Slovenija

43 otrok ne hodi v šolo

Ljubljana, 05. 05. 2009 20.15 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
Sara Volčič
Komentarji
31

Za skoraj dva razreda otrok pri nas ne hodi v šolo, ker so se tako odločili starši, zakon pa jim to omogoča. Šolo morajo zgolj obvestiti, da bodo sami učili otroke, ki na koncu leta naredijo teste.

Za skoraj dva razreda otrok pri nas ne hodi v šolo, ker so se tako odločili starši, zakon pa jim to omogoča. Šolo morajo zgolj obvestiti, da bodo sami učili otroke, ki na koncu leta naredijo teste.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (31)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

crysis
06. 05. 2009 16.48
kva pa ves zakaj ne mogoce so jim pa sole predrage
Simona Križnik
06. 05. 2009 16.03
ka svet ni vidu....aja a zej bojo pa kr tko žvel od božje štime???nevem zakaj lohk hod 99.99% otrok hod u normalne šole 0.0001% pa ne??sam zato kk majo prtegnene starše?
gloss
06. 05. 2009 14.22
jaz bi pa tisti ženski rekla naj si dopoldne recimo vzame čas zase, ker ni glihurejena in za moža, popoldne, ko naj bi pa otroci prišli iz šole pa za njih. ne pa da take bedarije počne. ja pa vprašala bi jo ali je to njena želja ali božja? res je malo fanatična mislim da je v prispevku pet krat omenila božjo voljo.
manco-capac
06. 05. 2009 13.50
Res je, otrok dobi v šoli dobre in slabe izkušnje, nauči pa se razlikovati dobro od slabega. Izolirani, v vato zaviti otroci bodo doživljali veliko večja razočaranja, ko jim starši ne bodo več mogli vedno stati ob strani. Kot recimo preprosti avstralski domorodci, ko so se soočili z evropsko "civilizacijo".
mjolnir
06. 05. 2009 13.34
P še to glede RKC in fanatizma- v ZDA so danes potrjeno najbolj dogmatični in agresivni razne protestantske in kvazi-protestantske cerkve. če samo omenimo evolucijo, ki jo RKC sprejema oni pa ne!
mjolnir
06. 05. 2009 13.32
Kolk ste eni smešni s to "religijo" karkoli že s tem mislite! Moti vas edino tista baba(ki bo prej član kake sekte, kakor katoličanka), ki je res premaknjenaa (kako ona ve, kaj je Božja volja?) Kaj pa tile premaknjeni hipiji, ki šolskega otroka vlačijo po luknjah Tretjega sveta? To vas nič ne moti, ker religija ni poleg? Pa tista druga hipijevka, ki ODRAŠČAJOČIM otrokom ne da mesa??? naj sam drži gobec, če ne zrastejo kaor je treba. Povejte kaj glede tega... ups, ni kriva RKC ali krščasntvo, pa ne bomo kritizirali. Hinavščina! Na Zahodu bi tista prva še imela prav, ko že v pouk vsiljujejo razne bolane ideje in zastruplajo otroške možgane z raznimi levičarskimi dogmami. Pri nas za to ne vidim nobene potrebe, ker mi se zdi da šolanje še ni zastrupljeno z ideologijo.
dr.psiho
06. 05. 2009 12.57
ja res pa je da bi šola morala učiti in vzgajati!! Samo dobro veš da ni tako..oz. za ene učence je tako za druge pa ni!
dr.psiho
06. 05. 2009 12.55
od več učitelev lahko dobi več straha in dosti več slabega kakor od enega! recimo otrok je rom, kako izobrazbo mu bo dalo več učiteljev??Dobro?? ne! to je samo primer današnje osveščenosti do drugačnih..
manco-capac
06. 05. 2009 11.27
Dr.psiho, šola naj bi učila in VZGAJALA. Od več učiteljev dobi otrok različne izkušnje in informacije, ki jih lahko primerja. En sam učitelj, pa še tako dober, lahko "sproducira" le svoje klone.
ariena
06. 05. 2009 11.26
SPICELJ - ni nujno da je RKC. Poznam množico ljudi, ki so vsako nedeljo v cerkvi, pa so povsem normalni. Tale ženska je pa po mojem kakšna Jehovka. Jehovci precej bolj poudarjajo "gospodovo voljo" in tudi veliko bolj fanatični so kot katoliki. Lahko se seveda tudi motim. Dejstvo je, da je ženska fanatična, če ne nora.... Ne morem verjet, da so kriteriji za šolanje na domu tako ohlapni. Sama imam univerzitetno izobrazbo, pa se ne čutim sposobna za to, da bi svojega otroka lahko kvalitetno izšolala doma. Da niti ne omenjam druženja otrok z vrstniki, ki je pri odraščanju gotovo ključnega pomena.
Phantomart
06. 05. 2009 11.04
Imamo pravila glede mobing-a, no pa mi naštejte koliko je in kakšna je razsodba primerov. In kako bi lahko otrok dokazal, da njegov učitelj, naredil to,rekel ono ... bla bla. NE pozabit, da medij tudi zavzema stališče in ga prikaže, kot se jim urednikom zdi.( se opravičujem "poroča samo dejstva, le vtis je treba razumet")
