Slovenija
Oglas

Absens, Carens | Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan

Rimske Toplice, 11. 02. 2016 07.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Odkrijte termalni raj, z unikatno ponudbo wellness in medicinskih storitev. Vzemite si čas zase in sprostite svoje telo. Dobrodošli v Rimskih termah.

Rimske Terme - 2
Rimske Terme - 2 FOTO: Rimske Terme

Rimske terme, termalni raj, se razprostira na griču prečudovitega okolja Rimskih Toplic, ki ima za sabo bogato zgodovino. Če ste izmučeni od vsakodnevnih naporov in iščete sprostitev ter udobje, vam priporočamo obisk Rimskih term, le 17 kilometrov iz Celja, kjer ležijo najmodernejše terme z več kot dvatisočletno tradicijo. Njihova lega v dolini Savinje, ki jo objemajo neokrnjeni gozdovi, bo blagodejno vplivala na dihala, zato vam priporočamo sprehod, tek ali nordijsko hojo v botaničnem parku. Vrelce z zdravilno termalno vodo so cenili že stari Rimljani, kasneje pa zaradi njih na oddih prihajali tudi številni ugledni gostje. Z zdravilno termalno vodo boste stopili v preteklost, v rimski raj, kot pred vami že cesar Ferdinand, princesa Viktorija ali Napoleonova sestra, princesa Caroline Murat.

Rimske Terme - 3
Rimske Terme - 3 FOTO: Rimske Terme

V Rimskih termah še danes slovijo po eni najbolj zdravilnih termalnih vod v Sloveniji, svežem zraku, krasnih sprehajalnih gozdnih poteh in blagodejni klimi. Namestitev v Rimskih termah zaokrožajo trije hoteli kategorije štirih zvezdic (Sofijin dvor, Rimski dvor in Zdraviliški dvor), ki v 187 sobah zagotavljajo nepozaben čar vašemu bivanju. Hotela Sofijin in Zdraviliški dvor slovita po svojem šarmu, saj se stilsko opremljene sobe in apartmaji nahajajo v nekdanji aristokratski graščini v osrčju neokrnjene narave, kjer boste lahko občudovali pravljične jutranje meglice in spektakularne sončne zahode. Hotel Rimski dvor gostom ponuja vrhunsko sprostitev v moderno opremljenih sobah, ter ekskluzivnih suitah katere so opremljene s savnami ali whirlpooli in okroglimi posteljami. V Wellness centru Amalija so gostom na voljo savne, masaže, kozmetične in bazenske storitve, med katerimi je posebnost bazen, grajen v rimskem slogu. Priporočajo vam rimsko masažo ob spremljavi gonga, z olivnim oljem, ki so ga Rimljanke uporabljale v kozmetične namene, saj naj bi se z njim staranje upočasnilo.

Rimske Terme - 4
Rimske Terme - 4 FOTO: Rimske Terme

V kozmetičnem centru vam priporočamo manikiro, pedikuro, depilacijo, anticelulitno terapijo in tretmaje s termalno vodo za zdrav in sijoč videz kože. Za ohranjanje fizične kondicije so vam na voljo fitnes center, program nordijske hoje ali vadba na energijskih točkah. Ponudbo dopolnjuje Medicinski center Valetuda, katerega obisk priporočajo vsem s kroničnimi ali akutnimi bolečinami v sklepih in težavami s hrbtenico. Hitro okrevanje lahko pričakujejo tudi ljudje z dihalnimi težavami, saj ima klima na območju term izjemne blagodejne učinke na dihala. Svoje bivanje si gostje zagotovo zapomnijo tudi po kulinaričnem doživetju v A la carte restavraciji Sofija, ki slovi po odličnih domačih slovenskih in mednarodnih jedeh. Sestavo jedilnega lista narekujejo letni časi in sveže sestavine iz domačih logov, gurmanske užitke pa zaokroža izbor vrhunskih vin iz vseh slovenskih pokrajin. Vsi bolj aktivni pa si lahko v bližnji okolici ogledajo številne zgodovinske znamenitosti, doživijo utrip starih urbanih središč, kot je Laško, se odpravijo na enega od bližnjih hribov ali obiščejo katero od ekoloških kmetij. V Rimskih termah so razvili tudi sodobni poslovni turizem s šestimi zasnovanimi kongresnimi dvoranami. Konferenčno banketni prostori z najsodobnejšo avdio-video tehniko sprejmejo do 250 oseb. Prvinskost rimskega časa se trudijo pričarati na vsakem koraku, prav gotovo pa jo je najbolj čutiti v Historičnem delu. Tam so na voljo številne kopeli z zdravilno termalno vodo iz globine 1000 m in temperaturo 39 stopinj. Je bogata z minerali, ki blagodejno vplivajo na bolezni, obravnavane v sklopu medicinskega centra: revmatična obolenja, bolezni lokomotornega aparata, ortopedska obolenja in stanja po ortopedskih in travmatoloških operacijah.

"Absens, Carens - Tisti, ki ga ni, bo prikrajšan."

Rimske Terme - 5
Rimske Terme - 5 FOTO: Rimske Terme
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1