ne bo izdal nezakonitih navodil, tudi če bi to nekdo rad slišal ali prebral".

"Z uporabo prava lahko dosežemo svoj efekt. Tako kot smo ga prejšnji teden z vložitvijo referendumske pobude. Torej – izvajanje posameznih aktivnosti, ki jih izvajamo strokovno, zakonito in temeljito," je za 24ur.com dejal prvi mož SPS. Meni namreč, da bodo ravno tako, in sicer z izvajanjem zakonitih ukrepov, dokazali, da je sistem policije treba urediti drugače. Stvari niso urejene in ravno tu je eden izmed ključnih elementov, zakaj so začeli stavko, zakaj pri njej vztrajajo in je ne morejo prekiniti.

Petrovič je državljanom sporočil, da so in še vedno bodo izvzeti iz njihovih stavkovnih aktivnosti.

Med policisti je čutiti enotnost in odločenost, da bodo vztrajali pri stavki. Tako so zbirali podpise za referendumsko pobudo.
Med policisti je čutiti enotnost in odločenost, da bodo vztrajali pri stavki. Tako so zbirali podpise za referendumsko pobudo. FOTO: Blaž Garbajs
PSS je na svoji spletni strani ustvaril rubriko "ministrov kotiček", v kateri lahko policisti in njihovi podporniki zapišejo, kaj si mislijo o postopkih ministra Gorenaka. Minister naj bi namreč po njihovih besedah na svojem blogu preprečil objavo nekaterih komentarjev oziroma jih je zbrisal.

Njegov kolega iz Policijskega sindikata Slovenije (PSS) Radivoj Uroševič je za 24ur.com dejal, da bodo še naprej opravljali svoje delo, pri tem pa bodo upoštevali 84. člen, ki opredeljuje njihove naloge. K spoštovanju omenjenega člena bodo pozivali tudi svoje člane. Na vprašanje, kaj torej pomeni samo zaostrovanje stavke, pa Uroševič odgovarja, da obstajajo različne možnosti zaostrovanja, sam pa je navedel na primer organiziranje protestnih shodov na določenih območjih, obveščanje mednarodne javnosti o težavah, v katerih so se znašli … "In podobne stvari, ki nikakor ne bodo uperjene proti državljanom. Bodo pa vsebovale apel, s katerim nas bodo slišali tisti, katerim je ta stavka namenjena," je za 24ur.com razložil predsednik PSS.

Minister Gorenak povabil sindikate na razgovor

Gorenak je predstavnikom obeh sindikatov vročil tudi odpovedi sindikalnih pogodb, te pa bodo zdaj pregledali njihovi pravni strokovnjaki.

Dopoldne je odjeknila novica, da so se predstavniki policijskih sindikatov odpravili na razgovor k ministru Gorenaku. Petrovič je za 24ur.com dejal, da jih je povabil minister, pogovarjali pa so se o vprašanjih, ki se nanašajo na zahteve, ki niso predmet skupnih pogajanj sindikatov javnega sektorja in vladnih pogajalcev. "Šlo je za popolnoma rutinske pogovore. To smo tudi posredno razumeli kot izraz pripravljenosti ministra, da nadaljuje dialog s sindikati," je razložil Petrovič. Ker Gorenak nima vloge pogajalca in sam ne more odločati o ukrepih, gre pri današnjem sestanku očitno bolj za umiritev strasti med policisti in ministrom.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (681)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

savica.modrine
25. 04. 2012 07.49
+6
Mafija, ki obvladuje vlade od leta 1992 naprej, uporablja za dosego svojih nizkotnih ciljev najbolj umazane prijeme. Na svoji strani ima skorumpirano sodstvo in medije , panično tožilstvo in prestrašeno ter zavedeno delavstvo, ki se nevarnosti ki mu preti in ki ji je samo izpostavljeno, niti ne zaveda. Gre za UNIKUM v Evropi, kjer se policija bori proti kapitalskomafijskemu podzemlju , ki se je s pomočjo koruptivnega kapitala, prevar, prilagojene zakonodaje in dobro podmazanih odvetniških pisarn, polastil oblasti. Policisti, eni redkih če ne edina ustavna kategorija v tej državi, ki jih mafija ni uspela položiti na hrbet, gre za poštene, pridne in narodu zveste fante in dekleta, bo zmaga na koncu toliko bolj vredna v očeh državljank in državljanov. Pričakovati je podporo vseh delovnih ljudi, saj gre za bran interesov in pravic celotnega delavstva, za bran temeljev te države, USTAVE RS, ki je ogrožena iz strani vladajočih klik in pogoltnega kapitala. Predsatvniki le tega naj si bo v gospodarski zbornici, obrtnopodjetniški zbornici, se vseskozi sprenevedajo, o tajkunih ki so pokradli gospodarstvo pa nič. Gospodje so si napolnili račune v Švici, Linhenštajnu, Cipru, Kajmanskih otokih, Nizozemski, Iowi. Žalujoči: Pahor, Janša, Samo Milić Hribar, Bavčar, Šrot, Pavček, Zidar, Tovšak, Černigoj, Volk, Časar, Lovšin, Virant, Kordež, Valant in njihovi mali otroci poslanci in tajkunčki, ki so se v neverjetnih količinah razmnožili po vsej Sloveniji, pa na peto kolono in predstavnike domobranstva ne gre pozabiti.
irhaela
24. 04. 2012 23.26
+5
Spoštovani gospod minister Gorenak! Za vas imam vprašanje in to, kolikšna je bila vaša prva plača v SFRJ, ko se bili prvič miličnik? Ali se vam je takrat v Jugoslaviji zdela plača dobra ali ne? Sedaj pa se sprašujte, koliko dobivajo plače vaši policisti! Bodi te odkriti, ali je bila vaša plača v času Jugoslavije bolj ugodna, kot jo imajo sedaj na mojo žalost pod vašim trenutnim okriljem policisti vsaj tolikšno plačo, kot se jo vi na začetku prejeli! Vašemu gospodu Janši, vaši nelegitimni in neizvoljeni vladi s stani ljudstva vam priporočam, da se vi in vaša vlada, v kateri ste odločite, ali boste ostali na Luni ali na Zemlji! Če boste še naprej na Luni, pa odstopite in pojdite na Luno! Nas Slovence pa pustite na miru, ker je nam vsem opaženo, da je vaša inteligenca in Božja milost na nivoju primitivcev...
Thor-1st
25. 04. 2012 07.01
-5
Zakaj bi bila ta vlada nelegitimna? Je prišla na oblast z državnim udarom. le v tem primeru bi bila nelegitimna. kake nebuloze.
Bingo68
25. 04. 2012 07.45
+7
Tudi po volji ljudstva ravni ni prišla :)
Bingo68
25. 04. 2012 07.46
+7
tao24
25. 04. 2012 11.05
+2
Zakaj ni REFERENDUMA za odstranit vlado, ki je nismo izvolili in ni dobila večine ljudstva? Jankoviču so očitali, da ne zna ŠTET (poslancev), kaj znajo pa oni? Kje so delovna mesta, ki so jih obljubljali? MA SMO SLOVENCI RES TAKO ZABITI, DA TEGA NE VIDIMO, DA NAM JE VSEEENO?
Katja10
24. 04. 2012 22.26
+1
In kar je enim topo preobilje, je drugim tiha beda in krivica, in s preobiljem luksus in kaprica in meč in plamen, sila in nasilje. A požrtija pri Trimalhionu z opojnim vinom smrti je končala, in kdor kraljuje danes, je v zatonu, ker pomendrana množica bo vstala. In kar bílo zatrto in steptano in kar bílo teptancem, sužnjem sveto in kar je v temni noči nam sijalo, bo s svetlim, zlatim soncem obsijano, in kar nas gnalo v temni čin — prekleto, in vse ostalo bo na vek propalo. (Srečko Kosovel: Rdeli atom 3)
cau-curaku
24. 04. 2012 22.01
+5
Se že kaže izkakšnega testa so novo nastavljeni ministri...!!!
