Moskisvet.com
42159a9def_60419807

Novice

Policija ima vsega dovolj! Aretirali so 'plankerja'!

S.R.
14. 12. 2011 13.53
12

Čeprav naj bi si t.i. 'planking' izmislili v sredini 90. oziroma leta 2000 (kar nekaj ljudi si lasti zasluge za ta 'izum'), pa je vse skupaj dobilo epske razsežnosti šele z objavljanjem 'plankinga' na spletnih družbenih omrežjih.

'Planking', pri katerem mora oseba ležati na trebuhu z obrazom obrnjenim navzdol in z rokami tesno ob telesu, za svoje početje pa si mora izbrati karseda nenavadno lokacijo, je na Facebooku postal naravnost grozljivo popularen, med 'plankarje' pa se je po vsem svetu vključilo tudi kar nekaj znanih osebnosti. No, sedaj imajo policisti in sodniki teh bedarij tudi uradno dovolj.

Sodišče v Wisconsinu v ZDA je 19-letnega Alexandra Harta v torek namreč tudi uradno obsodilo za izgred, potem ko je na svojem spletnem profilu objavil fotografije 'plankinga' na kar nekaj lokacijah po mestu.
Tožilstvo je sodišču v dokaz priložilo kar 10 fotografij Alexandrovih dejanj na različnih lokacijah, med drugim nasproti bankomata, v skladišču in na blagajni v trgovini Wal-Mart ter celo na policijskem avtu. Prav slednje dejanje je policiste, razumljivo, tudi najbolj razjezilo. Tožilka Kathleen McDaniel je na sodišču izjavila, da Hartovo ''ležanje na policijskem avtomobilu moti mir in red v celotni skupnosti''. In kaj je imel v svojo obrambo povedati Alexander? To je počel, da bi čim bolj nasmejal svoje prijatelje. No ja, vse skupaj se mu je najbrž zdelo precej manj smešno, ko ga je policija le nekaj ur po obsodbi za 'planking' obsodila še za razpečevanje marihuane. Za svoje norčije bo moral Hart tako plačati 230 evrov, medtem ko bo kazen zaradi marihuane zagotovo precej višja. Oglejte si nekaj slik Hartovega 'plankinga', zaradi katerih so ga na sodišču tudi obsodili.

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 394