Slovenija

Adria od nedelje tudi na londonski Luton

Ljubljana, 23. 03. 2012 13.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Adria Airways bo znova letela v London, in sicer na letališče Luton. Poletni vozni red bo veljal do 27. oktobra. Zimski leti so še pod vprašajem in odvisni od dogovora zainteresiranih partnerjev v Sloveniji, pravi predsednik uprave Boštjančič.

Letališče Brnik, letala družbe Adria Airways - 8
Letališče Brnik, letala družbe Adria Airways - 8 FOTO: Miro Majcen

Slovenski letalski prevoznik Adria Airways bo v nedeljo prešel na poletni vozni red. Po zimski prekinitvi bo znova letel tudi v London, in sicer na letališče Luton, kamor doslej še ni letel. Predsednik uprave Adrie Airways Klemen Boštjančič je prepričan, da je odločitev za Luton dobra tako za potnike kot tudi Adrio Airways.

"Smo uspešen letalski prevoznik, ki povezuje Slovenijo in jugovzhodno Evropo s svetom in si prizadeva po konkurenčni ceni presegati pričakovanja strank ter krepiti prepoznavnost lastne blagovne znamke," je povedal Boštjančič. Ob tem je pozval k okrepljenemu sodelovanju s predstavniki turizma, saj lahko v Slovenijo le tako pripeljemo več turistov.

Zimski leti v London še pod vprašajem

Adria Airways bo po zimski prekinitvi poleti znova letela v London. "London je bil zelo problematičen v zimskih mesecih, v poletnih manj. V tem poletju – predvsem zato, ker je olimpijsko leto – pričakujemo na letih v London pozitiven rezultat za Adrio Airways, je pa dejstvo, da zaenkrat nimamo rešene zimske sezone. Če ne bo nekega dogovora znotraj zainteresiranih partnerjev v Sloveniji, potem v zimski sezoni ne bomo leteli v London," je povedal Boštjančič.

Adria Airways je v Londonu v preteklosti pristajala na letališčih Heathrow in Gatwick, zdaj pa se je odločila za Luton. Kot je pojasnil Boštjančič, so v Londonu analizirali različne možnosti. Prva izbira bi bil sicer Heathrow, a je ta možnost stroškovno neizvedljiva.

"Potem smo primerjali ostala letališča v Londonu in ugotovili, da je z vidika dostopnosti Luton za potnike pravzaprav boljši kot Gatwick, po drugi strani pa so nam njihovi predstavniki ponudili bistveno bolj ugodne pogoje, kot smo jih imeli v preteklosti," je povedal predsednik uprave edinega slovenskega letalskega prevoznika.

Adria Airways, ki je lani prepeljala nekaj več kot 1,16 milijona potnikov, je članica združenja Star Alliance, ki dnevno opravi 20.800 letov na 1300 letališč v 189 državah. Njeno floto sestavlja 13 letal: en airbus A320, dva airbusa A319, štiri letala canadair regional jet CRJ900 ter šest canadair regional jet CRJ200.

Luton najhitreje rastoče letališče v Londonu

Letališče Luton je najhitreje rastoče letališče v Londonu in peto največje letališče po številu potnikov v Veliki Britaniji. Lani je prek njega potovalo 9,5 milijona potnikov. Predstavnik letališča Simon Harley je danes povedal, da nudijo dobre povezave do središča Londona, dobro pa je poskrbljeno tudi za potnike. Z vlakom se lahko do središča Londona pripeljejo že v 21 minutah.

Poletni vozni red bo veljal do 27. oktobra. V skladu z njim bo Adria Airways iz Ljubljane opravila 180 tedenskih letov na 19 destinacij, večinoma v Evropi. Letela bo v Frankfurt, na Dunaj, v München, Zürich, Bruselj, Skopje, Beograd, Moskvo, Prištino, Amsterdam, Carigrad, Tirano, Koebenhavn, London, Podgorico, Barcelono, Manchester in Split.

Adria leti tudi v Prištino

Adria Airways veliko pozornost posveča tudi Prištini. Redni poleti med Prištino ter dvema mestoma v Nemčiji (Frankfurt in München) so na voznem redu Adrie Airways že od decembra 2010, od konca letošnjega januarja pa letala Prištino dvakrat tedensko povezujejo še z italijansko Verono.

V okviru poletnega voznega reda bo Adria Airways med Prištino in omenjenimi tremi mesti opravila 13 letov tedensko. Skupaj bo torej opravila 193 letov tedensko. Tudi v tej poletni sezoni bo Adria Airways s čarterskimi leti povezovala Ljubljano s številnimi počitniškimi destinacijami, predvsem v Sredozemlju.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Danijel Fric
23. 03. 2012 18.19
Kaj že mormo v Anglijo, so že jagode zrele ????
Xit
23. 03. 2012 16.23
+2
Fajn, kaka pa bo cena?
London?an
23. 03. 2012 15.12
+1