Simonca Bezjak
24. 04. 2012 20.46
+17
Vsi tako pljuvate po policiji,naj si vsak prebere to : Castell je na enem izmed forumov napisal naslednje - za vse tiste, ki so v dvomih, zakaj potrebujemo policijo: 1.) ko ti v nedeljo zjutraj ko greš iz trgovine nekdo popraska avto, ne kliči policajev, ker rabiš zapisnik ampak pojdi do prvega ličarja, naj ti to porihta brez policije, ne rabiš zavarovalnice, ker ne rabiš policije 2.) ko ti bo sosedov pes pogrizel nekoga od tvojih domačih (bog ne daj da otroka), pojdi pa psa ugrizi nazaj, ne kliči policije, ker so za vas nesposobni, sodeč na komentarje, pojdi pa ti z zobmi raztrgaj sosedovega psa 3.) ko se bo nekdo od vaših bližnjih v garaži obesil, ne kliči policaje, sami ga dol vzamte in porihtajte vse potrebno, ne rabiš policajev 4.) ko ti bodo "brazilci" pokradli bakrene žlebove, ne kliči policije, ker si itak frajer in ne rabiš policije, pojdi v prvo trgovino in si nazaj kupi 50m bakrenih žlebov in je zadeva rešena 5.) ko bo nekdo od domačih prišel domov pijan in te namlatil, ne kliči policije, namlati ga nazj in pojdita spat vsak v svjo sobo, ne pa prijavljat družinskega nasilje 6.) ko bo tvoj sosed zjutraj ob 2.00 nabijal glasbo, ne kliči policije, da te moti glasba, pojdi gor do njega in se sam pomeni, če dobiš bombo v zobe, ne prijavljal, ker si si sam to skuhal 7.) ko boš nekje v garderobi pustil obleke in ti zmanjka mobilni telefon, ne kliči policije, kupi si novega ... kaj ti bo policija, če jo pa itak NE potrebujete 8:) ko se boš pijan ko čep peljal po cesti in te policaj ustavi in ti da pihat, rezultat pa 0,80mg/l, ne krivi policaja, ni on tisti, ki te je zvezal za stol in v tebe zlival pijačo 9:) ko ti bo nekdo postavil pištolo na čelo zvečer v parku, ne kliči policije, kajti ti si heroj, ki lahko stori vse brez policije, ne hodi pol jokat na policijsko postajo, da te je strah, počutiš se ogroženega itd. 10.) ko bo kaki "prijazni striček" tvoji hčerkici delil ob šolskem dvorišču bombončke in jo vabil v svoj avto, ne kliči policije, uredi to samo, ker so po vaše policaji itak nesposobni 11.) Ko bo tvoj pubertetniški sin, star 17 let ves pameten, kadil travo, pil, se družil s propalicami itd ... ne kliči policije, da več ne veš, kaj naj narediš ... kak si si otroka vzgojil, tak ga zdaj imaš ... ne pričakuj, da bo policaj kaj vplival. ....... IN ŠE 100000 DRUGIH PRIMEROV.
Googlebot
24. 04. 2012 21.38
+8
Tole drži! Sicer če nebi bilo policajev bi soseda naružil kot bika. Je pa res da pomagajo in so v večini primerov korektni!
irhaela
24. 04. 2012 23.43
+1
Jagoda 28, toliko ste naštevali, da ste pozabili, kako je njim! Plačat je treva prevoz, bencin in ostale stroške.....po lastnih neodgovornostih, kar ste vi našteli, je normalno, da moramo za naše grehe plačati! Za določene stvari, pa je največ odgovorna državna ustanova, po kateri naša policija deluje!
Vik Klas
24. 04. 2012 23.59
-4
Zelo ste humanitarni ,gospodje policisti,kot da bi to delali zastonj,ko boste vi rabili kaj za pojest ,si naredite sami ,ko boste rabili oblačila si jih sešijte sami ,ko boste rabili stanovanje si ga naredite,kot da je samo vaše delo važno.
Vik Klas
25. 04. 2012 00.04
-5
Polovico vašega dela itak že opravljajo varnostniki,za bistveno manjše plače.
