Znanost in tehnologija

Tudi lojze.si?

Ljubljana, 29. 06. 2008 10.10 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min

Če vam je ime Lojze, boste lahko imeli svojo spletno stran s končnico .si. Dovoljene bodo tudi številčne domene.

Javni zavod Akademska in raziskovalna mreža Slovenije (Arnes) je pripravil osnutek novih splošnih pogojev za registracijo domen pod vrhnjo domeno .si, s katerimi se bodo uresničile nekatere že napovedane in obljubljene spremembe na tem področju.

Pravila za registracijo domen s končnico .si so spremenjena.
Pravila za registracijo domen s končnico .si so spremenjena. FOTO:

Med ključnimi novostmi v predlogu so možnost registracije domen za fizične osebe (doslej le za poslovne subjekte), možnost registracije za tuje pravne in fizične osebe (doslej le za slovenske subjekte), opustitev omejitve števila domen na nosilca (doslej 20) in možnost registracije oziroma podaljšanja domene za eno do pet let (doslej le eno leto). Dovoljene naj bi bile tudi številčne domene (doslej obvezna vsaj ena črka).

Predlagane spremembe je Arnes predstavil na srečanju registrarjev 15. maja letos. Pri tem so se po dogovoru z registrarji odločili, da bo registracija po novem sistemu možna od 9. oktobra 2008.

Vsi zainteresirani lahko vprašanja, pripombe in predloge pošljejo najkasneje do 20. julija na naslov domene.noviSP@arnes.si. Na podlagi prejetih vprašanj bo Arnes pripravil spisek pogostih vprašanj in odgovorov, ki ga bodo objavili po navedenem datumu. Nato bo oblikovana končna različica dokumentov za registracijo domen, ki bo objavljena najkasneje 9. septembra.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

zupancicevajama@email.si
02. 07. 2008 12.43
falconer No ti bom razlozil kaj sem mislil..Poglej! Zelel sem povedat, da si izmislijo nove in nove moznosti, kako pobrati denar.Tako kot se je "koncno" tudi posta spomnila, da bi se dalo zasluzit z osebnimi znamkami.Zal prepozno, saj gre vse vec poste elektronsko. Torej Arnes sele sedaj ugotavlja, da bi se dalo na taksen nacin se dodatno zasluzit.Ali ti je sedaj bolj jasno Falco0ner ali ti narisem?
falconer
01. 07. 2008 11.09
zupancicevajama, kaj ma tvoj stavek veze tukej?
zupancicevajama@email.si
30. 06. 2008 18.33
Vse se da...samo denar pokazte..
ANU(s)
29. 06. 2008 11.48
www.menpadolvi.si za lojze in jože.si
falconer
29. 06. 2008 11.44
Če vam je ime Lojze, boste lahko imeli svojo spletno stran s končnico .si Živa bedarija je ta stavek, namreč to domeno lahko registrira pravni subjekt, uporablja pa jo fizična oseba...ja, takle mamo ;)