Znanost in tehnologija

Z najmanjšim mercedesom lahko tudi facebookate in tvitate

Ljubljana, 16. 07. 2012 06.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Miha Raičevič
Komentarji
12

Mercedes razreda A je ponudil novost tudi za lastnike iPhona. Gre za sistem Drive Kit Plus, ki omogoča uporabo Facebooka, Twitterja in navigacije kar med vožnjo. Prihodnje leto prihaja tudi za ljubitelje Androida.

Mercedes je v svojem novem modelu razreda A za lastnike Applovih iPhonov ponudil tudi zelo zanimivo rešitev za uporabo mobilnega telefona med vožnjo, nekaj več uporabnih funkcij pa je iz varnostnih razlogov na voljo le, ko je avtomobil na mestu. Tako je mogoče z iPhonom, ki ima nameščeno Mercedesovo aplikacijo in je s kablom povezan z avtomobilom, tvitati, facebookati, poslušati glasbo, nameščeno na telefonu, ali pa prek aplikacije Aupeo! poslušati spletni radio in izbirati med glasbo, ki je na spletu, seveda iz uporabniku ljubega žanra. Pa še kaj koristnega ali pa manj koristnega, vsekakor pa za ljubitelje tehnologije primernega, bi se našlo.

Aplikacija na ekranu, iPhone pa varno v predalu.
Aplikacija na ekranu, iPhone pa varno v predalu. FOTO: Mercedes-Benz

Ko se iPhone poveže z avtomobilom, se uporabniku na ekranu nad ventilacijskimi odprtinami odpre meni s tremi možnostmi – družbena omrežja, mediji in lokacije. Pod prvo izbiro najdemo mnogim priljubljena Facebook in Twitter. A pozor, uporabniku med vožnjo ni treba strmeti v ekran in brati, kaj so prijatelji napisali, temveč ''softver'', ki je nameščen v vozilu, omogoča, da vam njihove zgodbe prebere. Omejen pa je na jezike, ki jih pozna Applova aplikacija Siri (angleški, nemški in francoski jezik).

Lahko jih tudi komentirate, vendar pa ne tako, da bi vozilu narekovali vaš komentar, temveč ga je treba vpisati ročno, in to lahko storite le, ko avtomobil stoji. Lahko pa med vožnjo uporabite komentar, ki ste ga med nabor komentarjev že vnaprej definirali. Podobno velja tudi za tviteraše. Vozilo namreč omogoča retvitanje in branje tvitov med vožnjo, pisanja tvitov pa ne, medtem ko je vozilo na poti.

Pri kategoriji mediji sistem ponuja dostop do uporabnikovih medijskih vsebin, nameščenih na telefon. Lahko posluša svojo glasbo na vnaprej pripravljeni ''playlisti'', lahko pa posluša spletni radio Aupeo!. Ta ima funkcijo, da se poskuša povezati z uporabnikom in bolj ko uporabnik z njim sodeluje s funkcijami "Všeč mi je", "Onemogoči" ali "Preskoči", bolj bo poslušal glasbo, ki je po njegovem okusu. Mercedesov strokovnjak za Connectivity Hans-Dietrich Boxler je bil pri predstavitvi tudi zelo ponosen na hitrost nalaganja glasbenih datotek, ki so bile nameščene na telefonu.

Nadzorni gumbi so samo trije.
Nadzorni gumbi so samo trije. FOTO: Mercedes-Benz

Zadnja kategorija pa so lokacije. Za uporabo le-teh mora imeti uporabnik dostop do Mercedesove navigacije Audio 20. Sistem Drive Kit Plus omogoča polno povezljivost z navigacijo in lahko prikazuje našo pot in bližnje lokacije, za ljubitelje družbenih omrežij pa je zagotovo bolj zanimiva aplikacija podjetja Glympse. Lastnik tega vozila lahko namreč med vožnjo na Facebooku, Twitterju ali pa le nekomu iz njegovega imenika deli svojo lokacijo. Odloči se lahko, kako dolgo ga lahko dotični spremlja prek spleta, in tako vidi, kje se ta nahaja. Starši pozor, to lahko pride prav pri nadzoru vaših nekoliko starejših otrok, a vedite, da vam bodo morali oni omogočiti dostop do njihove lokacije. Za "nadzor" zakonskih ali izvenzakonskih partnerjev velja enako.

Še vedno je treba v prvi vrsti pozornost nameniti sami vožnji.
Še vedno je treba v prvi vrsti pozornost nameniti sami vožnji. FOTO: Mercedes-Benz

Vse skupaj ponuja nekaj dobro izdelanih rešitev. Nekatere so nove, nekatere smo že lahko videli pri sistemu MINI Connected, ki ga lahko dobite v minijih. Mercedesov sistem se do spleta poveže prek telefona, zato je pri mobilnem operaterju dobro imeti zakupljen podatkovni paket z veliko gigabajti. Pa pozornost na vožnjo ne bo nikoli odveč oziroma vsem varnostnim novostim navkljub, ki jih vozilo ponuja, ostaja še vedno prva prioriteta.

Seveda je treba omeniti še tole. Sistem ni na voljo zapriseženim uporabnikom Androida, a pri Daimlerju obljubljajo, da jih ne bodo povsem razočarali, temveč jim bodo to tehnologijo omogočili predvidoma prihodnje leto. Verjetno je zanimiva še cena. Za Drive Kit Plus je treba odšteti 754 dodatnih evrov.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mojcd
27. 07. 2012 10.18
ja saj nekaj takega potrebuješ ko se voziš konstantno 100 po levem, drugače je dolgčas............
borisboris
16. 07. 2012 12.31
+2
ja in potem spet ne gledajo na cesto ampak na ekran in folk ne ve al je rdeča al zelena ...:)
JaZ123456
16. 07. 2012 17.36
+4
za ene še kotalke niso...kaj šele avto z facebookom....kr nekaj...
Arhitek
18. 07. 2012 15.49
+2
NI važno. Saj se avto samo vstavi če je nekdo pred njim. :)
Zlobnež
16. 07. 2012 12.01
+2
Naj živi »Homo Drive Kit Plus« - »Homo Sapiens« pa se naj pač šlepa...
ropovski
16. 07. 2012 10.51
+6
a neb blo najceneje in najbolj preprosto,predvsem pa varno,če bi si najeli šoferja pol pa "uživali" med vožnjo s tvitanjem,fejsbukirabjem in ostalimi prismodarijami iz računalniškega sveta
dreko123
16. 07. 2012 10.07
+2
to mam jaz isto že nekaj časa v 10 let stari laguni pa z android telefonom :D
ropovski
16. 07. 2012 10.45
+11
Gone4eveer
16. 07. 2012 09.59
-3
Pravi Mercedes ima vsaj 5 metre v dolžino... ne pa ta jajček.
Skorc76
17. 07. 2012 19.34
+4
Krimsky
16. 07. 2012 09.15
+23
To, da se med vožnjo lahko tudi brijete ali umivate zobe, je pa itak pokazal že Mr. Bean.
Feels_good_man
16. 07. 2012 09.08
+27
Super, samo da ni treba gledat na cesto, tam se nič zanimivega ne dogaja