Slovenija

66 rudarskih novincev skočilo čez kožo

Velenje, 30. 06. 2012 18.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Na svetu je nekaj poklicev, ki jim vlada tradicija, ki imajo svoje oznake, uniforme in prav posebne svečane običaje, po katerih sprejemajo novince. V Velenju so rudarji v svoje vrste sprejeli 66 novincev, ki so po tradiciji skočili čez kožo.

Na svetu je nekaj poklicev, ki jim vlada tradicija, ki imajo svoje oznake, uniforme in prav posebne svečane običaje, po katerih sprejemajo novince. V Velenju so rudarji v svoje vrste sprejeli 66 novincev, ki so po tradiciji skočili čez kožo.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (11)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Igor__Zmaj
01. 07. 2012 00.22
-13
Velenje je ena sponzorirana dežela s strani države oz. davkoplačevalcev. Sej je rudarki poklic težak in nevaren, ampak od vseh zaposlenih v teh premogovniških firmah je rudarjev najmanj, plače majo pa vsi take, da lahko samo sanjamo o njih. Glede njihove računice pa je zanimiv podatek, da je za vsako tono izkopanega premoga treba doplačat še dve da se izguba pokrije. Velenje ima tudi največ delovnih invalidov v sloveniji, katerim od vsega manjka samo par las, in to nas bogato košta. To je edino mesto v sloveniji, v katerem so ostali vsi privilegiji socializma,samo da se politiki bogato pasejo in vlečejo nehumano mastne provizije.
Igor__Zmaj
01. 07. 2012 07.55
-1
Niti ne, slučajno precej dobro poznam situacijo. Stožice in ostala izginotja velikih denarjev v Ljubljani so kaplja v morje proti investicijam v Velenju. Rudarji so samo krinka. Pa mi niti ni treba verjet, ker te teme se še par let ne bo upal nihče od politikov načet. Preveč ljudi je v igri.
mastablasta
01. 07. 2012 08.30
-10
hja plače so visoke tako kot drugje v državnih firmah (Dars, NLB, Železnice...). Pa čeprav so tiste mnogo manj nevarne kot rudarjenje. pa tudi pogoji dela so tam lažji kot v rudniku. vseeno pa je vprašanje če si kdo zasluži s tako izobrazbo plačo enako kot nekdo s precej višjo izobrazbo samo zaradi delovnih pogojev. konec koncev tudi policajem je težko (delovni pogoji) pa mislim da imajo nižje plače.
Igor__Zmaj
01. 07. 2012 08.54
+1
Ne govorim o peščici rudarjev, ampak o vsaj 10x tolko ljudeh, ki rudnika od znotri še vidl niso, pa se šlepajo na tisto peščico za bistveno večji denar.
musl
01. 07. 2012 09.50
+6
Če bi ti situacijo dobro poznal potem bi vedel kakšne investicije so v ozadju. Malo si poglej koliko rudnikov po evropi pokriva Premogovnik Velenje in od kod se steka denar potem pa kvasi bedarije. Tukaj vam gredo v nos samo plače in ti si eden tisti, ki verjetno nisi prišel zraven in zdaj pluvaš po drugih. Zakaj se ne vpiknete v stvari ki 100x bolj škodijo naravi in Sloveniji? V Prekmurju bodo črpali plin z zelo nevarno metodo, pa se neki bogi dijaki borijo s tem, drugi pa niti povohajo ne. Najbolje, da vse firme zapremo in smo odvisni od tujcev. Vi se kar prepustite temo in težite k čim manjši samooskrbi, vendar ko vam bodo tuja podjetja nabija 3x,4x večje cene, kot je normalno in uvažala tuje delavce boste pa jokcali. Kakšna tuja firma bi z veseljem kupila Slovensko elektrogospodarstvo in potem bi lahko oni z vsem razpolagali. Samo oni bi izkoristili to do konca in težili k čim večjemu dobičko. Potem bi šele videli kako uničena je lahko narava.
WikiX
30. 06. 2012 20.45
-9
Ob tem sem ostal skoraj brez besed, včasih smo odpirali visoko tehnološke tovarne in inštitute, danes rekrutirajo nove rudarje in to v tem delu Evrope, kjer so rudniki zadnja stvar, ki jo ta trenutek potrebujemo. Koliko generacij bo šlo pa za to, pet, deset, par sto let?
WikiX
30. 06. 2012 20.46
-7
Edino v eni bivši Jugoslovanski pokrajini je še zalaufalo rudarstvo, na Kosovem, ker je to edino, kar lahko še postrga NATO.
pupa_od_anbot
30. 06. 2012 22.36
-2
Sej njihovega znanja ne rabijo samo v rudnikih...ena šola ugaša, nobenemu ni za mar....
jezekk
30. 06. 2012 22.43
+9
musl
30. 06. 2012 22.58
+12
Kake bedarije kvasite eni. Če bi vedeli kakšna znanja se skrivajo za tem in koliko področji pokriva premogovnik. Pridobivanje premoga v šaleški dolini je samo ena od teh. In tisti, ki ste toliko proti premogovniku, mislite da nastane elektrika v vtičnicah in še vedno vrjamete, da lahko HE nadomestimo s sončnimi celicami in ne veste da TEŠ pokriva 1/3 Slovenske porabe. Tko, da malo se zamislite kaj potrebujemo in kaj ne
WikiX
01. 07. 2012 12.12
-3
To je pa res, država potrebuje skupšino vrhunskih strokovnjakov in delavcev, ki znajo poiskati rude ter projektirati rudnike, na splošno raziskovati površino pod zemljo, ampak to so potem bolj geologi kot rudarji, govorimo o industriji, ne o poklicih. Sonce pri nas v povprečju seva kakšen kilowat energije na kvadratni meter, površina Slovenije meri kakšnih 20 milijonov kvadratnih