Slovenija

Afera fotokopiranje: Cvikl in Predalič dosegla poravnavo

Ljubljana, 12. 03. 2012 17.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Predalič in Cvikl sta dosegla sodno poravnavo glede afere fotokopiranje. Kot je znano, je Cvikl sumil, da so v času prve Janševe vlade kopirali več kot 30.000 dokumentov, magnetogramov in osebnih map. Vse to naj bi se po Cviklovih besedah dogajalo pod nadzorom Predaliča.

Milan M. Cvikl
Milan M. Cvikl FOTO: POP TV

Nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič in član evropskega računskega sodišča Milan M. Cvikl sta dosegla sodno poravnavo v zvezi s tožbo Predaliča, ki jo je vložil zaradi Cviklovih izjav na seji državnega zbora leta 2007 in afere fotokopiranje, sta potrdila njuna zastopnika Franci Matoz in Emil Zakonjšek.

O poravnavi med Cviklom in Predaličem je že poročal Dnevnik. Leta 2007 je takratni poslanec Cvikl na seji državnega zbora o Predaliču med drugim dejal, da zna dobro poskrbeti zase, da je dvoličen in da ga je treba tožiti, ker je oškodoval državljane in državljanke. Predalič je očitke razumel, kot da je nepošten in nesposoben, je poročal Dnevnik.

Nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič
Nekdanji generalni sekretar vlade Božo Predalič FOTO: Kanal A

Cvikl je poleg tega sumil, da so v času prve vlade Janeza Janše kopirali več kot 30.000 dokumentov, magnetogramov in osebnih map. Vse skupaj naj bi se dogajalo od septembra 2007 do oktobra 2008, ko so se v prostorih vlade začasno nahajali arhivi, ki jih je vlada iz Župančičeve ulice prenesla v Arhiv RS. Vse to naj bi se po Cviklovih besedah dogajalo pod nadzorom Predaliča. Ta je tedaj za medije zatrdil, da o fotokopiranju ne ve popolnoma ničesar. Dejal pa je tudi, da ne ve, od kod Cviklu podatek o številu kopij, ki naj bi bile narejene. Poudaril je, da sam ni dajal nobenih navodil za takšno kopiranje.

Predalič je tožbo proti Cviklu vložil februarja leta 2010, takrat pa je povedal, da je bila afera fotokopiranje politični konstrukt z namenom diskreditacije političnih nasprotnikov.

Po besedah zastopnika Predaliča Francija Matoza je bil predmet poravnave ugotovitev, da so se sumi kaznivih dejanj v zvezi z afero fotokopiranje izkazali za neutemeljene in da je Cviklu žal, ker je imel Predalič zaradi tega nevšečnosti in težave. Po poročanju Dnevnika so med strankama s sodno poravnavo razrešena vsa sporna vprašanja.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

VOY
12. 03. 2012 18.21
+4
Pa kdo dons...še kaj verjame tem pokvarjenim lažnjivim ...levakom
godhead
13. 03. 2012 08.59
+1
imaš res, ne verjamemo jim, še manj pa verjamemo desnakom in revanšistom in trgovcem s smrtjo in paravojaškim slo-arkanom.
BUONGIORNO
12. 03. 2012 18.11
-3
he, he, pa takšna poravnava!!! Je to sploh poravnava, jaz bi rekel umik tožbe od strani predaliča!
botjabotja
13. 03. 2012 08.16
+1