Slovenija
Oglas

12 KVALITETNIH GOSTILN V LJUBLJANI

Ljubljana, 15. 09. 2017 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 11 min

Kaj bo danes za kosilo ali večerjo? Se tudi vam dogaja, da se pogosto vprašate podobno? Pregovor pravi: Smo to, kar mislimo in jemo. Ponudbe jedi in pijač restavracij v Ljubljani so zelo raznolike, izbirate lahko vse od eksotičnih do tradicionalnih okusov. Sami presodite, kakšno okolje vam je najbolj prijetno, medtem ko uživate ob hrani.

Znati si privoščiti le najboljše in v tem uživati naj bo glavno vodilo. Naj zadišijo jedi iz Ljubljane.

EL CLASICO

Ime gostilne namiguje na klasiko, ampak pričakujte nepričakovano in vstopite v njihov svet.

Posebnost gostilne El Clasico je bučna juha s tartufi. Iz vseh strani prihajajo govorice, da je najboljša v mestu. Če si samo zamislite dve vrhunski sestavini združeni v eno, najverjetneje postanete lačni.

Vsi, ki so že kdaj obiskali odlično urejene prostore gostilne vedo, da je na voljo velik čudovit vrt, ki vabi na prijetna druženja za zaključene družbe, morda usodni DA rečete prav tukaj. Z vami se veselijo tudi ob proslavljanju rojstnodnevnih zabav, krstov ali birm.

El Clasico ima v ponudbi dnevno sveže malice in kosila, pričaka vas ustrežljivo osebje in seveda najbolj pomembno - velik izbor jedi po naročilu. Za vsakega se najde jed, ki mu ustreza. Vsak, ki obišče El Clasico se zagotovo tudi vrne.

Ne smemo pozabiti na konkurenčne cene, kljub obilici izbranih posebnih jedi. Redni gostje lahko s kartico zvestobe dobite 10 % popust na jedi po naročilu. Čaka vas obilo dobrih okusov, norih kombinacij jedi in odličen ambient.

RESTAVRACIJA HillBilly's

V žive barve odeta domača hrana s pridihom Amerike.

Restavracija se nahaja v centru Ljubljane v skritem kotičku Kersnikove ulice nasproti nočnega kluba K4. Koncept dveh prijateljev je nuditi kvalitetno domačo hrano s severno ameriškim pridihom.

Kar dela HillBilly's posebne je sproščeno vzdušje ter seveda poseben žar, kateri daje vsem jedem z žara prijeten dimljen okus. Tukaj se najde vsak, ki si želi sprostitve po napornem dnevu ob dobri hrani in pijači. Zelo znan je ameriški BBQ in smokehouse ter bar v katerem gostom postrežeta in skuhata lastnika sama.

Ob vsakem naročilu dobi prav vsak tudi 5% cashback-a od danega računa, ki se lahko koristi ob naslednjem obisku.

Pridite na posebno dimljeno doživetje in domov zagotovo ne boste odšli lačni.

Gostilne v Ljubljani - 4
Gostilne v Ljubljani - 4 FOTO: Gostilne v Ljubljani

GOSTILNICA KONGO

Slovi po veliki izbiri izvrstnih jedi, kjer vsak gost najde nekaj zase.

Lokacija, hrana po izbiri in vse kar si lahko zamislite na enem mestu.

Vsak delovnik za vas od 9h do 15h pripravijo in ponudijo veliko izbiro odličnih malic in kosil.

Trudijo se, da pri njih vsakdo najde nekaj zase, v vsakodnevni ponudbi imajo pizze, sladice, solate, domačo klobaso in še kaj. V sezoni, ko lahko pečejo zunaj zavrtijo tudi hrustljavo pečenega odojka.

Dobrodošli ste vsi, tisti zelo lačni in tisti, ki bi nekaj spili in zraven "piknili" narezek domačih dobrot. Skuhajo odlično kavico in pocrkljajo z domačimi sladicami.

Znani so tudi po dobrotah z žara. Mojstri iz Leskovca pripravijo specialitete Leskovačke kuhinje in ostale dobrote. Privoščite si sočen roastbeef in za sladico čokoladni souffle z vanilijevim sladoledom. Če še danes niste jedli, se vam gotovo že cedijo sline.

Po predhodnem naročilu za vas pripravijo vse, kar si srce poželi. Potrudili se bodo tudi pri pripravi vašega praznovanja ali službene zabave. Vedno so veseli vseh dogodkov, predvsem pa z veseljem pripravijo jedi na željo gostov, saj ob tem dobijo še večji zagon za ustvarjanje v kuhinji. Odlično se boste počutili na vrtu, kjer boste v objemu narave uživali v dobri hrani in seveda prijaznosti osebja.

Gostilne v Ljubljani - 3
Gostilne v Ljubljani - 3 FOTO: Gostilne v Ljubljani

GOSTILNA MAHARAJA

Restavracija Maharaja je zakladnica indijskih okusov, ki vas popeljejo na kulinarično potovanje po severni Indiji.

Indija je dežela tradicije in bogate kulture. Indijska kulinarika se razlikuje od regije do regije: različne barve, okus, izgled in aroma posamezne specialitete se spreminja vsakih nekaj kilometrov. Temelji indijske kuhinje so prava izbira sestavin, količina, razmerja med njimi in zaporedje priprave. Prav zato je indijska hrana uravnotežena in primerna za vsakogar. V svetu je poznana in priznana po okusu in prehranski vrednosti.

Maharaja, ki ima mednarodno tradicijo že od leta 1994, s ponosom predstavlja najbolj priljubljeno hrano na svetu tudi v Sloveniji. Že sama beseda “Maharaja” vzbudi čute in spominja na nekaj eksotičnega in navdušujočega. V prijetnem ambientu uživate v poslasticah, ki jih pripravljajo mojstri indijske kuhinje po izročilu, ki gre iz roda v rod. Ker hrano najprej ''okusimo'' z očmi, naj že fotografija Tjaše Vinkovič prikaže vzdušje iz indijske kuhinje.

Ponudba, ki je ne gre spregledati je zagotovo ponudba "all you can eat" kosil po ceni 8,90 eur (od ponedeljka do petka med 11h in 17h). Nudijo več kot 100 jedi po naročilu, dostavo kosil, jedi "a la carte", indijskih pizz na dom ali v pisarno, take-away ter pogostitve na terenu.

Pridite na Vodnikovo 35 v Ljubljani in se prepustite pravemu kulinaričnemu doživetju!

Nasproti restavracije vam je na voljo veliko brezplačno parkirišče.

Odprti so vsak dan! Pon, tor, sre, ned 11:00 - 22:00 ter čet, pet, sob 11:00 - 23:00.

Rezervacije in naročila hrane za dostavo na dom ali take-away sprejemajo na 030 60 55 60.

www.maharaja.si

Gostilne v Ljubljani - 5
Gostilne v Ljubljani - 5 FOTO: Gostilne v Ljubljani

GOSTILNA NAPOLI

Svežina jedi vas bo prepričala. Pri njih velja slogan, da je le najboljše dovolj dobro za stranke.

V gostilni Napoli pripravljajo specialitete z žara na tradicionalen način, na oglje. Oglje podari čudovit okus in hrana, ki je pripravljena na tak način ima svojo vrednost. Poleg jedi z žara postrežejo tudi ročno narejene domače lepinje, ki jih pripravljajo sami in so vsak dan sveže pečene v krušni peči. Jedi z žara so pripravljene iz najbolj kakovostnega mesa brez primesi. Pečat nepogrešljivemu okusu jedi dodajo še kuharski mojstri, ki meso za pripravo obdelajo po hišnem receptu. Vse jedi pripravljajo sproti, tako da je hrana vedno sveže pripravljena in postrežena v danem trenutku. Poleg jedi z žara nudijo tudi različne vrste slastnih pizz, ki prijetno zadišijo iz krušne peči. Gostje se znova in znova vračajo v restavracijo. To šteje v največje veselje in zadovoljstvo, saj je to najboljši pokazatelj, da so resnično dober izbor.

Pridite in si zagotovite fuzijo okusov.

Gostilne v Ljubljani - 7
Gostilne v Ljubljani - 7 FOTO: Gostilne v Ljubljani

GOSTILNA AS

Gostilno AS v centru Ljubljane že 30 let poganja intenzivna strast do ustvarjanja najpestrejših kulinaričnih izkušenj.

Družinsko vodena in prav tako pristna gostilna je v tem času postala sinonim za brezkompromisno kvaliteto za široko paleto okusov. As skozi leta nikoli ni sledil trendom, temveč jih je prej narekoval - gostinskemu prostoru prestolnice so pred dvemi desetletji odprli oči za širok nabor svežih morskih jedi, prave testenine ter fino veščino zorjenja mesa - prav ta danes As uvršča med primarno destinacijo za ljubitelje steakov. Seveda tudi tisti s “posluhom” za dobro vino ne bodo ostali prikrajšani.

G. Sebastijan Raspopović, ki nadaljuje družinsko gostinsko sago, pravi, da so ne glede na trende hitre, predelane in nizko-kvalitetne prehrane ostali zvesti načelom ustvarjanja kulinaričnih izkušenj, ki so As v desetletjih spremenile v svojevrstno institucijo. Prisega na minimalni poseg v sveže in naravne sestavine, ter ne pristane na kompromise. As je lansko leto dopolnil svojo kulinarično ponudbo tudi z gastro burger barom, kjer so k temu masovnemu trendu zopet pristopili z ustvarjalnostjo, izbranimi sestavinami in izjemno lokacijo. 

As
As FOTO: As

RESTAVRACIJA HOTELA PARK

Restavracija Hotela Park je znana po gostoljubju in prijaznem odnosu osebja. So ambasadorji kulture kar pomeni, da so umetnost, ples, glasba in teater del srca hotela.

Najbolj urbani in zeleni hotel v središču Ljubljane vabi na dnevna kosila in malice. Restavracija ponuja veliko več kot le standardne jedi. Okusi Ljubljane vabijo, da si privoščite kuhan goveji jezik s kozjim sirom, štruklje ali ljubljanske skutine palačinke s pehtranom. Ob vsej hrani ponujajo velik izbor vin po ugodnih cenah in široko ponudbo coctailov.

Posebnost, ki jo je potrebno izpostaviti je vsekakor indijska restavracija. Če imate radi začimbe, toplino čilija in mešanice okusov, morate preveriti okusne jedi izpod rok mojstra Zhiauddina, ki ustvarja svoje mešanice začimb in pripravlja pristno indijsko hrano, kakršne še niste jedli. V novembru bodo ponovno organizirali teden indijske kuhinje, kjer bo vsak dan mogoče okusiti različne curryje ter indijske jedi.

Sladokusci si lahko privoščite domače tortice ali sladice v kozarcu. Naravni sladoled, ki ga pripravlja slaščičarka Anita pa vam bo zagotovo narisal nasmeh na obraz.

Postrežba je na nivoju hotela, poleg tega si pa lahko privoščite še počitek v parku pred hotelom in tako večerja postane pravo doživetje.

Vrhunsko opremljeni konferenčni dvorani v pritličju hotela so prava izbira za organizacijo seminarja, konference, predstavitve izdelka ali drugih posebnih dogodkov. Dvorani Tabor in Park sta opremljeni s sodobno tehnično opremo. Sprejmeta lahko do 40 udeležencev, dodatno pa pripravljajo sproščujoče kava pavze ter izvrstne možnosti za kosila in večerje.

Z znanjem, izkušnjami ter prijaznim odnosom do strank vam bodo pomagali pripraviti uspešne dogodke, ki bodo zadovoljili različne okuse in potrebe. Pričakujejo vas na naslovu Tabor 9 v Ljubljani!

Več informacij najdete na povezavi http://www.hotelpark.si

Gostilne v Ljubljani - 2
Gostilne v Ljubljani - 2 FOTO: Gostilne v Ljubljani

GOSTILNA JARH d.o.o

Vonj lesa in sveže pečenega kruha vam pričara občutek doma.

Vsa hrana, ki je na voljo, je pripravljena sveže in dnevno pečejo domač kruh. Okusna hrana, predvsem pizze vas bodo očarale. Poseben pridih domačnosti daje ambient, opremljenost gostilne je v naravnem lesu. Ko čakate na svojo jed se sprostite in odmislite vsakodnevno rutino in ko zadiši iz kuhinje, imate vse kar potrebujete za lepši dan. Na voljo imajo tudi prenočišča.

Gostilna Jarh se nahaja na ulici bratov Komel 43 v Ljubljani. Lepo vabljeni na sveže pripravljene obroke in počitek.

ŽMAUC D.O.O

Od žmauca sosed pa od brata prjatu!

Lokal Žmauc združuje dva ambienta - gostilno in bistro.

Zapeljivih ponudb pri njih ne zmanjka, zanimivo je »hemp« kosilo, kjer lahko poskusite bučno juho s konopljinimi semeni.

Bi morda poskusili nekaj novega, kot je solata s karamelizirano hruško? Ne pričakujte standardnih okusov, obisk pri Žmaucu vas vsekakor ne bo razočaral. Na voljo vam je sveže pripravljena hrana in vrt, ki se razteza na tri strani. Cene so prijazne in prilagojene trgu, brez skrbi si lahko privoščite obisk pri njih, ponujajo veliko izbiro hrane in pijače. Slastno pečene perutničke v lastni marinadi so vsekakor ena izmed jedi, ki jih morate poskusiti. Pripravijo vam tudi posebne koktejle.

O dogodkih in novicah spremljajte FB stran ŽMAUC - Od Žmauca sosed pa ud brata prjatu.

Pričakujejo vas na Rimski cesti 2 v Ljubljani vsak dan od ponedeljka do nedelje.

Na voljo vam je tudi kontakt na spletni strani: http://barzmauc.sqwiz.si/

Žmauc
Žmauc FOTO: Žmauc

GOSTILNA KMEČKI HRAM

Gostilna Kmečki hram vam ponuja razvajanje v odličnem ambientu s sezonsko ponudbo jedi.

Nudijo vam veliko kapaciteto prostora, kjer vas postreže prijazno osebje in zraven klasične ponudbe tudi slastno pripravljen sezonski izbor jedi kot so domače koline, beluši, jedi iz gob, buč in kostanja.

V zimskem času imate na voljo velik zimski vrt, ambient vam ponuja možnost večjih zabav in druženja ali romantično večerjo v dvoje, izbira je vaša.

Na voljo vam je tudi penzion s prenočišči in vse sobe so opremljene s televizorjem, mini barom, nudijo vam brezplačen wifi, telefon.

Odpiralni čas je od ponedeljka do petka in zelo ustrežljivo osebje, ki vam daje možnost individualnega dogovora in se tako približajo vašim željam.

V kolikor vas mika sveže pripravljena in domača sezonska hrana, lepo vabljeni na Tomačevsko cesto 50 v Ljubljani.

Ogledate si lahko tudi spletno stran:

http://www.kmeckihram.si/penzion_prenocisca.html

Gostilne v Ljubljani - 6
Gostilne v Ljubljani - 6 FOTO: Gostilne v Ljubljani

GREMIA 5 D.O.O - RESTAVRACIJA VODNIKOV HRAM

Včasih je bila na tej lokaciji vaška gostilna, obiščite jih sedaj in videli boste, kaj pomeni beseda prestiž.

Vodnikov hram je gostilna z dolgoletno tradicijo, ki sega v 19.stoletje. Vodnikov hram vas vabi na odlično domačo hrano, kjer vas čaka pestra in vsakodnevna ponudba malic. Vabijo vas na slovenske specialitete kot so bujta repa, ajdovi žganci, njoki in prekmurska gibanica. Zraven tradicionalnih jedi imate na voljo mediteranske jedi, pohvalijo se z izbiro divjačinskih jedi. Zraven vse ponudbe nudijo tudi vegeterijanske jedi in posebne sorte vina. Predvsem gre poudariti posebno ponudbo jedi iz divjačine, prestižna restavracija vas vabi na prvorazredne jedi in za svoje goste zelo dobro poskrbijo z izjemnim naborom jedi.

Tega res ne smete zamuditi, zelo težko se boste odločili, kaj bi želeli poskusiti, saj je izbira zelo obširna. Presenetil vas bo tudi stilsko opremljen in čist lokal, imajo celo lastno dekoraterko prostorov.

Pustite se razvajati z različnimi stili in okusi hrane na Vodnikovem trgu 2 v Ljubljani. Predhodno poskrbite za rezervacijo mize in si zagotovite mesto v čudovitem hramu dobrot.

Gostilne v Ljubljani - 9
Gostilne v Ljubljani - 9 FOTO: Gostilne v Ljubljani

MARATONEC GO

Če želite najboljši žar v Ljubljani, obiščite gostilno Maratonec, ki vam nudi kvalitetne malice in kosila po ugodni ceni.

Pripravijo vam različno meso na žaru, vešalice, čevapčiče.

V kolikor niste ljubitelj žara imajo za vas tudi veliko izbiro jedi na žlico, kot so pasulj, krompirjev golaž ali ričet. Pripravljajo tudi junčji golaž in okusno boranjo z mesom.

Obiščite gostilno Maratonec in čaka vas posebna akcija in sicer vsaka peta malica je zastonj.

Prijazna ekipa, ki za vas pripravlja jedi vam ponuja veliko različnega izbora, za vsakega se nekaj najde. Pričaka vas lepo urejen prostor v notranjosti gostilne in prav tako velika urejena terasa.

Ponudbo malic si lahko ogledate tudi na FB strani Gostilna Maratonec. Še boljša odločitev pa je, da jih obiščete na Kamniški 28 v Ljubljani in se sami prepričate o kvaliteti in okusu jedi.

Gostilne v Ljubljani - 8
Gostilne v Ljubljani - 8 FOTO: Gostilne v Ljubljani

Naročnik oglasa je Free hugs d.o.o.

  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1