Golf

Orehkova našla sebe in želeno igro v pravem trenutku

Miami, 11. 04. 2013 14.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Študenka University of Florida Urša Orehek se je povsem privadila na novo delovno okolje. To je dobro vidno tudi iz njenih rezultatov na uvodnih ekipnih turnirjih.

Slovenska golfska amaterka Urša Orehek se je po končani srednji šoli odpravila v Združene države Amerike, privajanje na novo delovno okolje pa je bilo zanjo vse prej kot lahko. Potrebno je namreč najprej spoznati okolico, nove prijatelje, najti najbližje poti do univerze in vse drugo. Nenazadnje ni prav lahko začeti živeti 'po ameriško', ko prideš iz Slovenije. A vse skupaj je dobro steklo, spoznala je nove prijateljice, uredila vse potrebno, da se vsakega dne posebej veseli, v prihodnje pa ji bo še veliko lažje, saj je članica Gatorja na University of Florida postala tudi slovenska odbojkarica Živa Recek.

Urša Orehek
Urša Orehek FOTO: GZS
"Začetek je bil zelo težak, saj nisem vedela kaj sploh naj pričakujem. Sedaj je vseliko lažje, saj imam tu še Živo. Obe sva Slovenki, druživa se, ko imava čas, tega pa ni pretirano veliko, saj mene čakajo golfski treningi, njo pa odbojkarski. Vse skupaj je zelo drugače kot v Sloveniji, a lažje je, ko se lahko tu obrneš na nekoga, ki je to privajanje že prestal z odliko. Drugi drugi pomagava, zato je vse skupaj veliko lažje," je v intervjuju za gatorzone povedala Domžalčanka. Pogosto ljudje, ki jih spoznaš skozi študijska leta, postanejo tvoja družina, vse skupaj pa je sila podobno v primeru slovenske golfistke: "Resnično se mi zdi, da imam tu neke vrste novo družino. Imeti Živo je enkratno, tu so še članice golfske ekipe in vsi skupaj se trudijo, da bi mi bilo lažje, ko sem daleč stran od doma."

Forma fenomenalna
Čeprav se zdi, da imajo novinci s privajanjem na razmere v ekipi velike težave, te na Gator's turnirju imenovanem Bryan National Collegiate, ni bilo niti malo opazno. Igrala je kot najbolje zna, v odločilni rundi pa je v bitki med oranžnimi in modrimi igrala udarec pod parom (71), kar je bil tudi najboljši izkupiček dneva. "Počutila sem se dobro. Sem daleč stran od doma, od domačih igrišč, zato sem pričakovala, da bom za aklimatizacijo na razmere, ki vladajo tu potrebovala nekaj več časa. A očitno temu ni tako. Že od samega začetka je šlo kot sem si želela.Čeprav nimam izkušenj z ekipnimi tekmami kot je bila ta, sem krst prestala dobro. Trenirali smo ogromno in končno lahko rečem, da se počutim ugodno, kar mi tudi omogoča dobro igro."

Urša Orehek
Urša Orehek FOTO: GZS

V pravem trenutku
Čeprav večina novincev za adaptacijo na razmere, ki vladajo na University of Florida potrebujejo ogromno časa, v primeru Orehkove očitno ni tako. Vsaj skozigolfsko povečevalo. Navkljub vsem spremembam, mlada igralka blesti in prihaja v želeno formo. V pravem trenutku. Želi si postati še boljša golfistka, s še več samozavesti, saj je to eden izmed pomembnejših elementov, v kolikor želi nekega dne stopiti v čevlje poklicne igralke. "Menim, da je potrebno počakati, potem pa bomo lahko delali zaključke," je pogovor zaključila Slovenka, ki se je očitno povsem privadila na novo delovno okolje.

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou