Slovenija
Oglas

Aktiviran dvoznak.com, portal za pametne stave

Ljubljana, 28. 10. 2011 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Dohodki hrvaških stavnic se na letni ravni merijo v sto milijonih, dokler je dobiček računa deset milijonov kun letno. Številke takih organizacij v sosednjih državah ter v širši tujini so prav tako zavidanja vredne.

Kljub ”plesu milijonov” pa uporabnikom do zdaj ni bil ponujen niti en portal za informiranje o tem, na kaj stavijo, zato so v glavnem stavili ”na pamet” in po večini ostajali praznih rok. Od sedaj jim je na voljo tudi to, saj je aktiviran dvoznak.com, specializiran portal za stave, katerega vsebina je resna, profesionalna ter prežeta z visoko kakovostnimi informacijami, katere so (vsaj) na ravni dnevnih časopisov. Prinaša pa tudi vse informacije iz vseh športov in številnih svetovnih lig, torej lahko poizvemo o vseh dogajanjih, ki se nahajajo v ponudbi takih organizacij – stavnic.

dvoznak.com
dvoznak.com FOTO:
Najave dogodkov pišejo številni strokovnjaki, kateri so specializirani za posamezne discipline, saj se edino tako lahko poda najbolj verodostojne in kakovostne analize. Zelo hitro vas bodo prepričali, da odlično poznajo stanje v ekipi danskih rokometnih prvoligašev ter če so vse poljske odbojkarice prejele zadnjo plačo. Za vas ne bo več enigma, zakaj je Omsk v ruskem hokeju ojačan, zakaj je Budučnost favorit ženske rokometne lige prvakov ali zakaj je neki ekipi kar naenkrat padel koeficient uspešnosti. Na dlaneh boste imeli informacije o manjkajočih nogometaših Eskisehirspora, Kerkyrea in Gironea, odbojkarjih Belgoroda, hokejistih Komete ali Klotena, košarkarjih Ventspilsa, rokometaših Cessona ali Aarhusa, kaj pravijo njihovi trenerji, kdo je v kakšni pripravljenosti, koliko je kdo motiviran, v kateri ekipi vlada slaba atmosfera, kateri klubi imajo finančne težave, kakšne so strategije tekem in podobno.

Poudariti je treba to, da dvoznak.com ne dela selekcije tekem v določeni ligi, temveč nudi najave za vse tekme določene lige, pristop pa je maksimalen, ne glede na to, ali se gre za Premiership, avstralski ragbi ali rusko odbojko. In vse to skupaj pomeni, da bo objavljenih od 3.000 do 5.000 najav v enem mesecu.

Za vsak dogodek je na tržišču na voljo tudi interaktivna statistična primerjava ekip ali igralcev, iz katere je mogoče uvideti mnogo koristnih podatkov. Poleg tega, da take statistike ekipnih športov in tenisa ne morete poiskati nikjer drugje, je tukaj vključena še najava. Poleg najave pa je še vsak dogodek pospremljen s tablico, v kateri lahko primerjate hrvaške in tuje stavnice ter tako izberete največji koeficient in vidite kakšni so trendi – na katerih stavah tečaj pada in na katerih raste. Torej, vplačniki stav boste sedaj imeli vse informacije na enem mestu – najavo, statistiko in tečaje.

Ta novost v svetu stav bi morala tudi igralcem ponuditi večje zglede v ”borbi” s stavnico. Nihče več ne bo prisiljen v skušnjavo, da stavi listič na pare, o katerih ne ve veliko, temveč sedaj lahko stavite glede na pridobljene informacije.

Bi kupili avtomobil za deset tisoč evrov, nevedoč, v kakšnem stanju je, samo zato, ker vam je nekdo rekel, da gre za BMW? Po vsej verjetnosti ne. Kupujete športne copate brez vednosti, katere številke so in kakšnega izgleda? Dvomim. Zakaj torej svoj denar vlagate v športne dogodke, o katerih ne veste skoraj nič? – je dejal Tomislav Đerek, direktor podjetja Toma-soft, katero stoji za portalom DVOZNAK.COM ter je začetnik celotnega projekta.

Nepravilna sodniška ocena ali zadeta vratnica lahko vplivajo na eno zgrešeno ali dobljeno stavo, toda dolgoročno vi s svojimi odločitvami pišete lastno zgodbo o (ne)uspehu – je pojasnil Đerek, da se v primeru stav na srečo na dolgi rok ne morete in ne smete zanesti ter da lahko le s pametnimi stavami to aktivnost iz stroška pretvorite v naložbo.

Za tiste, ki za branje številnih napovedi in iskanje vrednih stav nimajo časa ali dovolj znanja, bodo strokovni sodelavci vsakodnevno pisali tudi manjše število napovedi, v katerih bodo neposredno sugerirali, v kaj se splača vložiti kapital.

dvoznak.com
dvoznak.com FOTO:

Napovedi so sekundarni proizvod našega portala, le-te so v glavnem namenjene tistim, ki med številnimi napovedmi nimajo časa ali spretnosti odkrivati dobre stave. Na prvem mestu nam je ljudem ponuditi vse informacije, ki so potrebne, da sami najdejo stavo. Včasih jih bodo naše informacije odvrnile od zamišljene stave, vseeno je neizgubiti denar enako pomembno kot ga dobiti – Hrvoje Reljanović, glavni urednik portala. To ni prvi izlet podjetja Toma-soft v stavne vode. Že leta 2003 so začeli izdajati stavni časopis v sklopu stavnice "Sport-tip", izdajali ali sodelovali so v uredništvu nekoliko stavnih tednikov, podjetje je pa tudi razvilo lastni sistem za spremljanje športnih rezultatov (livescore), tabela in statistika, ki ga uporablja nekaj hrvaških portalov in tiskanih medijev. Z novim projektom dvoznak.com, prvim resnejšim, kakovostnejšim in ambicioznejšim projektom v regiji, verjamejo, da bodo mnogim omogočili korak v svet pametnejših stav.
 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3