Bingo68
25. 04. 2012 07.51
+5
Anafabet... pa ja nisi ".... za luno". Večino poklicev je nujno zlo ....dobrodošlo...al ta naša policija je prvi varuh države, ... Če pride do vojne: kdo bo branil državo? TI? Aha,.... sem imel priliko to spoznati leta 1991. Za pojest greš v restavracijo, za obleke v trgovino, za stanovanje pa itak ni denarja....kar smo si uredili smo si, zdaj pa kaj dosti več si ne privoščimo... Ko bo prišlo do kakega udara, ti hrana, obleke in bajta ne bosta kaj preveč pomagala...policija pa že... Ne branim policije al jih sedaj zagovarjam. Če v državi policija stavka...potem je nekaj hudičevo narobe in bi moralo vse nas skrbeti.
upornik_007
24. 04. 2012 20.35
+7
policija in vojska bi morala izvedit oborozen upor(skupaj z ljudstvom) in odstranit vso nesnago iz parlamenta in povsod po drzavi !!
hanoveranec
24. 04. 2012 22.47
+1
Irena Zvonka
24. 04. 2012 20.16
-7
ko gledam te policijske sindikalistke se mi zdi da imajo kupljeno že osnovno šolo saj niti dveh stavkov ne znajo povedati.loleki
FolkloraS
24. 04. 2012 23.51
+4
vlada in DZ sta še vrtec in osnovno špricala
M_teorija
24. 04. 2012 19.37
+2
A sestankujejo na Luni!?
Huey
24. 04. 2012 19.37
+2
Bliža se revolucija! Za kruh nimamo več...bomo pa jedli Štruklje!
prašek
24. 04. 2012 19.38
+2
Tomaž trdi , da ga je še veliko v smetnjakih . Malo pobrskaj !!
upornik_007
24. 04. 2012 20.26
+3
ko bi le prislo do revolucije samo smo slovenci prevec apaticni tk da mislim da je se dollgo ne bo saj se protestirat ne znamo
M_teorija
24. 04. 2012 19.34
+5
~Očitno pa minister želi umiriti strasti, saj je policiste povabil na sestanek~ Brez tarče za pikado ne bo nič!?
prašek
24. 04. 2012 19.38
+9
M_teorija
24. 04. 2012 19.44
+5
Pri tako poskočni tarči bo to kar hud trening!?
FolkloraS
24. 04. 2012 23.52
+1
SimonaHamer
24. 04. 2012 19.26
+4
Mnogo je nedoumljivih skrivnosti in vendar – ni globlje skrivnosti kot človek: čez sivega morja viharni hrbet, pod divjim obokom rjovečih valov utira si pot. Zemljo častito, najvišjo boginjo, neuničljivo, neutrudljivo, trpinči in s plugom obrača, leto za letom jo reže z vprego mezgov. Jatam ptic lahkokrilih in rodu zverjadi v divjini zanke zalazne nastavlja; zarod morja globočin v mreže spletene lovi domiselni človek. Z zvijačnostjo svojo obvlada živino v planini, grivastemu konju in gorskemu biku tilnik uporni pod jarem upogne. Govor je iznašel in misel, begotno kot veter, in smisel za red in zakone v državi, in toplo zavetje pred mrazom neznosnim, pred ploho nevšečno dežja. Vedno izhod si poišče, nikdar ne zaide v zadrego, le sredstva, da smrti bi utekel, ne najde. A iz stiske bolezni težko ozdravljenih le našel je pot. Bolj kot bi mislil, je bister in spreten v rokah; a spretnosti svoje obrača zdaj v dobro, zdaj v zlo. Kadar spoštuje domače zakone in svete pravice bogov, je mestu ponos in branik. A mesta izmeček, če v svoji se trmi z nesrečo pajdaši! Kdor to mi počenja, naj z mano ne stopa k oltarju, naj v srcu ne najde sočutja. Sofokles: Antigona (Prva zborovska pesem) (Prevod: Kajetan Gantar)
M_teorija
24. 04. 2012 19.36
+3
Simonca, dobro si ugotovila kaj nam manjka. Ta tvoj ukrep je veliko več vreden od vseh kontraproduktivnih ukrepov. Samo tako naprej!
Osvald
24. 04. 2012 19.07
-3
Kam nas peljejo sindikati ?? Na sindikalni izlet v grčijo ?
srebrnibreg
24. 04. 2012 18.18
+12
No pa jo imamo. Severno Korejo namreč pri nas doma, če nisi z nami boš pa odstranjen.
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 18.13
+13
Zanimivo kako tiho je desetarju sedaj Erjavec, pri Pahorju se je neprestano ,,potegoval,, za upokojence, ter pred kamerami grozil, da bo izstopil iz vlade, ter brez sramu pljuval po predsedniku vlade, ter ga celo zasmehoval na osebni ravni. Očitno se boji desetarja iz Jajca, ko je sedaj čisto tiho. Prodal je svoje volilce, tako kot Virant, vseeno mu je zanje, kot za lanski sneg. Ubogi mi s takšno vlado, ki se izogiba svojega ljudstva v javnosti. Ne vem kdaj sem nazadnje videl ,,Avnoj generacijo 77,, v trgovini ali na sprehodu, in tudi volilci SDS a, ga nikjer ne videvajo, a ga vseeno imajo za ljudskega človeka. Zanimivo, mar ne?
Osvald
24. 04. 2012 18.02
+1
Zakaj morajo policisti štrajkati za plače nadrejenih.
super_man
24. 04. 2012 18.42
+3
res misliš, da policisti ne želijo štrajka in želijo imeti nižje plače?
Osvald
24. 04. 2012 19.08
-3
Schallabweiser
24. 04. 2012 17.58
+6
bitka je izgubljena, še preden se je začela! v državi ki je "ponosna" na prazno pokojninsko in zdravstveno blagajno; v državi ki na vsakih pol leta dokapitalizira požrešno državno banko, ki si vsakega februarja potala enormne regrese in izplača še bolj enormne nagrade "uspešnim managerjem" za letno pridelano izgubo cca. 600 mio. eur. in državi v kateri bi se še chuck norris desetkrat vprašal, ali se splača prevzeti predsedovanje vladi, ki bi šparala, ko je vse že zdavnaj pohopsano, si ne moremo obetati nič dobrega! tisti pajaci ki so v sloveniji videli drugo švico, so že zdavnaj zafurali vse, kar zafurati se je dalo! kako naj zmanjšajo stroške, če so v 21 letnem "osamosvajanju", pridelali cca. 42 mlrd. eur. izgube? namesto zlatega fiskalnega pravila, naj v ustavo zapišejo zakonsko določilo, ki bi omejevalo izvolitev v državni zbor, na največ dva mandata, pa bo vesoljna slovenija imela veliko več za pokazati! naj nam pomaga ljubi bog, sami si ne moremo več! es ist zu spät!
prašek
24. 04. 2012 17.56
+17
Policisti Nikakor ne smete popustiti , pač pa stavko zaostrite !!!
M_teorija
24. 04. 2012 17.47
+15
To posploševanje, da so vsi policaji pokvarjeni , pa neumni, pišejo posploševalci in prepričanci sedanje vladne koalicije. Policaji so tako kot vsi ostali, krvavi pod kožo zato so med njimi tako cvetke, so pa (in verjamem da večina) dobri pošteni delavni, imajo svoje družine kot vsi ostali. Na primer, ko sem na obvoznici ostal brez bencina sta dva policajo, prišla (iz nasrotnega pas), poskrbela, preverila, če sem dovolj dobro zavaroval območje, nato pa sta me peljala na becinsko, kjer sem natočil bencin. Med vožnjo v prijetnem pogovoru, sem izvedel, da študirata pravo. Tako, da prosim ne posplošujte, ne nabijajte samo zato, ker bi radi ugodili velikemu vodji. ps Nimam nobenega drugega razloga, da bi govoril, ker naj bi imal kaj veze s policijo ali policaji, ker se večinoma držim CCP-jev, razen ene izjeme in kjer so me upravičeno kaznovali zaradi prehitrevožnje.
