Znanost in tehnologija

Znani zmagovalci prvega finančno-tehnološkega Hackathona

Ljubljana, 08. 12. 2015 11.36 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znani so zmagovalci prvega 24-urnega finančno-tehnološkega Hackathona, na katerem se je skoraj 60 domačih in tujih programerjev pomerilo v razvoju dodatnih funkcionalnosti nedavno predstavljene rešitve Hal mBills, ki omogoča hitro in najbolj preprosto plačevanje računov doslej. Komisijo je najbolj navdušila inovativna ideja ekipe Jackathon, drugo mesto je zasedla ekipa MedQuest, tretje pa BUPR.

"Z organizacijo FinTech Hackathona, ki smo ga letos organizirali prvič, želimo povečati prepoznavnost finančno-tehnološkega področja, ki beleži najhitrejšo rast na globalnem trgu. Mlade in že izkušene razvijalce spodbujamo k razvoju naprednih, inovativnih finančno-tehnoloških rešitev," je povedal Miha Vidmar, direktor razvoja v podjetju Halcom in predsednik komisije tekmovanja FinTech Hackathon. "Vizija FinTech Hackathona je postati največji in najbolj prepoznaven hackathon v regiji Adriatik. To, da se je prvi tovrstni dogodek odvil v Sloveniji, kjer domujejo pomembni IT-akterji tudi v svetovnem merilu, je dobra popotnica na poti do uresničitve te vizije."

Hackathon
Hackathon FOTO: Hackathon

"Zmaga v konkurenci številnih vrhunskih razvijalcev je za nas neprecenljiva izkušnja, ki nam daje nov zagon in motivacijo za nadaljnje delo. Prepričani smo, da smo na pravi poti in da bomo svojo rešitev razvijali še naprej," so povedali člani zmagovalne ekipe Jackathon. "Sodelovanje na tovrstnih programerskih tekmovanjih je prava pot za ambiciozne razvijalce, da sestavijo ekipo, razvijejo svojo idejo ter zberejo kakovostne povratne informacije s strani postavljavcev programerskih izzivov. Dobra ideja, ki rešuje konkretne težave, ima potencial, da ugleda luč poslovnega sveta."

Hackathon
Hackathon FOTO: Hackathon

Vsak član zmagovalne ekipe je za nagrado prejel pametno uro Apple Watch, letenje v vetrovniku Aerodium ter Sportinin darilni bon v vrednosti 200 evrov. Člani drugouvrščene ekipe so se poleg letenja v vetrovniku Aerodium razveselili tablic Android, člani ekipe, ki je zasedla tretje mesto, pa so prejeli prenosne diske HD, zvočnike Bluetooth in vstopnice za Vodno mesto Atlantis. Delo in predstavitve ekip je ocenjevala tričlanska komisija v sestavi predsednika komisije Mihe Vidmarja, direktorja razvoja v podjetju Halcom, ter članov komisije Nejca Kodriča, izvršnega direktorja in soustanovitelja Bitstampa, in Primoža Brataniča, urednika glavnega slovenskega tehnološkega portala Slo-Tech.

Hackathon
Hackathon FOTO: Hackathon
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.