Golf

Prekinjena tradicija: Dami postali članici kluba Augusta National

Augusta, 21. 08. 2012 08.57 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nekdanja ameriška zunanja ministrica Condoleeza Rice in podpredsednica uprave zasebnega koncerna Rainwater Darla Moore sta postali prvi članici v zgodovini Augusta National Golf Cluba.

Golfski teren Augusta National, igrišče, kjer vse od leta 1934 prirejajo major, je dobil prvi članici v zgodovini, nekdanjo ameriško zunanjo ministrico Condoleezzo Rice in eno najuspešnejših ameriških podjetnic Darlo Moore. Klub je v zadnjem letu dni prišel na nekoliko 'slab glas', saj se vse od njegovega začetka niso mogli pohvaliti z žensko članico, sedaj pa je ta tradicija prelomljena. Riceova in Moorova bosta prvi dami v zelenih suknjičih ob oktobrskem začetku nove sezone.

"Zelo prijeten trenutek, da lahko med nami pozdravimo dve tako pomembni dami, ki sta postali članici Augusta National Golf Cluba. Imamo veliko srečo, da je toliko pomembnežev postalo prav naših članov. Vsakega izmed njih smo še posebej veseli, ko se nam priključita tako samozavestni dami kot sta Condoleezza in Darla Moore, pa smo razumljivo še posebej ponosni. Ženske bodo tako deležne naše strasti, ki jo gojimo do igre. Dobro vedo kaj predstavlja članstvo. To je pomemben in pozitiven trenutek za zgodovino našega kluba in v imenu našega članstva, sem hotel izkoristiti to priložnost, da jim izrečem dobrodošlico med vsemi našimi novimi člani, ki so postali del družine Augusta National," je dejal predsednik kluba Billy Payne.

Condoleeza Rice
Condoleeza Rice FOTO: Reuters

57-letna Riceova, je bila v vladi Georga W. Busha najprej svetovalka za nacionalno varnost, v njegovem drugem mandatu pa je postala zunanja ministrica. Danes predava na poslovni univerzi Stanford, kjer poučuje politično ekonomijo. "Počaščena sem, da sem lahko postala članica Augusta National Golf Cluba. Igrišče sem doslej obiskala neštetokrat in se vedno znova veselila igre, menim pa , da je učlanitev v klub nekaj posebnega," je ob tem dejala Condoleeza Rice. Leto dni starejša Moorova je podpredsednica zasebnega koncerna Rainwater in ustanoviteljica ter članica neprofitne organizacije Palmetto.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou