Slovenija

Trije zimski botri obdarili skoraj 3000 otrok

Ljubljana, 25. 12. 2017 10.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Dobrodelna akcija Trije zimski botri je zaključena. Že peto leto zapored so od novembra dalje zbirali pisemca otrok, ki jim starši ne morejo kupiti daril. Obdarili so vseh 2856 mladih, ki so svoje želje zaupali enemu izmed treh dobrih mož. V Sloveniji je več kot 50.000 otrok, ki živijo na pragu revščine.

Humanitarno in dobrodelno društvo Trije zimski botri je v četrtek uspešno zaključilo že peto akcijo Trije zimski botri.

V društvu so od novembra dalje zbirali pisemca otrok, ki živijo pod pragom revščine. S pomočjo dobrih posameznikov so obdarili vseh 2856 otrok iz socialno nespodbudnih in šibkejših okolij, ki so pisali enemu izmed treh dobrih mož. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Pisemca so priromala do Zveze prijateljev mladine Moste - Polje, ki so jih po vsej Sloveniji zbirali vrtci, šole, prostovoljci in humanitarne organizacije. Velikodušni posamezniki, letos so jih našteli 2021, ki so se prijavili na spletni strani Trije zimski botri, so med tremi otroškimi pismi izbrali eno in se nanj odzvali z darilcem. 

O projektu Trije zimski botri 

Projekt so začele tri prostovoljke Alia, Ana in Vanja. Ideja je bila zelo preprosta. Zbrati pisemca trem dobrim možem otrok iz socialno ogroženih družin in poiskati prostovoljce in dobre ljudi, ki so pripravljeni tem otrokom priskrbeti darila, ki si jih želijo. Obrnile so se na Anito Ogulin iz Zveze prijateljev mladine Moste - Polje in na Jano Vidic, novinarko Vala 202 in projekt v okviru Botrstva Slovenije je stekel. Prvo leto so obdarile 500 otrok, drugo leto tisoč, v naslednjih letih pa že okoli dva tisoč, je zapisano na spletni strani Trije zimski botri. 

V Sloveniji je več kot 50.000 otrok, ki živijo na pragu revščine. Kot vsi otroci imajo tudi oni veliko želja, le da so njihove želje pogosto precej bolj skromne od tistih, ki jih imajo njihovi vrstniki. Starši pa pogosto tudi najbolj osnovnih želja ne morejo izpolniti. Zato pri nas že več let potekajo akcije, kjer lahko vsak postane Božiček ali dedek Mraz in osreči majhna srca.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ferencz 1
26. 12. 2017 08.49
+2
Tam pokrade po milijonke ojrov, al zaradi korupcije al zaradi namenske kraje, kreditov, potem da par tisočakov ojrov v dobrodelne namene, in so dobrodelni botri -ha-ha, skupaj v vami mediji, ki perete možgane ljudi. Revščina je sistemska stvar!
Jožajoža
26. 12. 2017 13.41
-1
koga pa danes briga ,koliko je pokrado janša,peterle,pahor,jankovič,krkovič,kangler,pučnik,bajuk,........a neuko učiteljico,a policaje,a zdravnika......NEEEEEE. in z visokimi plačami kupijo javne uslužbence.in, če imaš kupljene,volijo za tebe. in to je ves recept, zakaj so isti ljudje v politiki in zakaj se v javni sektor lahko zaposliš le po političnih vezah,linija in poznanstvih. seveda, izobrazba ni pogoj. drugo leto so volitve, in sedaj je prilika za javne uslužbence. dobili bodo vse, kar zahtevajo.
JbmTiMt
25. 12. 2017 17.43
-3
3 botri zal ne obstajajo.tko da ze sama miselnost je zgresena
Jožajoža
25. 12. 2017 11.53
+3
revščino in neenakost mora reševat žal , država, in ne nekakšni botri, ki so obogateli na račun teh revežev. to boterstva nato spremenijo sebi v korist.medijsko in finančno. velik "boter " je bil pahor, ki je pred kamerami pekel "kolačke" ,z dnevnico v žepu in ob 50 članski ekipi snemalcev,varnistnikov,frizerjev in šoferjev. in produkt vsega tega pompa je bilo 5 kg keksov,po moje oporečnih, ki so jih delili revežem , ki so postali ravno na račun takšnih in drugačnih "pahorjev".
fizelj2
25. 12. 2017 12.33
+7
Kaj pa ti veš da so tile botri obogateli na njihov račun.. To je čisto nabijanje.. Poleg tega ni rečeno da so botri bolj bogati od tebe.. Pač niso stiskači in nergači kot ti
Jožajoža
25. 12. 2017 12.46
+7
kdaj si nazadnje komu kaj podaril, da nisi imel koristi????
Skunk Works
25. 12. 2017 11.37
+16
Prav bi bilo, da se obrne pozornost še na eno našo veliko dobrotnico, to je Republiko Avstrijo.....Polovica severovzhodne slovenije namreč hodi delat tja,.......tako, da na tisoče in tisoče otrok, ji je lahko danes hvaležno, da niso letošnjega Božica praznovali v revščini in uboštvu,.......