dr.psiho
06. 05. 2009 10.15
Ja potrebno je še uvesti cerkvene manijake,da oni naučijo naše otroke da obstajajo hudiči in bogovi...Takrat pa bojo vsi lepo živeli v blaginji ,mi pa bomo še njih futrali!!
dr.psiho
06. 05. 2009 09.49
Glede tega članka pa lahko povem ,da so verjetno ti ljudje ,ki so izključili otroka iz šole imeli vsekakor prav!En laik v učenju ,recimo starš lahko dosti več sam nauči otroka kakor en strokovnjak z licenco učenja -učitelj-profesor! In resnično zakaj je to tako????
dr.psiho
06. 05. 2009 09.44
Šolstvo v Sloveniji je skorupirano,visoke ocene in kvalitetne ure učenja dobijo samo otroci bogatih staršev!Kateri učiteljici pa se da učiti otroka čistike,kakor recimo otroka župana! Kar posledično pomeni,da otrok čistilke nebo dobil ustrezne učne ure ,kar pomeni da nebo dobil ustrezne izobrazbe ,glede na otrokovo inteligenco.Že v samem začetku šolanja se potihem določijo kdo bo kaj dosegel in kdo nebo nič dosegel in to zaradi izobrazbe oz.socialnega staleža starša! Pravičnega šolstva v Sloveniji ni in ga še nekaj časa nebo..samo poglejmo ,kdo je minister in vse nam bo jasno..Učitelji v šolstvu pa so ošabni ,nevgojeni po meri otroka,visoko leteči,SS-ovski,malomarni... in zakaj pa nebi bili če jih naš minister z življenjem ščiti! Poglejmo njihovo učiteljsko delo..učijo otroka recimo matematike in za celo leto nemorejo naučiti otroka množiti,in ga na koncu leta ocenijo negativno! Zdaj pa ,kaj so pa ti učitelji delali celo leto da za svojo plačo niso mogli naučiti recimo par 2-3 učenca ?? In celo leto so imeli časa za to in tisto!! To je v SI en velik da nerečem kupleraj!!Učiteljica če ima nezadostnega učenca ,bi morala leteti in izgubiti licenco! Vsekakor morale bi biti izjeme,vendar odobrene in preverjene s strani ministrstva! Ne pa to da se enostavno neda jim več učiti!!Ali pa samo zato ker se je otrok zameril učiteljici ali pa zato ,ker je otrok rom,južnjak,...to je vsekakor pogosto v naši nepravni državi!!
nosferatu
06. 05. 2009 09.42
Kar se pa "božje pomoči" pri vzgoji tiče - ko bo mladostnik ali mladostnica po nevem kolikih letih končno prišla v svet in bo slepo verjela mamici, da jo ščiti bog in da se ji ni treba ničesar bati, saj ji bo z "božjo pomočjo" vse uspelo.... Hahahahaha, to bo prava tragikomedija, ampak le za gledalce, za otroka bo pa kar tragedija.
nosferatu
06. 05. 2009 09.37
Hehehe, saj nočem bit škodoželen, samo komaj čakam, da bodo otroci, ko bodo odrasli, sami pri sebi poštudirali, kako medvedjo uslugo so jim naredili starši in jim to tudi povedali, da bo še staršem kapnilo... Dejstvo je: če mlado osebo oz. otroka IZOLIRAŠ od ostalih ljudi, bo dosti manj prilagojen na vse, kar ga bo čakalo v življenju. Do srednje šole ali faksa bo lepo zavit v vatico in bo prepričan, da ga bodo vsi obravnavali kot ga obravnavajo starši, potem pa bo prišel trenutek, ko bo šel na faks ali pa v službo, in takrat bo dobil v glavo vse lekcije, pred katerimi je bil zavarovan preteklih 9 - 13 let: sovražnost, drugačnost, nasilje, zlobo, ljubosumje, tekmovalnost itd. Poleg tega se dosti takih otrok verjetno kasneje zelo težko prilagodi na drugačni delovni in učni ritem, kar le še otežuje zadevo... Skratka - konformizem ni vedno slaba stvar!
orangensaft
06. 05. 2009 07.43
pa da mene mati uči z božjo pomočjo... ponorim bog ne daj, da bi se otrok učil mislit s svojo glavo... omg
SPICELJ
05. 05. 2009 23.13
enkrat bodo morali v svet in med ljudi....
urshyka666
05. 05. 2009 23.05
ma kaj tut tle bote brisal al kaj ...svašta!!!demokracija pa taka
urshyka666
05. 05. 2009 23.01
ta sin od druge šjore ki doma šola otroke....ma kaj ne govori čudno ?? sej je cel u krču pa pomoje govori na ravni učenca 4 razreda...je slišat kot da bo jokal...ajejej kaj počenjo starši ki so najbolj pametni svojim otrokom...mogoče pa želijo da bodo njihovi otroci zmeraj odvisni od njih ter da bojo imeli kot starši o vsem odločati...me zanima kaj bo potem ko bojo postal najstniki....