Slovenija

Aerodrom Portorož, Soline in Sečovlje želijo pojasnila zaradi poplav

Sečovlje, 27. 10. 2010 16.03 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

V Aerodromu Portorož, na Solinah in krajani Sečovelj so pristojna ministrstva pozvali, naj območje protipoplavno zaščitijo. Menijo tudi, da melioracijski kanali niso bili redno vzdrževani.

Soline
Soline FOTO:

V Aerodromu Portorož, na Solinah in krajani Sečovelj so prepričani, da so bili melioracijski kanali ob letošnjih poplavah nepretočni, neočiščeni in da je bilo vprašljivo delovanje črpališča v upravljanju podjetja Vinakoper. "Tudi predhodne prošnje in opozorila krajevne skupnosti Sečovlje, naj se očisti struga in brežina Drnice, so bile zaman. Načrt in gradnja novega dela ceste ob mejnem prehodu Dragonja ni upošteval opozorila domačinov, da so potrebni večji prepusti za meteorne vode," so zapisali v sporočilu za javnost.

Zato so na ministrstva za okolje in prostor, gospodarstvo in kmetijstvo zahtevali pojasnila o vzdrževanju in pregledu kanalov, poleg tega pa želijo dobiti povrnjeno škodo in odpravo vseh napak, ki so bile vzrok za razsežnost poplav.

Poleg tega pa od ministrstev pričakujejo, da bo država redno vzdrževala in čistila kanale, po potrebi zgradila nove. Obenem so zahtevali tudi pomoč države pri gradnji nasipov in ureditev dostopov do kmetijskih zemljišč. Izpostavili so tudi pomen nadzora nad spreminjanjem konfiguracije terena, upoštevanjem predlogov kmetijskih odborov in krajanov na lokalni ravni.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

elan5
27. 10. 2010 19.39
Zeleni ne pustijo košnje se mi zdi,da pred avgustom.
polnjenapaprika
27. 10. 2010 17.32
narava naj vam da pojasnila
dexter..
27. 10. 2010 17.13
V štiridesetih letih se ne spomnim da bi koga kdaj videl kako čisti Drnico !!! Je pa vsak dan več plovil,ki zasipavajo kanal !!!
ognjenorezilo
27. 10. 2010 16.41
naj navozijo še par deponij gradbenih odpadkov v dragonjo pa bo. tožit je treba državo in podkupljen inšpektorat za okolje !!