Moskisvet.com
Olivia Colman

Novice

"Več bi zaslužila, če bi bila moški"

E.R.
27. 03. 2024 04.00
2

Britanska igralka Olivia Colman je odkrito spregovorila o neenakem plačilu moških in žensk v Hollywoodu.

Estrada

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Britanska igralka Olivia Colman (50) je spregovorila o razlikah v plačah v Hollywoodu in poudarila, da bi zaslužila veliko več, če bi bila moški. Slavna oskarjevka meni, da so moški igralci plačani bolje, ker naj bi pritegnili več občinstva.

"To pravzaprav že desetletja ne drži, a to še vedno radi uporabljajo kot razlog, da ženskam ne plačujejo enako kot moškim," je dejala Olivia.

Olivia Colman
Olivia Colman FOTO: AP

Voditeljica Christiane Amanpour je igralko vprašala, ali je razlika v plači ostala še vedno opazna tudi po tem, ko je bila leta 2019 nagrajena z oskarjem za vlogo v filmu 'The Favourite'.

"Dobro se zavedam, da bi, če bi bila Oliver Colman, zaslužila veliko več, kot zaslužim zdaj."

Njena izjava je prišla nekaj mesecev po tem, ko je igralka Taraji P. Henson priznala, da je zaradi neenakega plačila skoraj opustila snemanje 'The Color Purple'. Film je izšel leta 2023 in Hensonova je dejala, da ni prejela povišice, odkar je leta 2018 igrala v filmu Proud Mary.

Taraji P. Henson
Taraji P. Henson FOTO: Profimedia

"Res sem sita, da obstaja toliko temnopoltih žensk, ki imajo enako zgodbo. Ob tem se mi trga srce. Vsakič, ko dosežete nekaj res neverjetnega, industrija na to gleda kot na naključje," je dejal Henson.

Moškisvet.com e-novice

Si že prijavljen na vse naše e-novice?

Vir: www.24sata.hr

Nakupuj preko spleta

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

PRAVILA ZA OBJAVO KOMENTARJEV
ISSN 2630-1679 © 2024, Moskisvet.com, Vse pravice pridržane Verzija: 382