Slovenija
Oglas

20 let EDC Kranj - prve diplome Visoke šole za gradbeno inženirstvo

Kranj, 20. 10. 2016 07.29 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Specializirani so za izobraževanje odraslih . V teh dvajsetih letih je šolanje na poklicni stopnji končalo čez 900 udeležencev , poklicno maturo je opravilo 485 gradbenih tehnikov. Obletnico so obeležili s svečano podelitvijo diplome inženirju z zaporedno številko 460!

EDC Kranj, zasebna gradbena šola ( Foto: arhiv naročnika)
EDC Kranj, zasebna gradbena šola ( Foto: arhiv naročnika) FOTO: VŠGI

"Na te številke smo res lahko ponosni zato, ker si velika večina študentov in udeležencev šolnino plačuje sama in le v določenem deležu podjetja," je na podelitvi poudarila direktorica Darinka Rakovec. Gradimo na zavedanju, da je obvladovanje poklica garancija za karierno uspešnost.

Unikatna diplomska listina, za visoko šolo, kot samostojni zavod, objavljena v uradnem listu (Foto: arhiv naročnika)
Unikatna diplomska listina, za visoko šolo, kot samostojni zavod, objavljena v uradnem listu (Foto: arhiv naročnika) FOTO: VŠGI

S sredstvi in na osnovi tradicije EDC Kranj je bila leta 2008 ustanovljena Visoka šola za gradbeno inženirstvo Kranj, ki je obogatila ponudbo visokošolskega študija na Gorenjskem. Progam je nastajal na osnovi celoletnega študija primerjalnih programov gradbeništva na fakultetah v Firencah, Achnu in Beogradu, z adaptacijo na domače potrebe. Pri pridobitvi akreditacij je bilo potrebno premagati nešteto ovir in dvomov zaradi krize, vendar je gradbeništvo tako temeljna panoga, kot pridelava hrane. Od pamtiveka dalje. Zdrava in inteligentna gradnja zagotavlja kakovost bivanja, zato je v tej panogi znanje še kako pomembno. Razvoj je tam, kjer so šole.

Dekan prof.dr. Peter Vencelj ob slavnostni podelitvi (Foto: Tina Dokl)
Dekan prof.dr. Peter Vencelj ob slavnostni podelitvi (Foto: Tina Dokl) FOTO: VŠGI

Davi je na slavnostni podelitvi dekan prof.dr. Peter Vencelj podelil prvih 8 diplom diplomiranim gradbenim inženirjem. Na še nekaj prostih mest se je v tem študijskem letu še mogoče vpisati v 3. roku, ki je odprt do 30. oktobra.

Skupinska slika diplomantov (Foto: Tina Dokl)
Skupinska slika diplomantov (Foto: Tina Dokl) FOTO: VŠGI

Naročnik objave je VŠGI Kranj

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1