Golf

Preizkusite in kupite doma!

Ljubljana, 12. 04. 2013 06.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Številni golfski navdušenci so prepričani, da je kupovanje golfske opreme prek spleta edina in predvsem najcenejša rešitev pri sestavljanju seta oz. nakupu udobnega čevlja, a pri tem je smiselno biti zelo previden.

Verjetno je že večina od vas vsaj enkrat opravila nakup golfske opreme preko spleta. Prva stvar, ki jo vsak opazi so v veliki večini primerov nižje cene od tistih, ki jih ponujajo trgovine pri nas. Bržkone pa se nihče izmed vas pri tem ni vprašal, zakaj je temu tako, saj nas praviloma zanima izključno to, da določen izdelek dobimo kar najceneje.

Ste kdaj pred nakupom na spletu odšli po nasvet v eno od trgovin in si ogledali določen izdelek v živo, ga morda celo preizkusili, ter prodajalca poprosili za nasvet, nato pa nakup vseeno opravili preko spleta? V kolikor je vaš odgovor Da se verjetno ne zavedate dejstva, da običajni trgovci vsako sezono zapravijo na tisoče evrov za testne palice, ki so na voljo prav vam, da jih preizkusite in se nato lažje odločite za nakup. Spletni trgovci se okoriščajo prav na ta račun, saj vam tega ne morejo ponuditi in vam palice prodajajo brez pravega nasveta, njihov glavni namen pa je predvsem oz. izključno – zaslužek in ne kakovostna celovita storitev, ki je pri nakupu seta še kako pomembna, čene celo odločilna. Poleg tega obstaja tudi velika možnost, da boste prav s spletnim nakupom dobili palice, ki so ponaredek ali pa kupili izdelek spletne trgovine, ki nima dovoljenja za spletno prodajo ter je hkrati registrirana v davčni oazi in ne plačuje davkov. Močno odsvetujemo tudi nakup nove opreme od fizičnih oseb na spletnih straneh, kot sta eBay in Bolha saj je v Sloveniji že kar nekaj opeharjenih kupcev s ponarejenimi izdelki.. In v kolikor na spletu zasledite še najnovejši model znanega proizvajalca palic po smešno nizki ceni, gre skoraj zagotovo za eno od omenjenih zadev.

Morebitne težave
Težave in dodatni stroški pa nastanejo tudi pri morebitni reklamaciji, saj boste, v kolikor dobite izdelek s tovarniško napako, hitro odšteli kar precejšen znesek za vračilo izdelka spletnemu prodajalcu, poleg tega pa se tudi reklamacijska doba v tem primeru kar precej podaljša. Zato vam nakup preko spleta odsvetujemo, še posebej za produkte pri katerih je odstotek reklamacij višji kot običajno. Tu gre predvsem za začetniške sete palic, torbe, rokavice in obutev.

Pred nakupom seta je zelo priporočljivo opremo preizkusiti.
Pred nakupom seta je zelo priporočljivo opremo preizkusiti. FOTO: Damjan Žibert

"Svetujemo vam, da preden se odločite za nakup opreme preko spleta, obiščete enega od trgovcev z golfsko opremo in prepričani smo, da se vam bodo skušali približati z ugodno ponudbo, predvsem pa vam bodo znali svetovati pri nakupu opreme, ki je primerna vašemu znanju in finančnim zmožnostim," sporoča Saša Nemanič iz Golfarne, kjer imajo praviloma kar pestro izbiro najrazličnejših produktov po cenah povsem primerljivih s tistimi v spletnih izložbenih oknih iz Velike Britanije.

Naš nasvet
Izogibajte se spletnim stranem, ki nimajo certifikata proizvajalca, da so pooblaščeni internetni prodajalec (Authorized Online Retailer). Pred nakupom se prepričajte o dejanski ceni artikla, saj ima večina spletnih strani nižje informativne menjalne tečaje od tistih, ki vam jih potem dejansko zaračunajo po aktualnem menjalnem tečaju. Nekateri pa cene oglašujejo tudi brez davka in vam ga nato zaračunajo šele pri odjavi.

V kolikor je na spletni strani objavljen samo elektronski naslov in telefonska številka, podrobne informacije o podjetju pa le s težka najdete ali sploh ne, vam nakup močno odsvetujemo.
In še nekaj, če izgleda predobro, da bi bilo resnično, najverjetneje tudi res je.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja