Slovenija
Oglas

40. mednarodni dnevi mineralov, fosilov in okolja - MINFOS v Tržiču

Ljubljana, 10. 05. 2012 10.12 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Pred nami je jubilejni, 40. MINFOS. Tržič bo drugi vikend v maju ponovno središče spoznavanja in varovanja mineralov, fosilov in okolja.

MINFOS, 40 let v sožitju z naravo.
Leto 2012 je posebno leto. Pred nami je jubilejni, 40. MINFOS. Tržič bo drugi vikend v maju ponovno središče spoznavanja in varovanja mineralov, fosilov in okolja.
Z več kot 200 milijoni let starimi fosili in minerali iz nedrij Zemlje se 40 let organizacije razstav res ne more primerjati, lahko pa vsakič simbolično dodamo svoj kamenček k spoznavanju naravnega bogastva in k zavedanju, da je naravo treba varovati in se do nje spoštljivo obnašati.
Vse, kar dobrega in lepega da naša Zemlja, je vredno deliti z ljudmi, ki nam nekaj pomenijo, to ste gotovo tudi vi, spoštovani obiskovalci, zato ste dobrodošli, da spoznate naravne lepote Tržiča, in se srečate s prijaznimi in gostoljubnimi Tržičani.

Organizatorji Turistično društvo Tržič, Občina Tržič in Društvo prijateljev mineralov in fosilov Slovenije letošnje mednarodne dneve posvečamo razkrivanju lepot mineralnega sveta in pestrim fosilnim najdbam Zahodnega predalpskega hribovja. S predstavitvijo najdb in primerkov fosilov in mineralov bodo obiskovalcem odkrite tančice paleontološko mineraloških zakladov, ki se skrivajo v nedrju tega območja.

Častni pokrovitelj tokratnega dogodka je dr. Danilo Türk, predsednik RS, ki bo pozdravil obiskovalce in razstavljavce 40. MINFOSA in si razstavo ogledal v nedeljo, 13. maja, ob 11. uri.

Slovesno odprtje 40. MINFOSA bo za povabljene goste in javnost v petek, 11. maja, ob 20. uri v Kulturnem centru Tržič.

Razstava bo na ogled v soboto, 12. maja, in v nedeljo, 13. maja, v Dvorani tržiških olimpijcev.
Program bo pester in zanimiv. Prav vsak obiskovalec bo našel kaj zanimivega zase. Nekaterim bodo zanimivi primerki mineralov in fosilov za domačo zbirko, učenja željni bodo lahko obogatili svoje znanje z ogledi strokovnih razstav in se pogovorili s strokovnjaki. Mladim in odraslim bodo namenjene raznovrstne ustvarjalno-izobraževalne delavnice.

Stojnice prodajnih razstavljavcev iz 17 držav, med njimi iz Slovenije in iz držav EU, Italije, Madžarske, Slovaške, Češke, Nemčije, Romunije, Avstrije, Poljske ter Kosova, Rusije, Maroka, Indije, Pakistana in Kitajske, bodo paša za oči, na njih pa bogata ponudba naravnih in obdelanih mineralov in fosilov z vsega sveta. Ljubiteljice in ljubitelji nakita bodo imeli priložnost za nakup daril zase in za svoje najdražje.

Zanimivo doživetje bodo tudi letos vodeni ogledi s turističnimi vodniki TPIC občine Tržič v Dovžanovo sotesko, ki je zaradi edinstvenega nahajališča paleozoiskih kamnin zavarovana kot naravni spomenik, in v Antonov rov v Podljubelj.

Svoja vrata v času MINFOSA odprejo tudi galerije in Tržiški muzej. Tržiški gostinci bodo za goste pripravili domače kulinarične specialitete. Na pokušino in k nakupu domačih dobrot vabijo turistične in ekološke kmetije v okolici, odprti bodo trgovski centri v bližini Tržiča. Priložnost za ugodne nakupe velja izkoristiti tudi z obiskom sobotnega Tržnega dneva v Tržiču v atriju Občine Tržič, kjer bodo na voljo kakovostni izdelki domačih obrtnikov in rokodelcev.

Za več informacij in podroben program obiščite www.minfos.si

MINFOS
MINFOS FOTO:

Informacije

Turistično društvo Tržič
(http://www.minfos.si/kontakt.php)
Trg svobode 18, 4290 Tržič
++386 (0) 4 59 24 730
E: tdtrzic@siol.net
www.minfos.si

Turistično promocijski in informacijski center občine Tržič (http://www.trzic.si/turizem.aspx)
Trg svobode 18, 4290 Tržič
++386 (0) 4 59 71 536
E: informacije@trzic.si
www.trzic.si
 

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1