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 18.03
+17
Sem taksist, naredim po 80 tisoč in tudi več kilometrov na leto, pa nimam težav z njimi, imam pa jih z Janšo, ki bo gorivo podražil kmalu na 2 evra
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 17.39
+7
Tako kot sem napovedal v postu, pred kakšnim tednom, Janša nima nikakršnega programa za zagon gospodarstva, ter ustvarjanja novih delovnih mest. Po mojih predvidevanjih se vlada ukvarja s samimi nepomembnimi škandalčki levih politikov, kje in kdaj je kakšen obiskal kako prostitutko. S tem se odvrača pozornost volilcev desnice na vse večjo ekonomsko bedo prebivalstva, pomembno je samo to, kje in kdaj je kdo na državne stroške pojedel pohanega piščanca. V kratkem bodo zopet objavili kakšno depešo, in razkrinkali kakega ,,rdečega terorista,, ki naj bi deloval v ilegali okoli leta 68 v Avstriji. Še bomo lačni, ker imamo vlado, ki nas vodi naravnost v fevdalizem, tako kot Orban Madžare, na koncu bo pa ,,ljubljeni vodja,, pobral šila in kopita, ter odšel v neznano. Tukajšnji desni komentatorji bodo pa ostali brez besed, in ne verjamem da bodo še kdaj objavili kakšen post, tudi oni se bodo ugreznili v zemljo. Zapomnite si moje besede, garantiram vam da so preroške
Irena Zvonka
24. 04. 2012 17.43
-7
prašek
24. 04. 2012 17.54
+15
»...na koncu bo pa ,,ljubljeni vodja,, pobral šila in kopita, ter odšel v neznano.« Nikakor v neznano , pač pa v Avstralijo
gregor153
24. 04. 2012 17.54
-1
Imajo samo ga nebodo izpeljali. Program zgleda imajo in ga bodo izpeljali sindikati, tako kot v vsaki vladi do sedaj.
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 17.59
+4
Prašek, to si mi že zadnjič napisal, se točno spomnim. Mislim, da ga slovenska javnost več ne bo nikdar videla, niti slišala o njem. Vse je to že dogovorjeno s tujino, zato so pa tako močno pritiskali iz tujine da postane predsednik vlade. Kmalu bo vsem jasno zakaj, pripeljal nas bo v težko bedo, žalostno je, da nismo volilci levice videli da sta Virant in Erjavec njegovih 50+. No mene nista prevarala, sem preveč rdeč, da bi zaupal ,,kaplarju,,
prašek
24. 04. 2012 18.08
+2
Sem ti dal tudi link , ampak seveda ga ne smem in je bil takoj zbrisan . Ponavljal pa ne bom .
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 18.15
+5
A o kliniki? Brezveze, saj mi je že vse jasno, mene ne more prevarati takšen človek, ,,Princ teme,,
M_teorija
24. 04. 2012 17.36
+11
Pa kaj resno nekdo misli, da je igranje pikada, pa kultura...kriva za krizo. Pa res kdo verjame tem pravljičarjem!?
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 17.45
+7
Volilci SDS a verjamejo v pametno rešitev 10+100, zakaj ne bi verjeli, da je pikado turnir kriv, za propad ekonomije v državi
janez6bb
24. 04. 2012 17.54
+5
predvsem vidimo da se 100+10 uresničuje: TROŠARINE NAM OD VOLITEV NAPREJ VSAKIH 14 NIŽAJO:) NA 81. strani je vse črno na belem:) mam občutek da so se jj volilci prav tolikokrat prepognili jj-ju kot je obljub v tem programu.
JezekTekaTeka35
24. 04. 2012 18.05
-7
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 18.06
+7
janez6bb
24. 04. 2012 18.13
+6
ja boli resnica, ampak ofca kakršna je najbrž sploh ni bral programa, sam ti maš ježek res iq zmrzjen na januarskih temperaturah.
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 18.17
+6
Saj nimajo argumentov, in nikdar jih niso imeli. Vse kar vedo o Jugoslaviji in o takratnem življenju, vedo iz ust kakšnega argentinskega ,,domoljuba,, ali pa od vaškega župnika
janez6bb
24. 04. 2012 18.18
+5
vse kar premore danes njegov veličasten um, je;˝ ne spemat˝.:) tukaj se vidi povrprečen iq volilca.
MISTERIJMISTERIJ
24. 04. 2012 18.24
+4
Ko čakam na prednaročilo v taksiju, kdaj poškilim na stran 24 ur. Neprestano so gor teli Janševi podporniki. Enega sem iz opisov celo prepoznal, pretepača in ustaša, ki s svojimi fanti ustrahuje lastnike lokalov, in ga je že prva soproga zapustila, ker je popolni blaznež, in nasilnež brez primere. Vem skoraj vse o njemu, zares tragičen lik, ki mu njegovi zaposleni sledijo kot ovčke. To so zares fanatični ljudje, ki ne izbirajo sredstev, ampak se zanašajo samo na tepež in ustrahovanje, pri njih ko zmanjka argumentov, se začne pot nasilja