Slovenija

Afera Šimenc: Ni bil ponarejen le podpis

Ljubljana, 26. 11. 2004 00.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Razvpiti generalni sekretar Slovenskih železnic, Igor Šimenc, kot kaže ni vpleten le v afero s ponarejeno diplomo.

Igor Šimenc je kot kaže zelo iznajdljiv človek
Igor Šimenc je kot kaže zelo iznajdljiv človek FOTO: POP TV

Pred leti je Šimenc ustanovil gospodarsko združenje, ki naj bi slovenskim podjetjem pomagalo vzpostaviti stike z ruskimi poslovneži. Šimenc naj bi svoje storitve zaračunal, podjetja pa kljub temu, da so plačala visoke vsote, obljubljenega sodelovanja niso dobila. Šimenc je k sodelovanju povabil celo rektorja Ljubljanske univerze Jožeta Mencingerja in ga brez njegovega dovoljenja razglasil za častnega predsednika gospodarskega združenja. Z vizitko, na kateri je kot častni predsednik napisan Mencinger, naj bi Šimenc k sodelovanju vabil poslovneže.

Kot je dejal Mencinger, z njim sploh ni sodeloval. "On je res nekje leta 1998, 1999 prišel k meni z idejo tega združenja. Povedal sem mu, da je stvar zanimiva, nato pa me je želel kot predsednika in častnega predsednika, kar pa sem odklonil," je še dejal Mencinger.

Šimenc naj bi nato v imenu Jožeta Mencingerja, direktorjem slovenskih podjetij pisal vabila za ustanovni kongres združenja. Glede te poteze je Mencinger povedal, da je Šimencu to početje prepovedal in mu pojasnil, da z njim noče več imeti nobenih opravkov. Mencinger tako zdaj zaradi zlorabe imena razmišlja o kazenski ovadbi. Šimenc pa je, kot kaže, opeharil še enega rektorja.

Tedanji rektor univerze Jože Toplak, je potrdil, da je podpis na diplomi ponarejen
Tedanji rektor univerze Jože Toplak, je potrdil, da je podpis na diplomi ponarejen FOTO: POP TV

Na ponarejeni diplomi Ekonomsko poslovne fakultete v Mariboru naj bi namreč ponaredil podpis Ludvika Toplaka, tedanjega rektorja Univerze v Mariboru. Toplak je o zadevi v sporočilu za javnost zapisal: "Tako zavedeno javnost želim obvestiti, da na omenjeni ponarejni diplomi ni mojega podpisa. Sodeč po fotokopiji dokumenta, ki mi je bil posredovan ob korektnem preverjanju informaciji, gre za ponaredek mojega podpisa."

Komentar Igorja Šimenca na že drugo afero pa ni možno dobiti, saj je, kot ponavadi, nedosegljiv.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou