Golf

Profesionalci vse bliže vrnitvi na Ptuj

Ptuj, 25. 01. 2013 06.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Šestega maja bo na golfskem igrišču na Ptuju potekal že šesti tradicionalni profesionalni turnir serije Alps Tour. Prireditelji bodo nekaj posebnih povabil razdelili med slovenske amaterske reprezentante, manjkal pa ne bo niti najboljši slovenski igralec zadnjih let Matjaž Gojčič.

Vrhunec golfske sezone na domačih igriščih bo že šesto leto zapored potekal na Ptuju, kjer bo 132 profesionalnih igralcev in nekaj amaterskih reprezentantov Slovenije, ki bodo nastopili s posebnim povabilom organizatorja, merilo moči na edinem profesionalnem turnirju na naših tleh.

Za nami je izvedba petih turnirjev, ki so bili pozitivno sprejeti med igralci in vsemi, ki so tako ali drugače vpeti v delo na dogodku. To nas žene naprej, da bomo ostali na tem nivoju ali dodali še kakšno izboljšavo. Znotraj profesionalne karavane postajamo prava klasika, saj bo turnir že šesto leto zapored gostoval na Ptuju. Gre pa vsekakor za prvovrsten golfski dogodek, kjer lahko vsi ljubitelji tega športa v živo spremljali velike mojstre,” pravi direktor turnirja Andrej Bauman.

Matjaž Gojčič bo zanesljivo med udeleženci turnirja.
Matjaž Gojčič bo zanesljivo med udeleženci turnirja. FOTO: SloTour/AF

Zadnja leta so igralci iz vseh koncev Evrope zapolnili praktično vseh 132 mest, ki so na voljo. “Zelo sem vesel, da smo se dogovorili z Golf zvezo Slovenije, ter našli skupen jezik pri določenih operativnih opravilih. Naša želja je omogočiti vsem amaterskih reprezentantom, da dobijo edinstveno priložnost nastopiti v družbi profesionalcev, saj jim bodo te izkušnje v nadaljni karieri še kako koristile,” dodaja oče turnirja Bauman.

Najprej Pro am, nato …
Uvod v profesinalni turnir - od 6. - 12. maja - bo Pro am dogodek, kjer se bodo večinoma predstavniki sponzorjev merili v družbi profesinalcev, temu pa bodo sledili trije dnevi profesionalega golfa. V letu 2012 se je zmage veselil Anglež Chris Mcdonnell, s skupnim seštevkom osmih udarcev (-8) pod parom, zadnja leta najboljši Slovenec pa je bil domačin Matjaž Gojčič, ki je za 15. mesto odigral par igrišča. Rekordni sesštevek je še naprej v lasti Italijana Marca Crespija, ki je v treh dneh odigral neverjetnih -18.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou